טובה תחת טובה

ידותון

New member
לא תמיד מקבלים מה שרוצים, גם לא מאלוהים.

בכל אופן אני מבין שיהיה לך הרבה יותר קל עם אני אעשה את הטעות ויגרר לפרטים: אני אגיד "יש לך צבא יהודי" ואתה תגיד ש"הוא לא מתקיים על פי כללי היהדות שלך והוא בכלל מגרש יהודים". אני אגיד "יש לך מדינה ריבונית שכל יהודי יכול לשוב אליה ולהרגיש שייך" ואתה תגיד "היום בשביל לעשות מטס של חיל האויר אתה צריך לבקש רשות ממדינת פלסטין לעבור מעל השטחים שלה... זה ריבונות זה?" אני אגיד "אתה יכול לשבת על התחת שלך כל היום, ללמוד תורה או לשתות קפה ועוד המדינה תשלם לך על זה" אתה תגיד "שכחרדי המדינה רודפת אותך ובכלל במדינה יהודית בתור אברך כולל אתה אמור לגור בארמון" וכך הלאה והלאה עד אינסוף. בגלל זה אני מעדיף לא להכנס לשם ופשוט לפקוח את עיניך לזה שאתה חי במדינה יהודית, מתפתחת ודמוקרטית השוכנת כאי בין מדינות נחשלות ודיקטטוריות. אם זה לא מספיק לך אז שום דבר פחות מאוטופיה לפי רעות עיניך האישית לא יספיק.

שםאנילא

New member
עכשיו הבנתי אותך...יש לך בעיה עם החרדים...הבנ

הבנתי... אז תתמודד גם עם זה

ידותון

New member
לא רק עם החרדים

כל מגזר חסרונותיו ומעלותיו. המטרה היא לקרב את כולם לאזשהו קונצנזוס צודק ורחב ולייצור חברה יותר מגובשת ומאוחדת עד כמה שניתן.

שםאנילא

New member
זה חלום שנגוז בעת קבלת התורה...../images/Emo4.gif

מעבר לזה שאתה מתפלל 3 פעמים ביום ב-18 ומלכות הרשעה תיעקר ותשבר וכמו כן את צמח דויד עבדך תצמיח...ובנה את ירושלים עירך... לא חסר... וכל זה נגד מי שלא שומר תורה ומצוות כדת וכדין בין אם הוא חרדי חילוני דתי ועוד...

ידותון

New member
בא ואגלה לך סוד שאתם בדרך כלל לא אוהבים לשמוע

במשך רוב ההיסטוריה העברית/יהודית רוב העם היה מה שאפשר לכנות היום מסורתי. חוץ מזה, אם תעיין קצת בנ"ך ובמיוחד בספר מלכים תווכח שגם שרוב העם עבד עבודה זרה והמלכים "עשו הרע בעיני ה'" עדיין אף אחד לא קם ואמר "עזבו אתכם ובואו נעביר את השלטון למצרים, אשורים, ארמים, בבלים וכו'" קח לדוגמה את אחאב שאליהו נלחם בזמנו נגד העבודה זרה בעם ובמיוחד נגד איזבל ומשפחת המלוכה אך בשום אופן לא קרא למסור את השלטון לגויים ואף כיבד את המלך "וישנס מתניו וירץ לפני אחאב". שלטון ישראלי בארץ ישראל תמיד עדיף על כל שלטון אחר. מהנ"ך אנחנו לומדים שרק אלוהים יכול להפיל שלטון ישראלי וגם זה רק אחרי מאות שנות אזהרה.

שםאנילא

New member
כשתגיע לרמה של אחאב נדבר...יש לך יותר יסודות

מוצקים מהעולם החילוני... אתה בטוח שקראת תנ"ך עם מפרשים? או שלבטח התפשרת על קאסוטו???

ידותון

New member
עזוב, זה כבר מתחיל לשמעם וכמעט נגמר לי החופש

הנחמה היחידה שלי שחרדים כמוך בירידה ובמהרה אתם תעלמו לתוך פינות אפלות וקיצוניות של החברה שלכם. צה"ל קולט הרבה יותר חרדים כיום, מכללות אקדמאיות ופקולטות חרדיות פורחות ואתה ושכמותך ייחשבו בעוד עשר עשרים שנה כתופעה אנכרוניסטית ושולית. ביי ביי, אני הולך לנצל את זמני באופן מהנה יותר
.

שםאנילא

New member
אתה לא מבין...איני חרדי...והתורה לעולם לא נעל

נעלמה ב"ה... הפוך הוא...אנשים כמוך נעלמו להם והתחלפו... כנראה שאינך בקי בהיסטוריה... אלא רק של עמי הארץ אבל בשביל זה יש מפרשים שתוכל ללמוד כמו שצריך תתחיל בזה שתלמד מיהו ידותון ולמה שמך כך?

