חשוב ביותר!

moran f

New member
בעל חשיבות עליונה וחסר משמעות

ממילא בסופו של דבר המשפחה מחליטה ולא הכרטיס. אז הכרטיס הוא יופי של הצהרה, אבל עדיף להקדיש את הזמן הזה בלוודא שיקיריכם הקרובים ביותר מבחינה חוקית ידעו מה רצונכם.

morancho1

New member
אכן.

ואני מבטיחה לכם שזאת תהיה שיחה לא קלה בכלל..(מניסיון..). אולי אפילו יהיו בה לא מעט דמעות (מצד ההורים כמובן). אבל אם אתם באמת רוצים שרצונכם יתמלא, עליכם לשכנע אותם קודם, ובצדק לפי דעתי.

morancho1

New member
אפשר...

אבל אם המשפחה הסכימה לתרום את האיברים, אז בשביל מה צריך כרטיס מלכתחילה?

ohad60

New member
משפחה, משפחה מורחבת, חברים.....

סתם אנשים ברחוב, מה שבא.....

nightriders

New member
צריך להסתכל על זה הפוך

כשלאדם יש כרטיס תורם איברים הרבה יותר קל לשכנע את המשפחה. הכרטיס מהווה מעין עדות או גושפנקא לרצונו.

morancho1

New member
ככה אני עשיתי זאת:)

הורי לא לקחו את הנושא ברצינות הראוייה מכיוון שהנושא גרם להם לאי נוחות..בסופו של דבר הצגתי בפניהם את הכרטיס, ערכנו דיון קשה ובאמצעותו הם שוכנעו שאני נחושה בדעתי והסכימו לכל הרעיון. שלא תחשבו שזה דיון קל!!

1המתנה

New member
אני לא רואה שום סיבה

לצער את ההורים ולדון בזה. אני חושב שכרטיס אדי הוא גילוי דעת של מה שאני רוצה לעשות עם הגוף שלי ורוב המשפחות יותר מרוצות לעשות את רצון המת..

morancho1

New member
זאת שאלה של גישה.

אני רואה את גורל חיי קשור במשפחתי, ונראה לי יותר מראוי להתייעץ עימם ולשתף אותם בהחלטתי. נכון מה שאמרת, רוב המשפחות ישמחו לקיים את רצון המת..אבל את שוכחת שבמקרי אבל, תגובת המשפחה יכולה להיות לא צפוייה. אולי הם עוד חושבים שיש סיכוי להחלמה? (במקרים רבים של תרומת איברים מדובר במוות קליני..תחום עם מעט "אפרוריות"), אולי קשה להם להתמודד באותו רגע עם המחשבה? הרי זכרי כשמדובר בתרומת איברים בד"כ לא מדובר במוות טבעי של אדם בן 80 שהולך לעולמו עקב זיקנה..מדובר במוות פתאומי וטראגי. הבן הכי שקול בעולם יתקשה להגיע להחלטות הגיונות בנסיבות כאלה, ולכן אני חושבת שצריך להסדיר את העניין מבעוד מועד.

1המתנה

New member
הנקודה שלי

הנקודה שלי היא שלא כדאי להעלות לדיון את המוות שלי, כי זה מאוד לא נעים להורים לשמוע\לחשוב על כך ולכן אני לא רואה שום סיבה בעולם לדכא את ההורים שלי. חוץ מזה לטענה שלך ש"אני רואה את גורל חיי קשור במשפחתי" - לא קשור "נראה לי יותר מראוי להתייעץ עימם ולשתף אותם בהחלטתי" - את לא מתייעצת, את מודיעה להם את כוונתך. דבר שאת בעצם עושה בזה שאת מחזיקה את הכרטיס.. לגבי הטענה שלך, אני חושב שאם השפחה שלך תחשוב שיש עוד סיכוי להחלמה - אז לא משנה מה תגידי, הם ינסו להציל אותך.. בסופו של דבר, הם צריכים אח"כ לחיות עם המוות שלך, או עם הידיעה שהם לא עשו הכל, אבל הכל, בשביל שאת תחיי. במידה מסויימת זה גם לא ממש הוגן לבקש את זה מהם, כמו שאת [אני מניח] היית מנסה לעשות את ה כ ל כדי שיקירייך יחיו. אבל כל זה באוויר, כי תלוי מאוד בסיטואציה ובאפשרויות, ולכן אני ממש לא חושב שיש מה "לדון" בזה עם ההורים. את גילית את דעתך דרך הכרטיס. ותקווי לטוב.. לסיום, אני בן.

