טאואר מפרסמת Q2

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

כוכבית מצויה

Well-known member

פולגאר

Well-known member
לא נראה לי שזה ישפיע על המניה בטווח הקרוב עוד לפני שהתחילו לבנות שם את המפעל וגם כל עוד שייבנה שם המפעל, אולי לקראת סוף הבנייה, זה יתחיל להשפיע על המניה.

lemner40

Well-known member
ראסל הוא שועל מאד קטן, יותר דימוי לעכבר
אני יודע שרבים חושבים שהוא מצוין ועשה דברים טובים,
אבל כל התוצאות הם שהוא נכשל בענק
בסוף הוא נכשל בכל מה שעשה לא הצליח למכור את החברה לא הצליח בכל מני תוכניות
והשורה האחרונה, הוא נכנס לתפקיד במאי 2005 כשהמניה היתה שווה 25 דולר
מאז עברו 18 שנה והמניה ב29 דולר, פחות מ20 אחוז ב18 שנה,
תשואה של פחות מ1 אחוז לשנה, כל השקעה אחרת באותו זמן היתה עולה פי 10 יותר.
לא להזכיר שמניית נבידיה "המתחרה עלתה 25000 אחוז מאותו הזמן.
שזה בסביבות 100 אחוז כל שנה מול ה 1 אחוז הבודד של טאואר.

dw

Well-known member
מנהל
ראסל הוא שועל מאד קטן, יותר דימוי לעכבר
אני יודע שרבים חושבים שהוא מצוין ועשה דברים טובים,
אבל כל התוצאות הם שהוא נכשל בענק
בסוף הוא נכשל בכל מה שעשה לא הצליח למכור את החברה לא הצליח בכל מני תוכניות
והשורה האחרונה, הוא נכנס לתפקיד במאי 2005 כשהמניה היתה שווה 25 דולר
מאז עברו 18 שנה והמניה ב29 דולר, פחות מ20 אחוז ב18 שנה,
תשואה של פחות מ1 אחוז לשנה, כל השקעה אחרת באותו זמן היתה עולה פי 10 יותר.
לא להזכיר שמניית נבידיה "המתחרה עלתה 25000 אחוז מאותו הזמן.
שזה בסביבות 100 אחוז כל שנה מול ה 1 אחוז הבודד של טאואר.
מוזמן לשפר את ה dd שלך על האיש.

הוא נבחר, כבר כמה שנים טובות ברציפות, לאחד מאנשי השנה של ביזפורטל:
איש השנה 2023 האני מאמין של ראסל אלוונגר | ביזפורטל (bizportal.co.il)
איש השנה 2022 "הבנו מוקדם שטאואר לא תתחרה ב-TSMC ואינטל" | ביזפורטל (bizportal.co.il)

איש השנה 2017 אחת המניות הכי חמות בת"א, המנכ"ל המוערך מסתכל על 2017 | ביזפורטל (bizportal.co.il)
ראיון מ 2015 מנכ"ל טאואר ל-Bizportal: "רואה את עצמי כאן בשנים הקרובות", ויש לו 'מסר' למי שמחזיק במניה - ראיון מיוחד | ביזפורטל
אלוואנגר סוגר 10 שנים בטאואר: מדבר על ההישג הכי גדול שלו - והמפתח להצלחה | ביזפורטל (bizportal.co.il)
ראיון מ 2014 אחרי טיסה של 75%: ראיון מיוחד עם מנכ"ל טאואר - הראלי יימשך? | ביזפורטל (bizportal.co.il)

הוא אחד מהמנכלים היותר מוערכים בישראל. תותח, לגמרי להוריד את הכובע |מצדיע|
זו אחת הסיבות מדוע אני מחזיק במניה ומוכן לתת לו זמן. טאואר מקבלת מאינטל למעלה ממיליארד שקל פיצוי, שזה יותר מהרווח השנתי שלה.
לכן בכיף אני מוכן לתת לראסל שנה להראות לי איזה ערך הוא מסוגל לעשות. עם המיליארד הללו הוא יכול לסגור את כל החוב, או לחלק דיבידנד שמן חד פעמי או להשקיע במו"פ וצמיחה. באמת שקטונתי מלייעץ לו. הוא מנכ"ל תותח.

