חשבתי על משהו...

dinarzi

New member
אתה מתכוון כיסוי ראש לגברים, נכון?

כיסוי ראש לנשים קדום בהרבה.

freak2100

New member
לא, לא הבנתי

האדם הבין מזה שהוא אכל את פרי הדעת (איך מישהו יכול להאמין שיש פרי קסום שאם אוכלים ממנו נעשים חכמים יותר? אבל שיהיה, אתם גם מאמינים בה'...) שהוא ערום אז בעצם הוא זה המציא את המצווה של לכסות את הגוף? אתם פועלים לפי מצווה שהומצאה ע"י בני אדם?

lala897

New member
מצחיק מאד.

הוא לא גרש אותו מגן עדן כי הוא התלבש. בחייך, אל תלמד תורה, אבל לפני שאתה שואל משהו תבדוק בדיקה פשוטה האם נקודת ההנחה שלך נכונה.

Dark Muse

New member
אל תתחמק... השאלה שלו בכל זאת טובה

אם אלוהים ברא אותנו ערומים ובגלל מעשי אדם אנחנו מתביישים ללכת בערום מדוע זה נחשב חטא למי שלא מתבייש? איפה רשום בתנך שאסור יותר ללכת בעירום?

lala897

New member
אני בת../images/Emo68.gif

(לא בלונדה אבל בת
) זה לא בדיוק כמו שאתה אומר וגם לא ממש בערך. זה הרבה יותר עמוק ומשמעותי מזה. ואין כח להרחיב עכשיו וגם אין טעם כי זה יהיה ארוך וזה.

freak2100

New member
הוא לא גירש אותם כי הם התלבשו

הוא גירשם אותם מגן עדן כי הם אכלו מעץ הדעת. אבל זאת עובדה שהוא לא אמר להם על ההתחלה שהם צריכים להתלבש והם אלה שהסיקו את זה. זה פשוט מוכיח שבני האדם הם אלה שהמציאו את כל המצוות
אפילו בתורה ה' המציא אותם רק בתקופה מסויימת, ואם באמת הייתה למצוות האלה משמעות הוא היה ממציא אותם ישר כשברא את העולם!!! תחשבי על זה: האם אדם וחווה היו נשואים? הרי היו להם ילדים. האם כל הילדים האלה הם לא חוקיים לפי היהדות? זאת אומרת גם אנחנו לא חוקיים לפי היהדות?

lala897

New member
עדיין לא.

תראה, אני לא אתחיל לספר לך את הסיפור כולו. אבל זה ל א הסיפור עדיין. קשה לי להסביר לך כי כל ההודעה שלך לא נכונה. מכל הצדדים שיש.

lala897

New member
טוב. זכותך לחשוב ככה.

אבל אתה אפילו לא יודע מה זה.

freak2100

New member
העניין הוא

שאני ממש ממש ממש לא מבין איך אפשר לחשוב אחרת! זה כל כך שקוף שהתורה נכתבה על ידי בני אדם... זה שאתם מתעקשים שהכל שם נורא הגיוני זה משהו אחר אבל אני פשוט לא מצליח להבין את זה!

lala897

New member
אתה יודע למה אתה לא מבין?

אתה מסתכל על כל העניין בצורה מאאאדדד שטחית. בין אם זה נכון ובין אם לא. דבר אחד ברור. זה לא שטחי, זה לא פשוט. זה הרבה יותר מורכב ממה שאתה חושב.

freak2100

New member
אני מסתכל על הדברים כפי שהם

אם בתורה כתוב שה' ברא את האדם זכר ונקבה ביום השישי, וכתוב שהוא ברא את האשה ביום השביעי כי ראה ש"לא טוב האדם לבדו", אז הוא ברא אותה פעמיים - ואף אחד לא יכול להגיד לי שלא, זה כתוב.

RONI999

New member
לא בדיוק -אבל יש כאן משהו אחר...

הוא לא ברא את האישה והאדם ביום השישי-אלה רק את האדם אחרי שהאדם יתלונן או משהו כזה-יתרצה ה' והביא לו אישה... מה שאנחנו לומדים מכאן-שהאשה נימצאת בעולם לשימוש הגבר... אני לא מבין איך אישה חרדית/דתייה יכולה להסתכל על התורה כספר שיוויוני... במת שלא... אני בתור גבר ששיוויון בין נשים וגברים זה לא בראש מענייניו(מה לעשות יש הרבה דברים בחיים שהרבה יותר חשוב להתעסק בהם...) ואני רואה דברים כלה-ולומר את האמת בלי קשר לדתי או חילוני-זה לא ניראה טוב... בלשון המעטה...

freak2100

New member
ציטוט מהתורה:

בראשית פרק א' פסוק כז': "ויברא אלוהים את-האדם בצלמו, בצלם אלוהים ברא אותו: זכר ונקבה, ברא אותם." בראשית, פרק ב', פסוקים יח' עד כב': "ויאמר יהוה אלוהים, לא-טוב היות האדם לבדו; אעשה-לו עזר, כנגדו. וייצר יהוה אלוהים מן-האדמה, כל-חית השדה ואת כל-עוף השמיים, ויבא אל-האדם, לראות מה-יקרא-לו; וכול אשר יקרא-לו האדם נפש חיה, הוא שמו. ויקרא האדם שמות, לכל-הבהמה ולעוף השמיים, ולכול, חית השדה; ולאדם, לא-מצא עזר כנגדו. ויפל יהוה אלוהים תרדמה על-האדם, ויישן; וייקח, אחת מצלעותיו, ויסגור בשר, תחתנה. וייבן יהוה אלוהים את-הצלע אשר-לקח מן-האדם, לאישה; ויביאהא, אל-האדם." עכשיו אתה מאמין לי שהוא ברא את האישה פעמיים?

lala897

New member
אני אענה לך בקיצור

הוא ברא את האדם כזכר ונקבה בגוף אחד. ואח"כ הפריד את הנקבה לגוף אחר.

freak2100

New member
לא הגיוני

זאת אומרת שהיו לאדם בתחילה שני אברי מין וכל מה שה' לכאורה עשה היה לקחת צלע מהאדם, נכון? אז לאן נעלם האיבר מין השני שלו?

lala897

New member
הלו???

מה קורה לכם? מהות. מכיר את המושג. במהותו הוא היה זכר ונקבה. לא חיצונית. אל תהיה כככזזזההה שטחי. קצת מחשבה

למעלה