טוב חלאס!

dpghost

New member
טוב חלאס!

אני קורא פה כבר למעלה מ3 חודשים ולא שלחתי אפילו הודעה אחת... איזו גסות נפש מצידי... טוב אז הינה החלק המסורתי בפורומי תפוז: שמי דניאל אני בן 16, מאז ומתמיד שומעים אצלנו פינק פלויד בבית, התחלתי להתעניין ליפני סביבות ה3 שנים, כיום מנגן בגיטרה וחובב נלהב של התקופה... מקווה לעתיד מעניין בפורום :p וחופש מהנה לכולם

The Walrus

New member
ברוך הבא לקהילתנו!

מקווה שתהנה ותשתלב פה. אתה מוזמן להשתתף בפרוייקט ביקורת השירים, שעכשיו מגיע לאלבומים מהמפורסמים של הלהקה (עכשיו מתחילים את וויש). כל דעה, ניתוח או סתם חוות דעת על השירים תתקבל בברכה!

שלום דניאל ../images/Emo24.gif

וברוך בואך לפורומנו

החלק המסורתי

שלום!!! וברוך הבא אתה יכול לספר עוד על עצמך? אלבומים אהובים? להקות נוספות אהובות? אלבומים שיש לך?

ls dm thc

New member
טוב גם אני חדש

נעים מאוד בן 27 שומע פינק פלויד כבר הרבה זמן אבל נכנסתי לעומק המוזיקה רק לאחר התנסויות שונות בLSD אחלה יום לכולם

ls dm thc

New member
אז אני יחזור שוב על המסקנה

שלי לפחות שאנשים גאונים מתנסים בפסיכדלים למינהם הם מגיעים לרמות כל כך גבוהות(מה שאנשים נורמלים/רגילים לא יגיעו)שאחכ קשה להם לרדת לקרקע המציאות אם זה טוב או לא טוב?שכל אחד ישפוט את עצמו יום טוב אנשים

זה לא הסיפור של סיד בארט

לבארט נדפק המוח בצורה בלתי-הפיכה. הוא לא מסוגל לפתור תרגיל בחשבון, לא מסוגל להתרכז ולא מסוגל לתפקד תחת לחץ. המוח שלו נפגע, כפי שהמוח של אריק שרון נפגע (רק שאצל שרון המצב הרבה יותר קשה).

אני לא בטוחה שהתיאור שלך נכון

אני מניחה שאתה לא מכיר את סיד בארט אישית, ולכן גם לא יודע מה מצבו. משפחתו מדווחת שהוא מתפקד, חי חיים נורמליים ועצמאיים. הוא מצייר וכותב, ומטפח את גינתו. הוא גם קורא עיתונים, על פי תמונות הפפרצי שלו שפורסמו, רוכב על אופניים בעיר ועושה קניות - מה שקצת סותר את ה"לא מסוגל להתרכז... לפתור תרגיל בחשבון" שכתבת. הוא רק מעדיף להתרחק מחברת בני אדם. בוא נשאר בגדר הידוע, ולא ננסה לפתח תאוריות רפואיות על מצבו של סיד. וגם קצת כבוד לאדם, לא יזיק.

תצפי בסרט על סיד בארט

כל מי שצפה בסרט "דה פינק פלויד אנד סיד בארט סטורי" משנת 2001 מבין שמוחו נפגע בצורה בלתי הפיכה. חברים ומכרים מדווחים על קושי להתרכז, קושי להתבטא, קושי לזכור כמה דקות אחורה, קושי לתפקד בפומבי, קושי לעבוד, קושי לקבל החלטות, קושי לפתח יחסי זוגיות וקושי לפתח דיאלוג. לידיעתך, גם אוטיסטים מסוגלים לרכוב על אופניים. לידיעתך, "לעשות קניות" זה אומר שאתה נכנס לחנות, בוחר אוכל ואז זורק על השולחן שטר שלקחת מאמא שלך. אני עשיתי קניות (לבדי) כבר בגיל שש. "הוא רק מעדיף להתרחק מחברת בני אדם" בולשיט מוחלט. האיש פגוע במוחו, ואת זה אומרים גם מוסיקאים שעבדו איתו בשנות השבעים והשמונים. הוא סובל מסכיזופרניה חמורה. "וגם קצת כבוד לאדם, לא יזיק" אין שום קשר לכבוד - זו דמגוגיה. האיש פגוע מוחית, כפי שהרבה מאוד אנשים נפגעו מוחית בגלל שימוש בסם מסוג LSD. תקראי קצת על LSD ותביני לבד.

