טוב שאלה חשובה..

טוב שאלה חשובה..

אז ככה.. אני לא יודע מה לעשות. לא מזמן פגשתי איזה אחת חביבה נחמדה וכל הבלאגנים. בהתחלה נדלקתי עליה אבל אז נזכרתי שכמו כל ה-3 שנדלקתי עליהם זה פשוט לא ילך כי משהו כנראה דפוק אצלי. בכל מקרה אחרי כמה שיחות עידוד מחברים, וגם התחלתי לחשוב שהיא אדם סבבה גם בתור סתם ידידה טובה. הקטע הוא שהקרתי אותה במקרה, מלא זמן לא ראיתי אותה (אבל דברתי איתה בפלפון ובICQ) היא הציעה לי להפגש פעם אחת אמרתי סבבה, בסוף לא הלך. בקיצור אני מכיר אותה כבר 3-4 חודשים. אהה, ד"א קטע חשוב, אנחנו גרים במרחק של משו בסגנון של חצי שעה נסיעה (אבל לשנינו יש רשיון), היא דתייה ואני חילוני. עכשיו פרט לקרובים רחוקים דתיים אני ועולם הדתי לא ממש נפגשנו. בקיצור יצא לי לראות אותה לא מזמן במסיבה של חברה שלה (ידידה רחוקה שלי) והיא כזה חצי מתחמקת ממני, אבל לא מתחמקת כאילו אל תתקרב עליי, היא כל הזמן בדקה איפה אני הייתי. וגם אחרי זה יצא לי לתפוס אותה לשיחה והעניים שלה כזה ברחו, אני כאילו ראיתי שהיא חצי מרחפת כזה. וגם כשהיא ליידי היא כולה דרוכה ומקובצת כזאת. עכשיו בהתחלה לא כלכך שמתי על זה, אבל כשחושבים על זה אני מלחיץ אותה משהו סוף. זה או שהיא דלוקה עליי רצח או שונאת אותי רצח. טוב אמרתי סבבה, נזמין אותה לגלידה. גלידה זה לא בדיוק דייט, זה יותר בקטע של ידידים וסבבה היא אחלה של בנדם הייתי רוצה אותה בתור ידידה טובה. אני קיבלתי כזה "לא" בחיים שלי לא שמעתי מילה כזאת צורמת. עכשיו אני עד היום לא משנה כמה אני חושב על זה, אני לא מבין למה. כאילו, אני אדם חרא שאת לא רוצה לדבר איתו או להיות ידידה שלו (ד"א היא סיפרה לי על ידיד שלה, ככה שכנראה שמותר ידידים). ואם זה נכון אז כל העולם משקר לי, למה מרוב שאני הייתי בשוק אני מתחיל לשאול אנשים, אני באמת אדם ססבה? טוב בקיצור אני לא יודע מה להגיד לה, אני גם לא יודע מאיפה להשיג אומץ לשאול אותה את זה. עכשיו הקשר שלנו הוא ממש רחוק ככה שאם היא הייתה רוצה לגמור עם זה אז לא היה לה פאדיחות כי אני מכיר רק 2 ידידות שלה (למעשה פגשתי את שלושתן באותה הזדמנות) וזה כל הקשר שלי איתן. בקיצור משהו יכול לנסות להסביר לי למה לה להגיד כזה דבר... והצעות למה אני יכול לעשות.. תודה..

כנס..

נראה לי שהיא לא לקחה את ההצעה שלך לצאת לאכול גלידה בתור ידידות אלה יותר מזה.. היא כנראה רואה בך יותר מידיד... וכנראה זה מה שמפחיד אותה.. היה לה חבר לפני? מותר להם בכלל לצאת עם בנים חילוניים? אולי זה בא מהקטע של המשפחה שהם לא יקבלו אותך כחבר כי הם דתיים אין לי מוושג איך זבה הולך אצלה... אבל נראה לי שהיא פשוט מעוניינת ביותר מחברות ויש משהו שעוצר אותה... היא יודעת שידידות איתך לא תהיה רלוונטית.. לפי מה שאתה מספר נראה שיש לה רגש אליך...

sh53

New member
בחברה הדתית גם יוצאים אחד עם השני

כולנו עוברים שלבים עד שמכירים את הנפש התאומה שלנו, וגם הם. גם הם צריכים נסיון בשלב החיזור וכו', הרי לחזר ולתת צ'ומי כמו שצריך זה לא בא ביום אחד

Hallie

New member
../images/Emo45.gifמסכימה עם נסיכת החלומות! וגם...

