חשבתם על זה ש..

begone

New member
פוליטיקה

"גם חברי כנסת שלא מגיעים לעולם לעמדת ניהול כלשהי הם פוליטיקאים" אין קשר ישיר בין ניהול ובין פוליטיקה. "אין קשר בין מדיניות ומדינאות: יש קשר, באשר מדינאות דורשת קביעת מדיניות" זה קשר חד-סיטרי: מדיניות לא דורשת מדינאות. "פוליטיקאי מושחת ששורד הוא טוב: בהחלט כן" אז סדאם חוסיין, שרוצח את כל מתנגדיו, הוא פוליטיקאי טוב. טוב למי? טוב רק לעצמו, אבל לא טוב למדינה ולא טוב לבני-אדם. "כמו ששחקן טניס שמגיע לאליפות העולם או משהו הוא טוב" כפי שאמרתי, פוליטיקה איננה ספורט, וההתמודדות איננה ישירה. אתה שוכח את העם. בספורט אין עם. "ואדם נכה מאה אחוז לא מתאים לתפקיד?" גם נכה לא מתאים להיות מנהיג בכיר. "כדי לקבל החלטות צריך לא רק ראש צלול אלא גם הבנה, חוכמה, נסיון חיים, עורמה, ראית נולד ועוד ועוד" מסכים. "יש אנשים שמתוך עייפות גדולה ומצוקה מסוגלים להחליט נכון במקום שכל הראשים הצעירים והצלולים יטעו" לכן עדיף שתקבל מועמד שהוא גם צעיר וגם שקול. הוא תמיד עדיף על פני מועמד זקן ושקול. "סדאם הוא פוליטיקאי טוב: טוב? הוא פנומן. הוא אחד הפוליטיקאים הטובים ביותר בזמננו" אז למה אתה בחיים לא תיסע לעיראק? ולמה העירקאים מתים לעזוב? "בכל אופן, אנחנו מדברים בפירוש על דמוקרטיה" אהה! אז התיזה שלך מתאימה רק לדמוקרטיה. ובדמוקרטיה מודרנית, בהחלט יש חוקים שמגבילים את המנהיגים. הגיע הזמן להגביל אותם גם בגיל. "הנקודה שלי היא שבמציאות שלנו ראשי ממשלה מתקשים מאד לשרוד שתי קדנציות" אני יודע. בכל מקרה, הגבלת הגיל לא קשורה לשתי קדנציות. "הציבור מאס בפרס: נפלא. שיאמרו את דברם בקלפי" הוא כבר אמר. "האליטה הישראלית חושבת שעובדיה הוא טמבל: והוא חושב שהם טמבלים, ואני מסכים איתו בנקודה זו" מה זה טמבל? אני חושב ש´טמבל´ זה אדם שמנותק מן המציאות, או לא מפרש אותה נכון.

רון סי

New member
פוליטיקה

אין קשר ישיר בין ניהול ופוליטיקה: מסכים. קשר חד סיטרי: מסכים. למי סאדם טוב: לעצמו, ולמי שמאמין בו. כנראה שיש כאלה, אחרת כבר היתה שם הפיכה. נכה לא מתאים להיות מנהיג בכיר: למה לא? מנהיג בכיר צריך לרוץ מאה מטר בשמונה שניות? עדיף מועמד צעיר וגם שקול: עדיף מועמד מתאים. אם יש צעיר ושקול שטוב יותר מהזקן הוא מוזמן להתמודד על התפקיד. בדמוקרטיה יש חוקים שמגבילים את המנהיגים: בדיוק. חוקים אלה מספיקים בהחלט להגן על המשטר מפני מנהיגים סניליים בין השאר. אין צורך בחוקים נוספים, שרק עלולים למנוע מאנשים מתאימים להגיע לשלטון. הגבלת הגיל לא קשורה לקדנציות: אכן, אבל ענין הקדנציות עלה קודם, אז הגבתי אליו. אדם שמנותק מהמציאות: אנשים מוכשרים באמת, כמו עובדיה יוסף למשל, וגם דרעי, קובעים את המציאות. דרעי חשב שהוא יכול לקבוע כל דבר במציאות, ובזה הוא טעה קצת, אבל הוא למד.