צר לי, אבל

אתה מערבב כאן דמיון עם מציאות. צפיתי כמובן בסרט, מספר פעמים. "חברים מדווחים על קושי להתרכז.." זה היה בסוף שנות השישים, תחילת שנות השבעים. היינו, לפני 35 שנים. כל שאר הדברים שכתבת, הם מסקנתך בלבד; הם לא מופיעים בסרט. בארט אינו אוטיסט. הוא מעולם לא אובחן ככזה, ובוודאי לא נולד ככזה. מדוע העלית את זה בכלל? הרי אתה טוען שהוא פגוע מוח, ואוטיסטים אינם פגועי מוח; זהו פגם מולד. בארט אכן עושה קניות. יש תמונות שלו - אחת מהן צולמה בהסכמת משפחתו - כשהוא יוצא מקניות, עם סל עמוס. אני חושבת שזה יותר מ"לזרוק שטר", אבל בכל מקרה לא אתה ולא אני היינו שם, ולכן, כפי שאמרתי, עדיף שנתמקד במציאות, ולא במה שאנו מדמיינים שהוא עושה או לא עושה. זה שעשית קניות בגיל שש (ואני בגיל 4) לא רלבנטי לחלוטין לדיון שלנו על סיד בארט. האיש מתפקד בחברה. הוא אינו מאושפז. "האיש פגוע במוחו" - יכול להיות, אבל אנחנו לא יודעים את זה בוודאות. ווטרס מקדם כבר כעשרים שנה את התאוריה שסיד סובל מסכיזופרניה, אבל גם לזה אין שום הוכחה. משפחתו מכחישה זאת, ולדבריהם הוא מעולם לא אובחן כסובל ממחלת נפש. הם טוענים - כפי שנטען כאן - שהוא נפגע מסמים. אני נוטה להסכים, אבל, שוב, אינני יודעת זאת בוודאות. כפי שאתה לא יודע. בארט בהחלט בוחר שלא לפגוש באנשים. הפניות אליו לפגוש בחברים-משכבר - שלא לדבר על שכנים וקרובי משפחה - הן רבות ותכופות, ונענות בשלילה. אחותו מנסה, כל הזמן, לעניין אותו בכך, אך הוא מסרב. לאחרונה סיפר ג'ון אדג'ינטון, במאי הסרט הדוקומנטרי עליו - שנעשים נסיונות להפגישו עם מייק לאונרד, בעל הבית בו התגוררו הפלויד בתחילת דרכם. לדברי אדג'ינטון, בארט לא סרב לכך, ואולי כאן יש פתח לשינוי. אני שוב מבקשת ממך להתבטא בצורה יותר מתונה. מילא התוקפנות שלך כלפיי ("זו דמגוגיה"), אבל לסיד בארט מגיע קצת יותר כבוד.

כל זה לא קשור לכבוד

"בארט אינו אוטיסט. הוא מעולם לא אובחן ככזה, ובוודאי לא נולד ככזה. מדוע העלית את זה בכלל? הרי אתה טוען שהוא פגוע מוח, ואוטיסטים אינם פגועי מוח" את אמרת שהוא רוכב על אופניים. אמרתי לך שגם אוטיסטים רוכבים על אופניים, ולכן זו לא הוכחה. לא טענתי שהוא אוטיסט בעצמו. סיד בארט נפגע במוחו. זה מה שסמים עושים - הם פוגעים במוח. תקראי על LSD ותראי בפירוש: אם אתה לוקח LSD בכמויות שהן קצת מעל לכמות מזערית, המוח שלך נהרס. אנשים שעבדו עם בארט אומרים שהוא "לא פה". הוא לא מסוגל לדבר איתם. הוא לא מסוגל לזכור מה קרה לפני עשר דקות. הוא לא מסוגל לנהל מערכת יחסים זוגית. הוא לא מסוגל להחזיק משרה (עבודה). הוא לא מסוגל להתעניין בזולת. הוא לא מסוגל לנהוג בכלי-רכב ממונע. הוא לא מסוגל לנסוע לחו"ל. הוא לא מסוגל לבצע פעולות מורכבות. הוא לא מסוגל לכתוב טקסטים שכלתניים. הוא לא מסוגל לעשות שום דבר שאדם בוגר אמור לעשות. אולי את חיה בהכחשה, אבל זה המצב. ושוב - תקראי את העמוד הזה בבקשה כי את כנראה לא בקיאה במהות ה-LSD: http://en.wikipedia.org/wiki/LSD

