חשיבות ההכרה העצמית.

jbu

New member
../images/Emo6.gif הצחקתה אותי

אם תלך אחורה תראה שמזמן סיפרתי שאני עוסק ב"מודעות עצמית" עוד לפניך, משש אין לי מה לקחת ממך ובטח אין לי מניע נסתר. אני לא מנסה להראות שאני יודע משהוא, ההפך אני מעדיף לשתוק ולתת לאחרים לדבר. מה שהפריעה לי הוא שאמרתה " אני לא מנסה לחרחר פה מלחמה אבל כבוד מינימלי בדיון הוא להסביר ולהתדיין או לבטל ולהקטין את האדם שמולך" רק אדם קטן מחפש להקטין את האדם שאיתו הוא מדיין.

jbu

New member
תוספת קטנה

אתה מספר על הבעיה בחוסר מודעות לעצמך, אם במשך שנים לא הכרתה את עצמך, איך בהודעה מטושטשת אחת אתה טוען להכיר אותי? המטרה הייתה שתסתכל על עצמך בביקורת ולא עלי, אם תסתכל עלי ולא עליך לא תמצא את הבעיה.

שיוואנה

New member
אתם מאוד תוקפניים

הרושם שנוצר מהתכתובת ביניכם שאף אחד מכם לא ממש בטוח בידע של עצמו, במקום שלו ובמודעות העצמית שלו לגבי עצמו. אתם כולכם עוסקים בשלילת האחר: את דעתו, את סגנוון התבטאותו וכו'. לו הייתם מודעים כפי שאתם מתיימרים להיות כולכם, אזי הייתם מסוגלים לקבל דיעות וגישות שונות משלכם. כולכם, כאשר אתם פוסלים את הזולת אתם לא מרגישים איך בעצם אתם חושפים חולשות של עצמכם. מי שמודע לעצמו ושלם, מסוגל לתת לאחרים מקום כפי שהם, בלי לנסות להקטין אותם, להגדיל את עצמו, את דיעותיו וכאלה. אתם המון עוסקים בעצמכם מתוך השוואה לאחרים וזה נשמע לא טוב. תעצרו לרגע לפני שאתם מתנפלים גם על מה שאמרתי עכשיו, תחשבו ותראו שכל דיעה וכל דרך היא לגיטימית. אין נכון ולא נכון. מה שחשוב הוא שאתה בוחר. שהבחירה להרגיש או לחשוב כך או אחרת היא שלך, מסיבות שלך. זו מודעות אמיתית. לא לשפוט, לא להכפיש.

cara soror

New member
תקיפה? ועוד הארה ל JBU

לא תקפתי עד כה אף אחד כאן. נכון בהודעה הראשונה שלי ציינתי קבוצות מסוימות שמרגיזות אותי. עד כה לא שפטתי את JBU או צעקתי עליו או קיללי אותו, רק שאלתי, בצורה המנומסת ביותר שניתן, להבין מדוע הוא שולל את דברי בלי להסביר את הסיבה. JBU, לא אמרתי שאני מכיר אותך בשום מקום ולא חיפשתי להקטין אותך, למעשה לא רבתי איתך בכלל אלא ביקשתי שתבהיר את ההודעה הראשונה שלך אלי. למה הכל צריך להגיע לריבים? אני מהצד שלי נושם עמוק ממתין לתשובה, מה איתך?

שיוואנה

New member
אני דווקא בעדך

אם לא שמת לב. תקרא את מה שכתבתי בתגובה למאמר שלך. אני חושבת שהמתקפה עליך הייתה מיותרת וניסיתי להראות להם שהביקורת שהעבירו עליך משתקפת אליהם חזרה במראה. תמשיך לכתוב, דם אני רוצה לשמוע עוד מה שיש לך להגיד. אל תבזבז את הזמן שלך בהתנצחויות איתם, תמשיך לכתוב. דעתך מעניינת. זה לא אומר שאני מסכימה עם כל מילה או אסכים בעתיד, אבל זה ממש לא משנה כפי שכתבתי קודם. עצם העלאת דבריך על הכתב ושיתוף בהגיגך הוא העניין. תמשיך להאמין וללכת בדרך שלך כי זה מה שחשוב באמת ולא מה האחרים חושבים על דבריך. אני מעודדת אותך!!!!

jbu

New member
את לא אוביקטית ועכשיו אמרת את זה.

