חפש את האקדמיה

אהרן5

New member
חפש את האקדמיה

שלום חברים. יש לי תיאוריה חדשה. התיאוריה שלי נמצאת בתחום שבין הסוציולוגיה והפילוסופיה (אני קורא לזה: "פילוסופיה מעשית"). אני אדם קטן, מגיע מבחוץ, כך שכל הדלתות סגורות בפני: השלטון, התקשורת, האקדמיה. אני רוצה להציג את התיאוריה שלי בפני מישהו שסוף סוף יבחן אותה בצורה רצינית. בהחלט יתכן שאני טועה, ולכן אני אקבל בשמחה כל הערה שתסביר לי את טעותי. אני מסתובב עם התיאוריה שלי בפורומים שונים באינטרנט כבר שנים ועדיין לא הצלחתי להשיג התייחסות אחת רצינית. אני משווה את מצבי למצבו של גלילאו: יש מצב קיים בו כולם "יודעים" מה נכון, כולם "יודעים" שתיאוריות צריך להגיש רק דרך המדע, לפי קריטריונים ידועים. אם למישהו יש גישה מהפכנית (מן הסתם הוא מגיע מחוץ למערכת), הרי שכל הדלתות סגורות בפניו... ==== על קצה המזלג: התיאוריה שלי מכונה: "מודעות לנורמות". אני טוען שהחברה המודרנית היא מפגרת ופרימיטיבית בכל הנוגע להבנתה את עצמה: לא קיים שום גוף העוסק בנושא הנורמות שלה. מה הן הנורמות של מערכת החינוך? מה הן הנורמות של מערכת המשפט? מה הן הנורמות של התקשורת? מה הן הנורמות של האליטות? מה היא תרבות השלטון בישראל? אלו הן סוג השאלות שאיש מעולם לא חשב לנסות לתת עליהן את התשובה. לא חשב אפילו לשאול אותן... האם הרשות הפלסטינית מושחתת? כן, כולם יודעים. האם השלטון בישראל מושחת (כתרבות, כשיטה, כמערכת, כנורמה)? הס... לא יעלה על הדעת לשאול שאלה כזו... מדוע? משום שזו שאלה מכלילה... ובכן חברים, הפתעה: בחברה שלנו קיימות כמה "אמונות תפלות" (קבעונות שאנו מאמינים בהן ולא מסוגלים לזוז מהן). אחת מהן היא: אסור להכליל! למה? ככה. זו כמובן טעות ממדרגה ראשונה. תרבות זו הכללה. לעם הבריטי יש את נורמות הנימוסים שלו, לעם הישראלי יש את תרבות החוצפה שלו. בוודאי שאפשר להכליל. חברה זה נורמות ונורמות זה חברה (במהות). למעשה מה שמבדיל בין צבר של פרטים ובין חברה זה בדיוק הנורמות שלהם. אין פשוט שום אפשרות להתייחס לשום דבר שקשור ל"תרבות" או ל"חברה" מבלי להכליל. כלומר: לא רק ש"מותר" להכליל, בכל הנוגע לחברה - חייבים להכליל! מה הן הנורמות שלנו? אין תשובה. לא שואלים - לא מחפשים תשובות... אין מודעות לנורמות! אני טוען ש:נורמות - יש דבר כזה! חוק ודמוקרטיה אינם כלים מספיקים לניהול חברה. אלו כלים שנוצרו כדי להשתית נורמות "טובות", אלא שהתלהבנו יותר מדי מן הכלים ושכחנו את המטרה... איך נדע אם הכלים הצליחו? איך נדע אם אכן הקמנו חברה בריאה? צריך לבדוק את הנורמות עצמן (חברה זה נורמות). במדינה בה המערכת השלטונית מושחתת (כתרבות), הרי שכל מה שהדמוקרטיה מאפשרת לאזרח הוא רק להחליף מושחת אחד במושחת אחר... לאזרח אין שום השפעה, שום גישה, אפילו שום מידע! ! בכל הנוגע ל"תרבות השלטון". למה הדבר דומה? לנאנסת בזירה של אונס קבוצתי הרשאית בכל פעם לבחור את האנס המועדף עליה, שיהיה הבא בתור לאנוס אותה (לא מומלץ לנסות בבית)... אין לה שום השפעה על זירת האירוע (האם מדובר בזירת אונס או זירת נופש) בדיוק כשם שלאזרח אין שום השפעה על תרבות השלטון (האם מדובר בתרבות של שליחות או תרבות של שחיתות). לא רק השפעה, אפילו שמץ של מושג אין לנו! איש אינו יודע מהם מאפייני השלטון. הנושא מופקר לשיחות סלון. (בסוד אגלה לכם: כולנו יודעים בינינו לבין עצמנו שהשלטון מושחת, אך לעולם איננו מעלים זאת לדיון בגלוי על השולחן). זוהי תופעת "בגדי המלך החדשים" בת זמננו: כולם יודעים שהשלטון מושחת, אך משחקים כאילו הוא תקין. ומדוע? משום ששאלת תרבות השלטון מופקרת לשיחות סלון ואין שום גוף (לא גוף מדעי, לא גוף תקשורתי, ולא גוף ממלכתי) שעוסק בה. ככה לא בונים חברה. כך גם בנושא התקשורת. יש לה בעלות על ההחלטה על מה נדבר ועל מה לא נדבר (הנושאים שיעמדו לדיון על סדר היום הציבורי). התקשורת קבעה שנושא "איכות השלטון" לעולם לא יעמוד לדיון ציבורי. למה? ככה. ואין עוררין. אני רוצה שיערך דיון ציבורי בשאלה האם כדאי לבצע הורדה דרסטית בשכר הבכירים (יותר מחצי)? אני רוצה לשמוע חוות דעת של אנשי מקצוע שונים בעניין. אין עם מי לדבר... עושה רושם שאנו חיים בחברה פרימיטיבית שמפקירה את הזרקור הציבורי לידי שיקולים עלומים מבלי להבין את הכח האדיר שיש לתקשורת בכל הנוגע לניהול חברה ולנורמות שלה... כך גם בנושאי חינוך: האם אנחנו חברה נאורה מודרנית אשר לוקה בנורמות הבאות: העדפת שיקום על הרתעה, "הבנת" אלימות, חוסר גבולות, "הגשמה עצמית"?... אין עם מי לדבר. אף אחד אינו יכול לענות "כן", אף אחד אינו יכול לענות "לא". איש מעולם לא העלה על דעתו לנסות לאפיין את הנורמות שלנו. ==== בהחלט יתכן שאני טועה, ואני גם אשמח להבין למה. ואולם כבר כשלוש שנים אני מתרוצץ עם התיאוריה שלי, והייתי מאוד רוצה לקבל ולו פעם אחת התייחסות מקצועית רצינית. אני מחפש את האקדמיה בנרות, האם מישהו יוכל לעזור לי למצוא אותה? תודה, אהרון.

