טוב שיש חברים

FPNH

New member
אני לא ממש בקיא בקורות חייו של מר פינקלסטיין

אבל ממה שזכור לי שהיה כתוב בקרוניקלז, באחד הספרים שלו היו האשמות שאלן דרשוויץ ביצע גנבה ספרותית, זיוף נתונים והוא רשום כמחבר על ספר שחיברו אחרים. בעקבות איום בתביעת דיבה דרשה הוצאת הספרים של אוניברסיטת קליפורניה מפינקלסטיין להוכיח את טענותיו או לשנות את הטקסט. הוא בחר להשמיט את הקטעים האמורים מהגירסה הסופית. (ואני לא מביע שום דעה לגבי תהליך הקביעות של פינקלסטיין שבו לא מוכרים לי הפרטים מעבר להודעות הרשמיות של אוניברסיטת דה-פול)

NorthernStar

New member
לא ממש מדויק

דרשוויץ פרסם ספר שקרי ודוחה בשם The Case for Israel (מסוג הספרים שכל סטודנט מתחיל להיסטוריה \ מדע המדינה יכול להפריך בקלות). פינקלסטין פרסם ביקורת על הספר, כשאחת מטענות המשנה הייתה בנושא הגניבה הספרותית. דרשוויץ טען שמה שנראה כמו גניבה ספרותית הוא למעשה פרקטיקה מחקרית נודעת של ציטוט חוקרים אחרים (ואנחנו יכולים לפתוח תת שרשור בנושא, but let's not and say we did). כשהוא מונע על ידי שנאה ויצר נקם, ניסה דרשוויץ למנוע את פרסום ספרו הנודע של פינקלסטין, Beyond Hutzpa, שכולל בין היתר גם ביקורת נוקבת על ספרו הבזוי של דרשוויץ (שום השמטות). ה"לוחם בעד החופש האקדמי" דרשוויץ כשל בניסיונו זה, מה שעורר עוד יותר את חמתו (מכאן הסיפור עם אמו המנוחה של פינקלסטין) וכמובן סיפור הקביעות המרתיח. אתה יכול לקרוא הרבה מאוד על הפולמוס המכוער הזה גם באתר של פינקלסטין וגם במקומות אחרים (יש לינקים גם בערך של ויקיפידיה). אחרי כל הסאגה הזאת, שודאי עוד לא הסתיימה, אני רק יכולה לומר שמי שאמר שקנאת סופרים תרבה חכמה כנראה לא ידע על מה סח. פשוט גועל נפש (למי שחשב בתומו שעולם האקדמיה כולו זך וטהור וכל מהותו הוא הרחבת הידע האנושי). בכלל, דרשוויץ אוהב טיעוני אד הומינם ושש אלי קרב. הנה ניב גורדון במאמר אודות ההשמצות של דרשוויץ אודותיו: http://www.counterpunch.org/gordon11082006.html

FPNH

New member
שום השמטות?

דווקא בויקפדיה (לשם הפנת אותי) כתוב שכן הושמטו האשמות כלפי דרשוויץ. גם בהרווארד קרימסון מצוטטת לין וויטני (הדירקטורית של ההוצאה לאור) שאומרת שם ביקשו מפינקלשטיין להוציא נקודות מסוימות: Withey told Inside Higher Ed why the University of California Press decided to remove Finkelstein’s suggestions that Dershowitz did not write “The Case for Israel.” “It was unclear the point he was trying to make, and he couldn’t document that, so we asked him to take it out,” she said, noting that there could have been multiple readings of the reference in Finkelstein’s book. Dershowitz said he sees the press’ decision as a victory. “They took it out because they knew that if the reference had appeared, I would have sued them, I would have owned the University of California Press, and the First Amendment would have been in fine shape,” said Dershowitz, who is a well known defender of the First Amendment. “If they say that I either didn’t write the book or that I plagiarized it, I will sue them.”

