חשבתם על זה ש..

erez zon

New member
חשבתם על זה ש..

נניח שאנחנו באמת לא מבינים את דברי הרב עובדיה יוסף...מדוע אם כך רב שחושבים שהוא גאון הדור לא מכניס לראשו שכדאי שיבטא את דבריו בדרך אחרת ללא שימוש במילות גנאי,ללא דימוי אנשים חיות... איך "גאון הדור"לא מבין דברים כאלה בסיסיים? ואיך הרשה לעצמו אדון גאון להשתמש במילה:"טיפש"כלפי ראש הממשלה ברק. העלבת האישיות הבכירה בארץ-באמת מראה על גדולה...

אין מילים...

אז אני מנסה לענות לך פה ארז... זה שהו משתמש בשמות של חייות זה נקרא דימוי "מוסג ספרותי" וזה כנראה חלק ממה שגורם לכולם לחשוב שהוא כלכך גאון הרי שמשורר שכותב שירים בלי דימויים וכ"ו בדרך כלל לא יחשב למשורר טוב וידוע לך שהרב עובדיה גדל בעוני בילדותו וזאת כנראה ה"תרבות" שהוא ספג וכבוד הרב רגיל להשתמש כך במילות גנאי ויודע שצריכים לתת לו כבוד אך לא יודע לתת אותו לאחרים. (כל הנאמר כאן הוא דעה אישית שלי בלבד!!!)

The_Mighty_Perr

New member
חשבנו גם חשבנו

בס"ד 1. הוא אדם חכם(לא יודע בנוגע לגאון הדור). 2. הוא אדם חסר טאקט, ולא ממש נעים. אני לא רואה פה סתירה... זה שאתה רואה סתירה זו בעיה שלך... והנה עוד הוכחה לטיפשותך: " הרשה לעצמו אדון גאון להשתמש במילה:"טיפש"כלפי ראש הממשלה ברק. העלבת האישיות הבכירה בארץ-באמת מראה על גדולה... " 1. ראש הממשלה לשעבר. 2. אינו האישיות הבכירה בארץ. 3. 2 טעויות במשפט אחד...ממש בושה...

erez zon

New member
ובכן...

אם אין לך מספיק אינטלגנציה להבין שהתכוונתי לזמן עבר,אז זאת בעיה שלך ודרך ארץ קדמה, עד כמה שזכור לי לתורה,אז בבקשה ממך. אם כבוד הרב לא מבין את ההשלכות של דבריו בעיני הציבור החילוני,אם אינו מבין שכך הוא רק מרחיק אנשים מן הדת,אז מן הסתם הוא לא אדם חכם במיוחד,לא החוכמה של החיים בכל אופן. דבר אחד אני מסכים איתך,הוא אכן "אדם חסר טאקט,ולא ממש נעים"

The_Mighty_Perr

New member
אכן "ובכן"...

בס"ד לך חסרה אינטיליגנציה: 1. אם הרבה אמר זאת בזמן עבר, קרי, בזמן שאהוד ברק היה רה"מ, אז מדוע עכשיו נזכרת להיגד זאת? 2. אם הוא אמר זאת עכשיו, אז אני צודק והיה צורך לומר "רה"מ לשעבר". נכון. הוא באמת בן-אדם מעצבן, חסר טאקט ונימוס, שחושב שאם הוא ידבר על שערות באף הוא ייחשב למבין יותר... מה לעשות? פשוט תתעלמו ממנו, והחיים שלכם ישתפרו פלאים! בברכה...

חחחחחחחחחח

"אם הרבה אמר זאת בזמן עבר, קרי, בזמן שאהוד ברק היה רה"מ, אז מדוע עכשיו נזכרת להיגד זאת? " חחחחחח סליחה לא יכולתי להתאפק נשמע כמו מתוך מערכון של הגששים (((:)

erez zon

New member
בסדר....

פעם הבאה אני אזכור לפרט ולהסביר בשביל אילו מביננו המתקשים להבין ...

begone

New member
קצת פיזיולוגיה

הרב עובדיה הוא יליד 1920 וזה, ככל הנראה, משפיע על צלילות דעתו. אני פשוט חושב שהוא זקן מדי. זה נכון גם לגבי פרס, שרון ואחרים. בכלל - מנהיגים זקנים זו צרה צרורה.

alond

New member
כן. הרבין הזה הרס את המדינה. לא?../images/Emo6.gif

מנהיגים זקנים זו לא בעיה.

begone

New member
אתה אדם מאוד שיטחי

"מנהיגים זקנים זו לא בעיה" כך פתרת, במשפט אחד, את כל בעיית הפיזיולוגיה האנושית. אתה כל כך שיטחי, כל כך קל-דעת, כל כך ציני. כל הזמן צוחק וכל הזמן משתעשע, מעלה הודעות כמו LOL ואחר כך גם לועג לדיסלקטים. "מנהיגים זקנים זו לא בעיה" למנהיגים יש כוח רב. מנהיגים זקנים נכנסים למתחם של סכנה בריאותית - השכל לא מה שהיה, הגוף לא מה שהיה (תראה את הסיפור של רייגן והאלצהיימר, שזה סיפור מזעזע לחלוטין). לכן מנהיגים זקנים נוטים להיות מנהיגים גרועים. עובדיה זקן מדי, וגם רבין היה לדעתי קצת זקן מדי. ולמרות שאני מאוד מעריך את שמעון פרס, אני סבור שהוא גמר את הסוס וצריך ללכת הביתה ולשחק עם הנכדים. כנ"ל גם שרון, שתקוע בעבר.

