צימעס, ניסיתי לומר-שלא יונת היא
הנושא, ואין לי ספק, וגם כתבתי בהודעתי הקודמת- אבל במילים אחרות, שיונת היא קרוב לוודאי,אם מאד אחראית, ובאותה מידה אני בטוחה, שגם את, למרות שאת מאפשרת לילדיך לשחק במקלות ...... למה אני מתכוונת- אתן החלטתן להיות אמהות מוחלטות - לא אשתמש במילה האנגלית- טואאליות- כדי שזה ישמע פחות בומבאסטי. אתן מאמינות בגישה זו, ומשקיעות הרבה מאד תשומת לב, הקשבה, נגישות ומחשבה, למה שאתו חושבות מאינות ועושות. אין לי ספק, שאתן אמהות מאד אחריות. זה לא המאמר של שרה לורנס, זה התרגום לחיי המעשה, כאשר הוא מופץ, כך לדעתי, בפורום כמו שלנו, שאינו פורום של באופן טבעי, בו ישנן הרבה אמהות כמוך- מאד מאד משקיעות בהורות, שוב- מאד חושבות על מה שהן עושות עם ילדיהן, מאד רגישות וקשובות. זה לא אומר שהורות אחת טובה והורות אחרת פחות טובה. אלה שתי גישות. אבל, וכאן האבל, אם שקוראת את שרה לורנץ, או שקוראת את דבריך על המקולות, את דברי יונת על הרחת החומרים המסוכנים או לימוד הכנסת שקע לתקע- עשויה לא להבין, וליישם גישה זו- בצורה שתסכן את ילדיה. היא לא נפגשת עם יונת, היא לא מאמצת את סגנון ההורות שלך ושךל יונת ואחרות כמוכן. וזו הסכנה. כמו שהזכרתי- את ההחורים החברים שלי- שלמדו הורות מתוך הספר "סומר וויל" ונפלו לתוך הבורות האישיים שלהם(אין לי מושג אם הגישה נכונה או לא, נניח לרגע שהגישה יכולה להיות מדריך להורות מעולה).. והתוצאות, לא במובנים של סכנת חיים- פגעו מאד בבת השניה. הרבה אמהות שקראו את עקרון הרצף, פירשו אותו לא נכון. גם יונת כתבה בזמנו- כאשר כתבתי על התרשמותי מהספר- שהי הבינה אותו אחרת. אני יודעת , מנסיון חיי, שאנשים מבינים משהו, ובמיוחד משהו מא מיוחד- כמו עקרון הרצף, כמו הגישה אותה יונת מקדמת- באופן שיונת או מחברת הספר של עקרון הרצף- לא התכוונו. בדיוק כמו שכתבת, בתרעומת רבה- אני מכירה את יונת, היא אמא מאד אחראית. גם הסופרת של עקרון הרצף כתבה על השבט בו צפתה, וכתבה הרבה על נשיאה על הידים ומגע- אבל היא כתבה שברגע שהילד יכול לזחול, ובוודאי לללכת, הם מורידים את הילדים לאדמה, ולא נושאים אותם כל הזמן... את בוודאי יודעת כמה הורים פירשו את הכתוב בספר, בנקודה זו - אחרת, ונושאים על ידיהם את ילדיהם, במצבים שאין צורך בכך- ילדים בני שנה וחצי ושנתיים...... אני מקווה שהובנתי, ואת מבינה יותר למה הכוונה בסכנה של הפצת עמדה- גישה זו, לאוכלוסיה, שמייצת הורות טובה אחרת, אבל- לא הורות מושקעת כמו ההורות שלך ושל יונת(רק אתכן אני מכירה וירטואלית)... זה מבהיר משהו? דסי