NorthernStar

New member
בניגוד לדרישות שהציב דרשוויץ,

לא הושמט החלק בBeyond Hutzpa שמתייחס ישירות לספר של דרשוויץ. הוא ניסה ללחוץ על המו"ל להוציא את החלק הזה מן הספר בתואנה שמדובר בהאשמות שווא ובביקורת לא הוגנת (למעשה, הוא טען שפינקלסטין תקף אותו אישית באמצעות הביקורת). תודה לאל שיש מי שמגן על החופש האקדמי מפני "מגנו המהולל של החופש האקדמי" והספר יצא לאור כמות שהוא. אני גם ממליצה על הספר, אגב. פינקלסטין מציג שם כמה טיעונים מאוד משכנעים ובאופן מאוד סוחף.

FPNH

New member
למרות המלצתך

החברים נורמן ואלן יאלצו לחפש קהל יעד אחר לספריהם, אני לא ממש מתענין. אז אני מבין ש"שום השמטות" הפכו להיות שלא כל הושמט כל מה שהוא דרש. בכל מקרה, לפחות יש בינינו הסכמה על התודה לאוניברסיטת קליפורניה (המוציאה לאור של הספר) על תמיכתה בחופש אקדמי. הנה עוד עדויות למחויבות שלהם לנושא:

NorthernStar

New member
כבר עמדנו על ההבדל בין האדמיניסטרציה

לבין הסגל האקדמי וקהל הסטודנטים. בברקלי בכלל יש לנו תמיכה מאוד מאסיבית, כידוע לך (או שלא), ופחות או יותר בכל אוני' שראשיה (שהם כמובן שמרנים, ימנים ופרו ציוניים) חתמו על התמיכה הנפסדת שלהם בישראל - יש רוב בסגל נגד תמיכה כזאת.

FPNH

New member
עמדנו? את יצאת בהצהרה

(והבנתי כבר מזמן שעצם העובדה שהקלדת משהו זאת הוכחת אמיתות) בכל מקרה, אותה אדמיניסורציה שלטענתך היא שמרנית, ימנית, ציונית, היא זאת שאישרה את פרסום ספרו של פינקלסטין. מה קרה לשמרנות הציונית שלהם? נרדמו בשמירה? אז כדי שתוכלי לפתח עוד את תאוריות הקונספירציה והשליטה הציונית את יכולה לנסות לתפור בעלילה גם את ארגון הסטודנטים בבריטניה, ארגון הפרופסורים באוניברסיטאות אמריקאיות, ופדרצית המורים האמריקאית.

NorthernStar

New member
לו היית מכיר את האיגודים

היית יודע עד כמה, הסטורית, הם שמרנים פוליטית. השמרנות של האיגודים בארה"ב עומדת כמובן בניגוד גמור לcounterparts שלהם כמעט בכל מקום על הפלנטה, וגם מסבירה היטב מדוע מעולם לא הייתה אוירה מהפכנית בארה"ב, בין היתר. מרצה שלי לשעבר עסקה בנושא בדוקטורט שלה. ובית הוצאה לאור, אגב, הא לא האדמיניסטרציה האוניברסיטאית. באוני' שלי הם אפילו two separate business entities על כל מה שכרוך בכך, כולל התאגדויות העובדים.

milindapanna

New member
כוכב הצפון -

הרי אפילו כוכב הצפון אינו נמצא במקום קבוע בשמים, גם אם נדמה לנו כך, ומדוע זה את כל כך מקובעת בדיעותייך? אם שמת לב, אני חושב שאף אחד לאורך השרשור הזה (ואחרים) לא הגיע עם עמדה חד משמעית שאינה מוכנה להקשיב ולשאול שאלות את האחר, ואילו את חוזרת באופן דוגמטי על הצהרות, גם כאשר מנסים לתת לך פרספקטיבה אחרת. הרי אנחנו, בתור אנשי מחקר אקדמי, יודעים היטב למה שוות דוגמות שכאלה, וודאי כהיסטוריונית את מודעת לכך. וודאי כהיסטוריונית את יכולה להבין שזה שמרצה שלך לשעבר עסקה בנושא כלשהו בדוקטורט שלה לא אומר שדעתה היא בחזקת תורת משה מסיני. וודאי את מודעת לחילוקי דעות - ויותר מכך ללגיטימיות של חילוקי דעות. וודאי את מודעת לבעייתיות של דוקטורנט שנתמך כספית על ידי מה שאת רואה כממסד שמרני (מה שאת תיארת פעם לגבי האוניברסיטה שלך אם אינני טועה) ומאידך מטיף להרס השמרנות הזו, בז לה, וכו' וכו' (אני מתייחס גם לדיונים בקומונה ששמת בלינק). אז מדוע הכל בכל זאת אצלך שחור ולבן?

