חפצי קסם חד פעמיים !

Illithid

New member
בהחלט

אני חושב שעשר שנים זה מספיק זמן בשביל להיתפס בשחרור ולסרב להתנתק ממנו.

Dumarius

New member
כמה שזה לא קשור

הפואנטה שלו זה שאתה משחק כבר כל כך הרבה זמן ב"שחרור" הזה שלך, שעכשיו אתה פשוט מסרב לראות כל דבר אחר. ושוב אתה בפוזה המתנשאת שלך.

Naruto007

New member
אתה חוזר על עצמך

ולכן אאלץ לחזור על עצמי ועל שאר האנשים: אם לא הייתי חושב שמה שעושים בספר נכון, לא הייתי עושה אותו. כל היום אתה מקשקש על כמה שכולם חושבים רק לפי חוקים, ולא לפי ההיגיון. אולי תשים לב שכל פעם אומרים לך מחדש מושג והוא "קווים מנחים". הם עוזרים לך לחשוב על חוקים אם אתה רוצה וצריך. נקודות נסיון יורדות כי אתה משקיע חלק ממך בחפץ (ככה אני חושב על זה). כמו שכבר אמרו קודם, מוכרים רק חפצים קסומים אם הם לא חזקים מדי. אף אחד לא ימכור חפץ אפי שהיה אבוד אלפי שנים ואין שני לו בעולם-אפילו אם כתוב המחיר. המחיר נועד לא רק לקניה ומכירה עצמה, אלא גם לשווי החפץ, וכדי לדעת אם הוא מתאים לדמות ברמה כזאת. ומישהו יכול להכין את החפץ לא בגלל שכתוב, אלא בגלל שחפצים קסומים הם לא דבר כזה נדיר (אתה כל כך נעול על low magic אבל לא כולם משחקים ככה). לא צריך 3 אלים עתיקים כדי ליצור חפץ חלש, אין שום הגיון בזה. חפצים חזקים באמת (artifact למשל) הם חפצים שאי אפשר לקנות או ליצור אותם.

ושוב

עד כמה אתה מודע לאפשרות לעשות דברים אחרת ממה שכתוב בספר? אני לא מדבר על "לחשוב לפי הגיון" אלא על לחשוב לבד, לא לקבל את ההנחות שנותנים לך בספר הכללים כמובנות מאליהן. הנקודה שלי היא שהכללים נועדו לכך שימסגרו בהם תמונות, לא שישתמשו בהם כחלון להתבונן בעולם המשחק. למה דווקא נקודות ניסיון יורדות? אם הקוסם "משקיע מעצמו", האם דווקא מה שמשקף את מה הוא למד ועד כמה הוא מהולל הינו מאגר הכוח המתבקש? למה צריך בכלל קסם בשביל ליצור "חפץ חלש"? מדוע אפשר בכלל ליצור חפץ כזה מכלום? האם אני צריך לחש בשביל להכין תרופה לעגבת, או נעלי ריצה מעולות? למה לשחק עם רמת קסם נמוכה? כי בטווח הארוך (ושוב - יש לי פרופורציות של שנים כדי למדוד דברים, לא שבועות או חודשים) הדבר מאפשר לך למצות את המקסימום העלילתי מחפצי קסם. כשלא לכל לוחם יש חרב +1 ולכל קוסם שרביט ברקים, חפצים קסומים הופכים למיוחדים יותר, מהנים יותר וגם *קסומים* יותר. איך אני יודע? בדקתי - מספר שנים שיחקתי עם רמת קסם מהסוג שמו"ד "מציעה" (כופה, ליתר דיוק), ועוד כמה שנים טובות עם המודל הקמצני יותר - שחקנים שהתרגלו לעץ חג המולד של מו"ד מחו מעט בהתחלה, אבל עד מהרה נהנו יותר- בעלות על חנית +1 מהבודדות בעולם מהנה ומספקת יותר מאשר הידיעה ששם בחוץ הן מסתובבות כמו זבל. הארטיפקטים מעניינים, נכון? למה לא לשמור רמת עניין כזו עבור חפצי קסם באשר הם? למה להקריב אותה לטובת תוספים טיפשיים?