יש לך אדם מועדף, וזה כבר משבש את העניין, זה באמת הופך את כול העניין מדיון\וויכוח לסתם ריב של ילדים שבו כול ילד תומך בחברו. אני לא אמרתי שהוא צריך להפסיק לכתוב, אבל לצעוק על אדם משום שהוא דרש שהכותב יבחן את מה שכתב זה כבר גרוטסקי, לדעתי.

שיוואנה

New member
שוב אתה שופט

אני לגמרי אובקייטיבית, אתה יודע למה? כי זו דעתי והיא שלי! אני כל הזמן מנסה להראות לכם שניתן להסתכל על דברים מבלי לשפוט ומבלי להשוות ואתה לא מצליח. גם עכשיו אתה עוסק בהשוואות כשאתה אומר שיש לי העדפה. יש לי דיעה!!! למה כל כך קשה לך לקבל את זה נטו?

jbu

New member
ומי אמר שהראייה הזו נכונה?

כושר שיפוט הוא דבר רע? ואני לא שפטתי (לפחות לא בפורום), לא גזרתי עליו שום דין ויש דברים יותר חשובים "מכול אדם ילך בדרכו" אם את תראי מישהוא הולך לשחיטה, לא תעשי משהוא? אני דווקא מאוד מעודד את זה, אבל אני רק מראה שיש דרך אחרת אם הוא רוצה ליפול זה כבר דבר שלו אי אפשר להציל את כול העולם ולמדתי את זה בדרך הקשה. מי אמר שאת צודקת כול הדברים שאמרת עכשיו הם הדעות שלך "כי זו דעתי והיא שלי!" סבבה לך, אני אמרתי את דעתי, אף אחד לא מחויב לאמין לי או לצדד בי אבל לפסול אותי זה כבר אינפנטלי.

שיוואנה

New member
אחלה

אני מרגישה אותך יותר גמיש ומתון ןזה הרבה יותר נעים ומעורר להמשיך לדבר איתך. אני לא חושבת שהוא הולך לשחיטה זה מאוד טוטאלי. נכון שאף אחד לא מחויב להאמין לך או לצודד בך - אבל אף אחד גם לא פסל אותך!!! נהפוך הוא: וזה בדיוק שאני מנסה להראות לך: דיעה היא דיעה והיא שלך וזה לגיטימי!! אם אתה חש שפסלו אותך זה בגלל שאתה פסלת ואני רק נשמתי לך מראה. בוא ננסה להמשיך לדבר ככה, בטונים הזורמים ונראה לאן נגיע!

jbu

New member
אז אני ממליץ לך להפסיק

כי מטון הדיבור שלי רק תלכי שולל, את צריכה לראות רק את תוכן דברי זה כמו שתשפטי מכונית על פי הצבע שלה או מתנה על פי האריזה שלה, טונים נועדו להדגיש דברים ולעביר רעיון כללי, לפחות אצל אדם מאופק. "אי אפשר לומר לאדם שהוא טועה ולא לנמק אחרת הביטול אינו שווה דבר. אם אתה אומר משהו ולא מסביר כאילו לא אמרת אותו כלל, יחד עם זאת השארת טעם רע באוויר. אני לא אומר שאתה כזה אבל סגנון פעולה שנקטת בו מזכיר לי את אלו שטוענים להבנה אמיתית של הקיום אבל לא מוכנים לגלות אלא למי "שיבחר" מטיפים ושרלטנים למיניהם שטוענים לגדולה והדבר שהם באמת מסתירים זה את חוסר הידע שלהם." "כי זה פשע לאנושות להגיד דבר כזה ולא להסביר" "הרושם שנוצר מהתכתובת ביניכם שאף אחד מכם לא ממש בטוח בידע של עצמו, במקום שלו ובמודעות העצמית שלו לגבי עצמו. אתם כולכם עוסקים בשלילת האחר: את דעתו, את סגנוון התבטאותו וכו'." לדעתי זה כבר מראה שכן פסלו אותי, אני לא מתגמש, כול זה בראש שלך וזה נובע מזה שאת לא הבנת את דברי. אני לא מנסה להיות גס או תוקפני אלה אני רק עונה לפניות שלכם עקב ההודעה הראשונה. זה לא דעה שלי, אתם לא יכולים לשפוט (בתאוריה) מילה מדברי משום שאני לא אמרתי למה אני פוסל את המאמר אבל בכול זואת אתם עושים את זה, מה זה אומר? אתם כן פסלתם אותי ואתם הם אשר בהתעקשות שלכם שלכול אדם יש דרך משלו אתם פוסלים את הדרך שאומרת שיש רק דרך אחת וכול הדרכים מובילות אליה זה פרדוקסי, אתם שופטים ואתם מטיפים על אי שפיטה, אין כזה דבר אדם שלא שופט, לא לשפוט משמע לא להגיע לידי החלטה, או אחת נכונה. ככול שאנחנו ממשכים עם זה אני רואה עד כמה אתם ילדותים בכך שאתם מנסים להוציא ממני כוח מילים ואתם (במודע או לא במודע) תוקפים אותי בגלל זה, חזרה על השירשור הזה אמורה להוכיח את דברי.