Silvi k

New member
אזרחי המדינה יכולים לבחור להמשיך

לעבוד לאחר גיל הפרישה כמדומני. וחכה שתגיע לגיל 60-65, תרגיש שזה עלבון שקוראים לך זקן זה נראה זקן כשמסתכלים ממרחק שנות ה20 אבל זה לא ממש זקן כשאתה שם זה הכל ענין של מצב בריאותי \ נפשי ואתה לא נהיה טיפש\סנילי\... ביום שהשעון דופק 60

begone

New member
עלבונות וזיקנה וכו´

"אזרחי המדינה יכולים לבחור להמשיך לעבוד לאחר גיל הפרישה כמדומני" אנשי קבע מחוייבים לפרוש. שופטים מחוייבים לפרוש. "וחכה שתגיע לגיל 60-65, תרגיש שזה עלבון שקוראים לך זקן" אם את עוסקת בעלבונות, אי אפשר לנהל דיון רציני. "זה הכל ענין של מצב בריאותי \ נפשי" לאנשים קשישים (70 ומעלה) יש נטייה לאבד מכושרם הגופני והמוחי. הסכנה בכך, כאשר אתה ראש ממשלה או שר בממשלה, היא עצומה. "ואתה לא נהיה טיפש\סנילי\... ביום שהשעון דופק 60" כמובן שלא, אבל המדע הוכיח שמחלות כמו סניליות וכו´ אופייניות לאנשים קשישים, ולא לאנשים בגיל עשרים או שלושים או ארבעים. אנחנו מדברים כאן על עובדות רפואיות סטטיסטיות, לא על קסמים (סניליות אוטומטית בגיל 60).

עכשיו הבנתי את הציטטה בהודעות שלו

"תקיים שוויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין" הוא שכח להוסיפ גיל ולא פלא , אנשים זקנים מבחינת ביגון הם אנשים מיותרים בחברה שחייבים להוציא אותם בכוח ממעגל העבודה והתרומה לחברה.

voguemaster

New member
זה לא מדויק

למעשה, לא צריך להוציא אותם מחוץ לחברה. מצד שני, כשההחלטות שלהם משנות את מצבה של אומה שלמה, בהחלט צריך להטיל סנקציות על כשירותם לתפקיד ומה לעשות, גיל זה דבר מכריע. כמו שלא נותנים לשופטים לכהן אחרי גיל 70 (נחש למה), וכמו שלא נותנים לטייסים להטיס אחרי גיל מסוים (נחש למה) וכמו הרבה דוגמאות אחרות. בנאדם תהיה מציאותי..

alond

New member
למה באמת לא נותנים לשופטים לכהן

אחרי גיל שבעים? אתה יודע? או שאתה סתם מנחש? אני מנחש שאתה סתם מנחש אבל אני רק מנחש... קח גם בחשבון שבארה"ב משום מה אין לשופטי בית הדין העליון את ההגבלה הזאת. תעשה מחקר לגבי איך ולמה גיל הפנסיה נקבע. זה לא ברור מאליו כמו שזה נראה (אני לצערי לא זוכר את הסיבות במדויק אבל זכור לי שזה דבר שנקבע די מזמן כשאנשים התפגרו בערך בגיל הפנסייה וגם זכור לי שלא רוצים לשנות את זה כדי לא למנוע מצעירים עבודה כדי שלא תהיה אבטלה יותר גדולה אבל קח את זה בערבון מוגבל). יש על מה לחשוב.

begone

New member
לא הבנת דבר, כרגיל

"הוא שכח להוסיפ גיל" במגילת העצמאות לא מופיעה המילה גיל. אתה רוצה ציטוט שיקרי? "אנשים זקנים מבחינת ביגון הם אנשים מיותרים בחברה" ההורים שלך פורשים מן העבודה בגיל 65. למה ראש ממשלה יכול לכהן בגיל 85 בלי הגבלה?

רון סי

New member
אף אחד לא מחויב לפרוש

בשום גיל פרישה. מי שרוצה להמשיך לעבוד יכול בכיף ואף אחד לא יעצור בעדו.

begone

New member
שקר וכזב

שופטים מחוייבים על פי חוק להפסיק לעבוד בגיל שבעים. גם אנשי קבע בצה"ל לא יכולים להמשיך לשרת אחרי גיל מסוים, על פי חוק. הם יוצאים לפנסיה ללא שום אפשרות מיקוח. אתה הפכת את הבורות לאמנות.

