חשיבות ההכרה העצמית.

cara soror

New member
חשיבות ההכרה העצמית.

כל אחד מאיתנו מורכב מערב רב של חלקים שונים ומשונים. ההיסטוריה האישית שלנו, ההיסטוריה של המקום בו אנו נמצאים, הורים, חברים, רגשות, מצבים גופניים, מחשבות, תובנות, הצלחות ואכזבות. רבים מן הפרטים הללו מתרחשים בזמנים בהם המודע נמצא בשלב רדום והזיכרון אינו פועל במלוא התפוקה. ההבדל בין אדם מצליח לאדם כושל הוא מודעות. אני לא מדבר על המודעות של העידן החדש בה כל אחד חושב שע"י מדיטציה או שתיים, החזקת קריסטל בתיק ואמירות כמו "אני אוהב את העולם" גורמים לו להיראות רוחני. אני גם לא מדבר על המודעות המזויפת שמביאים איתם אנשים מהודו שחושבים שבכך שהם נמלטו מן הארץ, מילאו את עצמם סמים והקשיבו לזמירותיו של גורו כזה או אחר הם יכולים להעיד על עצמם לרוחניים ומודעים. מודעות אמיתית היא עבודה קשה, היא התמודדות ולא בריחה, היא חווית העולם הזה ולא חיפוש מתמיד להמלטות ממנו. מודעות היא גילוי האני האמיתי והרצונות האמיתיים ואז הגשמת שניהם. אדם לא יכול להיות מודע אם הוא לא לומד את עברו ואת הוויתו. הוא לא יכול להתקדם לשום מקום אם הוא לא למד את הטעויות שעשה בדרך, אם הוא לא יודע את המילים שהרעילו את נשמתו במהלך שנות ילדותו והתבגרותו. כל כך הרבה דברים עוברים עלינו במהלך חיינו ורוב הזמן אנחנו נמצאים בעמדת ספוג שלא שם לב בכלל למה שקורה איתו. אנחנו מתכנסים בתוך עצמנו, מנסים לחסום את העולם מלהיכנס אבל אנחנו נותרים פתוחים מכל הכיוונים והעולם מאלח פנימה. השלב הראשון למודעות אמיתית יכולה להגיע רק כאשר אדם לוקח את האחריות על עצמו בידיו שלו וכצעד ראשון פוקח את העיניים בבוקר, פוקח אותן באמת וצופה בעולם בלי מסננים ובלי עדשות שנוח כל כך לשים. הוא לא עובר את התהליך האוטומטי של קימה, הצתחצחות והתהלכות הלאה עד לשלב השינה. הוא מעיר את גופו ונשמתו לעולם ולקסם הפועם בו וחי כל רגע ורגע. הוא מביט מעבר לאשליה ורואה את הדברים כפי שהם. כשאנחנו בוחרים לפקוח עיניים אנחנו בוחרים לצפות בעולם ובעצמנו ולהבין את התהליכים המתחוללים בכל שלב. זו עבודה ארוכה, שלעולם לא מסתיימת ובתחילה היא יכולה להיות מייסרת. ניתוח יתר היא אחת מתופעות הלוואי של מודעות זו אבל הסיכון הזה הוא זניח שכן האוצר שמתגלה לנו בתום המסע הוא אחד שלא יסולא בפז. בשלב השני עלינו לחקור את עברנו. עלינו לחשוב ולהתאמץ ולהיזכר בדברים שעברו עלינו כדי שבסופו של דבר נוכל ליצור קו רציף בין התינוק שיצא לעולם מבין רגלי אימו ועד לאדם שנמצא כיום על האדמה הזו. בלי הקו הרציף הזה אנחנו תלושים, אנחנו אבודים, אנחנו נמצאים במצב של דממה מנטלית. מבחינתי אדם כזה הוא אדם מת שלעולם לא יוכל להתבגר, לעולם לא יוכל להתפתח ולא משנה כמה הוא ילמד וכמה הוא ינסה הוא תמיד ימצא את עצמו נופל. יחד עם