חצוי ובדילמה

BoByBiRd27

New member
חצוי ובדילמה

שלום לכולם.
אני כבר הרבה זמן קורא סמוי בפורום, אך הפעם אזדקק לעצה.
אני וחברתי כבר כשנה ותשעה חודשים יחד. מן ההתחלה, כשהתחלתי איתה, עלתה מחשבה בראשי שהיא לא הטעם שלי, ואיני נמשך אליה יותר מדי, אך אין לי מה להפסיד.
באותו הזמן גם הרגשתי די בודד, ולכן פשוט עזרתי אומץ ופניתי אליה. מהרגע הזה יצא קשר חזק במיוחד: מהדייט הראשון היה נראה לנו שמצאנו את אהבת חיינו (ואני לא צוחק - זה באמת הייתה התחושה, ואני לרוב אדם די סקפטי בנושא הזה). חברתי היא אדם מקסים, אוהב, מקשיב, חברה טובה (היא אולי החבר הכי טוב שלי היום), פתוחה, בעלת תחומי עניין משותפים ואינטליגנציה רגשית גבוהה. נראה שיש בינינו חיבור מעולה - שיוצר כימיה אדירה כבני אדם, שניתן לומר עליהם שהם אפילו די שונים אחד מהשני.
כעת, לאחר שעברנו אפילו ירידה גדולה בקשר - בעקבות משבר אישי שבת זוגתי עברה - ושהפכה לעלייה כשהיא יצאה ממנו, אני מרגיש שוב את עניין המשיכה. אני פשוט מרגיש שאני לא נמשך אליה. זה לא שהיא לא יפה בעיני, אבל היא לא מושכת אותי: מינית, פיזית, ופנימית. ההרגשה היא שיש משיכה אדירה של שנינו כבני אדם וכחברים מעולים, אך חסר משהו. זה התבטא בתחילה ביחסי המין, שהיו לא משהו מבחינתה, אך הבעיה הזאת לאחרונה נפתרה, והיא גילתה עצמה מחדש בעוד אני מרגיש שאין לי את הזיק הזה כבר והחשק שלי מולה יורד.
חבל לי לעזוב את הבחורה שעד לפני כמה חודשים נראתה לי האישה של חיי - אבל אני פשוט לא מרגיש טוב בידיעה שאשאר איתה. ישנו גם את הפחד מה"בחוץ" הזה - משוק הפנויים/פנויות שרואה בך את החיצוניות בלבד (ולא שאני נראה רע) ונראה שלא מחפש את החיבור האמיתי עם האדם. אני מפחד גם שאתחרט על ההחלטה להפרד בעוד חודש-חודשיים, ואבין שאני לא יכול למצוא משהו טוב יותר ממנה, ואז היא לא תרצה אותי יותר.

בקיצור - אני חצוי בין היצר שלי לבין העומק שנוצר בינינו. חבל לי לאבד אדם כה יקר וחשוב.

אשמח לעצתם

במילה אחת -

שחרר.
בשתי מילים - לא יעבוד.
בשלוש מילים - אתה מאמלל אותה.
בארבע - מגיע לה ולך יותר.

בהצלחה

BoByBiRd27

New member
אבל... אבל...

ראשית, תודה על התגובה.
שנית, זו המחשבה שמתורצצת לי בראש כבר איזה חודש - לשחרר. אותי ואותה.
שלישית - אני פשוט לא יודע אם אמצא משהו טוב כמוה בשבילי. הייתי כבר בקשר שבו הייתה משיכה מינית מטורפת, אבל לא הייתה משיכה אינטקטואלית - וזה אחד הדברים הבסיסיים שאני מחפש בקשר שלי. אני לא מחפש אולי משהו שלא קיים?

shirael

New member
ונניח שכן.

לא תמצא יותר טובה ממנה. אז מה? האלטרנטיבה היא להישאר בתוך קשר שלא עושה את העבודה (אתם פחות משנתיים ביחד ואתה כבר מדבר על חתיכת חוסר עמוק ביניכם) ולאנוס את המפה. תאמין לי, כשנמצאים במשהו לא מתאים מתוך חיפוש וגישוש יש בזה עוד תמימות, זה נקי, אבל ברגע שכבר יודעים שזה לא זה ומחליטים להישאר בכל זאת - התמימות הזו אובדת ומשהו הרבה יותר אפל מחליף אותה. אתה לא רוצה להגיע לשם, ולפי מה שאתה מספר עליה, זה גם ממש לא מגיע לה.