רון סי

New member
שקר וכזב

שופטים מחוייבים לפרוש מכהונתם כשופטים, אבל הם יכולים ללכת לפתוח פיצוחיה בדיזינגוף. אנשי קבע משתחררים אבל יכולים לעשות הרבה דברים אחרים, ואף עושים. כפי שאמרתי: אין שום חוק שאוסר על אדם לעבוד אחרי גיל כלשהו.

begone

New member
לא תתחמק

"שופטים מחוייבים לפרוש מכהונתם כשופטים, אבל הם יכולים ללכת לפתוח פיצוחיה בדיזינגוף" זה בדיוק העניין - שופט הוא תפקיד חשוב. לכן הוא מחוייב לעזוב אותו כאשר הוא מזדקן. פיצוחיה איננה תפקיד חשוב. ואם זה כך בנושאי שפיטה - קל וחומר שזה נכון בראשות הממשלה או בתפקיד חבר כנסת. ההגיון מובן לך או שאני צריך להמשיך להסביר? "אנשי קבע משתחררים אבל יכולים לעשות הרבה דברים אחרים" הם לא יכולים להיות אנשי קבע, וזה בדיוק העניין. "כפי שאמרתי: אין שום חוק שאוסר על אדם לעבוד אחרי גיל כלשהו" אף בן-אדם לא יכול להיות איש קבע אחרי גיל מסוים. ואף בן-אדם לא יכול להיות שופט אחרי גיל מסוים. אתה משקר ומנסה לצאת מזה.

רון סי

New member
אני דיברתי באופן כללי

על זכותם של אנשים לעבוד אחרי איזשהו גיל פרישה. התייחסת בהודעה שלה הגבתי לאנשים רגילים שפורשים בגיל מסויים. לא דיברת על שופטים ואנשי קבע. אני ציינתי שהם לא חייבים לפרוש. אבל אם אתה רוצה לומר שאנשים לא יכולים להמשיך בתפקידים מסויימים אחרי גיל מסויים, אז אני רוצה להסב את תשומת לבך לשני הבדלים מהותיים בין שופטים ואנשי קבע לבין ראשי ממשלות: - שופטים ואנשי קבע לא נבחרים לתפקידם ע"י האזרחים, ולא מוסרים מתפקידם ע"י האזרחים. - שופטים ואנשי קבע משמשים בתפקידם ברציפות שנים רבות. כשמדברים על פוליטיקאים יש מנגנונים אחרים שקובעים את "העסקתם", ואין צורך או מקום לקבוע אילוצים מלאכותיים במקרה שלהם.

begone

New member
לא, אתה פשוט הוכחת בורות

"אני ציינתי שהם לא חייבים לפרוש" לא - אתה אמרת שאף בן-אדם לא חייב לפרוש. הוכחתי לך שאנשים בתפקידים חשובים (משפט, צבא) כן חייבים לפרוש. "שופטים ואנשי קבע לא נבחרים לתפקידם ע"י האזרחים" זה נכון - אבל בארה"ב למשל, החוק קובע שאסור לנשיא לכהן יותר משתי קדנציות. זו הגבלה מאוד משמעותית על נבחר ציבור. "שופטים ואנשי קבע משמשים בתפקידם ברציפות שנים רבות" לא בהכרח - שופטים עליונים יכולים להתחיל לכהן בתפקיד בגיל מבוגר מאוד, לפעמים אפילו בגיל שישים או חמישים ומשהו. דהיינו יכול להיות שופט עליון בישראל או בארה"ב שיכהן 10 שנים בלבד. "ואין צורך או מקום לקבוע אילוצים מלאכותיים במקרה שלהם" האם ידעת, למשל, את העובדה הבאה? שמעון פרס עבר ניתוח בעיניים קצת לפני הבחירות מול ביבי. במהלך הניתוח קרתה תקלה והוא נכנס למוות קליני במשך תשע שעות (לא, הוא לא ראה את אלוהים) וכמעט מת. אף עיתון לא דיווח על זה, מפני שכולם חששו שזה יהרוס לו את הבחירות מול ביבי. מה אתה אומר? אולי שמעון פרס קצת מבוגר מדי בשביל לנהל מדינה?