Naruto007

New member
אני בהחלט בעד low magic

אבל יש כאלה שמעדיפים לשחק רגיל. אתה תיארת בצורה מוקצנת (לרוב האנשים הרגילים אין נשקים +1 אבל ללוחמים מנוסים בעלי דרגות וחשיבות יש, בשרביט ברקים אפשר להשתמש רק אם אתה חזק מספיק). בקשר לנקודות נסיון, קראת במקרה את סדרת הספרים "רומח הדרקון"? מתואר שם תהליך בו קוסם מאבד חלק מעצמו (לכאורה XP) כדי להשתלט על חפץ רב עצמה. נקודות נסיון לא משקפות רק נסיון (על אף השם) אלא גם כח פנימי, שממנו אתה מאבד כשאתה יוצר חפץ. בקשר ל"לבנות חפץ מכלום": כשאתה בונה שולחן, אתה לוקח כמה חומרים בסיסיים (קרשים שעשויים מעץ, ברגים שעשויים מברזל וכו') ואתה הופך אותם לחפץ אחד. אותו דבר עם יצירת חפץ קסום, רק שכאן אתה גם משקיע חלק מעצמך (כפי שהסברתי קודם) ואתה מוסיף קסם ליצירה. כמו שאם הנגר היה מסוגל "להוסיף" קסם לעולם, אז הוא היה יכול להשקיע מהכח הפנימי שלו והרבה סבל ליצירת שולחן "+1". אגב, מעניין אותי לדעת איך אתה שיחקת בנוגע ליצירת חפצים. פשוט יש 3 כאלה בכל העולם וזהו? תפרט קצת, כי בכל זאת אחרי עשר שנים אתה בטח חשבת על הרבה דברים... אני אשמח לשמוע קצת.

Dumarius

New member
אתה פשוט לא מקשיב למה שאומרים לך

מו"ד לא כופה כלום, ויש לך בעייה רצינית אם אתה לא מצליח לראות את זה... כמה מתנשא זה מצדך לחשוב ישר שאנחנו מעולם לא ניסינו לשחק שונה מן הספר, ושאתה יודע יותר מאיתנו, רק בגלל שאתה משחק יותר זמן. הכל סובב סביב מגוון האפשריות, ומגוון הדברים שאפשר לעשות עם כל אפשרות. אתה בעצם בא ואומר: "הענף הזה במגוון האפשרויות פסול". ולמה? "ככה". למה באמת? למה שלא תיתן לשאר העולם לשחק איך שהוא רוצה ולהתייחס לקסם איך שהוא רוצה? למה שתביא את הביקורת בשקל המתנשאת שלך עלינו? איך בכלל קישרת את הדעה המאד לא פתוחה שלך בנוגע לDND ולחפצי קסם לשאלה הפשוטה של הילד המסכן שכל מה שהוא רצה זה לחלוק איתכם איזה הברקה שלו?! ומה, לכל השדים והרוחות, הקשר, בין חפצי קסם לנעלי ריצה טובות?! אתה לא שם לב שחצי מהנימוקים שלך הם או לא רלוונטים או לא מבוססים?? לסיכום המצב הוא כזה: אתה בא ומטיף לנו על איך לשחק כי אתה בטוח שאתה הרבה יותר מבין מכולנו גם יחד. קיבלתי בדיוק את הרושם ההפוך ממך. אתה כל הזמן כל כך תקוע בתהיו משוחררים ואל תעשו הכל לפי הספר שאתה יותר כבול מכולנו. אין שומדבר רע בלאמץ מדי פעם גם את הגישה של הספרים. אף גישה היא לא פסולה.