אתה מדבר המון שטויות

גם שהיה כאן שילטון טורקי או שילטון אנגלי היהודים לא חיו בביטחון . תילמד את ההיסטוריה ותיראה כמה רצחו יהודים היום זה יותר בטוח להיסתובב במרכז

שםאנילא

New member
הרג תמיד היה בעם ישראל...יש מכסה שהקב"ה קובע

לקחת אותה והיא באה בכל דרך שהוא קובע אז אתה יכול לקרוא לזה שואה או תאונה או רצח או לא משנה מה... תמיד היו מתים בעם ישראל... אני מציע לך לנסות לחשב כמה מתו עד היום מאז שהוקמה המדינה הזאת ותראה מספרים לא קטנים... בלי שואה ובלי רציחות... כך שאין קשר בין הדברים...

אבל בשואה מתו מיליונים בתוך כמה שנים

מדינת ישראל קיימת 63 שנה ואין כאן מיליונים של הרוגים . אז מה הקשר לכל הרוחות
וגם במלחמת בר כוכבא נהרגו 4 מיליון

שםאנילא

New member
אתה מתכוין למקרים נדירים שבהם הקב"ה לוקח במסה

על מנת אולי להגן מפני דברים אחרים איני נכנס לחשבונות שמים ולזה ספציפית רק אמרתי שתעשה חשבון שיהודים תמיד ייהרגו במאורעות כלשהם במשך כל הסטוריה מכיון שהם ערבים זה לזה...אין מ הלעשות בנושא כך שזה שיש לך כרגע "מדינה" לא אומר שנהרגים פחות בין אם זה תאונות ובין אם זה רציחות... יהודים הולכים כאן באותו קצב... ואם כבר אמרת אז בביתר נהרגו 64 מליון כדברי הגמרא

שםאנילא

New member
תקרא את מה שכתבתי שוב...נראה לי כי פספסת משהו

בדברי... אמרתי שהיו עוד מקרים כמו בשואה וזה לא דבר חדש תוציא את המקרים האלו קח את שאר המקרים שנחשבים מה שנקרא סטנדרט עשה את החישוב ותראה שאין הבדלים עם מדינה או בלי מדינה... ואתה סותר את עצמך...כי כשנופל שלטון כלשהו אז מקבלים מכה מאוד חזקה וכואבת בדיוק כמו בזמן החורבן ושם הי הלהם שלטון...

לבלב

New member
לדייק קצת יותר

הרג ורצח יהודים התחיל בהילוך גבוה מאז הסכמי אוסלו ואחרי שפרס ורבין הביאו את עראפאת ימ"ש, נתנו לו ולמחבלים שלו נשק, שטחים , כספים, תקציבים, ומה לא, ואז הגיעה האינתיפאדה המחרידה שהיתה כאן, בשנות השבעים ולפני כן, לא היו הרוגים ואבדות בנפש כי לא דיברו עם מחבלים ולא החזירו שטחים, כך היה גם לפני מס' שנים, היה כאן שקט מוחלט, לא דיברו עם אף אחד, ולא התעסקו עם אף מחבל, אבל כאשר חידשו את השיחות והמו"מ, התחדשו גם פעולות החבלה, דיבורים כמו בשירשור כאן, כבר היו בעבר, ומספרים על בבא סאלי זצ"ל שבאו אליו עם דיבורים כאלו והוא אמר להם - תפסיקו רק לקטרג, יש גם דברים חיוביים, המדינה הזו נקראת "מדינת רווחה" למרות מיקרים לא קלים שיש, אבל כן יש עזרה לאזרח הקטן אפשר לראות מה קורה באירופה וארה"ב, מי שלא עובד, הוא פשוט אבוד, כמה הומלסים ומורעבים יש בארה"ב שעד לא מזמן היתה המעצמה הכלכלית הגדולה בעולם!

אם להודות על האמת ../images/Emo4.gif

יגאל עמיר עצר את הסכמי אוסלו . למרות שזה היה רבין כל הרעיון היה של שמעון פרס

לבלב

New member
הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים

הסכמי אוסלו נחתמו ורק אנחנו הפריירים ששילמו מחיר תמורתם, הצד השני בכלל לא עמד בכלום. יגאל עמיר גרם לעצור את התהליך, ונכון מאד שפרס היה המושך בחוטים.

כל מה שקרה בממשלת השמאל זה שמעון פרס

עכשיו הוא סידר לעצמו בית אבות במישכן הנשיא

שמעון פרס סידר לעצמו חיים טובים

הוא שם אנשים אחרים בתור מטרות בעוד הוא ממשיך לשבת על הכיסא . תמיד בכנסת היה אומר : תפנו את הכיסא לאנשים צעירים , ובסוף הוא נישאר על הכיסא תמיד תמיד

למעלה