חרפה וביזיון

יוסי ר1

Active member
יום של בזיון למערכת המשפט:

גם להאכיל אותנו בצפרדע, גם להלקות אותנו 40 מכות, ובסוף להגיד סליחה, לא ממש התכוונו. אז מה היה לנו בסופו של יום? היו לנו כמה מתלוננות שסבורות שעשו להן עוול כפול: גם נאנסו , גם נחקרו, גם ירקו בפרצופו בסוף ההליך. היה לנו נשיא שהעבירו אותו ואת משפחתו שבעה מדורי גיהינום בחקירות ובתקשורת, ובסופו של דבר אומרים לו אתה לא אשם, ולא זכאי, אתה סתם פרווה. ויש לנו ציבור שחש שכולם סביבו אשמים - גם הנשיא, גם הפרקליטות, גם התקשורת. אבל האשם העיקרי הוא הבמאי של הסרט הזה, שהתבלבל בסצינה האחרונה והדביק במקומה סצינה מסרט גרוע אחר.

אל תגזים - הוא אשם ועוד איך

בעברה מסוג פשע, עברה שיש עימה קלון פלילי, שפוסלת אותו משירות בתפקיד ציבורי ושאותה יישא לכל ימיו. אבל - ביטול האשום באונס מצביע על אחת משלוש אפשרויות - שזה היה אישום כוזב שנועד להפעיל לחץ, או שלא היו מספיק ראיות, או שחללה חששו ממשפט מאימת הנשיא ומקורביו. כלשלוש האפשרויות רעות למדי

יוסי ר1

Active member
וכי אני כתבתי שהוא אינו אשם?!

אני כתבתי "אומרים לו אתה לא אשם, ולא זכאי, אתה סתם פרווה.". בזה שבטלו את אישום האונס, אחרי שהפכו עולמות בהצהרות שיש להם מספיק חומר כדי להעלותו למוקד, הם רומזים: "אתה לא אשם. בכל אופן, אנחנו אותך לא נרשיע באונס...".

ואני בהחלט מאמין שאונס לא היה שם

הוא התעסק עם עובדת שלו, אולי תוך ניצול מעמדו, ולאחר שנים רבות הוכרחה זו באיומי חוקרים להתלונן במשטרה.

אלי ו.

New member
חלק מהמתלוננות מתרעמות

כך שקשה להאמין שהן אולצו להעיד נגד רצונן. אני לא יודע מה כן היה שם, כל מה שאני יודע זה שבפרקליטות סוברים שלא יצליחו להשיג הרשעה באונס ואני מנחש שכנראה שלאחר שפיתחו ציפיות הם מעדיפים שלא ללכת למשפט על "בעילה אסורה בהסכמה".

יוסי ר1

Active member
אבל זה בדיוק היום השחור של מערכת הצדק והמשפט:

לא אתה ולא אני אמורים לקבוע אם הוא אנס. את זה אמורים לקבוע אלוקים למעלה, ובית המשפט למטה. אבל אם בדרך הפרקליטות מנהלת חודשים מערכה על כך שיגישו כתב אישום שישלח את הנשיא לגרדום, ובסופו של דבר מסתפקים באיזה מלמול נזיפה מתנצל על כך שהוא דרך בשוגג למישהי על הזרת, אז איך יצא הצדק לאור? הוא לא יורשע, הוא לא יזוכה, הנאנסות יחושו שנאנסו פעמיים, שום נאנסת לא תרצה להגיש תלונה כי כך סוגרים תלונות, והציבור יצא בתחושה שסתם העבירו מול פניו דראמה טראגית, ואת הסוף לא ריצים לגלות ובעיקר כשמדובר באיש שתפקידו הוא ייצוג הולם של המדינה. אז במה עוד נאמין?

אלי ו.

New member
לא בדיוק

אני מנחש שרוב התלונות שמגיעות למשטרה לא מגיעות לפרקליטות ורוב התלונות שמגיעות לפרקליטות לא מגיעות לבית המשפט. חלק מהתלונות אינו מוצדק על פניו, חלק מהן אינו חמור מספיק וחלק מוצדק וחמור אבל אין מספיק ראיות כדי להרשיע. תפקידה של הפרקליטות הוא להעמיד לדין אנשים שלדעת הפרקליטות לא רק פשעו אלא שגם יש סיכוי סביר להרשיעם בדין.

דעתי כדעתך ../images/Emo141.gif

עם כל התיעוב שאני חש כלפי קצב וכל רצוני לראות אותו נענש, עם כל ההערכה והחמלה שיש לי כלפי המתלוננות, אני מתרשם שהפרקליטות עשתה הכי טוב שהיא יכלה, בהתחשב בנסיבות. זאת ועוד: ממה שקראתי היום בעיתון, התחזקה התרשמותי שמני מזוז הוא אדם הגון ואיש מקצוע ראוי.

מה שמעניין כאן

זה שמזוז הוכתר כאן בתור הפחדן של המדינה דווקא מפני שבחר להחליט החלטה שמסכנת את שמו הטוב והמשך הקריירה שלו, כאשר ידע שהוא יכול לבחור להחליט את ההחלטה הנגדית שהיתה מביאה לו כבוד ויקר- ואם היה בוחר בה, היה גם זוכה לשבחים על אומץ ליבו.