נערך לאחרונה ב:

lemner40

Well-known member

איש השנה 2022 "הבנו מוקדם שטאואר לא תתחרה ב-TSMC ואינטל" | ביזפורטל (bizportal.co.il)

איש השנה 2017 אחת המניות הכי חמות בת"א, המנכ"ל המוערך מסתכל על 2017 | ביזפורטל (bizportal.co.il)
ראיון מ 2015 מנכ"ל טאואר ל-Bizportal: "רואה את עצמי כאן בשנים הקרובות", ויש לו 'מסר' למי שמחזיק במניה - ראיון מיוחד | ביזפורטל
אלוואנגר סוגר 10 שנים בטאואר: מדבר על ההישג הכי גדול שלו - והמפתח להצלחה | ביזפורטל (bizportal.co.il)
ראיון מ 2014 אחרי טיסה של 75%: ראיון מיוחד עם מנכ"ל טאואר - הראלי יימשך? | ביזפורטל (bizportal.co.il)

זו אחת הסיבות מדוע אני מחזיק במניה ומוכן לתת לו זמן. טאואר מקבלת מאינטל למעלה ממיליארד שקל פיצוי, שזה יותר מהרווח השנתי שלה.
לכן בכיף אני מוכן לתת לראסל שנה להראות לי איזה ערך הוא מסוגל לעשות. עם המיליארד הללו הוא יכול לסגור את כל החוב, או לחלק דיבידנד שמן חד פעמי או להשקיע במו"פ וצמיחה. באמת שקטונתי מלייעץ לו. הוא מנכ"ל תותח.
אני מסתכל על תוצאות, על מספרים ולא על קשקושי מילים
למנכל יש מטרה אחת בלבד, להשיא רווחים לבעלי המניות של החברה
בסוף כמו שכתבתי, במשך 18 שנה התשואה שהוא הביא לבעלי המניות היא 1 אחוז לשנה,
זה הציון שלו
בדיוק כמו המנכל הקודם המוערך של טבע שאתה ואחרים אהבתם אותו
גם הוא נכשל באותה הצורה בדיוק
גם אתה יכול לחשוב על כמה השקעות עם תשואה יותר טובה מ1 אחוז
וגם מנכל טאואר וגם מנכל טבע האהובים נכשלו
למרות שאוהבים אותם.
אני מעדיף מנכל שלא אוהבים אותו אבל מביא 100 תשואה בשנה,
כל אחד והמטרות השונות שלו בשוק ההון.
אבל בתור מנכל הוא כשלון, אם הוא לא מצליח לנצח אגח ללא סיכון, הוא פשוט מיותר.

פולגאר

Well-known member

איך הגעת למספר הזה? הפיצוי לא 350M$?

dw

Well-known member
מנהל
טוב. אני מניח שכולם כאן מודעים לכך שלא בגלל השבב לשוק הרכב הווליום בנייר היום היה "צנוע" |מלאך| בסך 880 מלש"ח.

לא אלש"ח. מלש"ח! "בקטנה". יותר מכל המעוף קומפלט. בנקים? טבע? מי זה? :D

הנייר של TSEM עבר מדדים ב MCSI.

Reem88

Well-known member

טאואר ואינטל מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור​

נערך לאחרונה ב:

משקיע88

Well-known member
אני מעלה בדמיוני את השיחה ההזויה הבאה: אינטל - אנחנו חייבים לכם איזה 350 מיליון $, אפשר אולי לדבר על זה? טאואר - תראו אנחנו לא בלחץ, אולי תזמינו סחורה במקום? אינטל - אולי נקים בשבילכם פס ייצור בפאב שלנו בניו מקסיקו? יש לנו שם מענקים ממשלתיים. טאואר - הולך. במקום לשלם לנו נעשה שותפות בכסף הניו מקסיקני.
הכול הזיות ושטויות כמובן.

נערך לאחרונה ב:
  • Haha
Reactions: dw
אני מעלה בדמיוני את השיחה ההזויה הבאה: אינטל - אנחנו חייבים לכם איזה 350 מיליון $, אפשר אולי לדבר על זה? טאואר - תראו אנחנו לא בלחץ, אולי תזמינו סחורה במקום? אינטל - אולי נקים בשבילכם פס ייצור בפאב שלנו בניו מקסיקו? יש לנו שם מענקים ממשלתיים. טאואר - הולך. במקום לשלם לנו נעשה שותפות בכסף הניו מקסיקני.
הכול הזיות ושטויות כמובן.
השאלה, אם זה במקום הפיצוי הכספי או בנוסף?
לטעמי, זה במקום וטאואר מעדיפים לאבד 50 מיליון $ בשביל אופציית רווח עתידי.

משקיע88

Well-known member
השאלה, אם זה במקום הפיצוי הכספי או בנוסף?
לטעמי, זה במקום וטאואר מעדיפים לאבד 50 מיליון $ בשביל אופציית רווח עתידי.
זה בכלל לא קשור לפיצוי. אינטל נותנת צ'ק 50 מיליון ו 300 לפי שווי השותפות בפאב. אחרת הייתה הודעה.

למעלה