חשבתי על משהו

Ewan McTeagle

New member
הערה קטנה

למרות שאני תמיד מסכים איתך
אם כבר מחלקים את זה לתחומים, ואומרים "ביולוגיה", באופן עקרוני, ועשו מחקר, הסימטריה שבגללה אוביקט (לא רק נשים!
) נחשבים יפים הוא גנרי, משהו (וסליחה מראש) אבולוציוני שכולל על כל האנושות. עשו מחקר עם תמונה של קלאודיה שיפר בג'ונגלים של ברזיל ומצאו שבני השבט מוצאים אותה מושכת יותר מנשות השבט היפות "ממקודם". אומרים ש: Beauty is in the eye of the beholder אבל אולי לא...(רק אולי).

kaaarin

New member
../images/Emo3.gifממש לא

עיגול זו הצורה,מעגליות היא תכונה וניתן למצוא אותה בעוד צורות כגון אליפסה וכו,. התכונה המעגלית מושלמת אצל העיגול (על מה לעזעזל אני מדברת,את מוזמנת לסתור את השטויות שאני אומרת עכשיו),מפני שכל התכונות המעגליות האחרות ימצאו בו תמיד. "שוקולדיותו",היא לא תכונה......... התכונה יכולה להיות מתיקות או מרקם,והיא לא יכולה להגיע לרמה של שלמות כי תמיד ניתן לשאוף ליותר. בהקשר חמצב אידאלי-הוא תמיד מסתמך על מציאות. "הוא יהיה נורא יפה בישראל..",זאת אימרה לא נכונה. ובכלל,לרזון לא לוקח מאות שנים להשתנות,הדוגמניות (נגיד שמיצגות את הנורמה העכשווית) בשנות ה60 הן בעלות גוף שונה לגמרי מאלה בשנות ה2000. ישנם אפילו "שיקים" שונים להמחשה. נכון שישנם קווים כלליים שנשארים קצת יותר זמן-אבל הם לא מספיק ספציפיים כדי להגדיר מצב מושלם. מצד שני,אולי אידאליות היא אכן מצב סובייקטיבי ואז הטענה שישנו יופי אידאלי כן נכונה. אני לא יודעת

למה???

New member
לא מה?

עיגול ואליפסה שתיהן צורות, יש להן תכונה אחת שהיא שווה- יש קו אחד מעוקם שמתחיל ונגמר באותה נקודה. אם כך, למה לאחת קוראים אליפסה ולשניה קוראים עיגול? הן לא אותה צורה! זה כמו להגיד שריבוע יותר מושלם ממשולש... (לשניהם יש קוים ישרים שנקטעים) התכונה שווה אצל האליפסה ואצל העיגול... מה שהופך ת'עיגול לעיגול זה ה360 מעלות. ה"מעגליות" היא לא תכונה, היא פשוט השם של ה"עיגול"! זה ה"ריבועיות" בריבוע וה"משולשיות" במשולש... "בהקשר חמצב אידאלי-הוא תמיד מסתמך על מציאות. "הוא יהיה נורא יפה בישראל..",זאת אימרה לא נכונה." יופי לי שזו אמרה לא נכונה(לדעתך)! אין שום טעם שתגידי את זה (שזאת אמרה לא נכונה) מבלי שתסבירי את עצמך... הן היו שונות לגמרי? לא נראה לי... יש אובייקט שנחשב לאידיאלי בעיני החברה, בעיני כל החברה... קיים יופי אידיאלי! אין נקבה שלא היתה רוצה להראות כמו קלאודיה שיפר ואין בן שלא היה רוצה את קלאודיה שיפר (על סמך המראה)...

shykedmi2

New member
מה? למה?

אוקיי, בסדר, זאת דיעה, אבל למה זה שולל את האוטופיסטיות של זה? או שמא אני טועה בהגדרה ואוטופיה הוא שלמות כללית וגלובלית. עד כמה שידוע לי, (ובהחלט יכול להיות שאני יודע לא נכון), אוטופיה יכולה להיות משהו אישי ופרטני. אם כך, אם אתה באמת נמצא עם אישה שאתה אוהב, ובעיניך היא היפה שבנשים, זוהי התגשמות האוטופיה (באופן טכני, כמובן שאין דבר כזה התגשמות האוטופיה באופן מעשי). אם כן, יופי הוא בהחלט עניין סובייקטיבי, אך אני לא רואה קשר בין כך לבין שלילת האוטופיה. ושוב, יכול להיות שאני טועה ואני פשוט מדבר כאן שטויות. הכל יכול להיות. :)

למה???