femme_fatal

New member
ובכן אהרון היקר

אמרת שאתה אדם קטן שמגיע מבחוץ, בטענה שכל הדלתות סגורות בפניך. מכיר את המשפט "אין דבר העומד בפני הרצון"? תיישם אותו. אם אתה באמת מעוניין להשמיע קול, אז תלמד, תשכיל ותתקדם למעלה. השרים בממשלה שלנו הם לא חייזרים, הם עשויים מאותו חומר שאתה עשוי. הם בני אדם, ומטבעם הם (כמו 99 אחוז מהאוכלוסיה) רודפי בצע. ואם תוריד להם את השכר, זה יהיה רק עניין של זמן עד שהממשלה תתפרק, פשוט כי יהיה להם יותר כדאי לקבל שוחד (אגב, זו הסיבה שגם לשופטים יש שכר גבוה). אתה מתיימר לחפש את האקדמיה? כנראה שאתה לא מחפש מספיק טוב, ואנחנו לא נעשה את העבודה בשבילך. אגב, נורמות הם נושא רב-הייקפי בתחום הסוציולוגיה והפסיכולוגיה. הן מהוות חלק בלתי נפרד מחומר הלימוד. אולי כדאי לך להתחיל משם. במדינה חייבים להיות כללים, אם לך יהיה אותו כח כמו שיש לשר בממשלה אז אפשר לקרא לזה אנרכיה. אתה מבין, החברה מתגמלת אותך על מאמץ והשקעה. ההשקעה נמדדת לפי כמות השנים שהקדשת מחייך היקרים למען הלימוד וההשכלה. השרים שלנו (למרות שזה לא נראה כך) הם אנשים מלומדים שיש להם דוקטורט במדעי המדינה, כלכלה, סוציולוגיה וכו... התהילה באה עם המאמץ. נכון שהחברה היהודית מזוויעה אבל צריך לזכור שהיא "רק בחיתולייה". מדינת ישראל קיימת רק כ-50 שנה. ועל מנת לשנות משהו, אתה צריך לפעול. לא מספיק רק להגיד שהמלך הוא עירום, אתה צריך לקחת גם מיקרופון ולהוכיח לאנשים שהמלך הוא עירום. מערכת החינוך באמת קורסת.ומה אתה עושה בעניין? אתה מעוניין אולי להיות מורה? להרוויח שכר מינימום ולסבול 40 פושטקים שמקללים אותך וצועקים בשיעור? בבקשה. משם יתחיל השינוי. אנחנו חיים בחברה של אנשים שמעדיפים לקבל דמי אבטלה ולא לעבוד בשביל שכר מינימום. אנשים שמשתמטים מהצבא כי "לא בזיין שלהם". אנחנו נמצאים במיתון, במלחמה. ומה אתה עושה בעניין? אתה רוצה להנהיג מרד אבל בלי להתלכלך. דיי אנוכי אם יורשה לי לומר. יש אלימות? אולי כדאי לנתק את הכבלים בבית שלך, שהילדים לא יחשפו. הרשות הפלסטינית מושחתת? אולי תהרוג את כולם. אופס שכחתי שאתה כזה נאור, ואנטי-אלים. האימרות שלך הן לא ריאליות, התיאוריה דורשת תיקונים. אגב, גלילאו גם היה אדם מלומד. כדי להמציא תאוריה אתה חייב להכיר בע"פ את כל שאר התאוריות. העולם עובד כמערכת כאוטית השואפת לאנטרופיה. יש חוקים ויש פירצות. כל דבר בעולם יש סיבה לעצם קיומו. לפני שאתה מלהיט את עצמך, תנסה לחשוב מה הסיבה.