יש שתי אפשרויות מה הולך לקרות כאן: *אתה לא תלחץ עליה, ואז לא יקרה כלום. מידי פעם תראו אחד את השני, ואז אולי תהיו ככה ידידים בסבבה. *אתה תלחץ עליה. אתה תחזר אחריה הרבה. אתה תתייחס אליה נפלא, וגם תהיה קרציה. (הבנת ת'פואנטה) ואז-אתם אולי תהיו חברים לכמה זמן. סיכוי גבוה שכן. אח"כ אתם תיפרדו. וזו תהיה פרידה לא כ"כ נעימה. ולא תמשיכו להיות ידידים. זה מה שהולך לקרות.

../images/Emo140.gifזה תלוי איזה סוג

דתיה היא:אם היא חרדית אסור לה בשום אופן להיות אתך כי השם שלה יוכתם וזה יוריד מערכה בשידוך. אם היא מזרחיסטית קיצונית גם שם מותר לה לצאת רק עם מיזרחיסט כמוה כי גם הם קיצוניים. אם היא משהו שנקרא דתיה מסורתית זה לא נורא כל כך. תשאל אותה דרך ידידות מה הסיבה שהיא מתחמקת וכבד את החלטתה ואל תקח את זה אישית אלא בתור מוסכמות שהיא לא מוכנה לעבור עליהם.

sh53

New member
שלום לך ../images/Emo13.gif

התשובה היא פה: "היא הציעה לי להפגש פעם אחת אמרתי סבבה, בסוף לא הלך." ניסיתם ולא הלך, אז אולי היא מרגישה לא נעים? אולי היא מרגישה שאתה לוחץ עליה לקשר למרות שכבר ניסיתם ולא הלך? אולי היא מרגישה שזה לא זה בגלל הבדלי הדת ביניכם? מה הייתי מציעה לך לעשות? לנסות להכיר מישהי אחרת שתהייה גם מעוניינת בך. ניסיתם ולא הלך והיא גם שידרה לך שהיא לא מעוניינת, אז לא צריך. אני בטוחה שבת אחרת שתכיר אותך, תהנה בחברתך, אז למה לנסות שוב? האם הפעם היא תרגיש יותר נוח עם זה? לא.

לא הלך להפגש..

כאילו היה אמור להיות לה מיונים בת"א ובסוף זה התבטל לה או משהו.. זה לא שנפגשנו והיא לא טוב.. פשוט לא נפגשנו. חברות שלה אמרו לי שהיא לא התיפוס של החבר אלא היא נעשת ידידה טובה של הבנדם עד שכבר חבל לה על לצאת איתו. לכן אמרתי סבבה נהיה ידיד טוב שלה. תראי אין לי בעיה של בחורות אחרון, הבעיה היא עם הבחורה הזאתי.. אבל ההסבר שנתת נראה הגיוני.. אבל לא יודע, אני חייב לדעת אם זה באמת נכון...

אליקום

New member
אל תפחד איש צעיר

אל תפחד לחקור ולהגיד לה את דעתך ומה שבלבך. פשוט דבר ממה שבפנים ותראה מה שיקרה יקרה. כי אחר כך תצטער על מה שלא אמרת ועשית ככה זה לפחות לא ירדוף אותך.

sh53

New member
שימו ../images/Emo23.gif אנו בדף הקהילות ../images/Emo9.gif

כמה הבהרות והמשך הסיפור...