זאת אני חייב להעיר שמי שעושה את הצעדים לחיפוש אחר אותו קו עושה את הצעד חשוב להתעוררות ולהפיכה לאדם חי ובוגר, אדם שיודע את מטרתו ואת עתידו ואחד שמשיג את מטרותיו גם כשנדמה לעולם כולו שהוא נמצא בכיוון ההפוך שכן אדם כזה שכל ניסיונו בעולם הזה לצידו ומוחו חריף וחד הוא אדם שיכול לעשות את הצעד שאחרים לא מסוגלים והוא לצעוד את הצעד הבא בעיניים פקוחות לרווחה ובמודעות מושלמת. מאסתי בכל אלו שאחרי קורס או שניים של יוגה חושבים שהם יודעים על מה הם מדברים כאשר הם מדברים על מודעות גופנית. מאסתי באנשים שלומדים טקס או שניים וחושבים שהם אנשים בעלי כוח. מאסתי באלו שמעידים על עצמם שהם גורויים, שהם מסוגלים לעשות דברים שאחרים לא יכולים, שומרים סודות, אוחזים את הקלפים קרוב לליבם כדי שאיש לא יוכל לראות שהקלפים שהם מחזיקים ריקים ובלויים. אנשים אלו, כמו זיקוקים, מתלקחים בהוד ופלא, רק בכדי להפוך אפלים, עקרים וחסרי ייחוד. הם מתים לפני שהם מספיקים לפרוח ורגע התהילה שלהם מתפוגג ונעלם עד שלא נותר אפילו זיכרון קל שאי פעם התרחש. כמו כל דבר אחר מודעות היא דבר שניתן למדידה. באופן אישי עדיין לא השלמתי את הקו אל העבר, הרצף עדיין קטוע אבל אני מנסה, בכל בוקר קיבינימט אני פוקח את העיניים ומנסה ועובד על עצמי ומנתח את הדברים שאני עושה ואת המילים שאני אומר. חשבון נפש אינו דבר ששומרים ליום כיפור שכן הניירת עלולה לגרום לכל אדם לקרוס על עצמו. חשבון נפש הוא דבר שנעשה בכל לילה אל מול עצמנו, על גבי יומן וכאשר מגיע יום כיפור אנחנו מביטים על החשבונות היומיומיים שעשינו ואנחנו מקבלים תוצאות סופסוף ואנחנו מחליטים החלטות ואנחנו בוחנים אם ההחלטות היו נכונות או לא. מודעות היא זיכרון שלעולם לא פג ולמרות שיש בינינו מי שנתברכו בזיכרון שלא ברזל חשיבות הכתיבה אינה נופלת והיא חשובה גם להם וגם לנו. אדם שרוצה להגיע למודעות אמיתית, שרוצה להצליח לבחון באופן אובייקטיבי את מהלך חייו בעבר ואת חייו בהווה ואת חייו בעתיד צריך לדאוג לתעד את הדברים שעוברים עליו, את הדברים בהם הוא נזכר. יומן אישי אינו דבר שנועד לזקנים ולילדים קטנים, זהו כלי מן המעלה הראשונה שיכול רק להציל אותנו מעצמנו, מהשכחה ומן האבדון. כאשר אנו כותבים אנחנו מציבים לפנינו מראה שלא ניתן ברוח ממנה, כאשר אנחנו כותבים אנחנו מכריחים את אותם חלקים שחושבים לא במילים אלא בתמונות ובתחושות להתמקד ולתאר את הדברים שעוברים עלינו. למילים יש כוח ואת הכוח הזה עלינו לתעל לטובתנו. אדם שמוצא את הקו אל עברו, שפוקח את עיניו בכל בוקר ומכיר את מצבו, אדם שמתעד את הדברים ולומד את עצמו ואת העולם שוב ושוב, אדם זה הוא אדם מודע, אדם זה הוא התקווה של האנושות הזו שאנו מכירים, אדם זה הוא האדם שיוכל לעשות את הצעד הבא ולזנק שלב בסולם האבולוציוני המחשבי-רגשי. קרה סורור