אהרן5

New member
ובכן ידידי היקר (פמה פטל)

אתה טוען שאם יורידו את שכרם של השרים הם יתחילו לקחת שוחד (בדומה לנימוק מדוע כדאי ששכר השופטים יהיה גבוה). ובכן, א) אתה יודע מה, יש בזה משהו. אני מוכן לדון על זה. הבה נעלה את הנושא לדיון, נשמע בו את הטיעון שלך, נשמע את הטיעון שלי, יגיבו האורחים, ילכו הביתה, ועם ישראל יהנה מעוד טוק שואו מרתק. יש לך איזו שהיא בעיה עם זה?... ב) "אל תפחיד יונה ביין". מכיר את הביטוי? יונה שותה יין לארוחת בוקר, אל תפחיד אותה בדברים שהיא אוהבת לקבל בשפע... יקחו שוחד? לבריאות. נמלא את בתי הסוהר בשרים. אני לא ממש בטוח שהמצב היום טוב יותר. אנא ממך אל תפחיד אותי. המצב היום גרוע, והרעיון להפחיד אותי שאם אוריד את שכר הבכירים המצב יהיה רע הרבה יותר, ממש לא מצליח לעשות עלי רושם. עלי לא, אולי על המוזמנים לדיון כן? אינני יודע. לכן אני בהחלט אשמח לשמוע דיון בנושא. בין היתר, אני מניח שגם יעלו שם את הרעיון שהפחתה, ולו קלה בשכר הבכירים, כבר (על פניה) תשדר מסר תקדימי: לציבור יש עוד כח פרט לפתק בקלפי (דיון תקשורתי)... זה כבר פצצה מבחינת המובן מאליו שלנו... ומעבר לכך, הורדה משמעותית של שכר הבכירים אולי תשדר מסר לפיו הציבור דורש ממנהיג לראות בעבודתו שליחות. המסר הזה עשוי לעורר את התקשורת לתודעה לעניין ולהתחיל לנתח את יתר ההיבטים של השירות הציבורי מן ההיבט הזה. ושוב אני חוזר: מדובר על ניפוץ מיתוס, שחיטת פרה קדושה, פריצת המובן מאליו, דהיינו - בהחלט מקור לתקווה שממנה, ורק ממנה, יכול להגיע שינוי אמיתי. תודה לך על נסיונך למנוע מהציבור דיון בנושא, אך הוא נדחה. === אתה לא מוכן לעזור לי למצוא את האקדמיה? אתה לא היחיד. חבל, אבל זכותך. === נורמות הם נושא רב-הייקפי בתחום הסוציולוגיה והפסיכולוגיה? באמת? מה אתה אומר?... איזו הפתעה... אתה יודע מה, למה שלא תספר לי על נורמה אחת? אחת... תודה לך על מאמציך. === במדינה חייבים להיות כללים? בוודאי! (אגב, קוראים לזה נורמות). רק חבל שאף אחד לא יודע מה הם... אתה מבין, החברה מתגמלת אותך על מאמץ והשקעה? אתה באמת רציני בזה? אז הנה הפתעה בשבילך: נורמות התגמול בחברה שונות לגמרי ממה שנדמה לך. פועלים שחורים תאילנדים שמתאמצים 9 שעות ביום בשמש הלוהטת בגשם ובשלג, מקבלים גרושים, ואף נשדדים ומגורשים. עשירים ומפונקים מתוגמלים בקלי קלות. אליטה נשארת אליטה. כסף הולך לכסף. מי שיש לו רכוש לא צריך להתאמץ, הרכוש יעשה לו כסף. מי שיש לו קשרים, מי שמכיר, מי שאבא שלו משהו, הוא יכול לדחוף אותו פנימה, על