טוב חלאס!

מישהו אמר שלא?

"סיד בארט אינו אדם בריא, בנפשו ובגופו. הוא בוודאי נפגע, קרוב לוודאי מהסמים"...

אורי, אני לא אתווכח אתך

משום שאתה כל כך משוכנע שהספקולציות שלך הן האמת לאמיתה, ששום דבר לא ישנה את דעתך, לצערי. כל הדברים שהבאת מפי חברים של סיד (כולל גילמור) מתייחסים לדברים שהיו לפני עשרות שנים. אמרתי את זה כבר פעמיים שלוש, זה לא השתנה מאז שכתבתי את זה לאחרונה. ההתיחסות שלך לאוטיסטים, קופים וילדים כל כך תמוהה, שאני מעדיפה לא להתייחס לזה עוד. אני רואה שאתה מעדיף לקרוא/לצפות במידע שמאשש את תפישותיך, ומתעלם מהשאר. כפי שכתבתי, אני בדעה שסיד אכן נפגע במוחו, עקב השימוש בסמים - אלא שאין לנו שום הוכחה לכך שזה מה שקרה במקרה שלו. מי יודע, אולי ווטרס צודק, וזו מחלת נפש מולדת - כגון סכיזופרניה - שהתפרצה. אנחנו פשוט לא יודעים. כל השאר, זה ספקולציות כאלו ואחרות שאנו יכולים להעלות. אבל בשביל מה זה טוב? לי אישית די בידיעה שהאדם חי באופן עצמאי, מתפקד ונהנה מחייו, במידה מסויימת. אני בתקווה שהוא ייצור קשר עם חבריו-משכבר, אבל גם אם זה לא יקרה, דיינו. לפחות הוא לא מת. משום מה אתה לא קולט את זה, וממשיך לדבר על קופים, ילדים ואוטיסטים, ולטעון שאני "בהכחשה". השורה התחתונה היא, שעד שלא יפורסם תיקו הרפואי של סיד, לא נדע בדיוק מה קרה לו. ואולי גם הרופאים לא יודעים. אנו יודעים בוודאות רק את מה שאמרתי בהודעות הקודמות. וכן, שסיד קיבל בשנות השמונים והתשעים קצבת נכות מעיריית קיימברידג' (לפני שגילמור סידר את התמלוגים שלו, מהם הוא חי כיום). קצבת נכות ניתנת רק למי שאובחנו כבעלי נכות כלשהי, ומכאן שלסיד יש נכות נפשית. מהי מהותה? את זה אנחנו, כאמור, לא יודעים.

חרטושה

New member
בלי קשר לדיון שהתפתח כאן

זו באמת שאלה שרציתי לשאול מזמן: את באמת סבורה שסיד נהנה מחייו? אני רואה בזה מדד חשוב *מאד* בעבור כל אדם, על אחת כמה וכמה זהו מדד נכון ורלוונטי בעיני לאנשים בעלי מוגבלות כזו או אחרת. לכן מאד מעניין אותי לדעת האם את באמת חושבת כך ועל סמך אילו עדויות ספצפיות סוברנה זו נשענת?

זו שאלה חשובה באמת

הסיבה שהזכרתי את זה היתה שתוך כדי כתיבה, נזכרתי באיך ווטרס הגדיר את זה, באחד הראיונות האחרונים שנתן (מהחודשיים האחרונים ממש), בו הוא נשאל, כרגיל, מה שלומו של סיד. ווטרס אמר (מיוזמתו) משהו כמו "הוא נהנה מחייו, ככל שניתן". כמובן, ווטרס בדעה שלסיד יש סכיזופרניה. המחשבה שלי היתה לכיוון של עד כמה אנשים עם פגיעה נפשית משמעותית נהנים מחייהם, שכן "הנאה" היא עניין סובייקטיבי. האם הוא עושה את מה שהוא רוצה לעשות? אני מניחה שכן. הוא מצייר, מטפח את הגינה שלו. הוא בקשר עם ילדי השכונה, עדיין עם קשר טוב עם חיות (הכל לדברי ג'ון אדג'ינטון) - מן הסתם דברים אלו מסבים לו הנאה. מצד שני, אני משערת (השערה שלי בלבד) שיש דברים שהוא אולי היה רוצה לעשות, ואינו יכול. למשל, לנגן בגיטרה (שכן אצבעותיו נפגעו, בגלל הסוכרת, לדברי אדג'ינטון). אולי לכתוב שירים? מי יודע. משפחתו אומרת שב-15 השנים האחרונות הוא מצא מעין "שלווה", ומצבו הנפשי השתפר בהרבה, יחסית לשנות השבעים והשמונים. אני משערת שהוא מצא את נקודת הנוחות שלו, שבה הוא מכיר במגבלותיו ומסוגל להנות ממה שהוא יכול. והנוסחה הזו, בעצם, נכונה לגבי כולנו, לא? זה לא אומר, כמובן, שלא הייתי רוצה שמצבו ישתפר עוד, שהוא יהיה בקשר הדוק יותר עם קרוביו ועם חבריו מהעבר, שהוא ייצא מהבית. אבל יותר חשוב לי שהוא ירגיש בנוח. ואם הוא מרגיש בנוח במצבו כרגע, די לי בכך.