קודם כל תודה רבה לכל ההצעות זה באמת עזר. דבר שני, אני כבר לא רוצה לצאת איתה, אני יותר מעדיף אותה בתור ידידה טובה, למרות שזה לא נראה ככה לפי מה שאמרתם ויכול להיות שזה למה היא כלכך מתרחקת ממני. לדעתי ידידות זה קשר יותר עמוק מחברה, כי בסופו של דבר גם עם חברים שנה שנתיים, זה בסוף נגמר. אבל ידידות נשארות.. בכל מקרה דיברתי איתה אתמול, אמרתי לה שלא הזמנתי אותה לדייט, אלא בתור ידידים והכל. אבל אז היא מתחילה להגיד לי שהיא לא מעמינה בידידים, אחרי זה היא אומרת לי שהיא בקשר, ואני כל הזמן אומר לה. תקשיבי אני לא רוצה לצאת איתך. בקיצור זה נראה כאילו יש לנו בעיה רצינית בתקשורת.. כי היא לא יורדת מהעץ, היא חצי היסטרית מזה שאני הולך להציע לה לצאת, ואני לא מבין למה היא לא מקשיבה למה שאני מנסה להגיד לה.. ותאמינו לי אנשים עשיתי את זה ממש ברור, אמרתי לה אני מחפש ידידה טובה. אין לי מוסג מה לעשות... כאילו, מה, למה...

sh53

New member
אולי אתם קצת שונים?

אתה זקוק לידידות, ואילו היא לא? לא חושבת שהיא לא מבינה מה שאתה מדבר, אני בטוחה שיש אנשים מסביבה שיש להם ידידים וידידות והיא שמה לב לזה, אבל אולי לה זה לא חסר? בקשר למשפט שאמרת: "לדעתי ידידות זה קשר יותר עמוק מחברה, כי בסופו של דבר גם עם חברים שנה שנתיים, זה בסוף נגמר. אבל ידידות נשארות.." אני לדוגמא חושבת ההיפך, חברות היא דווקא יותר עמוקה מאשר ידידות. יש דברים שאפשר לעשות עם חבר/ה ואי אפשר לעשות עם ידיד/ה. לפעמים מתאהבים בידידים וכשהם מספרים לנו דברים אישיים ועל האהבה החדשה בחייהם, לפעמים זה פוגע בנו ולפעמים אנו גם לא אובייקטיביים לעזור להם כי אנו מאוהבים בהם, ואז העצות שלנו לא תמיד הכי טובות כי אנו מאוהבים בידידים.

שמווליק

New member
עזוב אותה ותמשיך הלאה

אם אוהבים מישהו באמת משחררים אותו , אם הוא חוזר סימן שהוא אוהב אותך גם .

רענן81

New member
זה לא היא זה האהבה

ידידי היקר מהעולם שבו אתה בא החיים הם קצת אחרת ואני אדגיש בפניך מקצת המכשולים. אין לי מושג מי אתה אבל אהבה זה לפעמים מחלה מעין וירוס שנדבקים בו גם שלא רוצים. אני הייתי דתי רוב שנותיי וחזרתי בשאלה אז אתן לך כמה סיבות למה היא לא רוצה . יכול להיות שיש או שיהיה ביניכם כימיה אבל בנות דתיות חושבות הלאה רובן הן מסתכלות מעבר למה שאתה או החברה החילונית רואה וחושבת ולכן היא מסתכלת על חינוך ילדיה ועל בית דתי ועל בעל שמקדש בשבת ומתפלל כי לה זה חשוב היא גדלה על זה כל חייה ומאמינה בזה גם אם זו אמונה תמימה ולכן זו סיבה רצינית לזה שהיא לא תסחף לקשר הזה כי הוא לא בר קיימא במציאות שלה . דבר שנימה תעשו בשבת היא דתיה אתה חילוני ולבוא עכשיו ולשנות את כל אורחות חייך בגלל דבר שאתה לא מוכן לו זה לא יחזיק מעמד למרות הרצון הטוב . אז ידיד זה לא אתה זה העולם המורכב שבו אנו חיים רק האהבה לא מבחינה בין דת גזע ומין בהצלחה בהמשך

כל זה מגלידה?

אני לא אמרתי בואי נצא קבוע, לא אמרתי בואי נהיה חברים, לא אמרתי בואי נתחתן.. בסה"כ אמרתי את נראת לי אחלה של בנדם, הייתי רוצה אותך בתור ידידה. פעם רציתי אותה בתור חברה אבל כבר לא. ד"א היא בחורה עם הרבה מחזרים, אז היא כנראה מיומנת בלנפנף אנשים. ויש לה גם ידידים. אז אני לא יודע מה באמת היא לא יכולה או חונכה לא לעשות ואיפה זה עניין של רצון....

sh53

New member
לא לקחת קשה וללב ../images/Emo91.gif

תהיה לך בחורה אחרת

למעלה