חשמלית ראשונה.....

YogevLevi

New member
חשמלית ראשונה.....

אני מנגן כבר חודשיים בערך על גיטרה קלאסית....הולך ממש טוב.... יש עדיין מה ללמוד ולשפר כמו תמיד..... בשבוע וחצי האחרון ככה התחלתי להתחיל לשים כסף בצד בשביל חשמלית ראשונה ככה כשאני ארגיש מוכן בשביל אחת יהיה לי סכום נחמד לגיטרה ומגבר ואולי אולי אולי אולי אולי אם אמאבא יסכימו להוסיף קצת אז גם אפקט חביב.... השאלה היא כזאת על איזה גיטרה ומגבר הייתם ממליצים?? אל תגידו לי ללכת לחנות, לנגן ולראות מה נשמע לי יותר טוב ומה מרגיש יותר נוח כי ביננו, לנגן מתחיל אין את השמיעה משו וכל דבר בערך שינגנו עליו ישמע לו אותו הדבר. ועוד שאלה קטנטונת- אני יודע שבדרך כלל ממליצים על חברות מפורסמות.... מישהו אולי יודע איך הגיטרות החשמליות של בודגוב? התקציב שלי יהיה בערך 2000 שקל לגיטרה ומגבר. ובקשר למה שאני שומע והולך לנגן זה רוק בעיקר....(אני יודע שזה קצת כללי....קצת הרבה....אבל זה מה שאני יכול לומר....) מקווה לעזרה.... בתודה, יוגב

nemoalive

New member
תשובה

כנראה שירצו לצלוב אותי על זה בפורום פה, אבל עם התקציב הזה אפשר להמליץ על פנדר סקוואייר מכיוון שהיא זולה ונוחה. אז כן זה הזבל של הזבל אבל עוד פעם היא זולה ויש לה את הנוחות של פנדר. אם לא נראה לך אז אפשר גם קורט זולה למרות שהן פחות נוחות לטעמי. בקשר למגבר תחפש איזה משהו של 15 וואט נחמד שיעסיק אותך עד שתוכל לעבור לציוד רציני יותר (אני מעדיף שלא להגיב יותר מידי בקשר למגבר כי יש פה כאלו שמבינים יותר). בקשר לבודגוב, עוד לא יצא לי לראות גיטרה שעולה פחות מ-3000 וגם אם יש, בשביל מתחיל עם תקציב של 2000 עדיף ללכת על משהו שיהיה לך נוח ולא על משהו שירשים אנשים שמבינים בצליל.

אל תוריד מהסקוויר כל כך

עד עכשיו אני שנאתי את הגיטרות של סקאוויר באופן מטורף! כל מי שרצה לקנות חשמלית אמרתי לו להתרחק מזה! אבל הלכתי עם חבר לפני חודשיים לבדוק לו גיטרות וגיליתי שסקוויר הוציאה ליין חדש לכל הגיטרות עם שידרוג מדהים!!! הפיקאפים יותר רציניים האלקטרוניקה טובה יותר הגיטרות נוחות ויש להן סאונד מעולהה (בדקתי על מגבר פשוט בכוונה) בקיצור כנראה שסקווייר החליטו לשדרג ולתת אחלה של תמורה לכסף ואני ממש ממש ממליץ עליהם יש גם את הימהה פסיפיקה שאני לא ממש מבין בה אבל אחלה של גיטרה למתחילים!

מאיושSP

New member
אני בדיוק באותו מצב של מי ששאל..

אבל השאלה שלי כזאת, מה עדיף? לקנות גיטרה כמו שאתם ממליצים שהיא אחלה למתחילים, אבל אחרי זמן מסוים לעבור ליותר איכותית.. מה שאומר לשלם שוב. או שאולי כבר יותר משתלם לקנות אחת שבאמת טובה להרבה זמן גם כשאני אתקדם הרבה עליה.. ולחסוך את הקניה השניה? אני מנגנת כמה חודשים ובאמת התקדמתי המון, והתקציב שלי הוא בסביבות 3000 או אולי קצת יותר.. ועוד שאלה, בקשר למגבר, מה מומלץ? שוב, כמו שרשמתי למעלה.. אני רוצה לנגן רוק בעיקר אבל שהמגבר לא יהיה ממש ממש רועש כמו שמישהו רשם איפהשהו, כדי שאני אוכל לנגן בחדר מבלי להפריע יותר מדי לכולם. תודה :)

BlackCandle

New member
הכל דעות אישיות אבל

יש לי קורט (מאחת הזולות אני כבר לא זוכרת דגם) אחרי כמה חודשים שהיה לי אותה ניסיתי סקוויר.. הקאתי, הלכתי, לא נגעתי בזה יותר. קורט=יותר זול, יותר נוח, ניתן לשפר בפיקאפים. הבדל בעץ בין הסקוויר לקורט אני לא חושבת שיש הרבה.זהו. הצעה לבחור... שילך לבדוק קורטים. לדעתי, עדיף על סקוויר.

BlackCandle

New member
+

אם הבחור אוהב מטאל, יש דגמים חדשים בסביבות אלפיים-שלוש אלף. ועוד דגמים אחרים שהוא עלול לחבב, מאוד מגוון, טווח מחירים זול, מתאים למתחילים ולא מוגבל כמו הפנדר/סקוויר לדגם אחד/שניים וחצי.

