טוב מראה עיניים

כמיני

New member
אם לצה"ל או למתנחלים

יש בעיה בכך שהגדר חוצה אדמות "פלשתיניות", אז כן, אני מתכוון אליהם.

motyka

New member
למדינת ישראל יש בעיה

עוד מקרה בו אנו בהצלחה מרובה, מצליחים לקבע דעת קהל עויינת. הסברה מוצלחת וחכמה במיוחד.

כמיני

New member
אני מסכים

למדינת ישראל יש בעיה חמורה בהסברה, בקשר לפעולה, אני לא רואה שום בעיה.

motyka

New member
קשה להצדיק מעשים בלתי מוסריים

ההסברה הטובה ביותר לא תוכל "להסביר" עקירת עצים, ניתוק אנשים מפרנסתם, ושאר "מעשים טובים".

כמיני

New member
תלוי באיזה הקשר

כמובן שאם כל זה היה קורה במדינה מערבית אחרת, הייתי מסכים איתך, אבל אי אפשר לנתק את כל זה מדברים בלתי מוסריים אחרים. כאשר מעמידים את כל זה מול הצלת החיים שהגדר יוצרת , מול מה היה קורה לו לא הייתה כאן גדר, אז הסברה טובה תוכל להסביר את כל זה.

motyka

New member
הויכוח הישן של אמצעי ומטרה

גם להשגת אותה מטרה ניתן להשתמש באמצעים קבילים יותר (תוואי אנושי)

כמיני

New member
נכון

אותו הדבר לגבי מדינה פלשתינית והגדרה עצמית, גם אותה היה אפשר להשיג באמצעים קבילים יותר (עניין האנושיות ההוא), הכל עניין של אמצעי ומטרה.

motyka

New member
יש הבדל ביכולות כובש ונכבש

לנכבש המעוניין להשתחרר העולו של הכובש יש התייחסות אחרת מאשר אל הכובש. ראה את המחתרות שלפני קום המדינה,

כמיני

New member
כלומר...

לפלשתינים יש לגיטימציה לביצוע פעולות בלתי מוסריות להגשמת מטרתם, לישראל לעומת זאת, יש איסור לנקוט בפעולות שיפגעו בפלשתינים. רק כדי לחדד את השאלה אני מעמיד פה פיצוץ לחתיכות של בני אדם לעומת בניית גדר על "אדמה פלשתינית".

לא בדיוק ולא לגמרי לא

מקובל להתייחב לפעולות של נכבש להשתחרר מעול הכיבוש בסלחנות, יחסית להתייחסות הביקורתית לפעולותיו של הכובש. הכובש מחוייב לאמנות והסכמים שהנכבש אינו מחוייב להם.

motyka

New member
ההשוואה מופרכת

שתי הדוגמאות אינן תורמות לדו-קיום.

Ragamala

New member
כמה דלה ראיתך בנושא

הגדר אינה העניין, אלא מיקומה. אתה רוצה לטעון שמבחינה בטחונית היא ממוקת במקום הכי נכון? לא, נראה לי שאתה רוצה לטעון שטוב שיש גדר. מסכים איתך. השאלה איפה היא עוברת. על שטחי כפר בצורה שמנתקת אותו מכפרים שכנים - לא נראה לי על זה הויכוח

בגלל זה גוררים אותנו לבית דין בי"ל

כי שיחקנו באש, מבלי לחשוב כראוי על התוצאות. ובגלל זה אנחנו מוקצים מניו זילנד.

למעלה