undervision

New member
אמרתי את מה שאמרתי

לא בגלל התוכן, אלא הדרך שבא זה נכתב. לא שללתי אף אחד, בקשתי ממנו במקרה שזה לא נכון שיתקן אותי(מה שלא עשה). שוב, יש הבדל בין לכתוב משהו שמוסר תוכן, לבין התעסקות בעצמך, והלראות הנה, תראו כמו פתחתי מודעות עצמית, הנה אני אני רק אני יודע לעשות זאת, אני הכי חכם ואני הכי טוב. וכל השאר, שחוזרים מהודו, ועושים יוגה ועוד לא יודע מה, בכלל לא שווים, מי הם בכלל שיחשבו שידעו מזה הכרה עצמית. קיצר לזה אני מתכוון. מה שהוא כתב בחלקיו נכון, אבל לא מעבר לזה... לפי דעתי. ושוב התוכן הטהור... נמצא מעט מאוד.... ועוד משהו... יש לו כל כך הרבה מודעות עצמית... הוא היה יודע משהו כבן מזמן.. שאין פאטליות בתחום... כל אחד זה מאוד אינדיוידואלי... ולכן השלילות שלו מעידות רק על חוסר הבנה של מזה מודעות עצמי.... ולגבי עד שאני פתחתי מודעות עצמית, אבל בכלל מעדיף לא דבר, כי זה ממש לא רלווטני.... בכל אופן אם אני הייתי כותב מאמר על מודעות עצמית, לא הייתי כותב את זה ככה... אני מקווה שהבנת למה אני מתכוון... אני לא מתייחס לתוכן...(שאין ממנו יותר מדיי לדעתי), אלא לדרך הכתיבה....

שיוואנה

New member
חשוב! חשוב! חשוב!!!

א. אני שמחה שעצרת לחשוב על מה שכתבת. זה נפלא. מרגישים שלא נוח לך לשלול משיהו, וזה חשוב מאוד לתת מקום לאחרים. ב. גם אם הוא בחר להתעסק בעצמו (ככה אתה הבנת את זה, זה לא אומר שזה בהכרח נכון) זו זכותו וזה בסדר. מי אתה שתגדיר אם זה בסדר או לא? אין בסדר או לא! זו דרכו להרגיש את עצמו כרגע וזו הדרך שלו!!! ג. אם הרגשת שהוא פוסל דרכם של אחרים שחוזרים מהודו וכאלה נראה לי שהוא הבין שלא נכון לשלול דרכו של אף אחד,. ד. אתה עדיין מנסה להשפיל אותו ומתעקש לסיים בזה שהיה מעט מאוד תוכן בדבריו. מבחינתו כל המאמר היה מלא תוכן - זה התוכן שלו. שוב: מי אתה שתגדיר מהו תוכן ומה לא? ואולי אתה לא היית מסוגל להבין? חשבת על זה? אתה רואה כמה קל להקטין אחרים??? ה. ולמה לא רלוונטי לדבר על פיתוח המודעות העצמית שלך? זה בדיוק העניין!!! יש לך כל כך הרבה מה להגיד לאחרים בוא תגיד קודם כל על עצמך! שם מתחילה הגדולה האמיתית: בלראות את עצמך בגודל אמיתי ולא בהלקטין אחרים. זה מה שניסיתי להגיד בתגובות שלי: הלוואי וכולם היו יכולים לגדול ולא להקטין אחרים!!!!!

