טוב אז ככה,

• פותח הנושא qop
  • פורסם בתאריך

qop

New member
טוב אז ככה,

שלום לכולם.. מקווה שהגעתי למקום הנכון ובכל מקרה מקווה שיעזור לשפוך קצת את הלב.. ואמנם זה קצתתתת ארוך - אבל בבקשה - תקראו ותייעצו לי, או לפחות תביעו אמפתיה..!
אני בכיתה יב' עכשיו, ממש על סף סיום. אני אתן קצת היסטוריה על החברויות שהיו לי בשנים קודמות סתם בשביל רקע כללי.. אז ככה: אף פעם לא הייתי מהמקובלים בכיתה, מאלה שכולם תמיד סביבם או מאלה שעושים את כל הרעש. לא זוכרת אם זה הפריע לי או לא, בכל מקרה זה ממש לא רלבנטי למצב שלי עכשיו. פשוט כשהגעתי לתיכון חל מפנה די רציני מבחינתי בכל הנוגע למעגל חברתי: מחברה אחת קבועה שתמיד הייתי מסתובבת איתה ואף פעם לא יוצאת בערבים - פיתחתי חיי חברה..
התחברתי עם חבורה של בנות שהכירו כבר מהחטיבה וצירפנו עוד כמה חברה חדשים שעדיין לא הכרנו בכלל.. ומפה לשם נהינו קבוצה כזו. זה היה לי משהו ממש חדש ומרענן והרגשתי ממש טוב איתם. פתאום הייתי יוצאת כל שבוע וידעתי שיש לי מבחר של אנשים לבלות איתם בהפסקה.. באמת שאהבתי את זה והרגשתי ממש שלמה עם כל החברים שם.
אני לא בטוחה מה קרה בדיוק אבל מתישהו השנה או בסוף שנה שעברה התחושה הנחמדה הופרעה בניקורי קנאה קטנים מקבוצות אחרות בכיתה, בי"ס... כל מיני דינמיקות קבוצתיות שנראו לי ממש כיפייות ונחמדות, כאלה שידעתי שאצלי בקבוצה לא יקרו.... ואני מניחה שזה גם השפיע על ההנאה שלי מבילויים עם החברים שהייתי איתם. התחלתי להסתכל על המפגשים מנקודת מבט ביקורתית: למה אצלינו לא ככה...? למה אנחנו לא נוסעים לשם...? דברים כאלה. אז ניסיתי לעורר שינוי: ניסיתי להציע מקומות חדשים שאפשר לפקוד, הצעות ספונטניות מידי פעם.. מידי פעם אפילו הערתי הערות ביני לבין עצמי (ובין כמה ששמעו) על איך אנחנו יבשים מידי, לא נועזים מספיק.. דברים שחשבתי שאולי יעוררו שינוי, אך לשווא.. מפה לשם גם הקבוצה שלנו התרופפה או לפחות התפזרה - כי אני לא יודעת עד כמה כולם היו קרובים שם באמת. אנשים שהיו מגיעים למפגשים הפסיקו לבוא, אנשים שהייתי רוצה שלא יגיעו התחילו להגיע.. ככה יצא שעכשיו כשאומרים לי "החברה" אני יודעת שהכוונה ל5 בנות קבועות פחות או יותר שלחלקן אני ממש לא קרובה ולעוד איזה ידיד מזדמן שמלווה אותנו.. ושמפגש שלנו הוא לא משהו שאני יכולה להגיד שאני מצפה לו בקוצר רוח ויודעת שאני אהנה בו - להיפך, זה רק גורם לי לקונן על כך שבמקום לצאת לאיזה בילוי מסעיר אנחנו נפגשות באיזה בית של מישהו ופשוט מרגישה כאילו אנחנו שורפות זמן....