פרוטקציות שמעת? על ג´ובים פוליטיים שמעת? כל בכיר דואג למשפחתו. תבדוק את זה. צר לי לעדכן אותך, אך כל קשר בין תהילה ומאמץ או השכלה, ידידי, (כמעט) מקרי בהחלט. אגב, כל הכבוד, זהו בהחלט רעיון לא רע לחקור את הנקודה הזו... מעניין למה היא טרם נחקרה?... אה, היא קשורה לנורמות.... עכשיו הכל ברור... בקיצור, תחשוב לפני שאתה מדבר, לא נעים, אתה יודע, פאדיחות... === למה החברה הישראלית נראית כל כך גרוע? שאלה קשה? מה פתאום, שאלה קלה מאוד: היא צעירה, היא רק בת חמישים... נתת הסבר מצויין, הסבר כל כך מצויין. חברים, אפשר ללכת לישון, לא צריך לנסות לשפר את המצב, הכל ברור: המדינה צעירה! נסה שוב ידידי... ==== אני לא הולך להיות מורה. זה מפריע לך? ממש לא ברור לי למה. באמת לא. === נכון, אני רוצה להנהיג מהפכה בלי להתלכלך. איך ידעת? נראה לך אנוכי? אל תעזור לי. מה הבעיה. אגב, אתה לא היחיד. אני הייתי בודד בתחילת מאבקי ונשארתי כך עד היום (וכנראה גם עד בכלל). אגב, מי אמר שבשביל מהפכות צריך להתלכלך? לו היה מגיע מישהו ופותר חלק ניכר מן הבעיות החברתיות של החברה הישראלית עקב רעיון שלו, האם היית בא אליו בטענות שהוא עשה את המהפכה עם בגדים נקיים?... מה קרה לך ידידי, לא ישנת טוב אתמול?... חוץ מזה, תתפלא: אני כן מוכן להתלכלך. אני מוכן להיאבק. אבל לא נגד העם אלא לטובתו. כל עוד אני לבדי הרי אני נלחם נגד העם. אם יתחיל להיווצר גוף מאחורי אני אשמח להנהיג את המאבק. וגם להתלכלך אם צריך... נרגעת?... אבל במאמר הזה בכלל לא ביקשתי מהפכה... בסה"כ חיפשתי את האקדמיה... מה אתה רוצה ממני?... ==== האימרות שלי אינן ריאליות? התיאוריה שלי דורשת תיקונים? למה? התואיל לענות על שאלה פשוטה ופעוטה זו? אודה לך עד מאוד... ==== יתכן שגלילאו היה מלומד. לא אמרתי שאני דומה לגלילאו שתי טיפות מים. גם הזקן שלנו שונה, אולי גם התסרוקת. גלילאו לצורך העניין הוא דוגמה לאדם שעומד מול עולם נבער שמאמין כולו במשהו ואין שום אפשרות לגרום לו להבין משהו אחר. כאן מתחיל וכאן נגמר כל הדמיון ביני ובינו. את הנסיון שלך שוב להחזיר אותי לדרכי מחשבה מקובלות, אני שוב דוחה על הסף, ולצורך העניין שוב אני נזקק לגלילאו המסכן. פריצת דרך מדעית אמיתית חייבת לבוא מחוץ למובן מאליו. אנא ממך, אל תחזור לפסול את דעותי רק משום שאינך מסוגל להתאים אותם לסכמות מוכרות. אגב, זהו פורום פילוסופיה... היה אומר להיות קצת סובלני לתפיסות בלתי סכמטיות, האין זאת?... לסיכום, ידידי המלומד, למה שלא תנסה שנית?... בכל אופן, תודה לך על התייחסותך.

