טאי צי / איקידו

Johnny the Doe

New member
drunken master מצחיק אבל

לא השתגעתי עליו. את רומיאו חייב למות אהבתי לאו דווקא בגלל הלחימה, שהייתה טובה אלא בגלל ההומור והמפגש בין תרבויות שונות - המזרח מול המערב (ועוד אפרו-אמריקאיים, אז בכלל). בכלל, בכל הנוגע לשילובים של שחקנים ממוצאים שונים בסרטי אמנויות לחימה, כמו שעת שיא 1+2 (2 ממש מצויין, לא יכול לחכות לשלישי, אין על הצמד הזה), שנחאי נון וצוות שנחאי ועוד - אני אוהב את הרעיון. המפגש בין תרבויות שונות (שהובלט במיוחד בשנחאי נון) מאוד מצחיק והשילוב בין ההומור המיוחד הזה לאמנויות לחימה הוא מתכון להצלחה. לגבי הסרט בו ג'ט לי עם חליפה אדומה - אולי זה Hero? שיט, עכשיו אני צריך לבטל את ה"משלוח" (אם שמת לב אני מפחד מהפוליטיקלי קורקט פה פחד מוות
) של tai chi master כי יש לי כבר את twin warriors. אגב, האם יש קשר בין השם ti chi master לסרט?

טוב

לא hero אל אחד מסדרת once upon a time. יש שישה סרטים בסדרה. קשר לטאי צ'י? הוא כביכול נלחם באויב שלו בטאי צ'י, ידה ידה ידה.

Johnny the Doe

New member
נלחם בטאי צ'י? זה אמור להיות מעניין

שישה סרטים? אוקיי, האם כולם נקראים באותו שם וממוספרים או שיש להם שמות שונים. ועוד משהו מההודעה הקודמת שלך: האם היו ל-iron monkey שתי גירסאות? מי כיכב בגירסה המקורית?

fa jing

New member
ג'ט לי אינו משחק

בIRON MONKEY אם כי שם אכן נמצאות הדמויות וואנג פיי הונג(הילד) ואביו( שכחתי את שמו..). וואנג פיי הונג זו הדמות אותה משחק ג'ט לי בסידרה "היו זמנים בסין"-לפי דעתי הראשון הינו הטוב ביותר. כמו כן סצינות הלחימה ב- IRON MONKEY הן לא רעות בכלל הרבה אקשן וכוריאוגרפיה יפה.

nage

New member
פעם היו לובשים האקמה בכל מיני...

אומנויות לחימה, היום כמה שידוע ליעדיין לובשים אותה באייקידו, קנדו, קיודו, איידו, וגם ראיתי מסטרים בג'יוג'יטסו שהולכים עם זה, ישנה עוד אומנות שביפן עושות אותה כמעט ורק נשים, של חנית ארוכה עם קצה מעוגל במקצת, שאת שמה אינני זוכר. בסרט לעומת זאת זה כנראה קשור רק לעובדה שזה נראה טוב וחוץ מזה שום דבר, אני זוכר את הסרט אבל לא את שמו. בכלל ההקאמה היא חלק מהלבוש המסורתי היפני ולא בהכרח קשורה לאומנויות לחימה. המקור של צורות הלבוש הנל (גי, האקמה, קימונו וכו') הוא העובדה שביפן פשוט לא המציאו/גילו את הכפתורים, עד לכניסת המערביים בשנות החמישים של המאה ה 19 (האמריקאים חיסלו בכח את ההסתגרות היפנית), לבוש מערבי החל להיכנס ליפן באופן יותר משמעותי לאחר חיסול מעמד הסמוראים (מהפכת מייג'י) בסוף אותה המאה (19).