רמץ

New member
פתרון טוב - עם הסתייגויות

זה אכן פתרון טוב מאוד, אבל צריך לזכור שלא המבוכים הם אלו שמייצרים את חפצי הקסם, אלא מכשפים/קוסמים/ארכליצ'ים/חצי-אלים רבי עוצמה שלמדו דבר או שניים בחיים/אל-חיים/חיי-נצח שלהם. אני בתור קוסם לא הייתי מנסה בכלל ליצור חפץ קסם חד-פעמי עם כל הזמן, המחקר והמאמץ הדרוש לו - קל וחומר אם בוחרים להחיל את החוק ה...מוזר של השקעת נק"נ. זה פשוט לא שווה את זה! אלא אם באמת נדרש חפץ שכזה למשימה מאוד ספציפית שבנסיבות מאוד מסתוריות בדיעבד לא יצאה לפועל והחפץ נותר כפי שהוא כל הזמן הזה מבלי שאיש ישתמש בו. וכן, אני יודע שהם נפוצים במש"מ, אבל הם עדיין טיפשיים לדעתי. כמובן שמוצרים כאלו עשויים להיות נפוצים יותר בעולם שבו הקסם זורם כמו מים, בכל עיר אפשר למצוא את האקדמיה המקומית לקסם ומטאטאים מותקנים כדי שמשרתים בלתי נראים ישתמשו בהם וחמישית מאוכלוסיית העולם תוכל לעוף עליהם. אני לא בגישה שחייבים להתקמצן על חפצי קסם, אבל אם אתה רוצה עולם ממש עשיר בקסם, קח בחשבון שהוא צריך להיות בנוי בהתאם. מה הטעם במבצרים אם כל פרחח מסוגל לעוף ולהטמע באבן ומה הטעם בחרבות אם אפשר לחמש כל חייל בשרביט של קליעי קסם. מהבחינה הזו - כבר הרבה יותר קל להסתמך על המודל של ימי הביניים של העולם שלנו כשכל מפלצת היא אימת הכפר וכל חפץ קסם שנמצא דורש שתבנה כנסיה על הקרקע שבו נמצא - זה אולי יותר אפור, אבל הרבה יותר אמיתי (או לפחות קל יותר להופכו למציאותי).

Soul Cake Duck

New member
קימוץ בחפצי קסם

מסכים עם רמץ, כל מילה. עם זאת, תגובה לכל השרשור... לדעתי הרעיון העיקרי בחפץ קסום הוא שהוא מיוחד באופן כלשהו, יותר נכון - עושה משהו מופלא שחפץ בלתי-קסום לא יעשה, וזאת באופן שמוסבר רק אינטואיטיבית (ז"א, אנחנו לא יודעים מה הפיסיקה מאחורי זה, אבל חרבו של אביר שחי לפני אלף שנה מפילה אימה לא טבעית על דרקונים, בהם נהגו האביר וחרבו להילחם אי-אז). הרעיון של כל דבר שהוא "פשוט 1+" סותר את זה - לא בגלל שאין הגיון בקיום חפצים כאלה (אדרבא, כקיסר או מצביא הייתי שמח אם החיילים שלי או אפילו רק בני ואני היו מחומשים בנשק יעיל יותר אפילו במעט, אם כי בהתחשב בכל זאת בעלות הייצור) - אלא משום שזה סותר את האינטואיציה ומוציא את העניין מרעיון מרתק בפוטנציה - החפץ הקסום. גם אני לא חושב שחייבים לקמץ בצורה מסיבית ביותר בחפצי קסם בשביל לשמור על העניין והמסתורין שבהם, אבל הכרחי שהם יהיו נדירים, מרשימים, ו... כן, לא סביר להניח שניתן לקנות כאלה. אני דווקא מאפשר לדמויות במערכה שלי למצוא לא מעט חפצי קסם, והיחיד שקנו עד היום (במקרה חרב קסומה) היה תודות למקרה ממוזל מאוד מכיוון שמי שמכר את החרב לא הבין שהיא קסומה... היא נמכרה במכירה פומבית, רק לאחר שבעליה החוקיים נפטר בשיבה טובה ללא יורש. מיותר לציין שהוא לא נפרד מהחרב בעד כל סכום שהוא בימי חייו, והיא עוד הייתה "מקוללת" - כי משהו שהוא יחיד במינו הוא נטול מחיר. עולם עתיר קסם אכן יהיה שונה מאוד מכל המוכר לנו; לא ניתן לשלב אותו באופן אמין אם הרבה מהקונספטים ההיסטוריים המוכרים לנו מבלי לשוב לחוק ה"מין-כזה-כאילו(אנטי)" - אי אפשר לעוף מעל החומות כי הן מין-כזה-כאילו חומות אנטי-תעופה והתעתקות... שיטה שננקטת לא מעט, אבל קצת מבעסת מבחינת יצירתית. מערכה עתירת קסם חייבת להיות מאוד שונה מהמציאות המוכרת (כובעי בהחלט ירד לכל מי שיהיה מסוגל להריץ מערכה כזו ברמת משחק גבוהה), או על דרך האבסורד. כך למשל במערכה שאחי מריץ, ובה כל אחד הוא קוסם (הארי פוטר זה כלום לעומת רמת הקסם שמתרוצצת שם, אל תשאלו), קניתי לאחרונה מצ'טה 1+ / סכין לחם 1+... לא תאמינו כמה ישר היא חותכת את הפרוסות...

למעלה