morancho1

New member
את צודקת,

שהדיון עצמו הוא דיון מאוד קשה, וכפי שאמרתי בהתחלה "רווי דמעות". אני מאוד לא נהניתי מהדיון המשפחתי על המצב, אבל הרגשתי שזאת זכותם לקבל הזדמנות להביע דעתם. כפי שנאמר למעלה, במידה והמשפחה לא מאשרת את ההתרמה, אז הכרטיס לא שווה כלום בעצם. חשוב לקבל את הסכמתם כי הם אלא שקובעים בסוף. הם יכולים לא לראות את זה כ"בגידה ברצון המת" אלא מתוך איזה אידיאולוג שלהם, ואת לעולם לא תדעי, אם משאלתך מולאה או לא, אלא אם כן בעצם תבהירי זאת מראש. (בכל מקרה העסק כמובן לא וודאי..אבל אני יודעת שהסיכויים שמשפחתי תסכים לתרומה עכשיו, לאחר השיחה, לעומת לפני גדלו פי כמה וכמה). הסיבה שאני הזמנתי את הכרטיס ללא הסכמת הוריי, כי הרגשתי שהם לא לקחו אותי הרצינות..וכל הזמן דחו את הדיון עד שהזמנתי את הכרטיס כדי להבהיר להם את רצינות עמדתי. רק אז הם הסכימו לקיים את הדיון הקשה. ובנימה אופטימית יותר..למרות שתחילת הדיון עם המשפחה הייתה כואבת, סוף השיחה היה הרבה יותר מעודד..סיפרתי להם את גישתי לעניין, שדווקא דרך תרומת איברים חלק מהאדם יכול לחיות..אני מאמינה שדווקא למשפחה קל יותר לבקר איזה חולה שהושתלו בו איברים מאשר לבקר קבר..קראתי כתבות רבות של משפחות שתרמו את איברי יקירהן, ולפעמים מתוך המצווה הזאת צומחות תחושות חיוביות, כמו תחייה מסויימת של המת, וכן עזרה בהשלמה עם מותו. יצא קצת פילוסופי בסוף....:)

derwansin

New member
../images/Emo70.gifmoran, you are wrong

Hey Moran, sorry for the English but I'm not in Israel right now. I'm a lecture at ADI and the national transplant center, and would like to make a few facts clear: 1. Vegetative state ("Tzemah") - A person who is in a vegitative state has a malfunctioning part or some parts in his brain. Ariel Sharon, for that matter, is currently in a vegitative state. This situation is reversible - sometimes it takes days, sometimes many years. But a person who is in vegitative state can eventually wake up, thus, he is NOT dead and therefore nobody would even think of taking organs for transplant from this guy 2. Clinical death is a sudden stop of the heart. The brain still functions - if the patient is attended to immidiately (usually the doctors use electrical shocks), he may overcome it as is the case most of the time. This is a temporary state which usually doesn't last long 3. Brain death - Brain death is a case in which the GEZA HAMOAH is dead while all the other organs (including the heart) keep functioning regularly (Their function is kept by machines). Brain death is death for all purposes - legally and, according to most rabbis, halachaic as well. This state is irreversible. One must realise that in case of brain deaths, the organs, even conected to machines which keeps them functioning will eventually- usually after 72 hours, collapse. This is the time window in which organs can be taken out of the body for transplant. since the patient has already been declared dead (As I've mentioned brain death is death to all purposes), it's okay to take some of the organs for transplant if the family approves, and if there's a match. I'd like to call upon everyone who visits this forum who still doesn't have a donors permit card to visit the ADI website and send us the form. http://www.health.gov.il/transplant you can find more information there, or you can always ask me, Dvir

morancho1

New member
מודה לך על ההבהרה החשובה!