NorthernStar

New member
ואצלך?

בניגוד אליך, אני קוראת תגר על הנחות היסוד שהונחלו לי באמצעות האינדוקטרינציה של מערכת החינוך הציונית, התקשרת ודעת הקהל. הדבר האחרון שאפשר לומר עליי הוא שאני "מקובעת". אני קוראת נון סטופ, מעבדת, מגיבה. אתה בסך הכול לועס ומקיא את מה שמאכילים אותך בכפית מגיל אפס, ודוחה כל ניסיון לחשיבה מחודשת על מהות הציונות למשל. שמת לב לתסמונת העדר בפורום? אני מפנה אותך לשירו הנהדר של סמי שלום שטרית על הציונומאט. http://www.notes.co.il/sami/14163.asp כאיש אקדמיה לעתיד, הדבר האחרון שתרצה הוא להיות צפוי, וכרגע - אני יכולה לצפות את תגובותיך מראש, כמעט מילה במילה, בלי חוש שישי. ואני חוזרת שוב למושג ה"קיבעון" שהעלית. הטלת ספק בריא בגרסא דינקותא שלך לא תגרום לך דיסוננס קוגניטיבי. מבטיחה.

milindapanna

New member
אצלי טוב, תודה.

מהיכן את יודעת אם אני מטיל ספק או לא? אם אני חושב מחדש או לא על מהות הציונות? האם כל מחשבה מחדש חייבת להגיע למסקנות שלך? היכן בכל השרשור הזה דברתי על מהות הציונות? על ציונות בכלל? היכן? את אולי צופה מראש את התגובה מילה במילה, רק שלא טורחת להתעמק בתגובה עצמה בכדי לראות שהיא לא בדיוק מה שצפית. להיות צפוי או לא זה ממש לא העניין כאן מבחינתי, וזו בטח שלא תחרות. אני שאלתי שאלות בעיקר, וקיבלתי בעיקר ססמאות ללא תוכן. התגובה האחרונה שלך מעידה על הקיבעון שהזכרתי קודם - בשרשור שכמעט ולא העלה (לא רק אני, אלא כמעט כל היתר גם) את נושא הציונות כלל את חוזרת לנושא כמו תוכי. ולגבי השיר - ו...?

NorthernStar

New member
מבחן התוצאה

בסופו של דבר אתה חוזר ומשנן את הדוגמות הציוניות, מה שלא מעיד על הרבה רפלקסיה ואינטרוספקציה. מאכזב מאוד. אני, בכל אופן, הצגתי בפניך טיעונים, לא ססמאות, למרות שידעתי שאין באמת עם מי לדבר, עם כל הכבוד כמובן. בכל מקרה, שיהיה לך יום טוב. אאחל לך פתיחות, סולידריות ואהבת אדם.

ayulli

New member
סתם ברמת קוהרנטיות הטקסט

המשפט האחרון שלך מרתק, בהתייחס ללשונם של שאר ההודעות שלך. הדבר היחיד שיש לי להגיד על השרשור הזה (ושרשורים אחרים שדומים לו) זה שבאמת לא ידעתי שבעולם יש מספיק קש בשביל כל אנשי הקש שאת בונה ואז נלחמת בהם בחירוף נפש. כל עוד את מתעקשת להתווכח מול אנשי קש ולא מול אנשים בשר ודם (שלא לדבר על דעותיהם), אני לא רואה הרבה טעם או עניין להצטרף לדיון הזה.

milindapanna

New member
איפה????????