אני מנסה להבין את הלוגיקה שבדבריך

אך אני לא ממש מצליחה. כתבת: "בארט אינו אוטיסט. הוא מעולם לא אובחן ככזה, ובוודאי לא נולד ככזה. מדוע העלית את זה בכלל? הרי אתה טוען שהוא פגוע מוח, ואוטיסטים אינם פגועי מוח" את אמרת שהוא רוכב על אופניים. אמרתי לך שגם אוטיסטים רוכבים על אופניים, ולכן זו לא הוכחה. לא טענתי שהוא אוטיסט בעצמו" זה שאוטיסטים רוכבים על אופניים לא הופכים את סיד לאוטיסט. אני לא מבינה בכלל מה ההגיון בדבריך. הוא רוכב על אופניים, משמע יש לו קואורדינציה, משמע המוח שלו מתפקד, הוא אינו הרוס לחלוטין, כפי שעלה מדבריך. מה הקשר לאוטיסטים? מדוע הבאת אוטיזם כדוגמא? לא ברור. אני לא חולקת עליך לגבי הנזק שבשימוש בסמים בכלל, ו-LSD בפרט. אני משערת שסיד אכן נפגע מסמים. אבל זוהי השערה בלבד; אי אפשר לקבוע זאת נחרצות, משום שתיקו הרפואי לא נמצא מולנו. גם לא מולך, אני משערת. קצת צניעות, אורי. "אנשים שדיברו איתו" וכו' - אתה מתאר (וגם לא בצורה נכונה) דברים שקרו לפני עשרות שנים. כיום אין לאיש מלבד אחותו קשר אתו, ולכן כל התאור שנתת, איננו רלבנטי למה שקורה אתו היום. וכל השאר - הן ספקולציות שלך בלבד, ללא כל ביסוס עובדתי. סיד בארט אינו אדם בריא, בנפשו ובגופו. הוא בוודאי נפגע, קרוב לוודאי מהסמים. זה לא הופך אותו לצמח. הוא חי בחברה ומתפקד בה, כאדם מבוגר ועצמאי. אני ממליצה לך (ולכולם) לקרוא את הראיונות שנתן ג'ון אדג'ינטון במקומות שונים, והמצויים ברשת. מלבד משפחת בארט, אדג'ינטון הוא אולי האדם שיודע יותר מכל אחד אחר, על מצבו העכשווי של סיד בארט. והתאור שהוא נותן אינו דומה כלל להשערות שהעלית כאן. חבל שאתה לא נצמד למציאות, אלא מציג את השערותיך כעובדות. לזה בדיוק היתה כוונתי כשדיברתי על מתן כבוד לאדם. זכותו של סיד שלא יועלו השערות פרועות - שלא לדבר על אגדות אורבניות - לגביו. (וזה כולל, אגב, גם את זכותו לכך שרוג'ר ווטרס ימנע מלדון במצבו הרפואי המשוער, בתקשורת. אבל את זה אני משאירה לטיפולה של משפחת בארט). אנו כן רשאים, מאידך, לעמוד על העובדות, כפי שהן ידועות לנו.

סיד בארט פגוע במוחו - עובדה

"זה שאוטיסטים רוכבים על אופניים לא הופכים את סיד לאוטיסט" גם קוף שימפנזה יודע לרכוב על אופניים. את הבאת את העובדה שהוא יודע לרכוב על אופניים כסוג של הוכחה לכך שהוא בריא במוחו. וזה לא נכון, כי גם קופים וגם ילדים בגיל שלוש יודעים לרכוב על אופניים. "משמע יש לו קואורדינציה, משמע המוח שלו מתפקד" רכיבה על אופניים אינה קשורה לתבונה אלא ל"מוחון", איבר נמוך יותר שאחראי על פעילויות מוטוריות מאוד פשוטות. "אני משערת שסיד אכן נפגע מסמים. אבל זוהי השערה בלבד" האם ברק פגע בו? האם הוא נפל מקומה שלישית? האם הוא צפה בערוץ עשר יותר מדי? האם הוא נפל לתוך בור? לא! הוא לקח כמויות עצומות של LSD בלי שום פיקוח רפואי מינימלי. כולם אומרים את זה, ואת ככל הנראה האדם האחרון בעולם שמאמין שזו "השערה". "כיום אין לאיש מלבד אחותו קשר אתו" אני לא מדבר על כיום במובן של 'כרגע'. האיש עבד עם מוסיקאים והם אמרו שהוא לא מסוגל לתפקד. דייב גילמור עבד איתו באולפן ואמר שהאיש לא מסוגל לבנות מלודיה, לא זוכר מה נאמר לו ובקושי מצליח לתקשר. זה לא מוח פגוע? זה האמא והאבא והסבא של מוח פגוע. ובלי השערות, בבקשה. "זה לא הופך אותו לצמח" מי אמר שהוא צמח? אף אחד. "אדג'ינטון הוא אולי האדם שיודע יותר מכל אחד אחר, על מצבו העכשווי של סיד בארט. והתאור שהוא נותן אינו דומה כלל להשערות שהעלית כאן" אם היית טורחת לעיין בטקסט המצורף כבונוס למהדורת הדיוידי של הסרט התיעודי על בארט, היית רואה שם שיש התייחסות מפורטת ביותר לנושא הסמים והנזק המוחי. "זכותו של סיד שלא יועלו השערות פרועות - שלא לדבר על אגדות אורבניות - לגביו" שום השערות פרועות. אמרתי עובדות - דברים שקרו במציאות. את חיה בסוג של הכחשה, וזה לגיטמי מבחינה נפשית. כל זה לא אומר שאת צודקת - את פשוט מסרבת להכיר בעובדה שהסם המכונה LSD יכול לגרום נזק בלתי-הפיך במוח אם הוא נצרך בכמויות גדולות.

למעלה