טאי צ´י ועבודת קרקע?

orii

New member
לא ממש...

יש הרבה דברים שאומרים ויש כאלה שחווים ומרגישים - כמו שאומנויות לחימה לומדים דרך הגוף ולא בדיבורים (לא שזה לא כייף לדבר על זה). מהניסיון הפרטי שלי הייתי צריך למחוק את מה שלמדתי בשנתיים וחצי של לימוד טאי צי, כשהתחלתי ללמוד אצל חיים בנדר. אני מתכוון למה שהגוף שלי למד והפך לטבע שני. אין ספק שלא מחקתי את הכל אבל את העקרונות הבסיסיים של איך לזוז שמהם נובעת רוב האומנות, לזה, הייתי במאמצים רבים חייב לשנות. ואחרי שעברתי במשך כמעט שנה את ה- undo הזה יכלתי לראות שגם אצל המורה שלי אין שרידים לדברים אחרים. אם אתה מתכנן בעוד כמה שנים להגיע "לדרגת לימוד הטאי צי" כפי שכתבת, אז לפי הגישה של הבי"ס שלי אתה רק מערים על דרכך עוד ועוד קשיים. התחלה תהיה ממקום יותר רחוק.

orii

New member
כן ממש...

להבהרה: 1. אני חושב שמי שלומד כמה שנים ברצינות אומנות לחימה לא משנה איזה זוכה בהרבה. לניסיון הזה תמיד יהיה ערך גם אם ישנה באופן קיצוני את אופי האומנות שהוא לומד. 2. יש שיטות שמשלבות אומנות "קשה" ו"רכה" ורואות בזה דרך אולטימטיבית. כמובן זה מאוד לגיטימי (ומסתדר יופי אם החזון שלך יובל). 3. יש שיטות, למשל זו אותה אני לומד - טאי צי אצל חיים בנדר, שם כדי ללמוד להיות רך על פי השיטה - צריך לוותר על מה שנלמד קודם. אין שום סינטזה של טכניקות. אם התקדמת לכיוון מסוים באומנות מסוימת עכשיו אתה צריך ללכת את הדרך חזרה ורק אז להתקדם בכיוון אחר. לחויות שצברת בדרך יש משמעות (והן יכולות לעזור) אולם מהבחינה הפיזית יש לשנות את מה שנלמד.

התנסות דוד, התנסות.

פלוני לומד בשיטה X או בביה"ס Y ? הלך להתאמן (יותר מכמה פעמים) עם ומול חבר´ה בעובדים שונה בתכלית ? אמן לחימה כזה, השיג עבור עצמו את המושג הטוב ביותר שניתן לקבל, למה עליו לצפות מכשרונו וכישוריו, נוכח תרחישים שלא באים לביטוי בבית ספרו (לפחות לא באינטנסיביות שבה נתקל בבתי ספר שונים אחרים). זהוא אמן לחימה שאת ההשוואות שלו אני יכל לשמוע ברצינות. כלל לא חשובה לי מידת הצלחתו מול יריבים השונים ממנו... אני מתעניין בפרספקטיבה שלו, המתבססת על רבגוניות וראייה פנורמית יותר של עולם אומנויות הלחימה.

מה הקשר למבחן התוצאה?

איזו תוצאה אתה מחפש? סליחה שאני מציק, אני פשוט לא מבין.

קושיה קטנה - מה ערכו של נסיון?

תלמיד מתחיל המתחיל כבר עשר שנים, בהן החליף אומנות ומורים 50 פעמים, ולא למד דבר יחיד מעבר לחודשיים (גם אם הפסיד בכל התמודדות שהיא), האם לדעתו תיתן משקל רב יותר מאשר לזו של אדם שבמהלך אותם עשר שנים השקיע בלימוד אמנות יחידה אצל מורה יחיד, ולא בקרבות רחוב? במהלך חיי הזדמן לי להיות סטודנט בטכניון. זה מקום נפלא, עם מעט דשא, עוד פחות מכך זמן חופשי, כמעט ללא תחבורה ציבורית ראויה לשמה ומחסור מכל סוג שהוא בגישה נוחה לתענוגות החיים. אבל זה מקום בו סטודנטים מחוייבים לשני קורסי ספורט לפחות, ובריכת שחייה, אולמות, ומגרשי טניס הפתוחים באופן חופשי לסטודנטים רשומים. את קורסי הספורט שלי העברתי בין היתר בקראטה, נינג´יטסו (שעוד נקרא כך באותה תקופה, אם כי המדריך כבר דיבר על שינוי השם) וג´ודו. סמסטר אחד, מפגשים של כשעה, פעם בשבוע. האם לשיטתך אני כעת בר סמכה ואת דברי תקבל ברצינות? אני מניח שלא, אך הייתי מעוניין לדעת מהם הגבולות אותם אתה מציב.

אתה נאחז בקיצוני ...