איפה ראית כאן "דוגמות ציוניות"??? איפה ראית כאן דיון על ציונות בכלל??? דיברנו על עו"ד, על מערכת המשפט, מה פתאום ציונות בכל מקום??? ומעבר לזה, אני בעיקר העיליתי שאלות, והרבה פחות תשובות ברורות, אבל מה לעשות... אגב, תודה על האיחולים, אני שמח לראות כיצד את מיישמת פתיחות ואהבת אדם. סולידריות? סיפור אחר...

FPNH

New member
זה דביל איז אין זה דיטיילז

את תוקפת את האיגודים האמריקאים אבל הקישור היה לארגון סטודנטים בריטי. ולראשי האוניברסיטאות השמרנים והציונים בארה"ב את יכולה להוסיף את אוניברסיטאות מונטראול, מקגיל ובריטיש קולומביה (זה בקנדה, מדינה שנמצאת צפונית לארה"ב), את אוניברסיטאות אוקספורד, LSE והפתוחה (זה בבריטניה, מדינה שבניגוד לארה"ב נמצאת בצד המזרחי של האוקינוס האטלנטי), את ארגון האוניברסיטאות הבריטי, את הרויאל סוסיאטי ואת הבריטיש אקדמי (גם הם בבריטניה שמיקומה הוסבר קודם). זאת ההגדרה שלך ל "בניגוד גמור לcounterparts שלהם כמעט בכל מקום על הפלנטה" ? איגודי עובדים? לרוב מנהיגים אותם אנשים שכבר מזמן שכחו מה זאת עבודה. מצאו קרקע לצבירת כוח פוליטי (כמו גם ארגון המרצים הבריטי שהועד שלו החליט על החרם אבל לא מעונין להביא את זה להצבעה כללית של 120 אלף חברי הארגון). אוירה מהפכנית יש אולי בבתי קפה בטורונטו, ובבתים שבהם נפגשים כמה סטודנטים הזויים שחולמים על הפיכה קומוניסטית, יושבים מתחת לפוסטר של צ'ה גווארה, מנתחים את כתבי מרקס ומדמיינים קונספירציות חובקות עולם.

FPNH

New member
אבל הם בוחרים את העבודה הזאת

שכוללת את החובות. והם יודעים שהם יצטרכו להגן כמיטב יכולתם גם על מישהו שמודה בפדופיליה או רצח. הרי למרות שיש מקרים של האשמות שווא, ברור לכולנו שיש מקרים ברורים של אשמה (מקרים ברורים בהרבה משל סימפסון). ועדיין הסנגור (הציבורי או הפרטי) מחוייב לפעול לטובת הנאשם. איך את מקבלת בהבנה את המוסריות של אדם שבחר מרצונו החפשי בתפקיד הזה.

NorthernStar

New member
הוא אשר אמרתי

עו"ד הבוחר לעבוד בסניגוריה הציבורית, דבר ראשון, אין מטרתו שחרור אדם אחד ספציפי (בניגוד לפרקליט בשוק הפרטי הנשכר על ידי לקוח) אלא לייצג נאשמים באופן כללי. שנית, לא חסרים מקרים שבהם אנשים מואשמים לשווא או קרבנות הפללה או racial profiling, כאמור. ולבסוף, אדם הבוחר את הסניגוריה הציבורית כקריירה הוא כמעט ללא ספק לא רודף בצע (שכר זעום ביחס לשוק הפרטי), אלא מאמין בזכויות עצירים ואסירים ובצורך לקיים due process.

FPNH

New member
ועל זה אמרו חז"ל:

פחחחחח! אני משוכנע שיש לך נסיון רב עם הסנגוריה הציבורית ולכן את יודעת שהם בחרו בקריירה מתוך אידאולוגיה ואמונה בזכויות האדם. זה אכן מתאים לעובדה שהמשפטנים המבריקים והמוכשרים ביותר נמצאים בסנגוריה הציבורית, ושאנשים יעדיפו תמיד את הסנגור הציבורי חדור הלהט ורודף הצדק במקום את העו"ד הפרטי רודף הבצע.

למעלה