מאג לבן שמשתמש בכוחות השחור
"היום למשל המאגיה היא בערך בעלת שני חלקים עיקריים. יש את אילו שמשתמשים בכוח "שאול", פונים לישויות אחרות שיעשו את האפקט שהם צריכים אבל לא יודעים איך לעשות בעצמם, ויש שיטה יותר ישירה וכמובן מסובכת שדרכה לומדים את איך פועל הדבר שאתה רוצה להשיג ואז מבינים איך להשפיע עליו ישירות בלי עזרתן של ישויות או אלים מסויימים." לדעתי אין כלכך הבדל בין מה שהצגת לפי הקבלה ההרמטית שלאליסטר קראולי היתה השפעה חזקה עליה בספרו 777 אפשר להכניס כל אל ואלה לכל ספירה כאשר כל ספירה היא לא "משהו" בפני עצמה אלה מצב, Mode. כמובן שזה מידע שרלוונטי למי שמתעניין בקבלה הרמטית. אברהם,משה, ועוד כמה חברה היו היחידים שממש תיקשרו איתו ישירות משה אף ראה אותו. כל השאר..בייחוד בתקופות המאוחרות, למרות טענות הכוהנים לא היו תיקשורים אוטנטניים עם "המקור" אלה עם אלים ואלות מספירת נצח. החוכמה הכותבים המקוריים של התורה, האלוהיסטים בניגוד לכותבים המאוחרים הג'הוביסטים הציגו את יהוה מלכתחילה כאל ששייך לנצח. כל האלוהויות נבעו מהבורא ניתן לערוך אקט מאגי בשילוב של כמה ספירות , בכמה עולמות וכו' וכו'... אין סוף מימדים לדעתי החלוקה הנכונה היא למאגיה האולטימטיבית , גישה לבורא ולדרגות משתנות של קירבה לבורא עם דגשים כאלה ואחרים. לדעתי זה גם הכוונה בחלוקה של מאגיה ללבנה ושחורה כאשר מאגיה לבנה היא השאיפה לבורא בעוד מאגיה שחורה היא "הסתפקות במועט" ושימוש בגישה לאיזה כוח שאתה משיג...בין אם זה שד במסווה של אל או אולי חיזר . לכן אני לא רואה סתירה בלהיות מאג לבן שמשתמש ב"כוחות השחור" בתור מאג לבן אני שואף לגישה האולטימטיבית לבורא , אך אין בי פחד מכוחות השחור,כי אני מכיר אותם, זאת המשמעות של Gnosis .