חרפה

אלדורית

New member
פוליטיקאים מבקרים בבי"ס כבר שנים

לפחות מאז שאני הייתי בתיכון--אני בפירוש זוכרת הרצאות גם של עזר וייצמן וגם של רוני מילוא אצלי בבי"ס.

בשנה שעברה סביב הבחירות

לימור לבנת אסרה על פוליטיקאים - לראשונה מזה שנים - להכנס לבליך לפני הבחירות המדגמיות שנערכו שם. זו שיטה אצלה. לימור לבנת היא לא ממש פאר הדמוקרטיה בהשקפותיה.

תּמר

New member
זאת בעיה, כי מדובר בנושאים טעונים

מאוד, שגוררים תגובות אמוציונאליות. דמוקרטיה יכולה להלמד בדרך שונה, כמו לדוגמה בחירת מועצת תלמידים, מתן במה לכל עמדה ודעה וכדומה. כך התלמידים ילמדו לכבד אחת את דעתו של השני, ומי יודע - אולי עוד יצמחו לנו פוליטיקאים יותר מנומסים (זאת לא המילה המתאימה, לא מצאתי אחרת), היודעים לשמוע בכבוד דעות של מישהו אחר. אבל זה כבר חזון אחרית הימים.

אני חושבת שאת מתבלבלת, קאלה

מעשה אנטי דמוקרטי זה מעשה שעושה השילטון או נציגיו לדיכוי חופש הביטוי. ארגון שעושה פרובוקציה - זו מהות הדמוקרטיה, גם אם את לא מסכימה עם רוחו או רעיונותיו של הארגון.

Kalla

New member
כל אדם יכול לעשות מעשה אנטי דמוקרטי

למשל, רצח ראש הממשלה רבין בזמנו היה מעשה כזה, אפילו שנעשה בידי אדם בודד.

לא מדוייק

את לוקחת מקרה קיצוני, שלכשעצמו אינו "לא דמוקרטי" אלא פשע נתעב בשמה של אי הכרה בדמוקרטיה. כל פשע, כל עבריינות היא מעשה שמתנגד לדמוקרטיה ע"י נסיון לקלקל אותה באופן כזה או אחר.

תּמר

New member
מה שהיה להוכיח

או מה שצריך להוכיח. המקור הוא הוכחות מתימטיות (שהמבנה שלהן, במידה ואינך זוכרת: משפט שצריך הוכחה -> שורה של משוואות + אקסיומות העוזרות להוכיח צדקתו -> בסיום ההוכחה: מש"ל.

צימעס

New member
כשמתמטיקאי אומר "מש"ל" הוא אומר:

"הוכחתי את מה שהיה להוכיח", או במילים אחרות - "
אמרתי לכם"

Kalla

New member
תוספת.

אם למדת מתמטיקה ו/או הנדסה בבית הספר, כשנדרשת להוכיח משפט כלשהו היית רושמת את זה בסוף ההוכחה.

yossi123

New member
שמעת את השיר החדש בו מוזכר

קולנוע פריז? יצקו לתוכו בטון... איזה קולנוע!

למעלה