חפצי קסם חד פעמיים !

חפצי קסם חד פעמיים !

אתם לא חושבים שזה אחלה פיתרון לחפצים עוצמיתיים מדאי ? ( למשל החץ אסון שהצעתי לפני . . . ? )

חד פעמי יש רק בטישו

וחפצי קסם הם לא טישו, נכון? אישית, אני מחזיק בגישה שחפצי קסם הם משהו שצריך לקמץ בו כמה שיותר, לבל יהפכו לגאדג'ט סתמי. הנחת היסוד שלי היא שברמת העיקרון אין חפצי קסם כלל (שלא לדבר על השטות הזו שדמויות יכולות לייצר אותם), וכל מה שמתגלה במהלך המשחק הוא חריגה מהכלל הזה, ויש לו שם והיסטוריה משלו (כן, אפילו לחץ +1 "עלוב"). את מספר חפצי הקסם שחילקתי לדמויות בכעשור של משחק, אפשר לספור על שתי הידיים ועדיין ישארו לך אצבעות לגרד באף.

dragon zlotnik

New member
אולי כדי שתלחץ על "שלח"

רק פעם אחת???? בכל מקרה, לדעתי במקרה של החץ אסון זה באמת חד פעמי, כי החץ המקורי התפצל והוא כבר לא קיים... מלכתחילה עדיף לא לעשות חפצי קסם עוצמתיים מדי, ובדיעבד עדיף שהם יאבדו/ יגנבו/ יאבדו מכוחם עם קללה, הרעיון של החד פעמי לא ממש נשמע לי כי זה לא כ"כ הגיוני כי את רוב כלי הקסם לא יצרו במיוחד בשביל השחקנים ואת רובם מוצאים במקומות מוזרים אחרי שמי שהשתמש בהם מת/החביא אותם, אבל הרעיון שלך גם אפשרי.

Dumarius

New member
אני תומך בעמדתו של הבלש

או חלק מזה.. יוצרי המשחק נכנסו לחפצי-קסם-מאניה ועשו אלפים מהם... מצד אחד הDM לא חייב לבחור בכולם (ורצוי שלא) שיתקיימו בעולמו או בהרפתקאתו ואז זה מרחיב את מגוון האפשרויות, ומצד שני, זה עושה חפצי קסם קצת סתמיים... מעבר לזה, חפצי קסם שהם עוצמתיים מדי מיועדות לדמויות עוצמתיות שנלחמות ביצורים עוצמתיים ויש להם מספיק כסף כדי לקנות דבר שכזה.. אין חפץ עוצמתי שלא בא עם מחיר בשחקים...

Dumarius

New member
שכחתי להוסיף:

ישנם חפצי קסם שהם חד פעמיים אבל לא כי הם עוצמתיים וגם אז זה מן הסתם יוריד מן המחיר... קיצר חד פעמיות היא אינה פתרון לעוצמתיות. הגבלה של גישה אל החפת היא פיתרון לעוצמתיות-מחיר גבוה, נדירו, אלפי מפלצות ששומרות על החפץ, כל דרך טובה אבל אני באמת שלא יכול לדמיין לוחם עומד עם גרזן גדול וזוהר ונותן איתו מכה לאיזה קובולד ופתאום הגרזן נעלם...

Naruto007

New member
הרעיון דווקא נכון...

למשל, necklace of fireballs: חפץ שמאפשר לך ליצור כדורי אש (קסם שימושי ביותר). אם יש לך את זה אין לך בעיות בלגרום נזק גדול. לכן, עשו שאתה יכול להשתמש בזה בצורה מוגבלת-מה שהפך את החפץ לבלתי משתלם. הכוונה לא הייתה לגרזן אלא לחפצים אחרים. אגב, חפצים שהם באמת עוצמתיים (למשל artifacts) אי אפשר לקנות, epic items אי אפשר למצוא אלא רק ליצור, ועל כל אחד מהאפשרויות יש תמיד הרבה מפלצות שצריך להרוג. זה בהחלט מאזן את החפצים.