אז היית בקשר שכולו משיכה ובלי תוכן, ועכשיו אתה בקשר שכולו תוכן בלי משיכה. מה גורם לך לחשוב שפה זה אמור להסתיים? אתה רק בן 27. תמשיך בדרך שלך, תלמד מכל אישה שתכיר דברים חדשים על הצרכים האמיתיים שלך בקשר, וסביר להניח שמתישהו תגיע לזו שהתמהיל איתה יהיה נכון לך יותר.

נשמע שכרגע אתה בעיקר מתנהל מרוב פחד, ולאישה המדהימה והנהדרת שאיתך לא מגיע להיות עם מישהו שהיא עבורו רק "הכי טובה שהצלחתי למצוא".

BoByBiRd27

New member
רק הבהרה

שוב, תודה על התגובה.
התחושה אינה "זה הכי טוב שהצלחתי למצוא". המחשבה הזאת לא עלתה אצלי מעולם - אם זה היה עניין שכזה, בו אני מתפשר כי זה פשוט מה שהצלחתי למצוא - לא הייתי איתה אחרי שנה ו9 חודשים. אין פה התפשרות עליה בגלל שהיא הכי טובה ממה שקיים כיום - אלא היה חיבור עמוק רגשי מן ההתחלה. הבעיה העיקרית היא המשיכה שלי אליה - שהיא פשוט נראית שכמעט לא קיימת.

יש לי כמה רעיונות

וכולם יריקות בחושך כי אני לא מכירה אתכם. אמנם יש את האספקט הזה בנרטיב שלך שמלכתחילה 'עשית לה טובה' כי לא היה לך משהו טוב יותר לעשות עם האיבר שלך, ואז פתאום בפוקס גילית שהיא בעצם מדהימה ונשארת לקבל ממנה את כל הטוב הזה שמעצבן אותי. אבל אם אני עוצמת לרגע עיניים ועושה את עצמי לא קראתי את החלק הזה - יכול להיות שמרוב כל הטוב הזה היא כל כך הסייפ זון שלך מבחינה רגשית שזה הופך אותה ל'אחות'? ועם משפחה כידוע לא מזדיינים? ואם נניח היא הייתה פחות מדהימה ונאמר קצת יותר בת זונה אנוכית - זה היה הופך אותה ליותר מושכת?

כי יש לי הרגשה שאתה צריך אחת שתסתכל עליך היא מלמעלה ותחזיק תהיה אותך קצר. אחרת אתה לא מספיק אסוף ולא מספיק דרוך.

המשפט

הלפני אחרון התחרבש. צריך להיות

כי יש לי הרגשה שאתה צריך אחת שתסתכל עליך מלמעלה ותחזיק אותך קצר.

BoByBiRd27

New member
אז פשוט אין לך מושג אל מי את מדברת

מישהי שתחזיק אותי קצר פשוט לא עושה לי את זה.

ואשמח, אגב, למרות שאני יודע שיש לך היסטוריה (ממה שאני קורא בפורום), שלא לשפוט. לפעמים הדברים הכי עמוקים ואמיתיים מתגלים ברגעים ובמהלכים שאתה לא מאמין בהם בהתחלה ואתה חושב שלא יצא מהם כלום. לי ולחברה שלי, באמת ולא כאשליה, יש את הקשר הכי פתוח/כנה/אמיתי שאני חוויתי עד היום. וזה לא משהו פאסיבי שאני מקבל והיא נותנת את כל הטוב הזה. מדובר בהדדיות אמיתית ובאהבה חזקה על בסיס אישי וכימיה אישית טובה מאוד.