עכשיו, אני יודעת שהמצב הזה יכול להיות בשליטתי. וזה לא כאילו נכנעתי למצב והרמתי ידיים. ממש לא. פשוט אני מוצאת עצמי עם הרבה רצון להנות ולעשות דברים ספונטניים אבל עם מעט אנשים שישתפו פעולה. יש לי חבר טוב שהוא לא מהקבוצה שלנו אלא מחוג חברתי אחר, אבל אנחנו מאוד קרובים ומבלים ביחד הרבה. ועוד חברה קרובה שהיא כן מתוך הקבוצה אבל אותה קל לי יותר לסחוף אחריי. ככה שכשאני מרגישה שאני ממש חייבת לעשות משהו אני בדר"כ עושה את זה עם אחד מהם.. רק שאני לא רוצה שוב להגיע למצב שבו אני רק עם 2 חברים קרובים. אני רוצה לדעת שיש לי בחירה, שיש אפשרויות... שעם חבר אחד אני עושה דברים מסויימים ועם אחד דברים אחרים.. שאם בא לי פתאום לעשות משהו יהיה מי שיבוא.. ויותר מזה - שיציעו לי להצטרף למקומות או למפגשים שלא חשבתי עליהם! ויותר ויותר אני מרגישה שאני מקנאה בחברים של אחרים. כאלה שבספונטניות יכולים לארגן הרבה חברה וללכת לים. או כאלה שמחליטים להפגש בחצר של מישהו ולארגן את כל החברה לעשות על האש. או כאלה שלכבוד היומולדת של אחד מהם ידאגו לעשות לו שמח בלי שהוא בכלל יבקש. וזה יושב לי על הלב ומציק, כי אני רוצה גם! אבל אף אחד לא זורם איתי... ונמאס לי! אני כאילו לא מוצאת את עצמי עם החברות הנוכחיות שלי וכבר די וויתרתי על לנסות לשנות אותן ולהפוך אותן למה שאני רוצה... ומצד שני - מה עם מה שאני רוצה? ומה שיותר מפחיד אותי בסיפור זה שעכשיו כשהלימודים כבר נגמרו כמעט רישמית, זה דיי חותם תקופה וחותם מעגל חברים. דברים שהיה קל לי יותר לשנות אם היינו עדיין בבי"ס עכשיו יהיו פי כמה יותר קשים. כי כל אחד כבר יודע מי החברים שלו, לכל אחד יש איזו קבוצה שהיא שלו. אנשים כבר פחות יקבלו לתוכם אנשים שהם הכירו 3 שנים אבל לא היו איתם בקשר. וככה יצא שאני מרגישה שאני צריכה לקבוע את עתידי החברתי בימים הקרובים ואני לא חושבת שזה אפשרי. ואני פוחדת שאני אקלע למצב שבו אני בכלל לא אהיה מאושרת עם החברים שלי אבל לא אראה דרך אחרת לשנות זאת. עזרה? עצה? מישהו? אני אשמח לשמוע מה אתם חושבים, ומקווה שלא כתבתי הכל לשווא (למרות שגם לכתוב את זה סתם ככה עזר קצת..)
תודה..

