חשבתי לנכון

vered4

New member
מקפיצה

קפיץ קפיץ קפוץ

Kalla

New member
את יודעת, ורד

חשבתי רבות אם בכלל להיכנס לנושא הזה. יש עניינים בנושאי הורות שאולי אני לא מסכימה איתם בשבילנו או פועלת אחרת, אך מסוגלת להבין מדוע הורים אחרים פועלים כפי שהם פועלים. אך אני חייבת להודות שיש תחומים שבהם ההבנה שלי פשוט מוגבלת, וזה אחד התחומים האלה. לא מסוגלת, פשוט לא מסוגלת להבין את צורת החשיבה הזאת (כפי שהיא מתבטאת ממה שהבנתי מתורתה של יונת) ולכן עדיף שפשוט אשתוק כי אין לי משהו חכם להגיד בעניין.

vered4

New member
והכל תחת המטריה של

איך לכבד את ילדיך. בעקרון, כולם יוצאים מאותה נקודה- טובת הילד, ההבדל הוא בדרך שחושבים שנכון לעשות את זה. מתאים לי להביא משהו שליליה כתבה- "בלבול מושגים עצום אצל הורים לגבי מהות הטולרנטיות והחופש, והנה תחום בו הבלבול הזה מסוכן לחיי הילדים."

vered4

New member
ארגון "בטרם"

ציטוט מהאתר שלהם- חזון 'בטרם' המרכז הלאומי לבריאות ולבטיחות ילדים 'בטרם' הוא ארגון חברתי המקדש את ערך החיים, מוביל את תחום בטיחות הילדים, מחולל שינוי ופורץ דרך באופן מתמיד. אנו רואים בכל אדם או ארגון שותף לקידום בטיחות הילדים. הייעוד עולם בטוח לילדים. <דרך אגב ליליה, בדיוק את הדברים שלך (האלה) ציטטתי בהודעת התגובה לקאלה
>

vered4

New member
זה הסבר יותר מפורט

ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים הוא ארגון מקצועי, מוביל בתחומו, הפועל לקידום הבטיחות והשמירה על חייהם של כלל ילדי מדינת ישראל. הארגון פועל לייזום פרויקטים והקמת תשתיות ארוכות טווח, תוך שימוש מושכל במגוון אסטרטגיות מניעה ושימת דגש על שיתופי פעולה עם הגופים הפועלים בנושא בתחום התמחותם הספציפי. 'בטרם' הנו הנציג הישראלי של ארגון Safe Kids World Wide שהנו ארגון גלובלי שהחל דרכו בארה"ב לפני 15 שנה, והצליח להוריד את היפגעות הילדים בארה"ב ב- 45% במהלך שנות פעילותו. הייעוד: עושים עולם בטוח לילדים החזון: להוריד בשליש את היפגעות הילדים תוך 10 שנים ערכי הליבה: שותפות – אנו רואים בכל אדם או ארגון שותף לקידום בטיחות ילדים למידה – אנו מאמינים בצמיחה אישית ולומדים מכל אדם ודבר תעוזה – אנו ארגון מוביל, מחולל שינוי ופורץ דרך

לאה_מ

New member
בטרם הוא ארגון העוסק בבטיחות

ילדים (מניעת תאונות ביתיות, הכוונה בנושאי זהירות בדרכים וכיוצ"ב). הנה קישור לאתר שלהם.

הגישה של יונת

מסוכנת ולא אחראית בעיני, אבל זו גישתה, מה לעשות? אני מקווה שהיא וילדיה לא ידָרשו לעולם לתוצאות לא נעימות של גישה כזו. כי אקונומיקה בריח הדרים - גם היא הורגת. כתבתי כאן(אולי באותו שרשור) על זה שקיים בלבול הורי גדול בעיני בין מתירנות, קידמה וחינוך פתוח לבין עניינים בריאותיים ומהותיים.

צימעס

New member
טוב. הבנתי מה מרגיז אותי.