אל תפחיד יונה ביין

הוא לא פתגם בפני עצמו... הפתגם הוא "אל תפחיד זונה בזין", שזה פתגם שכדי להגיד אותו "בצניעות" אומרים "אל תפחיד יונה ביין", ואז זה נהיה מין פתגם בפני עצמו. למה שיונים יאהבו יין?

אהרן5

New member
אז למה אתה עושה צל גדול?

אתה באמת חושב שאני מאמין שיונים אוהבות לשתות יין?...

femme_fatal

New member
אהממ..

ראשית, אני נקבה ואם היית מקדיש חמש שניות לקרא שוב את הכינוי שלי במקום להתרגז ולהטיח האשמות לכל כיוון היית מבחין בכך. בקשר לשרים, מי לדעתך ילך להיות שר אם השכר יהיה נמוך. הסיכון בלהיות שר לא יהיה שווה את השכר. הריי שריי הממשלה הם אנשים שנואים ביותר בקרב הציבור, ומדיי יום חייהם נתונים בסיכון גבוה מפני מתנקשים למניהם. בקשר לדיון הציבורי. לתושב המדינה הממוצע אין את הכלים או הידע ההיסטורי, הפוליטי והאסטרטגי על מנת לבצע החלטות חשובות כאלה. לרוב האנשים גם אין את הזמן על מנת ללמוד את כל הנ"ל וזו הסיבה שמתקיימת בחירת מייצגיי העם. "נורמה- הוראת ביצוע של ערך מסוים. מגדירה את סדר היחסים החברתיים בכך שהיא עונה לשאלות: מי מצפה? ממי? מה לעשות? באילו תנאים? מה תהיינה התוצאות?" (מתוך ספר לימוד לסוציולוגיה שבמקרה למדתי ממנו) למשל - הנורמה "והדרת פני זקן" היא נגזרת של הערך "כבוד הזולת". יכול להיות שאתה משתמש במושג "נורמה" במשמעות שונה, אז אנא הסבר למה כוונתך. אוקי, עד לפה שמענו את הטענות והמענות שלך אדון אהרון היקר, האם יש לך פתרון? אלטרנטיבה איזשהי? תכנית סמויה שתציל את האנושות מפני עצמה? ודבר אחרון, הרשה לי לתת לך שיעור קטן לחיים ביחסי ציבור, כשאתה מנסה לשכנע אנשים בצדקת דבריך, הדבר האחרון שכדאי לך לעשות זה להתרגז ולהטיח בהם האשמות חסרות טעם. תחשוב בצורה פרקטית. מלבד זאת, זה ידוע שאנשים חמומיי מח חשופים יותר למחלות. אז למען בריאותך האישית תנשום עמוק ותרגע.

אהרן5

New member
סליחה גברתי... ../images/Emo140.gif

מה זה פמה פאטאל? משהו מצרפתית?... הרבה יהיו שרים. האמיני לי. הכבוד יקר מן הכסף (אלפי מונים). אבל, למה לך להאמין לי. לא מאמינה? הבה נדבר על זה. זה בדיוק מה שביקשתי: דיון אחד בתקשורת בנושא איכות השלטון, או אפילו דיון ספציפי בנושא שכר הבכירים. בדיון הציבורי לא צריכים להיות פשוטי העם. יכולים להיות דווקא אישים מכובדים: אנשי תקשורת, אקדמיה, וכו´. הסוציולוגיה היא סוציולוגיה מפגרת שלא מבינה שום דבר בנורמות. "והדרת פני זקן" זה לא נורמה, זה אתיקה (זה הרצוי, זה לא המצוי). נורמה זה התפיסה הקולקטיבית הרווחת במציאות. לא קודי התנהגות שהיינו רוצים שיהפכו לנורמות... הנורמה היא הפוכה: הישראלי הוא חצוף ולא מהדר שום פנים... הבורות היא פשוט נוראה. בוודאי שיש לי פתרון. יש לי הכל. יש לי את הפילוסופיה, יש לי את התיאוריה, יש לי את השאלות, יש לי את התשובות. יש לי הכל. הפתרון שלי הוא: מעולם לא היה פתרון קל יותר לבעיות קשות יותר: דיון אחד בתקשורת בנושא "איכות השלטון בישראל". דרוש אותו מן העיתונאי הקרוב אליך. תודה על הצעתך, אבל איפה ראית שהתרגזתי? אני דווקא חושב שנהניתי מאוד ואף התבדחתי... אני ממש לא חמום מוח. תודה על דאגתך. וכמובן: תודה על התייחסותך.

IamRa

New member
יש הרבה במה שאתה מעלה פה

המילה דמוקרטיה עושה רושם שנחשבת היום למילה נרדפת למשהו טוב. וזה כמובן בולשיט. דמוקרטיה זאת רק צורת שלטון, אמנם צורת השלטון הצודקת ביותר (מאחר שלכולם יש זכות בחירה ולכולם אותו קול), אך זה לא סוד שדעת הרוב היא... איך נגיד את זה... בדרך כלל לא משהו. הנה, בריטני ספירס מכרה 10 מיליון עותקים מהדיסק האחרון שלה. זה עושה אותה יותר טובה או איכותית ממישהו שמכר פחות כמו days of the new? לא הייתי רוצה שאנשים שאינם מבינים כלום מהחיים שלהם ישפיעו על החיים שלי בדרך עקיפה. אין לנו שום השפעה ישירה על קבלת ההחלטות בדרגים הגבוהים, ואנו בוחרים את הדרגים הגבוהים כמו שאנו בוחרים מוצרים מהסופר. רטוריקה, אידיאלוגיות שמתבררות כחארטה בדיעבד ועוד. דמוקרטיה היא בסך הכל הרע במיעוטו. אריסטו התותח הציע שיטה מעניינת לניהול המדינה - אזרחות פוליטית. בשיטה זו מי שמעוניין לקבל אזרחות פוליטית ולהשפיע ישירות חייב ללמוד להיות אזרח כמו שצריך בבית ספר מיוחד. מי שרוצה לקבל החלטות שנוגעות לכלכלה צריך ללמוד כלכלה, מי שרוצה להשפיע באסטרטגיה הצבאית צריך ללמוד את זה. הקטע פה הוא - אתה רוצה להשפיע באופן ישיר על השלטון? אלה הספרים שאתה צריך לקרוא וכך אתה מצטרף לקבוצה של אנשים שמנהלים את המדינה נקודתית.