מפלצות שצריך להרוג?

לא מדובר ב"פוקימון" בפעם האחרונה שבדקתי. אם הייתי רוצה חפצים שעושים אפקטים ופיצוצים לא הייתי משחק פנטזייה אלא משחק מודרני - חבל לאנוס את הפנטזייה ולהפוך את הקסם לתחליף היי-טק ופירוטכניקה. ואם הייתי רוצה להרוג מפלצות ולנצח דברים, לא הייתי משחק במחשק תפקידים - הייתי לוקח הרבה קוביות, מסדר ליד הקיר, ומשחק איתן בגולות.

Naruto007

New member
לא לגמרי ירדתי לסוף דעתך...

אבל אני די בטוח שלא ירדת לסוף דעתי. כוונתי הייתה בסך הכל שהם צריכים לעבוד קשה מאוד כדי להשיג חפצים שבאמת עוזרים. אתה כנראה משחק בשיטת "low magic" וזה בסדר גמור, אבל לא כולם כמוך. ואת ההקשר לפוקימון לא הבנתי, אולי בגלל שאני לא יודע משם כלום חוץ מ"אש" ו"פיקצ'ו".

Low Magic ועבודה קשה

קודם כל, מנסיוני, Low Magic היא הדרך היותר טובה לשמור על הקסם של הקסם - אנשים נוטים להעריך יותראת מהשניתן במשורה, ועולם שמוצף בחפצי קסם, לחשים ומפלצות איננו קסום יותר, אלא סתם זול. מה הקשר לפוקימון? במשחק הפוקימונים, המטרה היא לנצח מפלצות, לאסוף כוחות, כדי לנצח מפלצות יותר חזקות, להשיג יותר כוחות, וכך הלאה. האנלוגיה למשחק טיפשי ממוצע במו"ד ברורה.

Naruto007

New member
במקום לדבר על פוקימון

הייתה צריך להגיד את המושג "kick in the door" שידוע גם בכינויו "hack and slash" והם המושגים שמשתמשים בהם למה שתיארת כ"פוקימון". low magic הוא בהחלט סגנון מעולה אם אתה רוצה לעשות קסם כמשהו מיוחד, אבל יש גם את סגנון הhigh magic שעושה בדיוק להפך-הופך קסם למשהו פחות חשוב מרגיל. שניהם מעניינים באותה מידה (לדעתי) אבל אני מעדיף לשחק בlow magic מאותן סיבות שציינת בעצמך.

מה עניין כסף לכאן?

כל הרעיון בחפצי קסם בעלי ייחוד, הוא שהם לא סחורה. "ואז המלך ארתור נכנס לחנות, וקנה את אקסקליבור בעשרת-אלפים ליברות כסף" נשמע לכם טוב, או פשוט מגעיל, טיפשי, משעמם, ומזכיר משחק מחשב? חפצי קסם הם משהו שאי אפשר לקנות או לייצר כשמתחשק (במו"ד ההנחה הבסיסית היא שכן - עוד נקודה לרעתה של שיטה גרועה זו) - כדי לשמור על הייחוד שלהם, המונופול על הצגתם צריך להישאר בידי השה"מ, ולהיות בעל משמעות עלילתית. אין שום סיבה להוריד את הקסם לזנות לטובת מטרות טיפשיות כמו עשיית הרבה נזק והרג מפלצות.

backdoorslam

New member
זו אפשרות נוספת

מעשית ניתן ליצור מערכה שמבוססת על קסם עשיר ומצוי מאוד. ניתן אז לחלק באופן גס את חפצי הקסם לסוג הנפוץ יותר ולסוגים הנדירים - אלה יצטרכו להיות ברמה של relics.

