חצוי ובדילמה

תודה לכל המגיבים

תודה על הדיון המעניין. נהניתי מההתייחסות (למרות שכשלתי במטרת העל הסודית שלי לפתות מגיבות תמימות לתוך האמבטיה שלי). סליחה לפותח השרשור על המחטף, אתנחם באמונה שהדיון היה רלוונטי גם אליו.
קשה להתאים עצות מדוייקות כשלא מכירים את פרטי המקרה, ואני הרי לא חלקתי אותם עמכם, אבל הדיון עדיין היה מעניין. ספציפית, הקשר שיש לי עם חברתי הרבה יותר מוצלח מהרושם שנוצר פה, והנסיבות יותר מורכבות. אנסה לדלות מהתובנות הכלליות שהבאתם את מה שרלוונטי למקרה הפרטי שלי.
בסופו של יום, כאדם היפר-רציונלי (ונטול אמפתיה, ובעל הפרעות זיקפה, שעון ביולוגי רעשני, נטייה לבוגדנות, מקורנן ובעל הפרעת ROCD), אפנים רק את החיזוקים החיוביים להחלטה שהגעתי אליה מראש ואתעלם מהחיזוקים השליליים.

מריוס זכריה

Member
מנהל
That's the spirit!

שירה190

New member

בינינו? בסוד? בלי שישמעו? חוש הומור זה הדבר הכי חשוב בכל מערכות היחסים הקיימות בעולם. מעט עוקצנות לא מזיקה בשילוב עם ההומור.
קבל ח"ח ואפילו שניים

הגדרה שאולי תעזור לך

שלום,
אני עונה בשם מרכז טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול ממוקד). נראה כי אתה מתמודד עם מצב שלא הייתה אליו מספיק מודעות עד לשנים האחרונות, וכיום ידוע בשם ROCD - מחשבות טורדניות וכפייתיות לגבי מערכות יחסים. ההתלבטויות החוזרות, הפחד מפספוס וחרטה הם מאפיינים חשובים מאוד בהפרעה זו. כמו כן, לא כתבת במפורש, אבל אני מבינה מדבריך שיתכן ואתה עושה פעולות חוזרות כדי להשיג רמה גבוהה יותר של וודאות (אם הבנתי נכון אתה משתף את בת הזוג ואתם מדברים שוב ושוב על הנושא מסיבה זו. תקן אותי אם טעיתי). מציעה שתקרא על הנושא, אשמח לשלוח לך לינקים רלוונטים אם תרצה, ובמידה והתיאורים יתאימו לחוויה שלך, הייתי מציעה לשקול פנייה לטיפול שיכול לסייע לך להתמודד בצורה שונה.
נקודה למחשבה שתפסה אותי במה שכתבת - האם רמת המשיכה השתנתה כשבת הזוג עברה משבר? מה קרה בזמן זה ומה קרה אחרי המשבר?

shirael

New member
אוי, נפלא!

"האם אתה הופך שוב ושוב בבעיה שמטרידה אותך ועושה נסיונות חוזרים להתייחס אליה ולפתור אותה? אתה כנראה סובל מהפרעה טורדנית כפייתית!"

די נו. בני אדם עוסקים במה שמציק להם. אני האחרונה שתתנגד לתהליכי טיפול ועבודת מודעות, אבל מכאן ועד להמציא *עוד* פתולוגיה נפשית חדשה הדרך ארוכה (ומרוצפת כסף, בדרך כלל).

looking 4the

New member
אולי תלכו ליעוץ זוגי ?

סתם סתם.

תקשיב,
אתה צעיר
רק בן 27
אל תשאר במערכת יחסים רק כי אתה מפחד לא להשיג משהו טוב יותר.
או רק כי שוק הפנויים פנויות לא קל.

אל תתחתן מפשרה.
תתחתן עם אישה שאתה אוהב מאד ונמשך אליה בטירוף. כן - בטירוף.
תתחיל הכי גבוה שרק ניתן כי גם ככה השגרה מורידה.

בהצלחה

למעלה