חרפה

אלדורית

New member
חרפה

לא להאמין. הם מפחדים? ממה? מביילין? מה הוא כבר יכול לעשות? אה, אולי לחשוף את הילדים למידע שיגרום להם לפקפק בחיוניות של המשך הטלות הסגר, ההרג ההדדי, וההתאכזרות הברוטלית. אוי לא, רק לא זה!

לאה_מ

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif

חשבתי שיש מה לומר לזכותו של חופש הביטוי במדינה דמוקרטית. כנראה שטעיתי.

אפרתש

New member
שרת החינוך החליטה שזו לא דמוקרטיה

ועם רמת החינוך, רוב מסיימי י"ב לא יודעים לאיית "דמוקרטיה".

Kalla

New member
גרוע כמעט כמו

הפיכת יום העצמאות ליום השואה על ידי בצלם.

אפרתש

New member
יש הבדל כשזה בא מהממסד

כששרת החינוך (או סגנה) מונעים פעילות בית ספרית כי היא מתנגדת לדיעותיהם הפוליטיות - יש להם כוח למנוע מהתלמידים חשיפה למידע. לבצלם אין שום כוח שכזה. הם יכולים לעשות "יום השואה" כמה שהם רוצים, זה לא משפיע על אף אחד חוץ מעל עצמם. אני אישית בכלל לא הייתי מודעת לזה שבצלם עשו משהו ביום העצמאות, עד שאת באת עכשו וסיפרת לנו.

Kalla

New member
זה לא בדיוק כך.

בצלם באו וחילקו לחיילים בסדיר המשרתים בשטחים (שגם הם, בעצם, עדיין ילדים) בין היתר לוחות שנה שבהם בתאריך של יום העצמאות כתוב יום השואה.

אפרתש

New member
לא שמעתי על זה, ואני מזועזעת

לא חושבת שהם גרמו למישהו לחשוב שיום העצמאות הוא יום השואה, אם כבר - גרמו ליותר חיילים לחשוב שבצלם הם "אוהבי ערבים שונאי יהודים". אני נגד הכיבוש ובעד זכויות אדם, אבל אני חושבת שליום העצמאות יש משמעות כלכך חשובה בחיינו, שזה דבר שאסור לפגוע בו. יש אנשים ששכחו מה היה לפני שקמה המדינה, ומה עלול לקרות אם לא תהיה מדינה.

Kalla

New member
הם טוענים, כמובן, שזו טעות.

אשרי המאמין. וזה לא משנה, לצורך העניין, אם הצליחו להשפיע על מישהו. העיקר הכוונה.

אם הם טוענים שזו טעות

אני מאמינה להם לחלוטין - תגידי מה שתגידי, הם לא מטומטמים וטעויות טקטיות כאלו ממש לא מאפיינות אותם.

את נורא כועסת, למה?

יש לי תחושה שאת שוללת אותם על הסף. להזכירך - בצלם הוא הארגון הראשון והיחידי לאורך זמן (רק בחודשים האחרונים הצטרפו אליו מדינות שונות, לעמדתו) שראה בטרור נגד אזרחים ישראלים פשע נגד האנושות. זה לא ארגון "עוכר ישראל" אלא אחד היחידים במקום הקשה הזה שאנו חיות בו שעדיין שומר עלינו בצלם מה שהיינו שמחים להיות. בעבודת תעוד מפרכת, אגב.

Kalla

New member
אני לא כועסת על ארגון זה או אחר.

יותר נכון לומר שאני באופן כללי מתוסכלת מהכשרון הזה של היהודים תמיד להרגיש רגשי נחיתות וסלידה מעצמם.

נראה לי על פניו

שאת מוציאה את זה הפעם על היעד הלא נכון (את התסכול)...אבל תוך יום יומיים תצא האמת (של בצלם) לאור ונדע אם זה היה בכוונה או בטעות

Kalla

New member
איך בדיוק היא תצא?

הרי לא ניתן לבדוק זאת ואף אחד לא יכול לבחון לב וכליות של יוצרי הלוח. אני מאמינה להם בערך כמו שאני מאמינה שראש הממשלה לא ידע על עסקי בניו או על קשריו עם משפחת טטנבוים.

Kalla

New member
והכוונה שלי הייתה מלכתחילה

שזה לא מעשה פחות אנטי דמוקרטי או חמור כשלעצמו מאשר מעשיה של שרת החינוך.

אלדורית

New member
אני חולקת על דבריך

ארגון מחאה צריך לנסות לגרום לשינוי בתפיסת עולם, לנער את הסברות המקובלות. בצלם מצליחים לעשות זאת בלי להשתמש באלימות. המחאה שלהם לעיתים מזעזעת. זעזוע הוא חלק מהעניין. נכון, אני מסכימה, זה "לא יפה" לכתוב "יום השואה" במקום "יום העצמאות". גם אני שמחה שיש לנו מדינה עצמאית (בלי אירוניה). ובכל זאת הגימיק של החלפת היום על לוח שנה לא נראה לי משהו שמסכן את הקיום שלי כאן. לעומת זאת החלטה של משרד ממשלתי למנוע ביטוי מאזרחים שאינם עבריינים על פי החוק, בפורום לגיטימי, בנושא שנוגע לכל אדם במדינה--החלטה זו היא בלתי דמוקרטית. מה הלאה? לשרוף את הספרים של ביילין? אי מוכנות לאפשר ביטוי--רק ביטוי, ללא שימוש באלימות לצורך זה--לדעות שאינן לרוח הממשלה היא סימן מבשר רעות.

Kalla

New member
גם בדמוקרטיה לא הכל מותר.

שלא לדבר על כך שלהוציא לוח שנה כזה זו גזענות, ועוד גזענות עצמית. לגבי זה שההחלטת שרת החינוך בלתי דמוקרטית - מסכימה לחלוטין. אך כשאני חושבת מה בסך הכל הכי מפריע לי במדינה הזאת - התשובה היא, ללא ספק, השנאה העצמית שלנו שאין לה אח ורע בעולם כולו.

אלדורית

New member
בוודאי שלא הכל מותר. יש חוק, ומי

שעובר על החוק אמור להשפט ולהענש בהתאם. לא ברור לי אם לוח השנה הזה (לא מכירה את המקרה; מישהי ציינה שבצלם טוענים שזו בכלל טעות) הוא עבירה על החוק. לא כל מעשה מרגיז ופרובוקטיבי הוא עבירה על החוק. זה בדיוק ההבדל בין המקרה שהזכרת לבין מעשה של המדינה שנועד לסתום פיות: גם אם הוא לא בגדר עבירה על החוק הוא מצביע על כיוון גרוע שהחוק בעצמו מגיע אליו.

תּמר

New member
בעיני הכנסת פוליטיקה לביה"ס

היא דבר פסול, ולא משנה מאיזה צד. מה היית אומרת אם היה מדובר בנציגי הרב עובדיה שהרצאתם בוטלה?

למעלה