חשבתי על משהו

kaaarin

New member
חשבתי על משהו

ותגידו לי מה אתם חושבים.. מה אם המצב האידאלי הוא בעצם לא אידאלי? אני יוצאת מנקודת הנחה שמצב אידאלי הוא בעצם המצב האופטימלי=הכי טוב שיכול להיות.. מה קורה כשבאמת מגיעים למצב כזה? (למרות שעקרונית לא ניתן להגיע אליו אלא אם כן מדובר במצב פיזי חיצוני שמוגדר ספציפית ואז ניתן להשיג אותו). ולפי דעתי המצב האידאלי שכולנו שואפים להגיע אליו בדרך זו או אחרת הוא בעצם הקללה הכי גדולה..כי אם נגיע אליו בסופו של דבר נשאר בלי כלום. אם מבינים את זה,מבינים שהמאבק לא שווה להאבק אותו.. ואז מה?

kaaarin

New member
מממ הקדמה ../images/Emo9.gif

על מה הספר? האמת שחיפשתי ספר טוב לאחרונה ללא הצלחה :\ של מי זה? מממ,על מה שאלתי כבר?

shabaz

New member
על עולם אוטופי

לא קראתי אותו למען האמת, רק סיפרו לי עליו. אבל כשאני אגמור את שני הספרים שאני קורא בו זמנית עכשיו אני אקח אותו. של מי? אין לי מושג, אבל את לא חייבת לדעת של מי זה כדי למצוא את הספר לדעתי...

Lu Tze

New member
זה של האקסלי.

הספר הוא לא על עולם אוטופי, אלא על עולם דיסטרופי (ההפך מאוטופיה) שבו יש הבדלי מעמדות. המעמד שלך נקבע לפי ההורים והוא נותן לך זכויות או חובות מסויימים (כמובן שככל שהמעמד עולה, כך החובות קטנים והזכויות עולות). למרות שזה נשמע קיטשי, האקסלי הוא זה שהמציא את רעיון המעמדות החברתיים. ואיך לעזאזל אפשר לקרוא שני ספרים בבת אחת?

Lu Tze

New member
ולא שלמישהו אכםת, אבל איירון מיידן

הוציאו אלבום על שם הספר.

shabaz

New member
באמת? אזו טעו כשניסו להסביר לי

על מה הספר. לא קראתי אותו. אני נקי מאשם. אחד בבית ספר, ואחד בבית, בליל הלילה... ואלה חתיכתספרים מסובכים... יש את "זן ואומנות אחזקת האופנוע" ו את "1984"

shabaz

New member
כן, זה הדבר הראשון

שעלה לי כסיפרו לי על הספר... זה שלאיירון יש דיסק עם שם בדיוק כזה..

erezsh

New member
אני חייב לציין

שמעט התאכזבתי מהסוף שלו כשרק סיימתי לקוראו, אבל אחרי זמן מה הבנתי שזה היה טיפשי מצדי לצפות לסוף אחר, ואם היה סוף אחר היה זה מאכזב הרבה יותר. סה"כ, ספר פוקח עיניים. אבל נמנע מדיון של ממש בינתיים כדי לא להרוס לפלומפי :)

shabaz

New member
עד עכשיו 1984, בצורה הגלויה

הוא לא מסובך... בצורה הגלויה. באמת סיפרו לי על הסוף...אמרו לי שאני ירגיש ממש ממש ממש ממש חרא כשאני אקרא אותו... תקראי את "זן ואומנות החזקת האופנוע".

plomphy

New member
יש לי כבר לקרוא

אחרי זה את עולמה של סופי ועוד 2 ספרים שהתחלתי אבל לא היה לי כוח לסיים. אני אקרא אותו מתישו..

למה???

New member
ו"זן ואמנות אחזקת האופנוע"

מייגע מדיי... חרא של כתיבה לטעמי...

shykedmi2

New member
לא יודע אם קראתם את הנספחים -

אבל זה חובה בספר. אני זוכר שקראתי אותו וממש הרגשתי שאני מאבד את כושר הביטוי שלי. זאת הרי כל הכוונה, לבטל לך את המחשבה. אם פסקה שלמה אתה יכול להגיד במילה "חושבפשע", אז אין לך בכלל צורך בשום מחשבה, אתה יודע שרק קצה תחילת הרעיון הזה הוא שלילי, ואז אתה שולף את המילה "חושבפשע". משתמשים במילה "להג" בספר, וזה בדיוק מה שזה גורם, ללהגנות ולדיבורים ללא חשיבה כלשהיא. זה היה ממש חזק ומפחיד. קראתי חצי ספר, ולא סיימתי עדיין. התחלתי מהתחלה לא מזמן, אבל שוב הפסקתי. ספר מדהים בכל זאת!

Lu Tze

New member
כבר הוכח מזמן שחובבים מד"ב

הם החברה הכי מיסיונרית שקיימת על פני כדור הארץ. לכן אם את רוצה, אני יכול להמליץ לך על כמה ספרי מדע בידיוני ופנטזיה מאוד טובים.

kaaarin

New member
קודם כל

מתי הספר הזה נכתב בדיוק? כי אני מאוד בספק שהוא זה שהגדיר מעמדות חברתיים.. בקשר למדע בדיוני-אני דוקא דוגלת במציאות. אני בכלל לא אוהבת מדע בדיוני, ואיך הספר קשור למה ששאלתי................?

למעלה