חשוב ביותר!

moran f

New member
אה... מה ב"תלוי" לא ברור?

רק ניסיתי לאזן קצת את הסיפור שלך ולהראות לאנשים שזה לא תמיד ככה. וכן, "תלוי" אומר שלפעמים זה כמו אצלך, לפעמים כמו אצלי ובטח בדרך כלל איפשהו באמצע. אני מניחה שרוב האנשים מכירים את המשפחה שלהם מספיק טוב כדי לדעת איך לגשת לזה. גם הפחדים הם לא אותם פחדים אצל כולם. היופי שבחיים...

derwansin

New member
so why not do both?

It only takes a minute anyway... Plus, to those who hadn't discussed it with their families - It will help your families know for sure it was truely you desire and fulfilling it without feeling any guilt whatsoever.

יעלד12

New member
הערה,

מתוך אתר משרד הבריאות- "במקרה מותו של החתום על כרטיס תורם, אין למשפחה שלו יכולת החלטה בנדון?" התשובה- "וודאי שיש. החתימה על הכרטיס מהווה בקשה של התורם. תמיד מבקשים את הסכמת המשפחה. בכל מקרה, המשפחה מחליטה. החתימה על כרטיס תורם מסמנת למשפחה את הכוונה. ואכן, כמעט בכל המקרים המפחה מכבדת את רצון הנפטרים". בכל מקרה, מנתוני המרכז הארצי להשתלות, ב- 99% מהמקרים המשפחה מסתכלת על הכרטיס כצוואה שיש לכבדה (נראה לי שמשפטית, אם מישהו הקרוב לנפטר יבחר לעתור נגד משפחה שהחליטה לא לכבד את רצון המת, הוא יזכה, מאחר ומדובר בצוואה חוקית לכל דבר). אולם, בגלל שהרצון לא לפגוע ברשות המשפחה הוא ערך עליון, יש פה למעשה אמירה נורמטיבית, סוציאלית, כלפי המשפחה. יעל

morancho1

New member
לרוב האנשים אין כרטיס,

ואז הבקשה לתרומת איברים נעשית במחלקה עצמה, מיד עם מות החולה, על ידי אדם שהוכשר לכך במיוחד. אני חושבת שהסיטואציה הזאת היא פחות טובה משתי סיבות: א. זה מוציא מן העניין את זכות האדם לקבל החלטה לגבי מה יעשו עם גופתו לאחר מותו...עדיף לאנשים, עם כל הכאב שבדבר, לשקול את העניין עוד בעודם צעירים ובריאים . ב. זה גורם מועקה למשפחה, לא רק שהיא מקבלת החלטה על דעת עצמה שנוגעת למת, בצורה כזאת שלא משנה מה הם יבחרו הגיוני שהם ייסרו את עצמם על ההחלטה הזו, אם גם צריכים להגיע להחלטה ממש עם מות הקרוב, מה שמעמיד את ההחלטה בסימן שאלה מבחינת הרגשות והזמן הקצר שיש לשקול החלטה כה חשובה. במצב כזה, הגיוני יותר במצב כזה דחוק לקבל סירוב לקבל תרומת איברים מאשר אישור, ואם היה ניתן לקבל החלטה מבעוד מועד, לא רק שסבל המשפחה היה מוקל במעט, היו מתקבלות החלטות חיוביות יותר.

natalysh

New member
../images/Emo32.gif קישור.

מי שזה מכוון כלפיו יודע. האמת זה מכוון כלפי כולנו
יום נהדר! http://www.friendliness.org.il/wn3.htm

למעלה