חרם צרכנים

kotej22

New member
לא מאמין שהסטטוס השתנה מאז

אשמח אם תוכיח לי אחרת

Cade Foster

New member
בבקשה

http://www.haaretz.co.il/news/world/1.1576107 תראה, אני לא מבין גדול בכלכלה, אבל ישראל רק נכנסה לארגון הזה לפני שנה בערך, אז מן הסתם שאם היא עד עכשיו לא הייתה שייכת אליו אז היא לא מהמעצמות הכלכליות הכי גדולות. על אותו משקל מדינת ישראל כשהוקמה ב-48 לא הייתה מפותחת כמו שהיא כיום. זה תהליך. אני מסתכל על מה שמתפרסם כל הזמן על מדינות כמו ספרד ואיטליה (הו ברצלונה ברצלונה אה...) שנמצאות בדרך לקריסה ומגיעות לשיעורי אבטלה עצומים (בישראל האבטלה נמצאת בשפל היסטורי! אבל זה לא משהו שהתקשורת תפרסם בכותרות בומבסטיות, הרי לא טוב לה שביבי יקבל טפיחה על השכם, הם מעדיפים את לפיד) ואצלנו שקט כמו האוקיינוס השקט. אז אולי בכל זאת יש לנו אנשים שכן יודעים מה הם עושים? אולי בכל זאת יש לנו את נגיד הבנק שהוא מהטופ 5 בעולם (אם לא הכי טוב)? מה, בגלל ששלי יחימוביץ' ויאיר לפיד צועקים הכי חזק זה אומר שהם צודקים? מה הם כבר יודעים שסטנלי פישר/שטייניץ/נתניהו לא יודעים?

kotej22

New member
גם אני לא מומחה גדול בכלכלה

אבל אני חושב שהנקודת פתיחה שלך מוטעת, אולי כמה מדינות אירופאיות נמצאות בסכנת "פשיטת רגל" ושאר המדינות יתרמו בסופו של דבר וירימו אותם חזרה, כאן בישראל, המדינה תמיד עם מלאי מספיק של כסף, הנגיד מהטופ 5 בעולם שומר שהמצב של המדינה יהיה בסדר, אבל זה על חשבון האזרח, על חשבון כל המיסים הישירים ועקיפים שלוקחים לך בכל צורה אפשרית מבחוץ אולי הכל נראה יפה ומים שקטים כהגדרתך אבל בפנים רקוב, ראה ערך ההפגנות שהיו, ואם אתה רוצה לראות את זה במספרים, הבחור כאן סיכם את זה יותר יפה ממני: http://www.nrg.co.il/app/index.php?do=blog&encr_id=a28b07a102084d28785d2d933122ebb1&id=3177 אז אולי באירופה הם טובעים קצת בבוץ, אבל לפי דעתנו שלנו הרבה יותר עמוק....

lemonade111

New member
בקשר לירידה באבטלה

זה דובר הרבה כבר במחאה החברתית בקיץ. אמנם יש פחות מובטלים אבל השכר שלהם נמוך ויוקר המחיה לעומת זאת התייקר בהרבה ויוקר הדיור בעיקר, ז"א גם אם בן אדם עובד ומרוויח נגיד 3-4-5 אלף, יש לו קושי לשכור דירה, לשלם משכנתא וכיו"ב. שלא נדבר על הגנים שצריך משכנתא שניה בשביל זה.