notafish

New member
והצרה האמיתית../images/Emo19.gif

היא שדור המנהיגים הזקנים האלה לא השכיל להכיר בהיותם בני-תמותה, ורמסו כל מי שהיה יכול להיות יורש טבעי - גם דור "הנסיכים" בליכוד, וגם תואמיהם בעבודה. תחתם קיבלנו את מכת ביבי-ברק, כל אחד מהם יותר גרוע מהשני. ואחרי שרון?

begone

New member
לגבי ביבי וברק

הבעיה המרכזית של ביבי היא שהוא שכח מה זה לדבר אמת. הבעיה המרכזית של ברק היא השחצנות. אבל שניהם בהחלט עדיפים על שרון ועל פרס, שסיימו את תפקידם מזמן. הגיע הזמן להגביל את גיל הפוליטיקאים בחוק - אדם בגיל 70 ומעלה לא יכול לשמש חבר כנסת.

notafish

New member
לכל בעיה../images/Emo19.gif

יש פתרון פשוט, אלגנטי, ולא נכון. מה שאתה מציע זו אפליה שרירותית לא פחות מאפליה על בסיס של דת, גזע, או מין. יש בני 50 שלא הייתי נותן להם לנהל חנות מכולת, ובני 75 שעדיין מנהלים אימפריות עיסקיות ענקיות. ואם כבר בוחרים מספרים שרירותיים כמדדים לכשירות לשלטון, אישית הייתי בוחר משקל. למשל, לא יותר מ-5 קילו עודפים כתנאי לתיק בממשלה, ועד 10 קילו עודפים לח"כ...

begone

New member
קצת מצחיק

כל אזרחי המדינה יוצאים לפנסיה בגיל 65, נשים יוצאות בגיל 60 או 65 לפי בחירתן, שופטים יוצאים לפנסיה בגיל 70 - אז למה פוליטיקאים יכולים לכהן עד שהשכל שלהם נרקב בכנסת? "מה שאתה מציע זו אפליה שרירותית" אני מציע השוואת תנאיהם של חברי הכנסת לכל עובדי המשק, ובעיקר השוואתם למצבם של השופטים.

notafish

New member
שופטים - דוגמא מצוינת../images/Emo19.gif

יש לא מעט שופטים שתרומתם הגדולה היא דווקא בעמידתם בראש ועדה זו או אחרת. "השוואת תנאיהם של חברי הכנסת לכל עובדי המשק" - למה מה קרה? דווקא בזה אתה מתחיל להשוות? ומה עם שעות עבודה, טלפון חינם, תנאי הפנסיה... יש הרבה דברים שבאמת צריך להוריד את נבחרינו היקרים (!) חזרה לכדור הארץ. הבוחרים בסופו של דבר יוציאו ח"כ סנילי (והיו עושים זאת ביעילות רבה יותר אם שיטת הבחירות כאן היתה נורמלית - *כאן* הבעיה האמיתית). ואם לא הם, אז הטבע. אגב - אתה מכיר איזושהי מדינה עם גיל פרישה חובה לנבחריו?

begone

New member
שופטים - אכן דוגמה מצוינת

"יש לא מעט שופטים שתרומתם הגדולה היא דווקא בעמידתם בראש ועדה זו או אחרת" הם יכולים לעמוד בוועדות גם לפני פרישתם. ראה למשל את השופט חשין, שעמד בראש וועדת הבחירות עוד בתקופת כהונתו. "למה מה קרה? דווקא בזה אתה מתחיל להשוות?" כן. "ומה עם שעות עבודה, טלפון חינם, תנאי הפנסיה" יש הרבה עובדים שמקבלים טלפון חינם מהעבודה. ראה כל עובד הייטק סוג ב´. "הבוחרים בסופו של דבר יוציאו ח"כ סנילי" לא הבנתי את ההגיון הזה. "אתה מכיר איזושהי מדינה עם גיל פרישה חובה לנבחריו?" לא. זה לא אומר שאין כזו מדינה. אני פשוט לא מכיר כזו.

alond

New member
כן כן כן. ומנהיגים צעירים זו לא

בעיה? חסרי נסיון ועושים שטויות. לא כל המנהיגים המבוגרים הם סניליים ולא כל הצעירים חסרי נסיון. חסרות דוגמאות של מנהיגים מבוגרים מאוד שהיו נהדרים?

begone

New member
שום הגיון בדבריך

למה אופיר פינס יכול להיות מזכ"ל מפלגת העבודה, אבל לא מספיק זקן בשביל להיות ראש ממשלה? למה יעקב פרי יכול לנהל חברת-ענק כמו סלקום, אבל לא יכול לנהל את המדינה? למה טוני בלייר מנהל את אנגליה? ולמה קלינטון הצעיר ניהל את ארקנסו בגיל צעיר מאוד? אני מציע משהו פשוט - להגביל את הגיל (עד גיל 70), כמקובל אצל שופטים. מה הבעיה עם זה? הרי כל אזרחי המדינה יוצאים לפנסיה בגיל 65 או אפילו 60 במקרה של נשים שבחרו לצאת קודם. "חסרות דוגמאות של מנהיגים מבוגרים מאוד שהיו נהדרים?" בדרך כלל, מנהיגים קשישים הם מנהיגים גרועים. למה לקחת את הסיכון? למה לא לתת להם ללכת הביתה כמו כל אזרח?

alond

New member
שופטי בית המשפט העליון בארה"ב

לא מוגבלים בגיל. יש לך טענות נגדם גם? ומה? אתה נותן לי דוגמאות של צעירים שמנהלים מדינות? אין זקנים שעושים את זה לא פחות טוב? ואין צעירים שפישלו כמו גם זקנים? לא. מנהיגים קשישים הם לא בדר"כ גרועים. לא יותר מצעירים. יש לך טענות להוכיח. סתם לזרוק הצהרות באוויר גם אני יכול. תביא סטטיסטיקות. לא רק דוגמאות.

למעלה