אתן כותבות "הגישה של יונת" כאילו קובץ המאמרים שכתבה ותרגמה יכולים לשקף את חייה. אני מכירה את יונת אישית, והיא אמא מאוד אחראית (עזבו מילים, אני פגשתי אותה במצבי אמת עם ילדיה). אני מרגישה שלומר "הגישה של יונת מסוכנת ולא אחראית" דומה מאוד ללומר "יונת חסרת אחריות ומסכנת את ילדיה", ואני לא מצליחה לשבת בשקט כשאני רואה השמצה כזאת. נסו לבחור מילים אחרות. (למשל - אם הבעיה היא עם המאמר המתורגם "הילד העצמאי", של שרה לורנץ, אולי יש להתיחס ללורנץ ולא ליונת?) תודה. > הולכת לקרוא את המאמר, לראות בעצמי מה כ"כ מקומם בו <

vered4

New member
אז יונת לא עומדת מאחורי מה שהיא

מפיצה? ברור שאני לא מכירה את יונת באופן אישי, אני מתנגדת לדברים שהיא מביאה. אני אקשר אותך להודעה של דסי מהדיון הקודם, חבל שאחזור על הדברים שנוסחו כל כך יפה.

דסי אשר

New member
צימעס, ניסיתי לומר-שלא יונת היא

הנושא, ואין לי ספק, וגם כתבתי בהודעתי הקודמת- אבל במילים אחרות, שיונת היא קרוב לוודאי,אם מאד אחראית, ובאותה מידה אני בטוחה, שגם את, למרות שאת מאפשרת לילדיך לשחק במקלות ...... למה אני מתכוונת- אתן החלטתן להיות אמהות מוחלטות - לא אשתמש במילה האנגלית- טואאליות- כדי שזה ישמע פחות בומבאסטי. אתן מאמינות בגישה זו, ומשקיעות הרבה מאד תשומת לב, הקשבה, נגישות ומחשבה, למה שאתו חושבות מאינות ועושות. אין לי ספק, שאתן אמהות מאד אחריות. זה לא המאמר של שרה לורנס, זה התרגום לחיי המעשה, כאשר הוא מופץ, כך לדעתי, בפורום כמו שלנו, שאינו פורום של באופן טבעי, בו ישנן הרבה אמהות כמוך- מאד מאד משקיעות בהורות, שוב- מאד חושבות על מה שהן עושות עם ילדיהן, מאד רגישות וקשובות. זה לא אומר שהורות אחת טובה והורות אחרת פחות טובה. אלה שתי גישות. אבל, וכאן האבל, אם שקוראת את שרה לורנץ, או שקוראת את דבריך על המקולות, את דברי יונת על הרחת החומרים המסוכנים או לימוד הכנסת שקע לתקע- עשויה לא להבין, וליישם גישה זו- בצורה שתסכן את ילדיה. היא לא נפגשת עם יונת, היא לא מאמצת את סגנון ההורות שלך ושךל יונת ואחרות כמוכן. וזו הסכנה. כמו שהזכרתי- את ההחורים החברים שלי- שלמדו הורות מתוך הספר "סומר וויל" ונפלו לתוך הבורות האישיים שלהם(אין לי מושג אם הגישה נכונה או לא, נניח לרגע שהגישה יכולה להיות מדריך להורות מעולה).. והתוצאות, לא במובנים של סכנת חיים- פגעו מאד בבת השניה. הרבה אמהות שקראו את עקרון הרצף, פירשו אותו לא נכון. גם יונת כתבה בזמנו- כאשר כתבתי על התרשמותי מהספר- שהי הבינה אותו אחרת. אני יודעת , מנסיון חיי, שאנשים מבינים משהו, ובמיוחד משהו מא מיוחד- כמו עקרון הרצף, כמו הגישה אותה יונת מקדמת- באופן שיונת או מחברת הספר של עקרון הרצף- לא התכוונו. בדיוק כמו שכתבת, בתרעומת רבה- אני מכירה את יונת, היא אמא מאד אחראית. גם הסופרת של עקרון הרצף כתבה על השבט בו צפתה, וכתבה הרבה על נשיאה על הידים ומגע- אבל היא כתבה שברגע שהילד יכול לזחול, ובוודאי לללכת, הם מורידים את הילדים לאדמה, ולא נושאים אותם כל הזמן... את בוודאי יודעת כמה הורים פירשו את הכתוב בספר, בנקודה זו - אחרת, ונושאים על ידיהם את ילדיהם, במצבים שאין צורך בכך- ילדים בני שנה וחצי ושנתיים...... אני מקווה שהובנתי, ואת מבינה יותר למה הכוונה בסכנה של הפצת עמדה- גישה זו, לאוכלוסיה, שמייצת הורות טובה אחרת, אבל- לא הורות מושקעת כמו ההורות שלך ושל יונת(רק אתכן אני מכירה וירטואלית)... זה מבהיר משהו? דסי