חרטושה

New member
ייתכן שיש משהו לא הוגן

בשאלה הזו. מכל מקום נתת לי חומר נוסף למחשבה.

חרטושה

New member
*אני מתנצלת על העברית שלי

וגם קצת מזדעזעת מעצמי. עדיין לא עשיתי סוויץ' מכל היום הקשה הזה.

כמה דברים

אמרת שזה שהוא יודע לרכב כל אופניים זוהי לא הוכחה לכך שהוא בריא במוחו בגלל שגם שימפנזות וילדים בנ שלוש יודעים לרכב על אופניים. אבל אני ואתה מסכימים שאותם ילדים ושימפנזות אינם פגועי מוח. תראה לי שימפנזה אחת שנפגעה במוחה כמו סיד ומסוגלת לרכב על אופניים. אני משער (וזו כמובן השערה בלבד ולא עובדה אלא השערה שמבוססת על עובדות אחרות) שלמרות הפגיעה של סיד אולי קשה לו לכתוב מלודיה (דבר שקשה להרבה אנשים נורמליים) אבל הוא מסוגל לנהל מערך חיים תקין. לא הכי נורמלי, לא עם אנשים אחרים אבל חיים תקינים. אולי הוא נעזר במשפחה שלו אבל יש לו יכולת להיות עצמאי.

ועוד משהו על נזק מוחי

תנחשי על מי נכתב השיר Brain Damage? רמז: לא אריק שרון, ולא מנהלי פורום בתפוז. השיר נכתב על....נכון! סיד בארט. אני כתבתי את השיר הזה? לא. כתב אותו רוג'ר ווטרס.

השאלה היא לא מה היה אז

אלא מה מצבו המוחי היום האם זה הפיך או לא ותרגעו קצת בעיני זה קצת דבילי לריב על דברים כאלו לפחות הייתם רבים על פוליטיקה או משהו :)

בלי קשר, חשוב לי שהמידע שיועבר כאן

לגולשים יהיה מידע אמין ומדוייק. לכן חשוב לי להבחין בין ספקולציות לבין עובדות, בין אגדות אורבניות ומיתוסים לבין המציאות. ישנם מקורות אמינים הדנים במצבו של סיד היום, ככל שהוא ידוע לנו: ג'ון אדג'ינטון, שהתראיין בכמה מקומות, והוא כיום הכתובת העיקרית אליה פונים בשאלה זו; הביוגרפיה האחרונה שהתפרסמה על סיד, Madcap, מלפני כ-4 שנים, התבססה על מידע שקיבל המחבר ממשפחת בארט. וכמובן, הפלוידים עצמם, שנשאלים בכל ראיון וראיון, מה שלומו של סיד. (הם עונים שמצבו "טוב"). אני ממליצה על קריאת מקורות אלו.

אל תסמכי על משפחות

המשפחה של שרון אמרה שהוא "פקח את עיניו". נו, באמת. אי אפשר לסמוך עליהם. זה פאתטי, כל הדיון הזה. ממש הכחשת-מציאות. מי שאומר שמצבו של בארט הוא "טוב", למעשה אומר שאדם שלא עובד, לא הקים משפחה, לא יוצא כמעט מהבית ולא מסוגל להתנהל בחברה - אז מצבו "טוב". לדעתי זאת שטות מוחלטת. מה רצית שיגידו? "אנחנו משפחתו של סיד בארט, ובאנו להודיע שהוא ממש דפוק במוח בגלל שהוא לקח יותר מדי סמים בתור נער".