femme_fatal

New member
אנטרופיה אנושית מתבטאת בדמוקרטיה

החברה האנושית קיימת כגוף. וכפי שבכל אורגניזם יש מערכת של תאים השונים זה מזה ומנסים להגיע למצב אופטימלי על מנת לשרוד, כך גם החברה האנושית צריכה להתאחד ולהפיק את המיירב. האינטרס החברתי הוא בפירוש לא אינדווידואליזם אלא חיי שיתוף. אדם חייב לקבל את הכרעת הרוב אחרת הוא מוציא את עצמו ממערכת המחוייבת לביטחונו. שים לב שבמשך אלפיי שנות קיומו של הזן האנושי, אחריי שבחן צורות משטר שונות (אנרכיה, עריצות, פאשיזם וקומוניזם), הוא הגיע למסקנה שהדמוקרטיה שומרת בצורה הפרקטית ביותר על קיומו. לאדון אריסטו התמים ולתלמידיו, הייתי מציעה לבחון שוב את ההצעה. על מנת להיות אזרח מדינה יהיה על האדם לעבור 3 שנות לימוד כאשר בסופן לא בטוח אם בכלל ירצה לעסוק בתחום הזה? ואתה באמת חושב שאם לכל אלה שלמדו יהיה אותו קול בהכרעה הסופית אז לא יהיו וויכוחים פוליטים כפי שיש היום וכולם יחיו "הפילי אבר אפטר"? דמוקרטיה ישירה יכולה להיעשות רק בקהילות קטנות, לא במדינה. הסיבה שבגללה לא כולם משתתפים ישירות בהחלטות גורליות במדינה היא שלא לכולם יש את אותו מיידע תחומי/היסטורי/אסטרטגי לגבי נושאים פוליטיים ולאף אחד אין זמן להשקיע בדברים האלו. אם כל האנשים שרוצים להיות אזרחים יעסקו בפוליטיקה לא יהיה מי שיעבוד במשרות אחרות. בקשר לנושא המוזיקה, צר לי לבשר לך אבל לא בריטני ספירס, ולא אף זמר אחר שרים בגלל ההנאה ואהבת המוזיקה גרידא. אני בטוחה שאם היו אומרים ללהקה שלך לנגן "היט מי בייבי ואן מור טיים" עבור מיליון דולר הם היו עושים את זה בלי להסס.

IamRa

New member
"אדון אריסטו התמים"???

מספר דברים: אריסטו חי בתקופה אחרת בעלת ערכים שונים. מי אמר משהו על מספר השנים שצריך ללמוד? מי אמר שאנשים שעוסקים בפוליטיקה לא יוכלו לעבוד גם בדבר אחר? כל אחד מצביע בדברים הנודעים לתחום עניינו. את באמת חושבת שכל מי שנהיה מוזיקאי עושה את זה בשביל הכסף ולא מהנאה ואהבת המוזיקה? אם זה באמת מה שאת חושבת אז ממש צר לי עלייך שאת שבוייה בעולם הקפיטליסטי חסר האידיאולוגיות והקר שרק הכסף פועל בו ככוח מסובב.

femme_fatal

New member
כמובן

בריטני ספירס היא כוכבת פופ לא בגלל שהיא רודפת בצע אלא בגלל שהיא כ"כ אוהבת לשיר. מאוד מהנה. אגב, שמעתי שהיא עברה התמוטטות עצבים לאחרונה. אולי זה בגלל שהיא כ"כ מאושרת ושמחת לבב בחייה הגדושים בהנאה. כדאי שנקדיש רגע לניתוח המושג הנאה. זו תחושה שגורמת לאדם לרצות להמשיך באותה פעולה שהביאה אותו לידי ההרגשה הטובה. אבל אדם לא יכול להמשיך לבצע את אותה פעולה מהנה אם הוא מרושש, נכון? בקשר לפוליטיקה, אתה לא יורד לסוף דעתי. על מנת להיות איש פוליטיקה אתה צריך להקדיש לכך חלק נכבד מאוד בחייך, זה לא סתם תחביב. אנשים העוסקים בפוליטיקה לא יכולים לעסוק בעוד מקצועות. ביממה יש רק 24 שעות.