שיוואנה

New member
וואוו!!!!

ראשית אני רוצה לברך אותך על המודעות העמוקה שלך. נתברכת. אני מאוד מאוד מסכימה איתך. יומיום אנחנו פוגשים אנשים איתם אנחנו צריכים להתמודד: בעבודה (בדרגים מעלינו, מתחתינו, אנשי צוות שלנו איתם צריך לפתח שת"פ, לקוחות, ספקים) במערכת החינוך, ברחוב, על הכביש, ברשויות למיניהן, בחדשות, בבית משפט, במכולת או בסופר, בין החברים ובארוחות משפחתיות: וכמה מורגש כל הזמן שהקשיים שנערמים בין בני האדם, המכשולים שהם שמים לעצמם ולזולת - כולם נובעים מחוסר מושעות מסוג זה שדיברת עליה. כמה זורם היה לכולם לו אנשים היו מודעים יותר. היינו מתעכבים הרבה פחות במקומות בהם אנחנו מתעכבים היום. היינו מפסיקים להתעסק בקטנות, והופכים כולנו ליצירתיים יותר. תארו לכם איזה יקום היינו יוצרים. להיות מודע בעולם של לא מתמודדים הוא מצב מאוד אמביולנטי. מצד אחד אתה שמח על שאתה נמצא היכן שאתה נמצא, מצד שני מאוד קשה להתמודד ואפילו הופך לבלתי נסבל כאשר נתקלים בהתנהגויות שנובעות מחוסר מודעות.

white prophet

New member
וזה בדיוק מה שאני מנסה להשיג

קודם כל- מסכימה איתך. התהליך הזה של הכרה עצמית, בשילוב עם חשיבה על העתיד הוא בדיוק מה שאני מנסה לעשות כרגע. תודה רבה על הרעיונות. ובאמת כמו שכבר אמרו: נתברכת.

אורי רז

New member
אהההם ...

soror פירושו אחות. לא מצאתי את "cara" במילון לטיני-אנגלי. [מי שהטריח את עצמו להקשיב לפסקול של סדרות אמריקאיות בטח יזהה את המילים sorority ו fraternity המתורגמות כ'אחווה' לנשים וגברים בהתאמה.]

cara soror

New member
ו cara משמעו יקר/יקרה

בחרתי בשם בצורה חצי אקראית, אני מודה שאני מואהב בצליל יותר מבכל דבר אחר.

jbu

New member
בתור אחד שעוסק בהכרה העצמית 12 שנה

בתור אחד שעוסק בהכרה העצמית, מודעות עצמית או איך שלא תקרא לזה 12 שנה אני חייב להגיד שזה אולי הדבר הכי נורא שקראתי. קראתי את המאמר שלך שוב ושוב ולמרות שהוא נראה תממים למראית עין הוא ממש אסון, אני מקווה {ומניח} שיום אחד תבין איזה מעשה טיפשי עשיתה עכשיו. ולא, אני לא יפרט\יסביר את מה שכתבתי, לא בפורום ולא בפרטי.

cara soror

New member
והשאלה היא למה?

למה לא להסביר בפרטי או בפומבי? איך אני יכול ללמוד את הטעות הנוראית אם לא תסביר לי? קרה סורור

jbu

New member
אני מקווה שיום יבוא, ותבין לבד.

יש דברים שחייבים ללמוד אותם לבד.

THE gray

New member
אתה לא יכול להגיד..

כזה דבר אחרי שביטלתה את הדעה שלו לגמרי.. תן הסבר...

L e s t a t

New member
אתה יודע

הסיבות לאי-נתינת הניהול לידיך פשוט גודלות עם הזמן.. ולא, אני לא אפרט\אסביר את מה שכתבתי, לא בפורום ולא בפרטי

jbu

New member
../images/Emo7.gif למה!!!!!!!!!

רק חיזקתה את דעתי, אדם בוגר אמור לשפוט את עצמו ולא להתייסר בחיפוש תשובות אצל אחרים. אם זה מנחם אותך רוב הבעיות הם קטנות, וזה דבר שמזיק יותר מלכתוב שטויות, אנשים יכולים לבזבז הרבה זמן יקר על זה רק כדי לטעות. אם תשובות לחיים אתם מחפשים תסתכלו פנימה ולא על אחרים.

