חרפה וביזיון

במקרה של נשיא מדינת ישראל

ובכל מקרה אחר -כן -להאשים אדם באונס רק כאשר בטוחים בכך. להאשים אדם באונס עשר שנים לאחור על פי עדויות שאינן עומדות אפילו בשימוע , זה לא תקין

אטיוד5

Active member
כל ענין השימוע ...

עומד על כרעיים. קודם כל - מדוע מגיע לנשיא שימוע ולך לא? ונניח שאכן מגיע שימוע - מדוע מביאים את עורכי הדין של הנאשם לדבר בשמו. לא לפי כבודו להופיע? ומה הם כבר יגידו בשימוע, חוץ מדברי הגנה עליו והכפשות על המתלוננת. ומי אמר לך שהעדויות לא עמדו בשימוע? עורכי הדין שלו?

אלי ו.

New member
מ י ד ת י ו ת

במסגרת חקירה מגיע חומר ראיות שונה ומשונה, עולות ראיות לכאורה. לא כל אפצ'י בחדרי החוקרים ובפרקליטות צריך להיות מתועד בכותרת ב YNET בייחוד לא לפני שמוגש כתב אישום. אני לא מדבר רק על מקרה קצב אלא בכלל. בעתונים מופיעים פרטים מתוך חדרי החקירות, כסאו של הנחקר עדיין חם כשיוצאת כותרת בעיתון שיודעת לספר בדיוק מה שאלו את אותו נחקר, מה הוא ענה, אם הוא גימגם או בכה וכו'. גם במקרה של קצב הודלפו לתקשורת הרבה יותר מדי פרטים, הרבה יותר מדי מוקדם. מישהו התלהב מהדג השמן שנפל לו לידיים ולא הצליח להתאפק מלרוץ לספר לחבר'ה.

ההרגשה הכללית היא שהפרקליטות

ממהרת להגיע לעסקאות טיעון ומשתדלת לא להגיע למשפט. אינני משפטנית ואינני יודעת אם זה בגלל מחסור בכח אדם, חשש שכח האדם לא מספיק מקצועי או מה.

renjintso

New member
מחסור בכוח אדם, במשאבים

בכוח אדם מספיק טוב שיכול להתמודד מול עורכי הדין של השוק הפרטי. בעבירות מין, לפעמים עסקאות הטיעון נעשות על דעת המתלוננים, וחוסכות להם את הצורך לעבור חקירה נגדית בבית משפט. הרבה פעמים יש בזה היגיון, במקרה של קצב זה כל כך נוגד את האינטרס הציבורי, שזה זועק לשמים.

שרוֹן

New member
זה מזעזע

מה איכפת לי מהגביעונים המטופשים שלו, או מה"הודאות" שלו בהתלטפות ידידותית. על זה עושים עסקת טיעון? עדיף להסתכן בזכאות ושלא יסגרו עסקת טיעון במשפט כזה. וזה לא רק א' ראשונה או שניה, אלה המוני נשים נאנסות, שהעסקה נותנת להן דוגמא ומופת מה יעשה לרשע שאנס אותן. גם כך קומץ מקרים מגיעים למשפט. גם כך רובם יוצאים בזול. במקרה הזה זו ממש חרפה. אני מתביישת במערכת המשפט הזו.

לא נכון

עדיף להסתכן בזכאות???? חס וחלילה!!! להעמיד אדם לדין כאשר אין וודאות כמעט מוחלטת שהוא אשם? אין דבר כזה ואסור שיהיה!!! ולאור נסיבות המקרה והעובדה שהעניין עלה רק בגלל תלונת הנשיא על סחיטה, ושהנאנסת לכאורה המשיכה לעבוד אתו שנים רבות, יש בהחלט לתהות על כל הפרשה

שרוֹן

New member
וודאות?

עם וודאות הוא היה אתמול בכלא. השאלה מה קשורה כאן עסקת טיעון. או שאנס או שלא אנס. משפט בבקשה.

shellyland

New member
הייתי צריכה גם אני לעשות ../images/Emo3.gif

חשבתי שהציניות ברורה.

שרוֹן

New member
אני רק שאלה תמוש

לו היית במקומו, האם היית מודה ב"מעשים מגונים שלא בהסכמה תוך הפעלת מרות", אם היית חפמפשע וצח כיונה? עסקת הטיעון שכוללת ויתור בעניין הגביעונים המחורבנים, רק מחדדת את הליטוף המגונה של הפרקליטות. ברור שהם רוצים לצאת מזה יפה ועגול. גם בלי ליכלוכים פליליים מדי על נשיא המדינה וגם השיגו איזה הודאונת ועוד איזה גרוש על הדרך.

ברור שהוא מטריד סדרתי

ולכן הוא הודה. אדם חף מפשע לא מודה. מכאן ועד הוכחת אשמת אונס רב המרחק.

D o r o t h y

New member
אדם שזעק כמוהו

שאין מילה וחצי מילה שהן אמת בדברי המתלוננות, ואחר כך מודה במה שהוא מודה - הוא פשוט במילה אחת - שקרן. אני מאמינה למתלוננות. לאף אישה אין תענוג גדול לספר קבל עם ועדה שנאנסה. אם האיש חף מפשע, ואפילו די שלא אנס, אדרבא, שיילך למשפט ושבית המשפט יזכה אותו מאונס. אם הודה בסעיפים שהודה, בוודאי חשש להתמודד עם ההאשמות החמורות יותר.

D o r o t h y

New member
סליחה, אבל אתה מקשיב למה שאתה אומר?

יש חשד, החשד נחקר, ואז במידה שהפרקליטות מחליטה שיש די ראיות להעמדה לדין, מעמידים לדין. לא מעמידים לדין רק כשיש כמעט ודאות להרשעה. מה זה השטויות האלו? קל מאד לתהות על התנהגותה של א' או ג' או ש' כשאתה לא יודע מה זה לחיות תחת טרור של איומים והטרדות מיניות. ואני מקווה בשבילך שלעולם לא תכיר את הצד הזה מקרוב.

אלי ו.

New member
מדובר במעשים חמורים

הבעיה היא שבגלל יצירת הציפיות המוגזמת נראה כאילו ההר הוליד עכבר. בפועל, גם המעשים שהוא הודה בהם הופכים אותו ללא ראוי. הבעיה היא שהפרקליטות, בצורה לא אחראית, הדליפה חשדות, העלתה ציפיות ויצרה מצב בו נראה כאילו עבירות חמורות הן לא יותר מזוטי דברים.

למעלה