Cade Foster

New member
אני עונה לשניכם

קודם כל אי אפשר להוכיח שום דבר לפי ההפגנות שהיו. מה כבר היה בהפגנות האלה? אם היית שואל 100 אנשים שונים למה הם מפגינים היית מקבל 100 תשובות שונות. אתה מצפה שאני אאמין שהמפגינים מבינים בכלכלה יותר טוב מהאנשים שמנהלים אותה כאן בארץ? שוב, זה תהליך. אחרי שהמדינה הוקמה הייתה כאן תקופת צנע, ואף אחד לא בכה. בהמשך הקפיטליזם החליף את מדיניות הרווחה ואז התחלת לקבל את המציאות כפי שהיא היום. אנשים כמו שלי יחימוביץ' יחזירו אותנו 40 שנה אחורה לתקופה שבה אנשים חיו בכפרים ועסקו בחקלאות. יש 2 דברים שסותמים את התקציב של המדינה בהשוואה למדינות מפותחות אחרות וזה ביטחון (אין ברירה) וקצבאות לחרדים. ההיגיון הבריא אומר לסגור להם את הברז (ואני בעד כמובן) אבל זה לא פשוט כמו שאתה חושב. אי אפשר הרי להקים קואליציה בלי החרדים וברגע שתעשה משהו כזה הממשלה מתפרקת. רציתם דמוקרטיה? קיבלתם... יוקר הדיור זאת בעיה שלא קשורה למדינה אלא רק לצרכנים הפשוטים שחייבייייים לגור בת"א וכמה שיותר צפונה בתוך תל אביב. כשהביקוש כל כך גבוה באיזור הזה אז למה שהמחיר לא יהיה בהתאם? בכל העולם זה ככה. זה לא שקשה לאנשים להתקיים. פשוט קשה להם להתקיים עם המסיבות בימי חמישי ושישי, עם הנט-סטיק שלהם, עם האייפון כמובן ועם שאר הגאדג'טים המגניבים שהם חובה בכל בית בישראל.

lemonade111

New member
זה מה שמוכרים לך - בעיות הביטחון

אף אחד במאבק לא ניסה להיות מומחה, אבל יש עובדות בשטח, יש כסף השאלה לאיפה הוא הולך, לבעלי הון ואינטרסים פוליטים, או לעם. עקרונות המאבק ברורים רק התקשורת, שתפקידה לעשות סדר, ולבקר את הממשלה, עשתה בדיוק ההפך, עשתה סיקור מגמתי וחיפשה לסכסך ולחפש זבל, מה שהיא עושה הכי טוב. אגב, עיתונאי אחד הדליף, שהם קיבלו הוראה ברורה בקשר להפגנת המיליון, אם יש פחות מ-500,000 לתת סיקור מינימלי ולעבור לנושאים אחרים. לכל מי שהיה במאבק היה ברור על מה נלחמים, יוקר המחייה, יוקר הדיור, ושנבחרי הציבור, עושים למען עצמם ואינטרסים אישיים ופוליטים, ולא למען העם. טענות המאבק גובו ע"י מומחים מידי פעם בתקשורת, שלא מקבלים כסף מבעלי הון. בקשר לתקופת הצנע - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4098350,00.html בקשר למה שסותם את התקציב, תקציב הביטחון זה אחלה תירוץ, אבל העניין הוא חלוקה הוגנת, יש כסף השאלה לאיפה הוא הולך, אני אישית לא בעד שלי יחימוביץ' כי אני לא בעד השמאל, והרבה אנשים שהיו במחאה, לפחות בפריפריה, לא שמאלנים. אני לא בעד לסגור את הברז, אבל כן אפשר להוריד ממנו קצת, כן אפשר לעשות דיור ציבורי, וכן העליות במחירי המזון זה עניין של ריכוזיות, וצוחקים לנו בפרצוף ויש מה לעשות. יש עליה במחירי הדיור לא רק בת"א אלא בכל המדינה, זה עיניין בעיקר של היצע וביקוש ולמדינה יש מה לעשות במיוחד בעניין של דירות חדשות. וכן גם לעודד עובדים תוצרת הארץ ולאכוף חוקי עבודה, מה לעשות עובדים ישראלים זה יקר לקבלנים.

Cade Foster

New member
הטור הכי דמגוגי וחצוף שקראתי בחיים שלי

קודם כל אם הוא באמת היה מתכוון לחפש דירה בפ"ת הוא היה מוצא ואפילו בזול (במקרה אני מכיר זוג שמשכיר דירה שם, אין להם טענות. כך יצא). אבל הוא לא, החיים שלו דבש כעורך ומשורר אז האופורטוניסט רוכב על הגל הזה של המחאה כדי להשמיע את הקול שלו, אין לו מושג מה באמת הולך בפריפריה, הוא עוד אחד מהחיים בבועת ת"א שנגררים אחרי המפגינים (מעניין שדווקא ברוטשילד, מעוז היוהרה, הם החליטו לצאת ולהפגין). והשיא היה איך שהוא כותב על ותיקי הארץ. המשפחה של אבא שלי חייתה 12 נפשות בדירה אחת בת 2.5 חדרים. ולא זה לא היה בתל אביב. זה היה בכרם בן זמרה ומאוחר יותר בחיפה. ואני לא קונה את מה שכתבת על המפגינים. מה אתה חושב היה קורה אם היו מקצצים בתקציב של, נגיד, אמהות חד הוריות לטובת הקמת דירות חדשות. למחרת היתה קמה ויקי כנפו וצועדת. כל אחד פה דואג לתחת של עצמו. פשוט זה נהיה טרנדי לצאת ולהפגין, אנשים רצו להופיע בטלוויזיה והכל בעידוד התקשורת. ראה זה פלא, 5 חודשים עברו מאז, כלום לא השתנה (החשמל מתייקר ב-9%... חיילים משלמים כסף על רכבת יום א'...) אבל אף אחד לא מדבר על זה. הטרנד חלף.