undervision

New member
אם תקראי את ההודעה הקודמת שלי

א. אם תקראי את ההודעה הקודמת שלי תראי שזה גם מה שכתבתי מקודם, פשוט פה זה היה יותר מפורש. ב. לא אמרתי עם זה בסדר או לא בסדר, רק הדגשתי את ההעובדה הזאתי. אין בעיה להרגיש את עצמך איך שאתה רוצה, אבל לפי דעתי מה שהוא כתב ואיך שהוא כתב, זה היה איזשהו סוג של השווצה, הנה תראו כמה אני גדול, ומה הבנתי וכמה התפתחתי, אפשר להרגיש זאת, אבל לא צריך למסור זאת באופן שהוא כתב זאת, תוך כדי יהירות ושלילת האחר(ושוב אני מדגיש לא שללתי את דבריו, אלא את הדרך שהוא כתב אותם, יותר נכון שללתי את זה שהוא שלל אחרים, אבל זה לא משנה כרגע) ג.יכול להיות שכן יכול להיות שלא. אבל זה לא רלוונטי, ההודעה הקודמת התייחסה להודעה הראשונית, ושמה הוא שלל, ולכן כתבתי את מה שכתבתי. ד. אני לא מנסה שום דבר, פשוט הדיון נמשך ולצערי אני מצטרך לחזור על דבריי, אין לי רצון להשפיל או לפגוע בבן האדם, מעבר לכך הייתה לו הזדמנות להגיב על דבריי, אך אין הוא עשה זאת. וזה לא שהוא לא היה בפורום, הוא כן(השאיר הודעות). אם תסתכלי שוב בהודעה הקודמת שלי, תראי שבקשתי ממנו "להאיר את עייני", עם אני טועה, ובכך הדגשתי, את זה שאולי אני טועה, אולי לא הבנתי אותו נכון, במלים אחרות הטלתי ספק בדבריי מחשש לחוסר מידע, אך הוא לא הגיב, ולכן אני נשאר בדעתי ה. חחח... התכוונתי שהפיתוח המודעות האישית שלי, לא רלוונטי לדיון, את ההתפתחות האישית שלי אני לא כותב בפורום, ובטח לא פעם ראשונה שאני נמצא בו(עד עכשיו לא ראיתי אותו בפורום), אני בדרך כלל לא הולך ברחוב ומתחיל להתפשט. ושוב אני לא רוצה לומר שאסור, אבל הרוב לא יעשו ככה, אבל זה גם זכותי לא לדבר על זה, עם אני לא חושב שצריך להזכיר זאת. האנשים שכן צריכים לדעת על ההתפתחות האישית שלי יודעים(בין השאר בפורום הזה), אז לגבי "ה" לא הבנת למה התכוונתי... ואין לי מטרה להקטין אף אחד, שיבושם לו, אני רק מצאתי לנכון להדגיש את דרך הכתיבה, כי אני חושב שיש בה פסול, כי היא משדרת יהירות,התנשאות והשווצה. כשהם מוסווים בתוך כתיבה, על איך אני הוא מגיע להכרה עצמית. גם אם הוא היה רוצה לספר על איך הוא מגיע להכרה עצמית, לא היה חובה להוסיף את כל הדברים שהוא הוסיף. ושוב... אם אני טועה הוא מוזמן להאיר את עיניי.... קפיש?

שיוואנה

New member
לסיכום

אני מסיימת מבחינתי את הדיון נתתי את מה שיכולתי. המטרה שלי היתה להראות לכם שאין טעם להקטין אחרים - אלא רצוי להתעסק בצמיחה וגדילה של עצמך. הרבה אנשים שלא מצליחים לגדול מקטינים את הזולת ופוגעים. נדמה לי שתרמתי מעט לדיון ושכל אחד מכם הצליח לראות עוד זוית. אני מאחלת לכולם שנה טובה והמשך צמיחה!!!