New member
הקשר...

כשתיהיה מושלם מבחינת מראה חיצוני, אנשים יאהבו אותך, ירצו להיות בחברתך יותר, תשיג יותר בחורות ועוד בלה בלה בלה... ככה זה, היופי יעזור לך הרבה בחיים ואם אתה רוצה חיים "אידיאלים" כאלה שהם רק טובים היופי יהיה חלק מהמשחק.

kaaarin

New member
מעניין

עקרונית אני מסכימה איתך אבל יצא לי לגלות אישית (גם אם רק ליום אחד) הרגשה מאוד מוזרה..תחושה כזאת שאני לא רוצה יותר כלום. תחושה שהכל טוב-ושממש משעמם לי עם זה.. אלוהים יודע אם זה קשור לתרופה שלקחתי
או למשהו קצת יותר עמוק.. יש לי הרגשה שבתור מנגנון הגנה,כשבכל זאת כן נוצר מצב שבו יש לאדם הרבה מאוד זמן רק מטרה אחת שהיא כל שאיפתו ורצונותיו,משום מה האדם,גם אם הוא לא מתכוון לכך,ירחיק את המטרה ממנו באופן לא מודע. אולי כדי לא להגיע למצב הזה של חוסר שאיפות..אולי כי האידאל הזה גורם לנו לרצות לתפקד.. אבל בכל זאת צריך לעשות הבחנה בין מצב "בריא" כביכול שבו יש לאדם הרבה שאיפות קטנות שהולכות ומשתנות עם הזמן.. לבין מצב שבו ישנה רק שאיפה אחת! מצב שבו אתה בטוח שאילו רק היה לך את הדבר הזה-היית מאושר..ומתפקד..וממצה את ה"חיים". במצב כזה,כמו שהיה לי לפני כמה ימים..היה נוראי.הרגשתי בתוך ריק,אבל בכל זאת טוב-כי השגתי את זה! עכשיו זה שוב התרחק ויש לי סיבה לחיות :)

shykedmi2

New member
אני בהחלט מסכים -

כל מה שאמרת לגבי מנגנון ההגנה, אני מאוד מסכים עם זה, אבל אולי אני מפרש את זה אחרת ממך. אני חושב שמנגנון ההגנה הזה בא לידי ביטוי כשאנחנו מגדילים את השאיפות שלנו. אם קודם היינו אזרחים מן המניין, ורצינו להגיע לדרגת פקיד מינהלי בגוף ממשלתי, עוד לפני שהגענו לדרגה הזו ששאפנו אליה, ככל שאנו מתקדמים יותר בשלבים, ככה השאיפות, הציפיות והדרישות עולות, ובכך מתבטא מנגנון ההגנה. בהחלט אני מסכים שלעולם לא יכול להיווצר מצב של אוטופיה מוחלטת מבחינה אידאלית, אבל אני חושב שהאוטופיה היא גם אותה תחושה, אפילו רגעית, שהאדם מרגיש, אפילו בלי שהוא יודע למה. אותה התרוממות נפש.

למה???

New member
לא רק אלוהים...

כל התרופות נגד דיכאון האלה (בהנחה שזה מה שלקחת) מנוונות את התחושות... את נהיית לא עצובה ולא שמחה, לא רעבה ולא שבעה, לא עייפה אבל ישנונית. משו דפוק שכזה... סביר להניח שזו התרופה.

kaaarin

New member
חחחחח

כן ההנחה שלך נכונה.. אבל זה לא מדויק,התרופות לא גורמות לכלום,זה פשוט מעלה לי את הסרוטונין במוח שאצל אנשים "נורמלים" נמצא ברמות גבוהות יותר.. זה ממש לא גורם לי לאוטופיה ולא לכלום,והאמת זה לא קשור כי אני על התרופה הרבה זמן. וחצמזה,שמה שציינת הן תופעות לוואי שנמצאות במינון שונה אצל כל תרופה (לא כל מה שציינת נכון) ובכלל לא באות לידי ביטוי אצל כל האנשים אם בכלל באותן רמות.

למה???

New member
אממ... טוב...

זה לא רק מעלה את הסרוטונין (מה? יש דבר כזה?!) זה מין גורם לטישטוש... לא יודעת... קראתי על זה הרבה... לא זוכרת, תבדקי.

למעלה