אני טיפה דומה עלייך אז אוליי זה יעז

טיפה ערוך אבל אוליי.. תקשיבי יש הבדל בין חברים לחבר'ה. חבר'ה (אני מעכשיו יכתוב בלי צ'ופצ'יק כי זה מעצבן) הם למעשה קבוצה של אנשים שאת אוהבת להסתובב איתם, אני מבטיח לך שהם יישתנו. עם החברה של הבצפר כנראה שלא תשמרי על קשר בצבא משום ושם תכירי חברה חדשים וכל אחד יהיה רחוק, עם החברה של הצבא לא תשמרי קשר באוניברסיטה כי לכל אחד ילמד משו אחר ויתקע בחור אחר. לכן הקלישאה הזאת של, הם מכירים 3 שנים איך אני יתחבר עליהם, אני אומר לך מנסיון זה אפשרי ועשיתי את זה כמה פעמים. אבל צריך להיות עם ראש ממש ממש פתוח בשביל שזה יקרה. עכשיו, חברים זה בעצם מי שאת תשמרי איתו על קשר בסופו של דבר, אילו הם השאריות של החברה ומהם ממש איכפת לך. ואת חלקם לא תעבדי. לכן אם לא נוח לך עם החברה הנוכחים שלך, כי את מרגישה שהתפתחת והכל תעזבי, ותחזרי פעם בחודש, תשמרי איתם על קשר טוב וכן הלאה. אבל בשאר השבועות של החודש תלכי עם הידיד שלך או עם משהו אחר לאיפה שהם הולכים. אם האדם שאת הולכת איתו נכשב "מקובל" יהיה לך יותר קל להקלט. אם לא, תצטרכי לעשות יותר עבודה בעצמך, אבל זה אפשרי. אבל את חייבת לדעת שלא משנה כמה קבוצות תעברי, או לכמה מעגלים כאילה תשתייכי עדיין זה לא יהיה אותו דבר. לכן כדאי לשמור על קשר טוב עם מעגל שאהבת ייחסית אבל לא ממש מתחברת עליהם היום.. אני יפרט קצת מהנסיון שלי.. תראי באופן אקרוני בחטיבה היה לי חבר ממש טוב וכזה בתיכון הלכתי ללמוד רחוק ולא ראיתי אותו, אבל באמצע סוף י' הוא השתייך לקבוצה מסויימת והזמין אותי. קבוצה קטנה ייחיסית, בקיצור נקלטי שם. באמצע י"א אחד מהם עזב לטובת קבוצה ששיש בה גם בנות (לדעתי הוא עשה טעות כי הוא רב עם כולם) אבל הוא הציע לי לבוא איתו. עכשיו הוא אחד שמדלג מקבוצה לקבוצה ואני כזה מאיין פרטנר שלו (לא נגרר, בגלל שיש דברים שאני עוזר לו שהוא לא מסוגל לעשות). ככה יצא שמהחברה הטוב שלי שאני אמרתי ואאיי מה אני יעזוב את החברה מבצפר שאני יוצא איתם יום שישי לטובתו שלא ראיתי אותו שנים. יצא שמהקשר הזה יצא לי לעבור בערך ב-5 מעגלים ואז יש מעיין בחירה (2 מתוכם בי"ב). (וגם עוד 2 מעגלים מבצפר אבל זה פחות קשור) אוליי כדאי לך לקחת טרמפ גם על אחד כזה עד שתוכלי לעמוד על הרגלים שלך ולעשות את זה לבד. וד"א אני עדיין שומר על קשר עם הקבוצות שאהבתי.

או קי...

שמעי.. לדעתי פשוט כדאי לך להשאר קשורה לחברים הטובים שלך (אני מקווה שאת יודעת מיהם) וכאשר כולם יתפזרו ויכירו עוד אנשים תמיד תוכלי להכיר אחלה אנשים דרך החברים הטובים שלך... אני נשארתי נאמנה, מה שנקרא, לכמה חברות בודדות שהיו לי בחטיבה וחלק עוד מהיסודי (ימי חנוניותי) וכל הזמן הכרנו אנשים חדשים והתרחבנו. אני הכרתי מלא אנשים כי הייתי ב3 בתי ספר שונים ב3 שנים והכרתי את החברים הישנים לחדשים ונוצרו חבריות משהו מצויין ולפעמים גם דברים מעבר ואני כל פעם מכירה עוד אנשים דרכם חלק הופכים לחברים קרובים יותר חלק נשארים בסביבה כדי לצאת לפעמים.. ודבר אחרון... אל תלחצי.. תמיד אבל תמיד אפשר להכיר אנשים חדשים ולמצוא את המקום שלך.. גם אחרי התיכון

