טוב, יש לי קצת פנאי

טוב, יש לי קצת פנאי

אקדים ואומר, לא אכפת לי שהתפתח כאן דיון על חנ"ב, נהפוך הוא.
כבר כתבתי ואכתוב שוב, הדבר שהיחיד שהפריע לי הוא אופן ההתנסחות של בלה ואוזה.
לא אכפת לי לשמוע דעות סותרות, אני מורגלת לכך, ולא אכפת לי לנהל שיח תרבותי סביב הנושא.

אני אנסה לכתוב כאן כמה דברים שקפצו לי בשרשור ההוא, ובטח יהיו עוד המון דברים שלא כתבתי...
- נושא החנ"ב באופן כללי מוסדר מול משרד החינוך. לכל מחוז יש מפקחת חנ"ב אליה אנחנו שולחים את ההצהרה על חנ"ב בו אנחנו ההורים מפרטים מה עומד מאחורי החנ"ב שלנו. יש הורים שכותבים את תכנית הלימודים שלהם ומפרטים מה ילמדו וכיצד, וישנם כאלה שלא עושים זאת מאחר ואין להם תכנית לימודים מתוכננת מראש. וישנם כאלה שאין להם תכנית לימודים.
פעם-פעמיים בשנה מגיעה המפקחת יחד עם הקבסית בתיאום מראש כדי "להציץ" ולוודא שהסיבות להשארת הילדים בבית כשרות.

-במהלך השרשור העליתן המון תהיות ומחשבות על איך זה מתנהג בפועל. אנ ייכולה לספר בכלליות שהשבוע שלנו מורכב משני מפגשים קבוצתיים בהם הילדים נפגשים ומשחקים. הקבוצה רב גילית (גילאית?) ויש תנועה בקבוצות המשחק החופשי.
ביתר השבוע או שנפגשים עם חברים בבתים, או שנשארים בבית. מה עושים בבית? קוראים המון, הילדים משחקים ביחד ולחוד, יוצרים, בונים, שואלים שאלות ומחפשים תשובות.

צריכה לסיים, אמשיך מאוחר יותר

Ahsoka Tano

New member
מחכה להמשך

כשהמפקחת מגיעה אליכם, היא בודקת התנהלות? משוחחת עם הילדים? שותה קפה?

מה קורה בביקור ההצצה הזה?
חוגים אחה"צ יש כרגיל?

חוגים אחה"צ

לחבר'ה שלי לא הסתדר, החוג היחיד שהגדול רצה לא נפתח בסופו של דבר, הצעיר לא היה בקטע.
כל שנה אנחנו חוקרים את החוגים באזור ולפי הרצון שלהם בודקים את הנושא.
אני מקווה שבשנה הבאה הגדול יבחר לעצמו חוג אחד כלשהו.

ומה עושים באמת עם המפקחת והקבסית שמגיעות?

מעבר ללומר להן להוריד נעליים בכניסה ולהציע קפה כמובן.
ז"א אם אין ממש תוכנית וצריך למלא איתן וויים על סעיפי הלימוד, מה עושים עם זה?
או שהן יותר חותמת גומי ובאות לראות שבסך הכול הילדים לא יוצאים בזמני בית הספר למכור סמים?

משהו כזה

הן מגיעות, לא חולצות נעליים (לא אצלי בכל אופן)
גם לא רוצות קפה או אפילו מים, בקושי לשירותים

ישבו 20 דקות על הספה, אפילו לא הציצו לחדר הילדים.
הן לא מאלצות את הילדים לדבר, החבר'ה שלי התביישו לדבר איתה ונשלחו לחדר לשחק.
הן יותר מגיעות בקטע של הרווחה - לראות שהם לא מוזנחים / מעוסקים ע"י ההורים / נטושים / שיש להם חברה.
לא הרבה מעבר לזה...

ואם את צריכה קצת זמן לעצמך?

ואם יש לך כאב ראש או שאת חולה? איך אפשר בלי כמה שעות של שקט?

רשת ביטחון

לשמחתי הרבה הג'ירף יכול לצאת מהעבודה כשאני חייבת אותו.
אם אני ממש חולה הוא מגיע הביתה / נשאר בבית להיות איתנו.
המשפחה שלי גרה קרוב (הורים / אחים) וכשיש צורך נעזרים בהם.

קראת את התגובה שלי?

מהשרשור ההוא ההוא?