jbu

New member
זה ממש אבסורדי

"אני לא מנסה לחרחר פה מלחמה אבל כבוד מינימלי בדיון הוא להסביר ולהתדיין או לבטל ולהקטין את האדם שמולך." ואני במקטין? אני בתגובה רשמתי "רק אדם קטן מחפש להקטין את האדם שאיתו הוא מדיין." ואז אתם תבאים בטענה שאני מקטין, לא בעל מודעות וכו' ..... אני מקווה שאני לא יאלץ לרדת לרמה כזו עוד פעם אבל הסתירות שלכם מעידות על חוסר מודעות ויהרות עצומה, אני לא רואה שאתם מודעים לטענות שלכם "אסור לשפוט" זה לא שפיטה? למדתי את זה בפסיכומטרי וזה נקרה פרדוקס השקרן, אדם לא יכול להגיד שהוא עצמו משקר כי אז הוא אומר את האמת, כך אתם טוענים טענב פרדוקסית ואתם לא מודעים לכך שהיא נוגדת את עצמה, רק בתקיפות שלכם הוכחתם את טענתי, לא אמרתי כלום ובכול זואת יצאתם מגדרתכם כדי לפסול אותי עם מעט מאוד התייחסות לצד שלכם והרבה מאוד התיחסות לצד שלי, אתם מודע לעצמו לא יעשה כזה דבר. אני לא רציתי שזה ידרדר לשירשור כזה ארוך, אתם אילו שמשכתם את זה עד כלות נשמתי. אני מקווה שבזה סימנו את הפרק הזה.

שיוואנה

New member
התאקפתי עד עכשיו

וניסיתי להראות לך אור במקום כל הכעס העצור הזה אצלך אבל זה לא עזר. אתה כל כך טעו שזה מדהים! אתה כל כך מרוכז בעצמך, מרגיש מותקף מכל מילימטר שעושה מישהו אחר. אין לך בכלל פתיחות להקשיב! אתה יוצא למלחמה ובועט וצועק ומנסה לעורר את היריב שבכלל לא מעוניין להלחם בך. תקשיב לעצמך ותשמע כמה תוקפן אתה!!! אני סיימתי ומבטיחה לא להגיב יותר לדבריך בשום נושא כי הם מלאי שלילה ואגוצנטריות. כאני משתתפת בדיון אני מקשיבה ומחפשת פרטנרים לא לוחמי שוורים!!! שלום לך ולא להתראות! אתה אדם מאוד לא ידידותי!

undervision

New member
אני לא אתייחס ספיציפית לדבריי JBU

אבל זה עדיין לא ישנה את מה שכתבתי, לגבי דבריו של זה שכתב על ההכרה העצמית(לא זוכר את הניק). שזה העיקר, ומזה התחיל הדיון.

cara soror

New member
אופס

המשפט היה אמור להיות "...הוא להסביר ולהתדיין ולא לבטל ולהקטין את האדם שמולך". קרה סורור

undervision

New member
מההודעה הנ"ל הבנתי

שבעצם הבנת למה התכוונתי בכל הסעיפים. אך דברייך עדיין לא יכולים להיות נכונים מכמה סיבות. א.לא ניסיתי לפאר את ולהראות עד כמה אני הגעתי למודעות עצמית(אם בכלל). ב.לא דברתי ממש על התוכן של הדברים, אלא על הצורת כתיבה, מצידי הוא היה כותב, עד כמה שהוא מדען טילים, שהגיע למסקנות ופיתוחים נרחבים, ועדיין הייתי תוקף אותו על דרך הכתיבה. (גם פה היית חושבת, שבעצם ניסיתי להקטין את ההשגים שלו, ואילו להגדיל את הההשגים >שלי< כמדען טילים?????) אני מקווה שהפעם זה באמת מובן................ למה התכוונתי. ושוב אף לא ניסה להקטין אף אחד(בטח שלא אני) אז אולי מאיזשהי סיבה נוצרה אצלך תחושה כזאת או אחרת, אך אין לה שום סימוכין ואחיזה במציאות..... סורי... אבל זה ככה...

cara soror

New member
עכשיו זה יתר נעים לקרוא

עכשיו גם הבנתי מה אמרת בהודעה שלך ואגיב אליה לקראת סופשבוע הבא כששוב יהיה לי זמן. היה לי חשוב רק לומר לך פה שאגיב ושאני לא מבטל את דברייך ולכן לא עונה. שבוע טוב, קרה סורור

למעלה