Roy1232

New member
אני גם על קורט,

למרות שקורט היא לא שיא השלמות אני מרוצה ממנה. היא סטייל לס פול ויש לה צליל חמוד, והיא ממש זולה (כולה 2000 שקל).

b l a c k d o g

New member
מסכים ../images/Emo45.gif

גם לי יש קורט וניסיתי בכלי זמר סקויר וזה היה ממש מגעיל לעומת הקורט שלי למרות שהיא היתה יותר יקרה הגיטרה עלתה 3000 והסקויר 2000 אבל היה ממש הבדל ענק

A&A

New member
תלך, תנגן ותראה :)

תשמע... 2000 שקל זה לא כזה תקציב אי יאי יאי... גיטרה ומגבר של הפירמות הטובות אתה לא תמצא. מצד שני אני לא חושב שאתה צריך להשקיע אפילו שקל אחד יותר מ2 סיבות 1. כמו שאמרת אתה נגן צעיר ואתה לא תדע להרגיש בהבדל 2. אתה מנגן חודשיים... יכול להיות שתוך חצי שנה תרגיש שמיצית את עצמך ואז ביזבזת סתם כסף ב2000 שקל אתה יכול לקנות אחלה גיטרה ומגבר למתחילים, אני לפני שנה קניתי ב1700 שקל גיטרה ומגבר, ורק עכשיו קניתי מגבר חדש כי הרגשתי שאני צריך להתקדם. לך לכמה חנויות. המבחר לא יהיה עצום בטווח מחירים שלך... אבל תגיד למוכר שזאת גיטרה ראשונה, הוא יתן לך כמה דברים לנסות. אני בתור מתחיל שמתי לב להבדל בין הצלילים רק בין גיטרות שיש להן פיקאפ סינגל (שורה אחת של קולטים, בדרך כלל הסגנון של פנדר) לבין גיטרות עם פיקאפ האמבקר (שתי שורות צמודות של קולטים, בדרך כלל גיבסון/איבנז). תנגן טיפה, יש הבדלים בעובי של הצוואר, בנפח של הגיטרה, בגודל של הגיטרה. מה שנוח לך. (אגב, אני לא הצלחתי להחליט איזה צליל אני מעדיף והלכתי על הגיטרה שנתנה לי הכי הרבה גיוון (שני סינגלים והאמבקר)

YogevLevi

New member
תודה ו....

1.וברור לי שאיזה סטראט אמריקאית לא תצא לי מזה...... 2.אני יודע מה ההבדל בין סינגל להאמבקר.....>_<" ורציתי לקבל המלצה על גיטרה ומגבר שלא יעשו בעיות, ציוד שיהיה אמין שלא יתפרק לי בידיים תוך כדי נגינה. אבל תודה בכל זאת
דרך אגב...איזה גיטרה ומגבר קנית אתה?

A&A

New member
מזל שאני לא משלם מס מקלדת...

לא ידעתי כמה אתה יודע אז פירטתי... :) אני קניתי ימהה פאסיפיקה (1100) (כמו שאמרתי, 2 סינגלים והאמבקר) ומגבר 15W של איבנז (500), (אז כנראה שעלה לי 1600 ולא 1700) עכשיו קניתי מגבר חדש 30W של קוסטום. (1600 שקל אם זה מעניין אותך) הימהה עדיין משרתת אותי נאמנה... אני מניח שאם מתי שהוא אני "אהיה ראוי" לגיטרה יותר רצינית.. היא תהיה הרבה הרבה יותר רצינית

../images/Emo42.gifחשמלית

גם התקציב שלי היה 2000 שקל ככה, וחשבתי לקנות סקוור, אבל נכנסתי ליד 2 וקניתי משם גיטרה (Nikko למי שמכיר) ומגבר 30W. סך הכל יצא לי 850 ש"ח. אגב, קיבלתי אותה אתמול
אז נכון שלא תמיד אפשר לסמוך 100% על הבנאדם שהגיטרה נראית בול כמו בתמונות, אבל במקרה שלי זה הצליח ונשאר לי הרבה כסף לדברים אחרים. זאת גם אופציה... :) בהצלחה!!

Manic Subsidal

New member
סקוייר גיטרות נחמדות מאוד למתחילים

שלא יזיינו לך את השכל... מכל חברות הגיטרות "למתחילים" סקווייר מציאים אחלה תמורה למחיר. אפשר להוציא מהן סאונד סבבה לגמרי ויותר מזה, ואני מוכן להתערב שהרבה לא היו מבדילים בין הקלטה של סקוויר לפנדר סטנדרט נגיד. הבעיה עם סקווייר, היא שהן מתפרקות... פה משתחרר בורג, שם מתפרק איזה נוב...אבל ככה זה עם גיטרות זולות ממש, צריך פשוט לשמור עליהן.

YogevLevi

New member
כן אבל

נגיד ואני שומר על הגיטרה.......עדיין היא תתפרק לי?

שלי לא התפרקה..

ועוד התעללתי בה! אבל נראה לי שזה תלוי המזל. נתקלתי בסקוויר שהיו אללה פנים ונתקלתי בסקוויר סבבה!

למעלה