יוסי ר1

Active member
לכל אילו שמעלי, נזכיר שוב שקצב אינו בוזגלו .

הוא נשיא המדינה. לו היו שומרים את פרטי חקירתו בסוד לכל אורך התקופה, למעט ידיעה קצרה בתחילת ההליך של "נשיא המדינה ייחקר עקב תלונות להטרדה מינית", ואחרי שנה של חקירות היו יוצאים בהודעה שניה "היועץ החליט שאין די בחומר החקירה כדי להעמיד את הנשיא לדין", הייתי אומר ניחא. היו תלונות, נחקרו, נמצאו בלתי מספיקות. אבל לא כך היו פני הדברים. לכל אורך התקופה כל המעורבים, וגם מי שאינם מעורבים פרסמו עובדות, הערכות, ראיונות, השמצות, הדלפות ומה לא. נכון להיום 99.9% מאזרחי המדינה משוכנעים לאור העדויות שהצטברו בידם שהנשיא אכן אנס. ונכון להיום שאר 99.9% האחוזים הנותרים משוכנעים שהמתלוננות א. ב. ג. ד. וכו' הן שקרניות, ואך שקר טפלו על הנשיא. הנזק כבר נגרם לכל אחד מהצדדים - הנשיא, המתלוננות, הפרקליטות, מעמד הנשיאות, הציבור, והמשטרה. במצב עניינים זה, משפט שיקבע באופן חד משמעי, כמי שמוסמך לכך האם הנשיא ביצע את אשר טענו כנגדו, או שלא ביצע, משפט כזה הוא הכרחי. גם אם אין בסופו של דבר די ראיות - ההליך צריך להיות ממוצה עד תום, וישוחרר נא הנשיא עם קביעת בית משפט שהאשמות הן אשמות שווא. או שיורשע, וירצה אם עונשו.

להזכירך:

"לא תהדר דל בריבו". כמו שאין להעמיד לדין את בוזגלו בגלל היותו בוזגלו, כך גם אין להעמיד לדין את קצב מפני שאינו בוזגלו.

יוסי ר1

Active member
"ודל לא תהדר בריבו" ?!?!

גם את בוזגלו צריך להעמיד לדין על אונס, על אחת כמה וכמה. ואם את בוזגלו האנס צריך לתקוע בכלא על אונס, את קצב על אחת כמה וכמה. כפי שלא נהדר דל בריבו, כך לא נחון מי משועי העם בריבו. לכולם צריך להיות משפט אחד. אבל שיהיה משפט!!!! אבל אנחנו כאן התקדמנו כבר לתקופת הורדוס הנאורה, עליו פסקו חכמים "מלך לא דן ואין דנים אותו".

אבל גם:

וכשיהיו בעלי דינים עומדים לפניך יהיו בעיניך כרשעים וכשנפטרים מלפניך יהיו בעיניך כזכאין כשקבלו עליהם את הדין. אין דבר כזה, "טוב נו, אני מודה בשביל המשפחה, למרות שלא עשיתי כלום". צ"ל משפט, השופט צריך להיות אובייקטיבי, והצדדים צריכים לקבל את פסק הדין.

D o r o t h y

New member
איך אתה חושב שאפשר

להמציא ראיות לאונס? ראיות מבוססות וחזקות אפשר למצוא רק מיד לאחר האונס, כשיש ראיות פיזיות. אחר כך זו רק יכולה להיות מילה מול מילה. הרי האיש לא בדיוק עשה את הדברים בפומבי מול עדים. אז אילו ראיות אתה מבקש? ובבקשה אל תתחיל להגיד לי שאם היא לא התלוננה מיד - זו הבעיה שלה.

שרוֹן

New member
עכשיו, אחרי שמיעת דבריו של מזוז

אפשר לתבוע את התובע? ולא הבנתי- קצב יודה בהאשמות של הטרדה מינית- כאלה שהעונש עליהן הוא עד שבע שנים - ולא ישב בכלא, אלא יהיה על תנאי? אין גבול?

shellyland

New member
"מעשים מגונים שלא בהסכמה תוך הפעלת מרות"

כאילו, זה לא שהוא אמר לה "בובה, איזו כוסית את". ההאשמות הן מאוד-מאוד-מאוד חמורות, והעונש פשוט עצוב.

גם זה חמור מאוד, אם לא למעלה מזה

שוב כדאי להיות גבר, בתפקיד פוליטי-ממסדי בכיר, עם מספיק כסף לשני פליליסטים מהרמה העליונה. אתה מטריד ואתה לא משלם. פחחחחחחחחחחח אני ממש דואג לבת שלי.

שרוֹן

New member
מה עצוב?

קיבינימט, ויסלחו לי, אבל זה ואחד קש. אין לנו את הפריוולגיה להשאיר את זה כך. לא שנאנסתי. בעברי אפשר לספור אולי איזה הטרדה וחצי, אבל היום אני מרגישה שהפקירו את הגוף שלי (ושלנו) למדינה. אני לא מהאנשים שיתעצבנו על מעילות ועל נזק ברכוש. זה הגוף והנפש שאני מדברת עליהם.

למעלה