חשמלית ראשונה.....

Mr MAG

New member
תשמע גיטרות לא סתם מתפרקות

אתה לא קם בוקר אחד ומגלה שהפיקאפ בקצה השני של החדר אלא אם כן יש לך אח שמאוד כועס עליך. איכות הרכבה וגימור נמוכים יתבטאו בתופעות שונות מבחינת אמינות כמו גימור לא מושלם, שנשחק מהר.. אבל זה רק אסתטי. אלקטרוניקה שהורכבה בחוסר מקצועיות תתבטא לפעמים ברחשושים וגם בזעזוע כלשהו מגעים עלולים להתנתק... מתכת לא איכותית יכולה להוביל לשחיקה של חלקים שמתברגים כמו תופסי הרצועה, ידית הוואמי וכו'. בכל מקרה בסקוויר יש בקרת איכות סבירה והן אמינות בהרבה מחברות כמו קאראיה, פארקסונס וקיופיד (דברים שקונים ב700 שקל ולא שווים אפילו חצי מזה..) הבעיה בגיטרות הממש זולות, אלו שצריך להתרחק מהן היא פחות האמינות אלא העובדה שבונים אותן בצורה גורעה, אנשים שבחיים לא ניגנו על גיטרה כנראה. ניגנתי למשל על קאראיה, חיקוי של איבנז JEM, שהפיקאפים בה לא היו מיושרים אל המיתרים, הגשר פלויד רוז לכאורה לא היה מורכב כמו שצריך, כשהחציבה שלו לא נכונה והוא נסדק... הקאטאוואי לא במיקום ובזווית הנכונה ואין שום גישה לשריגים 19 ומעלה ! היה חופש אפילו בחיבור של הצוואר... קיצר, אין על מה לדבר. פשוט בלתי אפשרי לנגן על גיטרה כזו. בחברות היותר מוכרות כמו סקוויר, קורט, ימאהה לא תיתקל בזה, פשוט תבחר מה שהכי תאהב מבינהן כי הן מאוד דומות. (חיקויי סטראט באזור ה 800-1000 שקל של החברות האלה)

RoieL

New member
למזלי גם לי לא

אם היה לי בטח כבר מזמן היה לי רסק סטראטוקסטר.

yotamn9

New member
זה דווקא ממש לא ככה (אצלי לפחות)

אח שלי הקטן יודע שהוא צריך להישאר ברדיוס של לפחות 10 מטר מהגיטרה. המחשבה של לגעת בגיטרה אפילו לא מדגדגת לו במצח.

splitfire

New member
אני מבטיח לך שיש דברים שהוא עושה

ואתה לא יודע עליהם.. והוא לקח תגיטרה וניסה להחזיק אותה ולשבת איתה לפחות פעם אחת בלי שתיהיה בסביבה.. בתור אח קטן.. אני תמיד הייתי נכנס לחדר של אח שלי לפני המון המון שנים ומשחק לו בדברים =)

נסה את הימאה פספיקה/

יש לי כזאת היא אחלה גיטרה למתחילים ואיתה אתה יכול לקנות מגבר פנדר עם 15w זה מה שאני עשיתי יצא לי 2000 ככה עם הנחה נחמדה מהאיש בכלי זמר

yo yoel

New member
שתי מילים בשבילך

יד שניה. בסביבות ה2000 ש"ח יש מלא דילים ביד שניה של גיטרה ומגבר.. מה שכן, אני אמליץ לך אם אתה מוצא איזו איבנז או וושבורן (מהסדרה של X12) אז תלך על זה. בעיקר אני ממליץ על הוושבורן. אני חושב שאולי אפילו תוכל לקנות אותה חדשה ועדיין ישאר לך כסף למגבר חמוד...

shlomke4

New member
תוספת קטנה על יד שניה..

יד שניה יכול להיות אופציה מעולה. אם אתה מוצא כלי ששמור יפה.. אז כמובן שבאותו מחיר, תוכל להגיע לכלי יותר טוב. אבל (!!) אם אין לך מישהו שמבין עניין ושיוכל ללכת איתך לראות כלים מיד שניה.. אז תוותר על הרעיון. יש לא מעט אנשים שהרצון שלהם למכור, גובר על הרצון להיות ישרים.. לכן, אם אין לך איזה מישהו שמבין בנושא, ושיוכל ללכת איתך.. הייתי הולך על חדש. ואם אתה שואל אותי.. אני בכלל חושב שעדיף לך "לסחוב" עוד כמה חודשים (והשם ישמור אולי אפילו עוד שנה) על הקלאסית, תחסוך עוד כמה אגורות.. ותקנה איזו "בייב" רצינית יותר.. בכל מקרה, בהצלחה!

YogevLevi

New member
ברור שעדיף "לסחוב".....

כקגע אני עושה מן "סקירה"...... בודק מה טוב, מה לא טוב, מה טוב למתחילים וכו'..... רק עכשיו אני מתחיל לעבוד.....אני מתחיל לשים כסף בצד ככה שעוד כמה חודשים טובים יהיה לי סכום יפה לקנות את מה שאני רוצה ולא תיהיה לי בעיה של תקציב.....

למעלה