אכן לא ידעתי לעומק את הדברים שאתה מדבר עליהם. דרך אגב, כיצד ניתן לדעת שהמוח מת, בעזרת EEG? מהו בעצם המדד המדוייק..הרי הגוף מתפקד כרגיל..מצב נורא מבלבל!

derwansin

New member
EEG is inaccurate

EEG was used in the past (And in Europe it still does, to some extent), EEG is an electrical exam of an organ (in our case the brain). This method is somewhat prone to inaccuracies due to the electrodes high sensitivity (a mobile phone within 10m or so radius can cause a misreading). There are many different methods to determin a brain death, and the process in Israel is complex and lenghty - but very accurate. I'd love to elaborate on that topic once I get back to Israel. There's a lot of misinformation about brain deaths and the process in which one is determined. Unfortunately, it deters other people from issuing a donors permit

moran f

New member
תלוי באדם ותלוי במשפחה

אני מודה שאני לא יודעת למה יש לי כרטיס בארנק, אצלנו זה די ברור מאליו. לא אצל כולם זה כרוך בדמעות ובצורך לשכנע. וליעל, מלמטה (אין לי כוח להגיב בכמה מקומות) - למיטב ידיעתי, משפטית אין לכרטיס תוקף (אבל הקורס היה מזמן, אז אולי אני זוכרת לא נכון).

יעלד12

New member
מעניין-

לפחות כשעבדתי בביטוח חיים, הושם דגש חזק על כך שאת רצון האדם ניתן לתרגם לכמה אופרציות, ביניהן כמובן הצוואה הרשמית, אולם גם דברים הנאמרים בעל פה (לרבות בכתב, דוגמת כרטיס כאמור), מהווים גושפנקא רשמית לכל דבר. בזמנו שוחחתי עם מספר חכ"ים שרצו לעגן את הנושא בעריכת ביטוח חיים לכל מי שיסכים לחתום על הכרטיס, ובמסגרת הזו גם להסדיר משפטית את התחום ולהגדיל את מספר החותמים עליו. אין לי ספק שרצון המת הוא ערך עליון וככה גם יש להסתכל עליו (וככה בג"ץ לפחות אמור להסתכל עליו) יעל

moran f

New member
בהחלט מעניין

אמור זה נפלא, השאלה היא מה קורה בפועל. מה שלנו אמרו זה שאם המשפחה מסרבת ויש כרטיס, לא לוקחים. אם יסדירו משפטית את הכרטיס זה יהיה מצוין בעיני. מצטערת שאני לא יכולה לחפש שום דבר רשמי יותר, פשוט אין לי זמן. אם זה יעניין אותך בעוד חודש וקצת, תזכירי לי ואני מבטיחה לנבור בניירות

morancho1

New member
לא נושא כזה פשוט

הפחד (ריאלי או לא זה כבר דיון אחר), הוא המצב בו תורמים איברים מאדם שלפי ה"ספר" אין לו סיכוי לצאת ממצב ב"צמח" בעוד שהמשפחה חשה (בצורה מוצדקת או לא) שיש סיכוי לצאת מהמצב, גם אם הוא קלוש. יכולים להיות פחדים נוספים הקשורים ל"שוק שחור של איברים" וסתם תחושת מועקה של לדבר על מצב שקרוב משפחתך יגיע למצב שבו איבריו ייתרמו.. אני שמחה שאצלכם זה היה כל כך ברור מאליו לחתום על אדי, יש רבים שהמצב אצלם הוא לא כל כך פשוט.

למעלה