lemonade111

New member
חוץ מהקטע של הפריפריה

אני דווקא די מסכים איתו. אגב, אם לא שמת לב אני ואתה מאותה העיר, וההפגנות שאני הייתי הם באותה העיר ולא ברוטשילד. גם אותי מעצבן ואפילו מאוד איך שהם מתייחסים לפריפריה, למה מתי ביקרתם שם לאחרונה? אני גם מסכים איתך שהרבה הגיעו למחאה ולהפגנות בשביל התחת של עצמם, אבל היו ניסיונות לאחד וכולם ידעו לאיזה מאבק הם נכנסו, אבל מה שחשוב זה עיקרי המאבק שלדעתי מוצדק. כמה דברים לגבי תקופת הצנע, גם המשפחה שלי גרו בדירה קטנה אולי 2 חדרים איזה 2-3 משפחות, מי היה מאמין שאפשר לעשות דבר כזה היום? לא היה קל באותו זמן ואנשים כן בכו אמנם היה להם תקווה והיה גג של מדינה שדואגת לאזרחים, ואנשים לא בהכרח הסתדרו עם המשפחות האחרות באותה הדירה. המדינה אז הייתה בפיתוח ונבנתה הרבה בזכות פיצויים מגרמניה, לא בהכרח אנשים מצאו עבודה אבל אם מצאו והיה אז הרבה חברות ממשלתיות, היה להם יותר ביטחון כלכלי, קביעות ופנסיה, ובחלק מהתקופות שלא היה משבר בענף הבניה גם הדירות לא היו יותר מדי יקרות. עד 67' קצת אחרי משבר בענף הבניה ועם כיבוש השטחים, התחילו להעסיק עובדים פלסטינאים בבניה כי הם יותר זולים, הרבה אנשים שנפלטו מענף הבניה במשבר או אחרי שהעדיפו עובדים פלסטינאים, נכנסו במקומות עבודה אחרים, שוב עם ביטחון כלכלי תחת מדינה סוציאליסטית, ולא כעובדי קבלן. היה אז גם תנופה בענף הבניין אז גם יכלו לקנות דירות יותר בזול. בקיצור, גם אז לא היה קל למצוא עבודה, אבל לא היו מפטרים אנשים אחרי 9 חודשים או 5 שנים כדי לא לשלם פיצויים. אה וגם בקשר לדיור, גם אם לא בהכרח היה כסף לקנות דירה היה דיור ציבורי ומי שנהנה ממנו, בד"כ עולים חדשים, יכל לקבל אותה בדמי מפתח ולהרוויח ממנה עד היום. גם באירופה יש דיור ציבורי (גם פה אבל מאוד מסויימות ורק למי שזכאי והרבה בהמתנה) בד"כ לאוכלוסיות חלשות ונזקקות. מה שיש לנו היום זה מדינה שלא לוקחת אחריות וקבלנים שבונים לעשירים בלבד.

אני חושב שכל עוד הצרכנים מקבלים את זה ש...

הם צרכנים , אז שום דבר לא יעזור להם והם תמיד ישארו בידי התאגידים (למרות הדימיונות על מחאות אלק אקראיות) צריך שיהיה מדר בני אדם ולא מרד צרכנים כל עוד הפפטס ישארו פפטס לא יעזור להם שום חרם ושום בטיח

לא נכון. אנחנו אשמים!!

