חתונות וצרות אחרות

Zorikit

New member
שאני לא מתכוונת להסתכל על אפחד עקום

ועליי מסתכלים עקום.
זה ההבדל.
ואני לא מנסחת את זה על ההזמנות שלי בכלל.
אבל הדיון הזה התחיל כשאני אמרתי שאין הרבה הבדל ואת הדתיים מכבדים ואותי לא, כי דת זה ערך עליון והעדפה אסתטית היא ערך עליון חילוני ודת זה תמיד ערך ש"שווה יותר". כפייה דתית קל לכבד, בקשות לא.

שוב, לא מסכימה איתך,

צניעות היא דרך חיים בדת, זה משהו שהוא ידוע, מקובל, הוא קונצנזוס.
הבקשה שלך, לגיטימית בעינייך ככל שתהיה,
היא לא ערך עליון חילוני, היא ערך עליון בעינייך, ויש הרבה הבדל בין השניים.
מה שאת מדברת עליו, הוא העדפה, ואילו צניעות במגזר הדתי, זה אפילו יותר מדרך חיים.
לגיטימי לגמרי שאת לא רוצה ללכת לחתונות בהן יש הפרדה, דרישה לצניעות וכו', אין בזה שום פסול- להפך, את חיה את חייך כמו שנוח לך וזה בסדר גמור,
אבל בדיוק באותה מידה, את לא יכולה לדרוש וגם לא להיעלב מזה שאנשים לא מוכנים "לכבד" את הבקשה שלך- לא לבוא בשחור לחתונה.
זה פשוט לא אותו הדבר, לא משנה איך תסובבי את זה.

את צודקת לגמרי

להיות דתי בסופו של דבר זו בחירה, ואין שום סיבה שהבחירה הזו תזכה לעדיפות על פני בחירות אחרות.
אבל באופן עקרוני אני תמיד שואלת את עצמי כאורחת, עד כמה המארחים מכבדים אותי. אם הם לא רוצים לכבד אותי, שלא יזמינו אותי או שלא יעשו אירוע. אני לא מכריחה אותם. יש תרבויות שבהן לכבד את האורחים שלך זה ערך שמתעלה על כל דבר אחר וכאורחת זה ערך שמתאים לי.
ככה שכאורחת הייתי חושבת האם בבקשות המוזרות יותר או פחות של המארחים שלי, יש משום הכיבוד האישי שלי. אם היית מזמינה אותי לחתונה שלך והיית מבקשת ממני לא לבוא בשחור- הייתי נענית בשמחה, מפני שזה הולם את תפיסת העולם שלי. אם היית מבקשת ממני לבוא בבורקה שחורה, כנראה שלא הייתי מגיעה מפני שזה לא עולה בקנה אחד עם הערכים שלי ולא מכבד אותם. המדד של הדברים האלה בעיני הוא לא מה נהוג, אלא אני. לרוב האנשים אין מספיק חוט שידרה כדי לדעת מה מייצג אותם נכון ומה הם רוצים בכלל ולכן הבילבול.

מרים 882

New member
מוסיפה את השנקל הקטן שלי:

המשפחה המורחבת שלי רובה ככולה אינם דתיים כלל.ההורים שלי חיתנו 6 ילדים וערכו 3 בר-מצוות בשום הזמנה לא נכתב על לבוש צנוע ולא צנוע.וכל הנשים כיבדו והגיעו לאירוע בלבוש צנוע . גם כל החברים של הורי גם אינם דתיים מגיעים מהאונברסיטה וממערכת הרפואית. ואת האמת זה אף פעם לא היה אכפת להורי באיזו צורה יגיעו העיקר שיגיעו וישמחו. גם בבר מצווה שחגגנו לבן לא כתבתי כלום בהזמנה . והדבר האחרון שעניין אותי או את בעלי באיזה צורה הדודות והבנות דודות הגיעו. שמחנו שהגיעו.

Fun Fair

New member
האמת? לחתונות בצד החרדי של המשפחה

(ואלוהים יודעת שיש לנו מספיק כאלה), אני ממש לא מתלבשת ״כמו דוסית״. אני אפילו לא טורחת לחפש שמלה (בחורף יש לי שלל שמלות עם שרוולים ארוכים, בקיץ לא).
אני לובשת מכנסיים ארוכים וחולצה מכופתרת יפה או שפשוט לא עם מחשוף.
אך אחד מעולם לא הסתכל עלי עקום (בין היתר בגלל שברור לכולם שאני לא חרדית ולא דתיה ולא מצפים ממני להתלבש כאחת, אלא פשוט להגיע צנוע. לגיטימי לחלוטין.