רון סי

New member
שום בורות

הם לא חייבים לפרוש: שוב: כל אדם שרוצה בכך יכול להמשיך לעבוד אחרי גיל הפרישה הרשמי. יש איקס תפקידים שבהם המשך הפעילות מוגבל, אבל זה מיעוט שבמיעוט, ובעלי תפקידים אלה יכולים להמשיך לעבוד במשהו אחר. אתה הבאת כדוגמה את הורים של הכותב אליו הגבת שפורשים בגיל מסויים. כאמור, אני הבהרתי שהם לא חייבים לפרוש. הניתוח של שמעון פרס: מה הקשר לתפקודו? בעת המוות הקליני הוא היה האדם היחיד שיכול להחליט על ירי של פצצת אטום לכיוון איראן? הוא יכול למות מוות קליני, לחזור לחיים, להתאושש, ולהמשיך לתפקד. הוא היה חולה קצת והבריא. הוא מתפקד וזו עובדה. הוא מבוגר בשביל לנהל מדינה: לא.

begone

New member
רק בורות

"הם לא חייבים לפרוש: שוב: כל אדם שרוצה בכך יכול להמשיך לעבוד אחרי גיל הפרישה הרשמי" הם חייבים לפרוש מתפקידם. "אבל זה מיעוט שבמיעוט" אתה יודע כמה אנשי קבע יש במדינה הזאת? עשרות אלפים! "אני הבהרתי שהם לא חייבים לפרוש" המעבידים, בדרך כלל, לא נותנים להם להמשיך לעבוד בגיל פנסיה. "בעת המוות הקליני הוא היה האדם היחיד שיכול להחליט על ירי של פצצת אטום לכיוון איראן?" לא, אבל זה מראה עד כמה אדם זקן הוא פגיע וחלש. "הוא היה חולה קצת והבריא. הוא מתפקד וזו עובדה" גם צמח מתפקד. "הוא מבוגר בשביל לנהל מדינה: לא" אני מוכן להמר, כאן בפורום, על כך שפרס לא יעשה שום דבר משמעותי בפוליטיקה עד יומו האחרון.

רון סי

New member
אתה מתחמק

הבאת כדוגמה אנשים רגילים שפורשים בגיל 60-65. קרא את ההודעה אליה הגבתי. לא אמרת "שופטים" ולא אמרת "אנשי קבע". ניסית להציג מצב כאילו כולם חייבים לפרוש, ולא סתם מתפקידם, אלא בכלל מעבודה. לזה הגבתי בהתאם. מיעוט שבמיעוט: התכוונתי לסוגי תפקידים... אדם זקן הוא פגיע וחלש: פרס לא נראה לא פגיע ולא חלש. אם הוא ימות שוב קלינית אתה יכול להיות בטוח שלא נסמוך עליו באותו זמן. פרס לא יעשה דבר משמעותי בפוליטיקה: אולי. מצד שני לא בטוח שאנחנו מודעים לכל מה שהוא עושה. מצד שלישי יכול להיות שהוא כן יעשה, מצד רביעי גם הפעילות השוטפת שלו היא משהו, וכן הלאה שאר הצדדים.

Dorfl

New member
אתה פשוט שקרן, אה?

איזה מין משחק אתה משחק? או שאנחנו משוחחים כאן בפורום עם אידיוט שלא מבין שיש סיבה מסוימת לכך שדווקא שופטים מוכרחים לפרוש בגיל מסוים, או שאתה מעמיד פנים? מה התשובה? הרי הנושא כאן מאוד ברור - התפקיד של השופט מציב אותו בעמדה שבה הוא חורץ גורלות, דן אנשים ומשנה את חייהם. מהסיבה הזאת חשוב מאוד שהוא יהיה כשיר, ומגיל מסוים רב האנשים מאבדים את כשירותם. נקודה. זו הסיבה שבגללה שופטים לא יכולים להמשיך לכהן בתפקידם לאחר גיל מסוים, וזו הסיבה שבגינה הוא מציע להגביל גם את גילם של הפוליטיקאים. לא, הוא לא מציע להוציא אותם להורג בגיל הזה, או לשלוח אותם לבית אבות בכפייה והוא גם לא מציע להכריח אותם לצאת לגלות בטיול לאירופה הקלאסית. הוא גם לא מציע, דרך אגב, לא לאפשר להם לעבוד. הוא פשוט מציע שלא לאפשר להם להמשיך ולפקד על חייהם של מיליוני אנשים. מה לעזאזל לא מובן כאן???

alond

New member
מעניין שבארה"ב, שופטי העליון לא

מוגבלים בגיל. בתפקיד כל כך חשוב!!! צריך לפטר אותם. אבל מה לעשות? אחרים לא חושבים כמוכם. תעשה לעצמך טובה ותברר למה גיל הפנסיה הוא כזה. כבר אמרתי את זה פה איפשהו ואתה תהיה מופתע.

אמיר.

New member
דוגמתך על ברק איננה טובה.

אפ כיזה אמנם חוסר טקט לומר את האמת בריש גלי...

למעלה