אתה שוב מתבלבל, יקירי

זה הפלוידים שאומרים שמצבו "טוב", לא משפחתו. אי אפשר לסמוך על משפחות? אני לא נכנסת בכלל לדיון על זה. לא בקשר לסיד, ולא בכלל. במאמר מוסגר, הייתי אומרת שככלל אני רואה בכתיבה שלך תפישה דיכוטומית, של שחור/לבן, שהיא, לכשעצמה, הכחשה של המציאות, האפורה ברובה. הסיפור של סיד הוא דוגמא טובה לסיפור מורכב, שהמרכיבים שלו אינם חד משמעיים. אני מבינה שאתה רוצה שהם יהיו חד משמעיים, אבל הם לא. רוב המציאות בה אנו חיים, פרטי חיינו האישיים, אינם חד משמעיים. בדרך כלל, הבלגן חוגג. המציאות היא נזילה, מעומעמת, מטושטשת ומלאה בסתירות. אנו יכולים רק לנסות להבין אותה, ולעיתים רק קטעים ממנה נהירים לנו, אם בכלל. לא כל שכן הנסיון להבין פרטי חייהם של אנשים אחרים. מכאן הקריאה שלי אליך להיות טיפה יותר צנוע בקביעותיך לגבי סיד בארט.

נזק מוחי בלתי הפיך

בארט עדיין דפוק כמו אז: לא מתפקד, לא מנהל משפחה, לא מדבר עם אנשים בצורה נורמלית, לא מסוגל לכתוב מוסיקה, לא מסוגל להחזיק עבודה, לא מסוגל ליצור קשרים חברתיים, לא מסוגל שום דבר שאדם בוגר אמור להיות מסוגל. נזק מוחי בלתי-הפיך - כשמו כן הוא - הוא בלתי הפיך. בארט לא הבריא, בדיוק כפי שאריק שרון לא הבריא.

holo

New member
קודם כל, ציף צודקת

ואתה כן מכפיש את שמו. ממש לא אהבתי את הגישה: "בארט עדיין דפוק כמו אז" ומי אתה בכלל, אורי ברייטמן שתקבע על בן אדם אם הוא דפוק או לא? במיוחד על בן אדם שכדבריך -"לא מתקשר עם אחרים". אתה לא יודע, כמו שאני לא יודע, מה המצב הבריאותי של בארט. זה שמשהו השתבש אצלו בשכל גם ילד בן 3 יכול להגיד. אבל עד לפה, אתה לא יודע אם היה אלה הסמים הגורם העיקרי או שהיה סיבות יותר משפיעות (אולי מחלת נפש רדומה, שה LSD רק שיחרר אותה).

בתור ילד בכיתה ט

שעבר אלפי הרצאות על סמים בכללי ועל אל אס די אני יכול לומר לך שממה שראינו אין חוקיות בנושא של נפגעי סמים. ויכול להיות שאפילו בחור שהיה באשפוז כמה שנים ייצא מזה בסוף וישתקם. ויכול להיות שהוא לא יגיע מההתחלה למצב שהוא צריך להיות במוסד מיוחד

וינסנטי

New member
ברייטמן..

אנחנו לא יודעים לגמרי מה מצבו של בארט. יכול להיות שהוא באמת לא חי חיים רגילים, אבל יכול להיות שהוא התאפס על עצמו. צריך לזכור שעברו קרוב ל-40 שנה מאז הסמים שלו, והרבה השתנה מאז. אבל כן, אין מה לעשות, הבנאדם פספס את החיים שלו בגדול. הוא לא הקים משפחה, הוא לא מחזיק עובדה [מתפרנס מתמלוגים].. חבל שהוא היה כ"כ אידיוט. מסר- אל תקחו אל.אס.די. בארט היה מטומטם בצורה מדהימה [טוב, כמו 90% מהמוזיקאים אז], ונדפק. שלא יקרה לכם.

למעלה