זאת - http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2278&messageid=160546781

כי אני באמת ובתמים לא מבינה מה היה כל כך בוטה וביקורתי באופן ההתנסחות שלי - שוב, מלבד ההערה על קצינת הביקור סדיר שנאמרה גם כקריצה (ואני שמחה שהיו מי שהבינו אותי) אבל גם כדי לשמוע את ההסבר שהסברת בהודעה הזאת.... כי ידעתי שאמורה להיות מפקחת וקב"סית בתמונה ושאמורים להציג לה מן "תכנית לימודים" ולכן ניסיתי להקשות ולהבין איך זה אצלכם, ואיך זה שלכם אין (ועכשיו הסברת - תודה).
אני בהחלט בהחלט לא ביקרתי ולא מבקרת, לא כי אני משתדלת להיות פוליטקלי קורקט, אלא כי באמת אין לי ביקורת עלייך או על החנ"ב כי כמו שאת אומרת - אני לא מבינה בזה הרבה, אולי תהיה לי ביקורת אם אבין יותר, אבל באמת שכרגע היא לא קיימת!!

אז אולי את הרגשת מותקפת, אבל לא אני זאת שתקפתי.

ותודה על הפירוט. גם הפירוט של נעמה מנשאים היה מרתק ומודה שהוא יותר דומה חמה שדמיינתי ברוחי.

קראתי

וכרגע קשה לי להגיב כי יש פה אחד שהתעורר בבכי ולא נרגע (אצל אבא עכשיו, אני מיניקה, שוב)

אל תשכחי שבנותיה של נעמה גדולות מהילדים שלי, ויש להן צרכים אחרים. מבלי ללכלך
כשנעמה הייתה בארץ הלו"ז שלהם דמה מאוד לשלנו עכשיו

את חושבת כשבנייך יגדלו זה יהיה שונה

או שזה עניין של גישה ולא גיל?

חשבתי שהבכור שלך יותר גדול.
(וכרגע אני סקרנית לדעת איפה שתיכן גרות).

לא כ"כ הבנתי את השאלה - מה יהיה שונה?

באופן כללי, כמו שכתבתי לפישים הכל דינאמי - הצרכים שלהם משתנים, הרצונות שלהם, היכולות שלי, הסביבה (מבחינת חוגים, חברים וכו')

אנחנו גרים בצפון

זה נכון מה שהיא אמרה

כשגרנו בסביבה שלה (גליל תחתון, מזרח תיכון) הילדות שלי כמעט ולא היו מעורבות בפעילויות. חיפשתי להן חוגים בנרות אבל היה לי קשה למצוא מורים/מדריכים מתאימים.
לשמחתי מאז שעברנו (אי שם ביער, צ' אמריקה) אני מוקפת באפשרויות והאנשים פה מחזיקים בתפיסות דומות לשלי כך שאין לי צורך לסנן לפי המורים אלא רק לפי שיקולי זמן, מרחק ואחרים.
וכן, הן גדולות יותר.
לא יודעת מה היה אם היינו עכשיו שם.

פישים

New member
לא הייתי היום בכלל פה אבל זוכרת קצת מאתמול

זו הייתה הנימה - הקביעות החד משמעיות, והדרישה לתת לך דין וחשבון שהייתה לפחות בשתי ההודעות הראשונות בנושא (אני זוכרת כי מאד הערכתי את זה שלמרות אופי ההודעות שלך ותוכנן, קיבלת תשובה עניינית ודי מפורטת)- אח"כ התחלת לרכך. לא יודעת מה היה היום...

׳צטערת, ממש לא ביקשתי דין וחשבון

ביקשתי הסבר,אולי הקשיתי קצת. כי באמת לא הבנתי עד הסוף.

מקבלת את זה שעצם זה שהקשיתי הרגיש אולי כמו ״לדחוק לפינה״.

ואני גם שמחה שאחרות הבינו אותי

עונה לך לאט לאט לפי הסעיפים

1. מקבלת את דברייך, יתכן מאוד שזה התיישב לי במקום לא טוב ולכן הגבתי כך.

2. השוני הוא שאת מעבירה את האחריות לאנשים זרים, בעוד אני משאירה את האחריות בידיים שלי - ניטור, חשיפה, מענה לתשובות, הקניית ערכים, תיווך של העולם.

3. מקבלת את ההסבר שלך, אני קראתי את השאלות שלך בטון אחר ואולי יש גם לי מה ללמוד כאן. על הלו"ז ואיך החיים מתנהלים - עניתי לך בהודעות אחרות

4.
האייקון הזה קיים גם כאן.
מעבר לאמירת הקבסית, כתבת גם שחנ"ב כזה אינו חינוך- ולדעתי את טועה. כי נכון לעכשיו אני מתמקדת בחינוך הילדים (דרך ארץ, נימוסים, התנהגות חברתית, פתרון בעיות ומה לא) ופחות בהקניית ידע (או יציקת ידע). אבל זה לא שהילדים ללא ידע, הם פשוט שואבים אותו בדרכים אחרות.

למעלה