רואים שאתה כותב מהלב...
אבל מה לעשות שבדברים כאלו ראוי להכניס גם את הראש לפעולה.
הרבה ממה שכתבת נכון, אבל רוח הדברים לטעמי מנותקת מעט מהמציאות המורכבת המתקיימת בישראל.
ברור לי שיש רדיפה אנטי-חרדית בישראל היום. לא שהיא תמיד מנותקת מעובדות אבל ככלל יש תופעה קיימת של שנאת חרדים על ידי ציבורים אחרים.
ברור לי שראוי ורצוי לשמר את מוסד לומדי התורה של הציבור החרדי ואף לקדשו- גם כי הוא חלק בלתי נפרד מהתרבות היהודית אך בעיקר מאחר והחברה החרדית מגדירה את עצמה דרכו.
למרות זאת, נוצר מצב בו חלק ניכר מהעם מנתק עצמו מהמדינה מבחינת תרומתו אליה אך דואג לקחת ולחטוף ממנה תקציבים והטבות.
אני אגלה לך משהו, השירות הצבאי הוא רק כיסוי. לא חשוב לי שחרדים ישרתו בצבא- חשוב לי שהם יחזרו להיות חלק מהעם ומהמדינה.
חשוב לי שהם יעבדו, ישלמו מיסים ויצאו ממעגל העוני שחלק מקברניטי החרדים מנסים לשמר...
חשוב לי שכל אזרח בישראל (יהודי, ערבי, נוצרי, חרדי, דתי ואוזבקי) יתן חלק מעצמו לטובת העם והמדינה, כשלדעתי ראוי ורצוי לעשות זאת דווקא בשירות לאומי בלתי אמצעי ולא דרך הצבא.
המצב במדינה הוא לא אופטימלי, אבל עצם הנגיעה בעצב הבעייתי שנקרא שילוב חרדים במדינה ובעם והחזרת הטבות המדינה אל כלל העם ולא רק לציבורים שניצלו אותה עד כה מבחינתי מבורך.
אני בעד לפתח גישה מעט יותר ביקורתית גם כלפי הציבור שאתה חלק ממנו, אני עושה את זה.. רק שלרוב אנשים שרוצים להרגיש חלק מקבוצה מקדשים אותה כך שאינם רואים את הבעייתיות שהיא יוצרת- ועל זה נאמר "טול קורה מבין עינייך"