צימעס

New member
כן, מבהיר. תודה!

ובכ"ז קשה לי עם ההאשמה בחוסר אחריות. ועולה עוד תהיה - מה עלי לעשות? האם להמנע מלכתוב את דעותי? לא לספר איך אני מתמודדת עם מצבים? לשתוק מחשש שמישהו יקח דוגמה שנתתי ויישם/ישליך בלי ביקורת? אם כך - בשביל מה אנחנו כאן? הרי כל הדיון הרב-מימדי-תלת-שכבתי
החל מזה שהילהל אמרה שהיא חושבת כיצד היא מתאימה את הרעיונות לחייה - אמא שמעבירה כל מה שהיא קוראת דרך מסנן של ביקורת קפדנית!

לאה_מ

New member
את בהחלט צריכה לכתוב את דעותיך

וכך גם אני, וורד, וליליה, ודסי... וכל אחת ואחת מהגולשות בפורום הזה, משום שכל אחת ואחד מאיתנו מייצג סוג אחר של הורות, ואני למדתי ולומדת הרבה מיונת וממך, גם אם לא בחרתי ליישם באותה דרך או בחרתי לפעול בצורה שונה לחלוטין. גם הודעות כאן שמייצגות דעה שונה לחלוטין משלי מעשירות אותי, מלמדות אותי, גורמות לי לחשוב.

vered4

New member
לא מדויק

כל הדיון הרב-מימדי-תלת-שכבתי (לפי הגדרתך), התחיל מזה שהילהל התיחסה ו"האשימה" את המאמר אליו קשרתן בבלבול- ואני ציינתי שאכן יש בעיה בניסיון ליישם תאוריות כאלה- בעיה שגורמת לבלבול. למה יש בעיה- כי המאמר הוא מאוד פומפוזי ודמגוגי, הוא מדבר על כבוד לילד ולזה מיד כולם מסכימים, אבל יש שם עירוב תחומים, השוואות לא נכונות- למשל- בין מנהלת הבנק שתייעץ לי או לא, לבין הורים וילדים. הקורא הלא מבין, לא יבין שלא תוכל לבוא לבית המשפט ולומר -אבל בספרי הורות כתוב... ההשוואה בין אנשים שהוחלט על עיקורם*, מבלי לשאול את דעתם לבין ילדים.... *ישנם אנשים שלא ניתן לשאול את דעתם- הם מוגדרים על ידי החוק כחסרי ישע. השיקולים שלהם מוטעים או שאין להם שיקול דעת, וממנים להם אפוטרופסים(כמבוגרים). הנושא של אחריות או חוסר אחריות, הוא בעצם רק הבלטה של חלק מסוים במחשבה החינוכית שלנו.

לאה_מ

New member
מסכימה איתך שהמאמר בעייתי בנקודות

רבות, ואני בהחלט חושבת שכדאי לקרוא אותו - בעיניים ביקורתיות - וללמוד ממנו, ובשביל הלימוד הזה לא חייבים לקבל כל מילה שכתובה בו כתורה מסיני.

vered4

New member
הבעיה העיקרית בעיני

שהוא דמגוגי. הרי איזה הורה לא רוצה להיות הורה שמכבד את ילדו? ואז הוא קורא את מה שכתוב ואמור להאמין שזו הדרך. זו הבעיה בדמגוגיה- שהיא משפיעה גם אם היא מביאה עובדות לא נכונות.

למעלה