אני תמיד קשובה

לנרטיב הראשוני. כי שם הוא מגיע בלי סינון שהוא עובר אחר כך בעקבות התגובות והביקורת, והוא מגלה הנחות יסוד ונקודות מוצא של קשר. אתה טרחת לציין שהתחלת מנקודה חלשה ולא עפת עליה מלכתחילה, אחרי זה היה הגילוי של מדהימותה וחיבור מדויק לצרכים הרגשיים שלך, ועכשיו אחרי הסיבוב, אתה חוזר לסקוור וואן. יש לך חברה שאתה טוען שהקשר איתה באמת ולא כאשלייה הכי פתוח/כנה/אמיתי שאתה מורח אותה כבר תקופה ולא מדבר איתה על איך שאתה מרגיש
, ומסתובב בתחושת עליונות מסוימת מעליה מעצם זה שאתה מחזיק בה כי היא טובה לך, מספקת את הצרכים, בזמן שאתה לא מספק את שלה. אז יש שם סתירה פנימית אצלך. הקשר לא מתבסס על זה שאתה אוהב אותה אהבת נפש ומוכן להתאבד בשבילה מרוב אהבה, אלא על זה שהיא אדם מדהים ואתה הבעלים הגאה של האדם המדהים. ומרגיש אידיוט לוותר ו'למכור' פריט אספנות שכזה, כי לך תדע מה יניב השוק במקום, שלא לדבר שהוא <היא :) > מייד ייחטף למרבה במחיר המאושר.
מהמקום הזה גם יתכן מאוד שהיא פשוט כבר 'פתרה' לך את הסוגיות שהיית תקוע עליהן כשפגשת אותה באמצעות 'החיבור המדהים', ותפקידה בכוח פשוט הסתיים מבחינת הנפש שלך.
והזין שנאמן לאמת הפנימית יותר מאשר לצרכים הרכושניים שלך פשוט דורש אהבת אמת
.

בקיצור, עזוב את סיפורי לילה ולילה מאת מריוס על השתלת זיקפה וחשק במקום שהמשיכה אמרה גומר על הקשר.
במקום שאחד בפנים והשני מסתכל עליו מבחוץ כאובייקט לסיפוק צרכים לא יצמח שום דבר בריא וטוב.

BoByBiRd27

New member
העניין שאנחנו כן מדברים גם על זה

כך שלומר שרימיתי אותה וניצלתי אותה זו קריאה קצת דיכוטומית של המציאות שמניחה שכל הזמן הזה פשוט חשבתי איך לנצל אותה ותו לא. גם לה הייתה את הבעיה הזאת בעבר (ועובדה שאני יודע את זה - כי דיברנו גם על זה) והיא החליטה להמשיך הלאה, אולי מכיוון שהייתה במשבר אישי.
אני מסכים עם עניין המשיכה והאמת, רק שלהציג את זה כאילו שיקרתי לה כל הדרך זו הצגה מאוד שחורה-לבנה של הדברים.

shirael

New member
שים לב מה אתה עושה,

אף אחד לא אמר ששיקרת ורימית, אף אחד. בכך שאתה קורא את הדברים כאילו שהמסר שלהם הוא כזה, אתה עושה להם דה-לגיטימציה - הרי אם מאשימים אותך שאתה שקרן ונצלן, לא צריך להקשיב למה שהם אומרים. גם זה (כן כן) טריק מוכר של המוח, שיעשה הכל כדי לחסוך ממך את ההתמודדות עם האמת.

אז לא נקל עליך ונגיד את זה שוב - אתה לא רמאי, לא שקרן ולא נצלן. אתה אדם שמנסה לעשות כמיטב יכולתו, ואפילו ניגש ומתייעץ עם זרים כדי שיעזרו לו להבין את המצב שבו הוא נמצא, כדי למזער פגיעה בכל הצדדים. זה יפה וזה ראוי. זה לא משנה את המציאות.

אתה חייב להבדיל בין כוונה מודעת לכוונה לא-מודעת. הראשונה היא מה שאתה חושב שמייחסים לך פה - שניגשת באופן מחושב לנצל נערה מסכנה - וברור לכולם שזה לא נכון. אבל השנייה, הכוונה הלא-מודעת, היא מה שמנסים לפקוח את עיניך אליו, וזה תמיד לא כל כך נעים לראות, וזה תמיד הכרחי כדי להבין את המציאות נכוחה.

עד עכשיו כל מה שאתה אומר, כולל ההבהרות, נקרא כהתחמקויות מלהודות מול עצמך שמה שמשאיר אותך איתה הוא פחד שלא תמצא יותר טוב.לא התכוונת שכך יהיה, אתה רוצה עבורה רק טוב, לא תכננת ככה - הכל לגיטימי. אבל זה לא משנה את המציאות.

I C E M A N 7

New member
איך שהסתבכת

זורקים לך פה מונחים כמו "אהבת אמת" ו-"הזין והאמת הפנימית שלו", וזה מקדם אותך כפי שמאז ומעולם פלספנות קידמה קונקרטיות. ציון 10 ביצירת שרשורי פורום כאורך הגלות, ו-0 בקבלת החלטה.
הרי "אהבת אמת" היא אניגמה שאדם מקדיש חיים שלמים בניסיון לפצחה ו/או בלהחליט אם היא בכלל קיימת, ו-"הזין והאמת הפנימית שלו" הוא זה שגם ישלח אותך להתקשר אליה באמצע הלילה כשאתה שתוי בעוד חודשיים.