וכל דבר קיצוני אינו מקובל עלי: לא תלמיד של דרך אחת בלבד ולא תלמיד של דרכים אינספור. אדם אינטליגנטי עושה את האינטגרצייה הנכונה עבורו בין ראיית עומק וראיית רוחב. יותר מזה: אין לי מה לתרום בנושא.

וכאן מתגלה ההבדל בתפיסות

למה שאתה קורא קיצוני, אני קורא דרך חיים. אני תלמיד של דרך אחת בלבד - לשיטתך אני קיצוני. כנראה שבאמת לא ייתכן ביננו שיג ושיח.

אתה לא נוהג לשוחח עם ...

אנשים שפשוט לא מסכימים לדעתך ? אין בך כמיהה להחשף לכאלו שיש להם אמיתות אחרות ? אין בך את סקרנותו של אמן הלחימה השואל והדורש ? מדוע אתה חושב אני "מבזבז אלקטרונים" עליך ? רק בגלל שאתה חושב שונה ...

אה,לא. אל תנסה להפוך את היוצרות כאן

הכל מתועד. לצטט אותך? "אתה נאחז בקיצוני וכל דבר קיצוני אינו מקובל עלי...[נמחק מחוסר רלוונטיות]...יותר מזה אין לי מה לתרום בנושא". אתה מאשים אותי בהבל אחד בחוסר אינטליגנציה (אדם אינטליגנטי עושה את האינטגרציה וגו´, אני איני עושה אינטגרציה, משמע איני אינטליגנטי?) ובקיצוניות, ואז שואל מדוע לדעתי שיחה עמך תהווה בזבוז זמן? לא בגלל שאנו חושבים שונה. הבזבוז יהה כיוון שדעותיך מקובעות, ווויכוח עימך לא יתרום דבר לאף אחד מאיתנו.

דרשתי בחיטים והשבת בשעורים

אם קיבלת את הרושם כי כיוונתי לאינטגנציה שלך הרי שנכשלתי בהעברת המסר ואיתך הסליחה! אדם אנטלגנטי א כ ן עושה אינטגרציה, אבל מי שלא עושה הוא ל א בהכרח חסר אינטלגנציה - רק חושב במסלול חד ערכי ... כשכתבתי כי אין לי מה לתרום יותר בנושא, התכוונתי ש א י ן לי מה לתרום יותר בנושא ... הבאתי לכדי ביטוי את דעותי ואתה יודע אותם עכשיו (גם אם אינך מקבלן, שזה בסדר גמור מבחינתי) זה הכל ... בכל אופן: חלילה לנו מלהפוך את הויכוח לאישי, הרי זה מיותר ולא מכבד אותנו... שיהיה לך יום נפלא ואל תכעס. יובל.

WhiteBear

New member
ליובל: תהיה מוכן להגדיר בשבילי:

"תלמיד של דרך אחת" ? נ.ב: אני אגיב להודעה שלך למעלה אחרי שאני אגבש תשובה שתספק אותי
.

תלמיד של דרך אחת ...

לומד לפי תפיסה בה כל מה שצריך להעשות בכל תחום ומצב מצריך דפוס פעולה או סדרת עקרונות זהים תמיד. מאין "מפתח מסטר לכל דלת" ... זאת לפי מיטב הבנתי, כמובן ...

orii

New member
כמובן, אתה (וכולכם) מוזמנים...

חיים בנדר נמצא בימים א, ג, ו-ה בתל אביב. שיעוריי הטאי צי באיזור כיכר רבין הם מ20:00 ל 21:00 ובתיאום מראש אפשר גם לבוא לקליניקה (לטיפול במחטים) ברחוב שלמה המלך.

תודה על ההזמנה

אני כרגע עמוק בתחום של אחרי ההתנסות הראשונה שלי בטאי צ´י ולפני ההתנסות הבאה. אם זאת: שמעתי על חיים דברים טובים עוד בעבר ותייקתי לי את המידע. תודה.

אשר לדיקור - אני מכוסה, תודה ...

אחד מתלמידי הוא רופא כירופרקטור ומדקר נפלא. הפריוילגיות הקטנות כשיש תלמידים ...

orii

New member
הניסיון שלי... ושכחתי את הטלפון...

הניסיון שלי הוא רק בעבודת זוגות מהסוג של "פושינג הנדס". כשעבדתי עם מספר אנשים שלמדו יותר שנים ממני טאי צי בשיטה הראשונה שלמדתי היה לי קל לנטרל ולדחוף אותם. לי זה מאוד שינה כי ראיתי שההרגשה שלי לגבי העקרונות השונים עובדת. אני לא מרגיש שאני מוכן להתמודדות שלא במסגרת פושינג הנדס. בשלבים האלו לפחות לגבי, כמו שדוד כתב העיקר זו לא יכולת הלחימה. ושכחתי את הטלפון בבית: 035665756 הנייד: 058608774 אשמח לתאם פגישה עם חיים בנדר, אורי.

היכן בדיוק?

בכיכר עצמה? אני מניח שלא, אבל אם כן, זה מקום מתאים מאין כמותו, לבד מהקהל...

למעלה