אנחנו חבורה של אפסים. אני אתן לך דוגמא רק את עצמי, אני מחרימה את ארומה מאז הסיפור עם העובדת שהושפלה על רקע גזעני. אם כולם היו עושים כמוני אז הרשת הייתה מקבלת מכה רצינית ואולי אפילו מצמצמת סניפים. אבל לכולם לא אכפת בכלל שהם נותנים גיבוי לתופעות מגעילות כאלה וחושבים בצורה אגואיסטית, יש הרי מלא מקומות לשתות ולאכול בהם ולא צריך להינעל על רשת, תמיד יש אלטנטיבה, אבל לאנשים לא אכפת והם מספקים רק את התאוות הרגעיות של עצמם בלי יכולת אמיתית להחרים. "אני", לצערי, זה לא מספיק בשביל לעשות שינוי, אבל בתוכי אני יודעת לא להתייאש ושלהחרים את מי שצריך - זה מצויין, ואם כולם היו עושים אותו דבר אז היה לנו כוח צרכני והיינו יכולים לעשות שינוי.

שינוי בצרכנות לא יוציא אותנו מהכלא הצרכני

אני חושב בכלל שהגיזענים הם אלו שעושים חרם בגלל שקרתה השפלה על רקע גיזעני כשבעצם כל העובדים מושפלים על בסיס קבוע, על ידי החברה הזו או על ידי כל חברה אחרת

lemonade111

New member
נכון מאוד

אני לא הפסקתי להחרים את הקוטג' מאז שהתחיל החרם, גבינה אני קונה פעם בכמה שבועות שיש מבצע גבינה גדולה זה מספיק לי. יוגורטים אני בכלל לא קונה של החברות הגדולות. את הרכבת אני מנסה להחרים מאז התאונות הגדולות והרשלנות שהתגלתה, וכמובן כל הבעיות הנוספות ששומעים מידי פעם עם הרכבת שמצביע על מה שהולך שם, ושהרכבת בהרבה מקרים הוא עסק משפחתי במינימום פיקוח מדינה, אני תמיד מעדיף אוטובוס אלא אם כן אין ברירה ואני ממהר. ארומה, מידי פעם יצא לי לבקר (בצפון) רק בשביל קפה, באמת לא אהבתי לשמוע את מה שקרה או קורה שם בסניף בת"א ואם זה ממשיך זה באמת סיבה להחרים.

בטח אפקטיבי!

אם לא היו לי בעיות עם ההורים הייתי מגדל עז בחצר וממנה לוקח חלב במקום להיות כבול עם תנובה/יוטבתה (ושטראוס מוחרמים ע"י הציבור הדתי ואני)

lemonade111

New member
עז זה הכי טוב

הבעיה לעיזים יש חלב רק בחלק מעונות השנה, אפשר להוסיף גם כבש, זה גם אחלה שווארמה
.

eietmo

New member
לעזים, כמו לבני אדם, פרות וכל יונק אחר

יש חלב רק אחרי שהן ממליטות.

אפרופו חלב,

שתיתי אתמול חלב ישר מהפרה, - זה טעים! למה לעאזזל לא מוכרים חלב עם 40% שומן?

eietmo

New member
דבר ראשון

כן מוכרים (38 אחוז) זה נקרא שמנת מתוקה. דבר שני, כטבעונית אני בהחלט לא ממליצה לצרוך חלב פרה. החלב נועד בשביל העגלים ולא בשבילינו, לדעתי זה דיי מצחיק ששתית חלב ישר מהפרה...הרי לא תשתה חלב ישר מאשה זרה שמיינקת
אבל לא נכנס פה לויכוח.

זה החלב הכי אמיתי והכי טעים,

אני אוהב חלב פרות, שמנת מתוקה? אני אנסה, בנוגע למשפט האחרון שלך אני לא הייתי חושב לרגע, זה טבעי שאדם ישתה חלב פרה, אך זה לא טבעי שאדם בן 20+ ישתה חלב אם, בתור חולה חלב אני מת על חלב פרות

eietmo

New member
טבעי? לא זה ממש לא טבעי

חלב פרות נועד לעגל, לא לבני אדם. זה לא טבעי בדיוק כמו שזה לא טבעי שתשתה חלב אם. אבל אני לא אומרת לך מה לעשות,תשתה מה שבא לך, סתם מעצבן אותי שאתה חושב שזה טבעי...

למעלה