טוב מראה עיניים

Ragamala

New member
טוב מראה עיניים

להלן סיפור (סובייקטיבי לחלוטין) של עדויות מפעילות צהל בכפר בודרוס. בודרוס הוא כפר ליד ירושלים שחומת/גדר/מכשול וכו' ההפרדה חוצה את שטחה. בבודרוס, יחד עם תנועות שמאל במקומות שונים בארץ ובעולם, החליטו להתנגד התנגדות לא אלימה לבניית הגדר/חומה וכו' בשטחי הכפר. הם בקשו להעביר מסר של שלום למדינת ישראל באותה פעולה נגד הגדר. מאז שהתקבלה ההחלטה הזו ונערכה הפגנה לא אלימה ומאוד מאוד גדולה בכפר, הצבא מתנכל לתושביו בלי הרף. תושבי הכפר ממשיכים בקו הלא אלים, והצבא ממשיך בפשיטות, הריסות, יריות וכולי. כמובן שבנתיים התנהגות זו של הצבא הצליחה לשבור את קונספט אי האלימות, וילדים אכן זורקים אבנים על החיילים שמגיעים לכפר. לכל מי שמסוגל לשניה להניח שלא כל מה שהוא יודע הוא נכון - בבקשה לכל מי שבמילא יקרא את הדברים מתוך אי אמון מוחלט - אל תבזבזו את הזמן זה רק כדי שנזכור שלכל סיפור שלנו יש סיפור מקביל - בברכה,

motyka

New member
כיצד קשור לפורום?

לא מתווכח עם העובדות, השאלה היא - איך אתה מקשר את הסיפור לנושא הפורום, כלומר - דו-קיום. מה הערך המוסף שהפורום יכול לדעתך להפיק מתיאור הארוע? כיצד הנושא מתקשר לכתוב בהודעת המנהל?

Ragamala

New member
ציטוט מ"דבר המנהל"

"מטרת הפורום הינה לקרב בין יהודים וערבים זאת ע``י וויכוחים נוקבים בנושאים החלוקים ביותר בין שני העמים, וע``י הכרת תרבות האחר, דעות האחר.. אפשר להתנגד לדעה אבל חשוב לשמוע אותה, כל עוד לא עוברים על תקנון הפורום.. " הכרת תרבות האחר ודעות האחר - מדובר בהכרת העולם שמעבר למה שאנחנו שומעים עליו בתקשורת. אחד הגורמים לקרע הנוראי בין התרבויות הוא אי דיווח מלא מהשטח. הסיפור שמובא לעיל הוא הצד השני של המטבע אותו אנחנו לא שומעים כל יום (או בכלל) אבל אני מוכרח להגיד - אני ממש לא מבין למה אתה צריך לשאול את מה ששאלת? במידה ואתה מוצא לנכון להוריד את דבריי, בבקשה! רק קח בחשבון שאין פורום אחר בו הסיפור הזה יהיה רלוונטי ויגיע גם לקהל שאינו שומע סיפורים כאלה.

motyka

New member
הבנת מהות הפורום

פורום הוא מקום לדיונים, להחלפת דעות. הודעה כפי שרשמת היא הכרזה ואין בה נקודה לדיון. ייתכן ולהודעות כאלו, בלי המשך ובלי התייחסות ערכית, יתאים יותר פורום יחד. בהודעה השניה - רשמת התייחסות שלך לנושא, והתייחסות זו הפכה את הכתוב מתצהיר להודעה שיש בה נופך אישי.

humpy

New member
כל תרבות רואה רק מהזווית שלה

זו בעייה חריפה אחרת, שרק מקבלת השראה מתרבות ממטרת הנרטיבים ההזויה. והמחשת זאת יופי- תיארת רק את הצד של הפלשתינים. אני בעד תיאור אובייקטיבי כמה שיותר של העובדות, שאינו נרתע מהשוואה לא רק של מעשי הצדדים בשטח, אלא גם של הלכי הרוח שלהם, מנטליות, "כוונתם" וכו'. מנטליות זה לא רק מושג ערטילאי - מה השאיפות של רוב האוכלוסייה הפלשתינית, מול אלו של הישראלית, מה המצב האידיאלי מבחינתם, וכו' זה לא פחות חשוב מהמעשים בשטח.

Ragamala

New member
תיארתי רק את הצד הפלשתינאי?