ToryMaster

New member
כן אתה כן

כי זה פשע לאנושות להגיד דבר כזה ולא להסביר אז או שאתה מסביר את עצמך, או שאתה לא כותב משהו כזה

bflygirl

New member
קראתי- וזה כל כך שונה מאדם לאדם

הדרך של כל אחד היא שונה ואי אפשר להכליל כמו שאתה מכליל היו לי יומנים מגיל 6 שהתחלתי לכתוב שנים על גבי שני יש לי יומנים אבל אני בדעה שכל מה שמעלה אבק אין בו צורך לא צריך לדעתי לאגור את כל החיים שלנו בשביל מה??.. מה זה יתן לי? צריך לקחת מה שחשוב באמת ולדעת לאן לקחת אותו ואיפה למקם אותו בפרספקטיבה שלנו וזהו לדעתי היסטורייה כשמה היא היסטוריה צריך לדעת מתי לרוקן את סל המיחזור שלנו!!!! ולשמור רק את הקבצים הרלוונטים לנו לטענתך ההבדל בין אדם מצליחה לאדם כושל הוא מודעות יש אנשים מניסיון אני אומרת לך שדווקא המודעות הזאת היא מה שהורסת אותם בגלגול הזה בתקופה שבה לכאורה הם אמורים לטענתך להיות מודעים ע"מ להצליח ההצלחה היא הצלחה פנימית וכאשר היא פנימית היא תהייה ותופיע גם חיצונית לגבי מדיטציה- זה כל כך אינדיבידאולי מאדם לאדם זה כמו שיש תרופה אחת שאלרגית לאדם אחד ואילו לאחר היא עושה פלאים יש כאלה שלא יודעים להירגע והדרך הכי הכי טובה בשבילם היא דרך מדיטציה לגבי קריסטלים- צריך לדעת איך להשתמש בקריסטל - כמו שיש לך רגליים זה לא אומר שאתה יכול ללכת זה רק אומר יש לך רגליים את צריך ללמוד להשתמש בהם ולשמור עליהם "אני אוהב את העולם" - שוב אינדיבידואלי - הכלב שלי סוג לברדור והוא אוהב את כללללללל העולם, נשבעת לך הכלב הזה חברותי לכולם והוא מבסוט מזה לגבי- גורמים לו להיראות רוחני- רוחני להיראות בעיני מי???? תחביר פשוט לוקה בחסר, בכל אופן איני מורה ללשון - רוחני זה משהו פנימי קודם צריך להשתנות מבפנים בשביל שזה יראה גם חיצוני "מודעות מזוייפת- הודו- - נמלטו מהארץ- סמים- גורו- תתפלא יש כאלה שזה בדיוק אבל בדיוק מה שהם היו זקוקים לו כדי להשתחרר מהחומריות של העולם בו הם נמצאים ולהבין שיש עולם מעבר ואני מכירה הרבה כאלה. אני אישית לא עשיתי את זה כי זה לא מתאים לי כרגע מודעית אמיתי היא עעבודה קשה- יש כאלה שזה בכללל לא מעניין אותם זה לא אומר שהם פחות חשובים ממני או ממך ויש כאלה שזה מה זה קל להם להגיע למודעות אמיתית כי כבר הם עשו את זה 10 גלגולים לפני זה אדם לא יכול להיות מודע אם... - שוב כל כך אינדיבידואלי ושונה מאחד לשני לא יכול להתקדם לשום מקום??? חיחיחי הצחקת אותי בקיצור איני רואה טעם להמשיך את הדיון על המאמר שלך כי זה כל כך שונה מאדם לאדם לכל אחד יש את הקו שלו - אפילו קווים על היד שלנו הם יחידים לנו תאמין לי גם שקורסים וסדנאות ואינטרנט וספרים ועיניינים רק גורמים לך להיות מודע לדעה של אחרים אתה רשאי לגבש לעצמך כל דעה שהיא וזה לא שהגורו שומר לעצו בסוד את אהמת שלו - הוא רוצה שתימצא את האמת שלך אני שמחה שזרקתי את כל היומנים שהעלו אצלי אבק ואיני משתמשת בהם עוד גם רוחנית וגפם פיזית וגם נפשית ואני שמחה שזרקתי את כל מכתבי האהבה שקיבלתי בגיל 12 ובחרתי להתקדם הלאה אני כל כך שמחה שלא השארתי לעצמי את הבגדים שלבשתי לגן חובה, או את הבגדים שלבשתי ביום הראשון בכיתה א'... זה רק העלה אבק!!!! מה זה יתן לי שאני אדע מה לבשתי ביום הראשון לכיתה א'? טוב לא משנה מה כתבתי אצל כל אחד זה שונה!!!