Johnny the Doe

New member
תודה על המידע

ההנחה הראשונית שלי הייתה שכנראה, כפי שחשבתי בהתחלה, לא רק באייקידו לובשים את ההאקמה. אני מכיר אותה רק מהאייקידו לכן שאלתי זאת בהתחלה. מה שאמרת לגבי הכפתורים מאוד מעניין, באמת תהיתי לגבי הסגנון המיוחד של הלבוש היפני.

amir_aikido

New member
הכלי המדובר הוא נגינטה

זהו כלי נשק מדהים ומאוד ורסטילי (התחלתי ללמוד מעט טכניקות איתו) הנגינטה דווקא היתה כלי נשק של שדה הקרב בתקופת הסמוראים - מאוד שימושית כנגד רוכבים (קוצצים את רגלי הסוס או את ראש הפרש) ובעלת טווח ארוך שיעזור אח"כ להשאיר את הפרש בעל החרב רחוק. בתקופה המודרנית אומנויות הנגינטה אמנם נשלטות יותר ע"י הנשים, אבל זה לא הופך את הנגינטה לנשק נחות אם כבר להיפך. אמיר

nage

New member
ידעתי שאמיר ידע על מה אני מדבר

ולא כמובן שזה לא כלי או אומנות נחותים, סתם היום מבוצע בעיקר על ידי נשים, דרך אגב ישנה חזרה מסויימת של גברים לאומנות הנ"ל, זה התחיל בעיקר על ידי מערביים, ועכשיו גם יפנים חוזרים לזה לפי מה שהבנתי.

קראתי איפשהו

שנגינטה שימשה גם להגנות על חומות מבצרים, ובשל המרחק בין התוקף למגן, הפכה לנשק של נשים (בדומה לקשת) בזמן שהגברים יצאו החוצה לפגוש את האויב באמצע הדרך. אבל אני לא בטוח באמינות (או בזהות
) המקור..

magic goldfish

New member
זה מאוד מעניין....

יש לך איזה אתר שבו אני יכול לקרוא על הנגינטה? או מה איך כותבים את זה באנגלית, כדי שאני אוכל לחפש את זה במנוע חיפוש? תודה

Erunaamo

New member
כנראה שהכתובת ארוכה מדי

http://www.google.co.il/search?hl=iw&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=%D7%A0%D7%92%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%94&lr=

Hwoarang

New member
אני אישית - לא התרשמתי

לגבי הטאי ג'י כאומנות לחימה להגנה עצמית בטווח הקצר. ברור שלאורך זמן אפשר לראות תוצאות אבל איפה שהטאי ג'י נופל, הוא מכפר במקומות אחרים..: נושא הזרימה יכול להיות משמעותי מאוד בקרב ומכיוון שרוב זרמי הטאיג'י הם די "זורמים" (לא באותה צורה של אייקידו אבל סוג אחר של זרימה), אפשר להגיע גם בהם לתוצאות, אבל אחרות, ותוך פרק זמן שונה. אני אומר את זה על סמך ההיכירות האישית שלי עם הטאי ג'י(שווה ל-0:) אוסס דור

brunoflexe

New member
לחימה בטווח קצר

טווח קצר או טווח זמן קצר ? לגבי טווח לחימה קצר יש לנו בשיטה (אני לומד במרכז הישראלי לטאי צי) קטה של בריחים שלפי הבנתי מיועדת לאפשר לנו לתרגל את העקרונות של הטאי צי בעבודה בטווח אפס על יריב. אני חושב שזה גם מאפשר לעשות עבודת קרקע אבל זה אני צריך לשאול את המדריכים שלי. לגבי טווח זמן, אז יכול להיות שאתה צודק. אבל השאלה מה מחפשים. אני חושב שמאסטר ניר אמר פעם שללמוד לעדור מישהוא, יעני אם מישהוא תוקף אותך אז להכניס אותו לבית חולים זו הרמה הראשונה של אומן לחימה. הרמה הבאה היא להשתלט עליו בלי לגרום לו יותר מדי נזק. כנראה רמה עוד יותר גבוהה היא שתוקפים אותך ואתה יוצא חבר של התוקף. וכנראה ללמוד את זה לוקח קצת יותר זמן, גם אם במהלך הלימוד עוברים דרך הרמה הראשונה. אני חייב לציין, שאני אישית, אוהב את הקטע של לעדור כמובן (זה מגיע אפשהוא בגנים של כל בן), אבל מה שמשאיר אותי בשיטה זה העובדה שיש בה עוד רמות שאפשר לטפס אליהן (כמובן אחרי שעוברים דרך הרמה הראשונה).

למעלה