קימוץ בחפצי קסם
מסכים עם רמץ, כל מילה. עם זאת, תגובה לכל השרשור... לדעתי הרעיון העיקרי בחפץ קסום הוא שהוא מיוחד באופן כלשהו, יותר נכון - עושה משהו מופלא שחפץ בלתי-קסום לא יעשה, וזאת באופן שמוסבר רק אינטואיטיבית (ז"א, אנחנו לא יודעים מה הפיסיקה מאחורי זה, אבל חרבו של אביר שחי לפני אלף שנה מפילה אימה לא טבעית על דרקונים, בהם נהגו האביר וחרבו להילחם אי-אז). הרעיון של כל דבר שהוא "פשוט 1+" סותר את זה - לא בגלל שאין הגיון בקיום חפצים כאלה (אדרבא, כקיסר או מצביא הייתי שמח אם החיילים שלי או אפילו רק בני ואני היו מחומשים בנשק יעיל יותר אפילו במעט, אם כי בהתחשב בכל זאת בעלות הייצור) - אלא משום שזה סותר את האינטואיציה ומוציא את העניין מרעיון מרתק בפוטנציה - החפץ הקסום. גם אני לא חושב שחייבים לקמץ בצורה מסיבית ביותר בחפצי קסם בשביל לשמור על העניין והמסתורין שבהם, אבל הכרחי שהם יהיו נדירים, מרשימים, ו... כן, לא סביר להניח שניתן לקנות כאלה. אני דווקא מאפשר לדמויות במערכה שלי למצוא לא מעט חפצי קסם, והיחיד שקנו עד היום (במקרה חרב קסומה) היה תודות למקרה ממוזל מאוד מכיוון שמי שמכר את החרב לא הבין שהיא קסומה... היא נמכרה במכירה פומבית, רק לאחר שבעליה החוקיים נפטר בשיבה טובה ללא יורש. מיותר לציין שהוא לא נפרד מהחרב בעד כל סכום שהוא בימי חייו, והיא עוד הייתה "מקוללת" - כי משהו שהוא יחיד במינו הוא נטול מחיר. עולם עתיר קסם אכן יהיה שונה מאוד מכל המוכר לנו; לא ניתן לשלב אותו באופן אמין אם הרבה מהקונספטים ההיסטוריים המוכרים לנו מבלי לשוב לחוק ה"מין-כזה-כאילו(אנטי)" - אי אפשר לעוף מעל החומות כי הן מין-כזה-כאילו חומות אנטי-תעופה והתעתקות... שיטה שננקטת לא מעט, אבל קצת מבעסת מבחינת יצירתית. מערכה עתירת קסם חייבת להיות מאוד שונה מהמציאות המוכרת (כובעי בהחלט ירד לכל מי שיהיה מסוגל להריץ מערכה כזו ברמת משחק גבוהה), או על דרך האבסורד. כך למשל במערכה שאחי מריץ, ובה כל אחד הוא קוסם (הארי פוטר זה כלום לעומת רמת הקסם שמתרוצצת שם, אל תשאלו), קניתי לאחרונה מצ'טה 1+ / סכין לחם 1+... לא תאמינו כמה ישר היא חותכת את הפרוסות...