Fun Fair

New member
במקרה הפרטי שלי: כי יש הבדל

בין לבקש משמונה אנשים שעומדים מתחת לחופה (הורים, 4 אוחזי חופה) בקשה כללית (״לא שחור״) לבין לבקש מאנשים בכלל ללבוש גוונים מסויימים.
אני חושבת שהפרופורציה משחקת פה תפקיד חשוב

Cafe Latte

New member
וואו, טוב מה אני אגיד לך. בעיני זה

הזוי שמישהי בכלל מרשה לעצמה להכתיב לאחרות מה ללבוש...
אני, לא הזיז לי אם כללל האורחים שלי היו לובשים לבן. אני מבינה שאני יוצאת מן הכלל בקטע הזה אבל. מצד שני, החברה הכי טובה שלי בחתונה, לבשה ג'ינס .. שוב, למי אכפת???

wasaby

New member
עוד דיעה

אני לא כלה פוטנציאלית בעתיד הנראה לעין אז אני נקיה מחשש ברדזילות. כבר כשקראתי את תיאור השמלה שלךף ובעיקר הצבע, אמרתי לעצמי אופס, פה תהיה בעיה.

אף אחת מאיתנו לא ראתה את הצבע המדוייק של השמלה שלך ולא יכולה לדעת עד כמה יש סיכוי שהוא יראה לבן בתמונות או בחושך. אבל אם תוסיפי את הצבע הבהיר לכך שמדובר בשמלת שיפון מקסי...כן זה מעורר חשש.

אני חושבת שזה ברור מאליו שבתור החברה הכי טובה תסתמסי עם הכלה על השמלה שלך, לא כדי לקבל אישור אלא כי אתן חולקות בהכנות לחתונה.

אני חושבת שהחברה שלך גם חסכה לך אי נעימויות פוטנציאליות עם כלות אחרות שלחתונה שלהן תלכי (כי הרי אמרת שזה לא חד פעמי רק לחתונה שלה). רק לא ברור לי למה היא לא חשבה להגיד לך את זה גם אם היא לא חשבה שזה מיועד לחתונה שלה.

דרך אגב, את באמת מתכננת להסתובב כל היום לפני החתונה עם שמלת מקסי משיפון שאחר כך את גם רוצה להיות איתה בחתונה עצמה?

Kettercat

New member
הכוונה היא לא שיעבירו פה דיעה על הצבע

אחרת הייתי מצרפת תמונה
השאלה שלי הייתה בנוגע לכל ההתרחשות עצמה.
לכן תצטרכו "לסמוך" עליי ולהאמין לי, אין סיכוי בעולם שזה היה נראה לבן בשום מצב - אם היה החשש הכי קטן לא הייתי מסתכלת לכיוון הזה בכלל, אני מודעת לרגישות של כלות בנושא....

(השמלה אגב כן מבחינתי היא "חד פעמית", לחתונות בכל אופן - לא הייתי ממשיכה איתה לשום חתונה אחרת, רציתי רק בשבילה את הטופ שבטופ מבחינתי. הייתי לובשת אותה לאירועים אחרים רק)

וכמובן שלא מסתובבים עם אותה השמלה כל היום, בחום הזה?!
מחליפים רק לקראת הצילומים (אני, בכל אופן)
מצד שני, אם היא צריכה ללכת עם שמלת הכלה שלה כל היום, לאות הזדהות אולי גם אני אסבול קצת....

את פשוט חברה :)

חברה טובה מאוד אפילו.
ולעניות דעתי? פעלת נכון.. זה כיף שחברות משתתפות בבחירת הבגדים.. גם ביום יום.. לא כל שכן באירוע כל כך מיוחד..
זה שהיא התפלצה? קורה.. גם על דברים יותר טיפשיים... {הריב הכי רציני וגדול שלי ושל חברה הכי טובה שלי היה על אודם ב45 שקלים }
בתור חברה ספגת ואת ממשיכה הלאה..
הייתי פעם בחתונה שביקשו מכולם לבוא בלבן... לא היה לי משהו לבן לאירוע אז באתי עם חצאית של ים וגופיית סבא מגניבה כזו...
זה נחמד לשתף פעולה לפעמים... ואגב היו גם כאלו שבאו בצבעים אחרים ואף אחד לא השאיר אותם בחוץ..
אנשים מתכננים את היום הזה הרבה זמן וקצת התחשבות מהסביבה הקרובה {ביציאה מנקודת הנחה שאלו המוזמנים} ושיתוף פעולה זה לא כזה נוראי כמו שחלק ניסו להציג זאת ...

את מקסימה ואת תראי שבאמת שתצחקו על זה יום אחד וחלילה אל תראי את זה ככיפוף או התקפלות :)

מזל טוב ..

למעלה