אתה בחור רציני ומודע, שאף עשה תחקיר ממושך אודות הפורום ויושביו בטרם החליט לחשוף את ערוותו ברבים. אתה יודע יפה מאוד שהדילמה שלך שכיחה, שאין פה פיתרון ברור וחד משמעי, ושמדובר בהימור ותו לא.
אז חדל קשקשת, קבע לעצמך מועד אולטימאטום, והנח את הז'יטונים.
ומרגע שעשית זאת, תדבק בהימור ולא ב"אמת".
כי אין לי מושג מה מגיע לה ומה לא, אבל זה פשוט לא הגון להמשיך למרוח את זה.

Aski7

New member
רגע אז

היא כמובן יודעת איך אתה מרגיש נכון?
כי הרי יש לכם קשר הכי כנה/אמיתי/פתוח...
נו ומה דעתה בענין?

BoByBiRd27

New member
כמובן שכואב לה

אבל היא טוענת שאולי זה המשבר שהיא עברה, והיה קשה לשנינו, ושאלו תוצאות הלוואי שלו, ומצד שני היא תומכת בי לאורך כל הדרך בהתלבטות שלי.

תומכת בך? איך בדיוק תומכת בך כשאתה

אומר שאתה בכלל לא נמשך אליה?

אחת נורמלית, אחרי "הודעה" כזאת היתה קמה והולכת.
התחלת איתה כי היית לבד ולא כי באמת רצית אותה. בהמשך התיידדתם וכבר מה שהיה בהתחלה לא כל כך היה משנה לך.
רק ששכחת שזה כן משנה, כי עובדה, כל הקשר איתה היום נקבע על משיכה מולה.
אם זו היתה באמת אהבה אמיתית, לא היית מתלבט בכלל ולא היית נתקע על עניין המשיכה.
אנשים שנשארים נשואים לאורך שנים, לא נשארים כי קיימת משיכה מינית חזקה אלא כי קיימת שותפות ואהבה אמיתית עמוקה.
זה תמיד משנה פאזה.
אבל פה לא שונתה הפאזה, לא באמת קיים עומק.
פה אתה סתם מספר לעצמך סיפורים שקיים ביניכם קשר כי אין מישהי אחרת באמת שיכולה להיות תחליף.
כשאין תחליף למישהי, אתה תרגיש את זה לבד, לא תצטרך בדעות או חיזוקים של אחרים כי אתה פשוט לא תרצה לתת לה ללכת.

shirael

New member
אם אנחנו בענייני הבהרות,

חשוב שתעשה אחת עם עצמך, כי האנשים שאנחנו הכי יודעים למרוח בשקרים מפייסים הם עצמנו:

"אני פשוט לא יודע אם אמצא משהו טוב כמוה בשבילי."

זה אתה אמרת, לא אני. בעברית זה אומר שאתה חושב שהיא הכי טוב שתצליח למצוא. זה אולי לא נשמע יפה, אבל זה אנושי, ומאוד מאוד חשוב שתכיר בכך שזה מה שאתה באמת חושב, כי למרוח אפשר את כל העולם, אבל אם תעשה את זה לעצמך לא תצליח להתקדם לשום מקום. קודם כל תגיד את האמת. לעצמך.

BoByBiRd27

New member
אבל מכאן באה הדילמה

בדיוק מהמקום הזה - של הכימיה האישית, שהיא ברמה אחרת, מול הכימיה המינית, שהיא ברמה מתסכלת.

shirael

New member
תקרא שוב את התגובה של מפלצת

פה למעלה, שנכתבה ב-10:02. אם תצליח להתגבר על ההתנגדות האוטומטית לדברים שהיא אומרת (כי זה נכון, הם לא קלים לעיכול, בעיקר למי שרגיל למרוח את עצמו, כלומר ממש ממש לכולנו) - היא מנתחחת את המנגנון התת-מודע שאתה מתנהל לפיו ואני מסכימה איתה ב-100%.

אין הפרדה בין כימיה אישית לכימיה מינית, זה סתם תרגיל הסוואה של המוח שנועד להשאיר אותך במקום המוכר והנוח. תהיה אמיץ ותראה את זה.

למעלה