IamRa

New member
4 דברים

אם את מתבססת על חבורת הזבלים שמופיעים ב-MTV כמוזיקאים היחידים בעולם, אז כן - כולם או כמעט כולם רודפי בצע ומעניין אותם הכסף והפוזה יותר מהמוזיקה שהם כביכול עושים. אבל עולם המוזיקה לא נגמר בבריטני ספירס ושאר הפוסטמות. זה שאת לא מכירה אף אחד אחר זאת הבעיה שלך, ואת מסיקה מסקנות כלליות מאוד וממש לא נכונות. יש אנשים שעושים מוזיקה בעיקר בגלל שהם נהנים ממנה, כנ"ל גם לגבי שאר האומנים, לא רק מוזיקאים. את בריטני ספירס אני בכלל לא מחשיב כמוזיקאית אלא כמותג, ובתפקיד של מותג אנושי - תפקידה הוא לגרוף כמה שיותר כסף דרך כמה שיותר הופעות, כמה שיותר אלבומים וכו´. היא התעייפה ולכן לקחה הפסקה, אין קשר לאם היא נהנית או לא ממה שהיא עושה. יש שחיקה. אני רק מקווה שהיא לא תחזור.
דבר שני - אני מסכים איתך שאי אפשר לעבוד במשהו שאתה אוהב אם אתה לא מקבל קצת כסף. אבל אני למשל לא הייתי עושה משהו שאני שונא תמורת הרבה כסף, ואני בטוח שגם את לא היית עושה. דבר שלישי - כשאת מסתכלת היום על פוליטיקאי במשרה מלאה, ברור שהוא לא יכול לעבוד בעוד משהו. יש לו המון אחריות ועבודה בהמון שדות שונים. זה היופי של האזרחות הפוליטית של אריסטו - את אחראית רק על נושא מסוים כשהוא עולה על סדר היום. נאמר שאת בוגרת אוניברסיטה עם תואר בכלכלה ועובדת בנושא. פעם בכמה זמן יש הצבעה ודיונים בנושאים הקשורים אך ורק בכלכלה בלבד ורק לשם את מוזמנת על מנת להשפיע ולתת את דעתך. אין מה להגיד - מי שרוצה להשפיע צריך להשקיע קצת יותר, אבל ככה את יודעת שלקול שלך יש הרבה יותר השפעה והוא הרבה יותר בעל ידע ממשי מאיזה פוליטיקאי או המוני העם שכמעט ואינם מבינים דבר בעניין. דבר אחרון - שיהיה לך יום טוב.

אהרן5

New member
אני מסכים איתך (IamRa)

ראשית הבה נבהיר: אני מעדיף את העולם הדמוקרטי אלף מונים על פני העולם האיסלאמי (למשל). פה נמתח קו ברור. אבל, גם בדמוקרטיה, עדיין אפשר לשפר. כפי שציינת, גם לדמוקרטיה יש חסרונות. אני לא הבנתי לגמרי את הרעיון של אריסטו, אבל, ומבלי לזלזל בו חלילה, יש לי פתרון פשוט מאוד לדמוקרטיה אמיתית ומושלמת: התקשורת. תאמר: נו, ומה, הרי התקשורת קיימת. אומר לך: נכון, אבל היא לעולם איננה מעלה לדיון נושאים הקשורים לתרבות השלטון, או בכלל לשום נורמה. במילים אחרות: "מודעות לנורמות". אגב, מכיוון שהתגלית שלי כה חשובה, אני קורא לה: "תגלית המילניום".

IamRa

New member
תקשורת

הבעיה שהתקשורת, ואפילו במדינות דמוקרטיות הינן כפופות באיזושהי מידה לשלטון. גם אם אתה לא חסיד גדול של תורות הקונספירציה למיניהן זה הרי ברור שלתקשורת יש אינטרסים משלה, והאינטרסים האלה לא תמיד עומדים בקו ישר עם רצון הכלל אלא רק עם רצון העומדים בראשה. "תגלית המילניום", קצת יומרני הא? המילניום עוד צעיר, אני מקווה שבעוד 998 שנה ההכרזה הזאת אכן תעמוד במבחן הזמן

אהרן5

New member
בפורום לתקשורת רשום ש

שיש כאלו החושבים שהיא הרשות הרביעית... קפוץ לשם תראה מה כתבתי... מהו כוחה של התקשורת בניהול חברה? על פי היחס אל התקשורת היום, על פי הנוהג ללגלג על הביטוי "התקשורת אשמה", על פי חוסר הידע וחוסר המעקב המוחלט אחר שיקולי התקשורת (הם עלומים לחלוטין), על פי חוסר האונים המוחלטת לערער על החלטותיה... על פי כל אלו אני יכול להסיק שהחברה שלנו היא לחלוטין מפגרת ופרימיטיבית בכל הנוגע להבנת תפקידה של התקשורת. ==== באשר לביטוי "תגלית המילניום": על חשיבותה של התגלית שלי, זאת נדע רק לאחר שיכירו בה...