sh53

New member
נראה לי שאת זקוקה ל../images/Emo24.gifכי קשה לך

היתה לך חברה אחת ולא היית יוצאת בערבים, פתאום הכרת מלא חבר'ה, המצב היה אחלה מבחינתך, אבל כנראה שהיה לך קשה להתמודד עם זה בבת אחת ופתאום ולא ידעת למעשה איך "לאכול" את מה שנפל בידך. יש כמה דברים שאת יכולה לעשות ויש כמה דברים שאי אפשר לעשות בענין, כי כך זה טבע העולם: ניקורי עיניים - אין ממש מה לעשות בענין. תמיד יהיו אנשים שיקנאו ןתמיד יהיו אנשים שיחשבו שלאחרים יש יותר מהם (לא שתמיד זה נכון). אנשים משתנים - פעם בא להם ללכת לדיסקוטק ופעם בא להם לשבת בבית. יכולה להיות גם בעיה כלכלית, לא יודעת מאיזה מעמד אתם בחברה הישראלית, האם יש לכם יכולת כלכלית להמשיך ולצאת כל שבוע? אולי בהתחלה אתם התלהבתם וההורים הרשו, אך יתכן שלאט לאט ההורים התחילו "להדק" את החגורה. מבחנים - התקופה עכשיו אולי לא מתאימה לכולם לבילויים. חלק אולי נמצאים בלחץ אטומי ובפחד מפני כשלונות במבחנים, חלק אולי צריכים לתקן ציונים ואולי חלק גם משקיעים כספים אצל מורים פרטיים ואולי אין להם כסף גם לבילויים וגם למורים פרטיים. אני מתרשמת שאת בחורה דינאמית וטמרפמנטית. אולי חלק מהאנשים שהיו סביבך לא אהבו את זה, הם אוהבים שמשתפים אותם, הם אוהבים גם לקבוע ואת - הכוונה שלך היתה טובה, לארגן ערבי בילויים - אך אולי באיזה שהוא מקום הם הרגישו שהכל נע סביבך, את קובעת לאן, את מארגנת, את מפעילה את האנשים וגורמת להם לצאת, הכל זה את. מה לעשות? לשתף אנשים יותר, להאציל להם סמכויות (לבקש מהם להתקשר, לשאול לדעתם לאן כדאי יותר לכאן או לכאן ולתת להם להחליט וללכת לאן שיבחרו גם אם היית מעדיפה ללכת דווקא למקום השני, בחברות אמיתית צריך להתפשר, פעם את קובעת ופעם אחרים קובעים). אושר זה לא תמיד מה שיש לאחרים, אלא מה שיש לך, מה שהשגת בעצמך וב-2 ידך, מה שהתאמצת בשבילו. חשבי על הדברים הטובים שיש בחייך, מה השגת? איך את מתקדמת בחיים? לדוגמא: את מתקשרת לחברה לקבוע איתה, את שואלת אותה לאן היא רוצה ללכת בערב, היא לא אומרת לא ישר, עונה שלא יודעת - החמיאי לעצמך שהתקדמת שלב בחייך, היא לא אמרה לא, היא לא סגרה את הדלת בפנים, יש סיכוי שאולי עוד טלפון אחד מצידך יעודד אותה קצת יותר וידרבן אותה. כתבת שאת רואה את תקופת התיכון כסיום החברות ביניכם וכל מה שחיבר ביניכם הוא התיכון בלבד. אני מניחה שיש לך את מספרי הטלפון של החבר'ה, וגם אם תסיימו את התיכון, תוכלי להתקשר אליהם ולהציע להם לבלות, ללכת יחד לקניות או לכל מקום אחר (נסי לבסס את הקשר לא רק על בילויים בערב, אלא גם על שיחות נפש, מתן כתף בעת צרה כשצריך, איחול חג שבועות שמח - עוד מעט הזדמנות טובה וכו', ולא רק על בילויים בלבד). בחיים יש המון תקופות ואפשר להכיר בהן המון אנשים: בצבא, בעבודה, במקומות בילוי ואפילו בפורומים.

למעלה