אני חושבת שהסיבה שהוא חושב שמה

שכתבת הוא כל כך נורא היא אולי בגלל השפיטה שלך על אחרים וכמו שכתבת "מאסת באנשים אלה ומאסת באנשים אלה", אני לא מבינה גדולה בכל מה שקשור לעולם הרוחני אבל אם למדתי דבר אחד ועקרוני בעולם הה שלכם אז הדבר הזה הוא לא לשפוט, לבקר, לכעוס, לשנוא אחרים, פשוט לאהוב את כולם אותו הדבר, אם הגעת למצב הזה אזי הגעת לאהרה, לי לפחות נראה שאתה מלא כעס וטינה כלפי אנשים שלא קשורים אליך בכלל, הרי מה אכפת לך מה אנשים עושים וחושבים במיוחד כשזה לא נוגע לך? זה באמת מפריע לך שאנשים חושבים שהגיעו למודעות עצמית לאחר קורס אחד או כמה מציטציות? תנסה לברר למה זה בכלל מכעיס אותך כל כך? לכן אני חושבת שהוא צודק כשכתב את מה שכתב, איך שאני רואה את זה אתה עוד רחוק מאוד מהגשמה או מודעות או הכרה עצמית (תקרא לזה איך שאתה רוצה).

cara soror

New member
אהבה עולמית והערה לJBU

אהבה, במובן המושלם שלה הא גדולה ואדירה ונפלאה וקטנונתי מאוד מלהיות ברמה הזו. אני מודה ומתוודה שהכעס שלי עליהם מראה שאני לא נמצא ברמה אחת עם הקדושים והמוארים האמיתיים, אבל לא טענתי לגדולה שכזו. אני מואס באנשים האלו אבל אני לא מלא כעס, אני לא שונא אותם אני פשוט מוצא את הדרך הזו שלהם מוטעית. אם זה מה שהטריד את JBU הייתי שמח אם הוא היה אומר דבר כזה. אי אפשר לומר לאדם שהוא טועה ולא לנמק אחרת הביטול אינו שווה דבר. אם אתה אומר משהו ולא מסביר כאילו לא אמרת אותו כלל, יחד עם זאת השארת טעם רע באוויר. אני לא אומר שאתה כזה אבל סגנון פעולה שנקטת בו מזכיר לי את אלו שטוענים להבנה אמיתית של הקיום אבל לא מוכנים לגלות אלא למי "שיבחר" מטיפים ושרלטנים למיניהם שטוענים לגדולה והדבר שהם באמת מסתירים זה את חוסר הידע שלהם. אני לא מנסה לחרחר פה מלחמה אבל כבוד מינימלי בדיון הוא להסביר ולהתדיין או לבטל ולהקטין את האדם שמולך. קרה סורור

undervision

New member
נאום תדמית....

עם כבר מדברים פה בכנות... ובלי מטרה להעליב.. לי זה נשמע כמו נאום תדמית או משהו... לא ממש ראיתי תוכן, בכתיבה? רציתה להעביר איזשהו מסר? לא ממש ראיתי אותו, אולי הוא קיים, אבל הריכוז היה סביב עצמך... והכול קשור אלייך. להסיק איזשהם מסקנות אמיתיות ממה שכתבתה אי אפשר... וגם לא חדשתה יותר מדיי, אבל במקביל שללתה קבוצות גדולות... שאולי בשבילם זה הדבר הכי טוב... מי אמר שדרך ראיית עולמך היא הכי נכונה... הכול עניין של פרספקטיבה... מבחינתם אתה אולי סתם פלצן.. ומבחינתך הם סתם חושבים את עצמם, לך תוכיח מי צודק... ועל סמך איזה ראיית עולם.. לסיכום:הרבה מלים, אבל מאחוריהן אין הרבה משמעות ומסר, אלא כמכתב של בן אדם שמתרכז בעצמו.. או... תאיר את עייני...

למעלה