The_Mighty_Perr

New member
הידע שלך שואף לאפס

בס"ד "אני מעדיף את העולם הדמוקרטי אלף מונים על פני העולם האיסלאמי" *מדבריך משתמע שמדינה לא יכולה להיות איסלאמית ודמוקרטית. *זה לא לאגמרי נכון ולא מדוייק. *אתה מקשקש שטויות. אתה דומה לאנשים שחושבים שבאסלאם אין לאשה זכויות. שהיא שפחה של בעלה באופן מוחלט. גם זה לא מדוייק לגמרי... בקיצור, אל תדבר על האסילאם עד שלא תקרא את הקוראן כמה פעמים אולי גם את השריעה, ועוד כמה מסמכים חיוניים... בברכה...

אהרן5

New member
מעולם לא הכחשתי

אכן, הידע שלי שואף לאפס. את הפרטים אני משאיר למומחים. אני מתרשם מן הפרטים, שוכח אותם, ומגבש לי תמונת עולם כללית. ובהתאם לתמונת העולם הזו, אכן, אני מעדיף אלף מונים את התרבות הנאורה על פני כל תרבות אחרת. ולשם כך ממש אינני צריך לדעת את הפרטים.

The_Mighty_Perr

New member
מרתק

בס"ד ומה אם אני אמצא לך מוסלמי ש: מתפלל כל יום. עובד כעורך דין(שותף) בחברה מכובדת. אשתו גם עובדת. לא תומך בטרור(בשביל הקטע...) בעד ה"הסכמים" בין 3 הדתות המונוטאיסטיות. ומה אם אני אמצא עשרות ומאות ואלפי אנשים המתאימים(פחות או יותר) לפרופיל...עדיין תגיד דברים כאלה? כן. כי החשיבה שלך מקובעת ומוגבלת. בארצות המוסלמיות לא האיסלאם הוא זה שמטיל אימה עם האזרחים, השליט הוא... לא האיסלאם מתפח טילים ארוכי טווח עם ראשי נפץ בלתי-קונבנציונאליים, אירן ועירק עושות כן...

אהרן5

New member
תודה

נכון, הדברים שאני אומר הם אכן חדשניים ומרתקים. ובכן, הפתעה: לתרבות לא משנה בכלל מפרטים. לא מוסלמי אחד, לא שניים, לא שבע, גם לא שבע מיליון או אפילו שבע מאות מליון. אם תמצא בתימן תימני אחד (או שבע) שלא יודעים צעד תימני, האם זה אומר שצעד תימני אינו שייך לפולקלור התימני? כשמדברים על תרבות - מדברים על תרבות (מן הסתם). הבעיה שלך נובעת פשוט מנורמה נפוצה בתרבות שלנו, נורמה אותה הפנמת אל רמת המובן מאליו שלך. על פי הנורמה הזו: "אסור" להכליל. זו כמובן נורמה אווילית לחלוטין שכן משמעותה: "תרבות - אין דבר כזה", וזאת הרי לא תאמר (אני מניח)... אם אתה ממש סקרן להרחיב את השכלתך בנוגע לתרבות האיסלאם, במיוחד בשבילך ערכתי את הדף הבא. בבקשה:

אם כך, עדיף מונרכיה

יש לך תאוריה, אין לך פתרונות... אתה עוד תתרוצץ להציג את התאוריה שלך כמו שכל שואל קושיות אחר נוהג לעשות. התאוריה שלך נכונה כי ככה הם פני הדברים בשילטון דמוקרטי הניזון ממחדלי האחר. רק בדמוקרטיה אתה יכול לקבל את החירות לשאול שאלות כאלו ולפעמים לקבל תשובה. רק בדמוקרטיה לא יסתמו לך את הפה, רק בדמוקרטיה מאזינים לתאוריות שניתן ליישם אותם. (שלך היא לא כזו). ודרך אגב, המוסד השומר על ה"נורמות" הוא בית הדין הגבוהה לצדק, לכן אתה טועה בהנחתך שאין מי שישמור על הנורמה כאן. ואם אתה לא חש מספיק את כובד ידו של בית הדין הזה סימן שאתה אדם חופשי ואדון לעצמו ובית הדין הנ"ל עושה מלאכתו נאמנה. שאחרת, בכל צורת שלטון אחרת... אתה היית אסור ובאסורים כל מחשבתך הייתה הולכת בכוון... לו הייתי אדם חופשי! כעת אתה חופשי להביע, אם אתה תשקוד ותביע יותר משלל קושיות שעליהם כבר כתבו אוקיינוסים של תמיהות לפניך, אולי "תורם" מהעם ודבריך ישמעו... ואולי גם ייעשו. ככה, כשאתה זורק לחלל האוויר שאלות בטרוויה למתלמדים, זה לא נראה לי יותר מאשר ניסיון לקבל חיזוקים חיוביים, שלבטח לא מגיעים לך.

למעלה