איך? הרי מי שכתב הוא ישראלי, מנקודת מבט ישראלית, בשיחות עם בכירי צה"ל ישראלים. על מה אתה מדבר? על פרשנות של סיטואציה? אין כאן פרשנות, אלא תיאור המצב. שמעת פעם על הכפר הזה לפני הקטע הנ"ל? אני מניח שלא. אם כך, כיצד אתה מסיק שזוהי רק נקודת מבטם של הפלשתינאים? אתה הרי לא יודע מה נקודת מבטינו!! אם כך, מה אתה בעצם אומר? "זה מה שהם אומרים, אבל זה לא נכון"! רק עטפת את זה במילים גבוהות המסר שלך נמוך וכיצד אתה, השואף ל"אוביקטיביות" מקבל אינפורמציה אוביקטיבית על שאיפתם של רוב הפלשתינאים? דרך עיתונים ישראלים? או בטאונים של אירגוני טרור? אנא סבר את אוזני

ערב רב

New member
מדובר בגיבוב של שקרים

החל משימוש בביטוי מניפולטיבי כמו "הגדר חוצה את אדמת הכפר" כאילו הגדר חוצה את הכפר ולא היא, היא עוברת באדמות ריקות מאזורי מגורים שנטען שהן בבעלות תושבים של הכפר. מה בכך, ישנם בעלי אדמות רבים בחברה הערבית המתגוררים אף בריחוק של קילוטמרים רבים מאדמותיהם (שלא לדבר על כך שיבנו להם שערים בגדר..). וכלה בשקר של "הפגנה לא אלימה" - הרס של 100 מטק גדר זו לא אלימות? זה מזכיר לי את השקרנים מההפגנה בא-ראם שהגיעו עם פטישים להרוס ציוד בניה והתקוממו נגד רימוני-הגז שירו על "המפגינים"..

Ragamala

New member
להלן כתבה בהארץ על "גיבוב השקרים"

שלי - אנא הבא מקורות לטענותיך על "הרס של גדר" ועל "היא עוברת באדמות ריקות מאזורי מגורים שנטען שהן בבעלות תושבים של הכפר" ולהבא - כאשר אתה טוען לגיבוב שקרים - אנא הבא משהו מעבר לגיבובים נוספים. אני בספק אם אתה בכלל מכיר את המקום בברכה

ערב רב

New member
גדעון לוי אינו מקור אלא שופר

הידיעה על הרס 100 מטר מהגדר פורסמה בכל כלי התקשורת לפני מספר ימים.

גם שופר הוא מקור

ואפילו מבקריו הגדולים ביותר לא טוענים שהוא בודה, ממציא או מדווח על ארועים שלא היו. הביקורת היא על מידת ההזדהות

ערב רב

New member
הוא שופר של בדיות

אולי הוא עצמו אינו ממציא (למרות שאינני בטוח שזה נכון) אבל הוא משמש שופר לכל מי שרק מוכן לספר סיפורים משמיצים נגד ישראל. דוגמא טובה לכך היא הטור שלו מלפני שבועיים שהיה למעשה מונולוג של פעיל פוליטי פלסטיני זוטר מאבו-דיס בשם ס'לאח עיאד שבהודעה ארוכה בפורום נוער מרצ פירטתי את שקריו המגוחכים.

motyka

New member
כלומר - הוא ממלא תפקידו נאמנה

הוא רפורטר )עיתונאי) המדווח (רפורט) על מידע המגיע לידיו ונראה בעניו אמין. מותר לך להפעיל שיקול דעת בקריאת הכתבות.

ערב רב

New member
לא, וההוכחה לכך היא שאיש מלבדו אינו

פועל כך. להפוך את כתבותיו לשופר חסר כל ביקורת בכל מצב של כל ערבי שמתלונן על ישראל זו אינה עיתונאות.

motyka

New member
רק לדעתך

בזמנו לימדו אותי שעיתונאות היא דווח על סמך מקורות הנחשבים כאמינים, או פרשנות על סמך עובדות. אין ספק שמר לוי הוא חד צדדי וחד כווני, אבל זה לא סותר את עובדת היותו עיתונאי. ושאלה - אם שמו היה ג'מיל והיה כותב באותה צורה - האם היית מתנגד לו באותה עוצמה - או שההתנגדות היא בגלל היותו יהודי?

ערב רב

New member
יפה אמרת

"מקורות שנחשבים אמינים", לוי מוכן לקנות כל סיפור בלי שום בדיקה, העיקר שיכוון נגד צה"ל. הוא לא עושה ולו בדיקה מינימלית של העובדות ואם בסוף המונולוג הוא נותן כמה שורות לתגובת דובר צה"ל/משרד הבטחון אז הוא עושה טובה. מדי פעם הוא גם מוסיף פרשנות עויינת לתגובה. ולהפך, ישנם עיתונאים ערבים עוינים שעדיין משתדלים לבצע עבודה עיתונאית מינימלית כמו עלי ואקד או סלוא עלינאת. האמת היא שיש מימד גדול מאוד של עצלנות בעבודתו של לוי.

למה אתה שולל את המעשה?

כבר נכתב היכן שהוא - המביא דברים בשם אומרם מביא גאולה לעולם. מכאן שגדעון לוי מקרב את הגאולה.

motyka

New member
דובר צהל הודה שהגדר עוברת בכפר

דובר צהל הודה שהגדר עוברת באדמות הכפר. סימן שאינם רק טוענים כך, אלא אמת היא.

כמיני

New member
אז עוברת.

לפעמים אין ברירה, מי שמשחק באש שלא יתפלא אח"כ שנכווה.

למעלה