קסם אמור להיות קסום

אם הוא נפוץ, הוא פחות קסום. אין שום סיבה (פרט למערכת הכללים הגרועה של מו"ד שעדיין תקועה במשחקי מלחמה משנות השבעים) להשתמש בקסם רק כדי לגרום יותר נזק, לתקן דברים, ולפגוע יותר טוב. תהפוך את כל חפצי הקסם לנדירים מאוד, ותראה איך השחקנים מתחילים להעריך אותם.

Dumarius

New member
העניין בכסף הוא

שאם תפתח את DM'S GUIDE תמצא שם המוני פריטים קסומים וכולם עם מחיר. ולא מעט מהם הם עוצמתיים למדי (אני לא אומר שכל ח-פצי הקסם ניתן לקנות או משו אבל יש כאלה וגם לא מעט שאפשר). עכשיו, ככל שהחפץ חזק יותר, הוא עולה יותר. בטח בגלל שקשה יותר להכין אותו (אני עוד שניה אתיחס למה שאמרת על יצירת נשקים) וגם בשביל האיזון (השיקול הבלתי פוסק של DND). עכשיו לחלק השני: אפחד לא אמר שכלי קסם הם משו שאפשר לקנות או לייצר מתי שמתחשק, וגם DND לא מציג אותם ככה. הם עולים תמיד הרבה או יש להם דרישות גבוהות ולייצר אותם זה בכלל סיפור... כל DM יכול לעשות מה שהוא רוצה עם חפצי קסם ואתה צריך לזכור שהכל זה קווים מנחים. אפחד לא מכריח את הDM ללכת לפי הספר. איש אינו מוריד קסם לזנות ורק DMים לא מנוסים פותחים את כל מגוון חפצי הקסם לשחקנים שלהם. יש הרבה בשביל המגוון זה לא אומר שצריך להשתמש בכולו. ואם אין את כולו אין רע ביכולת לבחור מתוך מגוון גדול של מה יש ומה אין. ועוד דבר אחד: רוב חפצי הקסם לא עושים נזק.

עולים הרבה?

גם משהו עם מחיר גבוה הוא עדיין סחורה. אני מעדיף את הקסם אצלי כמשהו שאין לו תג מחיר כמו לפרה בשוק. ו"מדריך השה"מ" הוא לא דוגמא לשום דבר, במיוחד לא למשחק תפקידים.

Illithid

New member
איי איי איי חוסר ההבנה.

ככל שהמחיר גבוה יותר - כך קשה יותר להשיג את זה. בפרק שמתאר בניית ערים כתוב משהו על גבול מסויים של כסף, שמעליו לא תוכל לקנות כלום בעיר הזאת. החפצים החזקים עוברים את הגבול גם של הערים הכי גדולות, והמחיר שלהם נועד פחות או יותר רק למטרות יצירה אישית. בשביל לקנות אותם בכל זאת, יהיה עליך ללכת אל הדרקון הגדול והנורא עם סיבה ממש טובה למה לדעתך הוא צריך למכור לך את החרב המכושפת שלו. בקשר ליצירה אישית - תחשוב על זה ככה: איך נוצרו החפצים החזקים בהתחלה? מישהו היה חייב לייצר אותם. והמישהו הזה כנראה היה מאוד חזק. אז ההיגיון אומר שברגע שתיהיה חזק כמוהו תוכל גם אתה, בתנאים הנכונים, לעשות כמוהו. בקשר לשכיחות של הקסם - פה אני מסכים אתך. קסם צריך להיות נדיר, אבל (!) לא במידה כל כך גבוהה. כמובן שזו רק העדפה אישית ואי אפשר ממש להתווכח על זה. ולבסוף, המדריך לשה"ם נותן לך את האמצעים למשחק, ולא מכתיב לך איך לשחק. אם יש לך דעה רעה עליו, זה כנראה נובע מפירוש ו\או שימוש לא נכון בו מצדך או מצד מישהו שאתה מכיר ושיחקת איתו.

שוב ציטוטים מהספר?

תנסה לחשוב קצת בעצמך - בספרי המשחק אין תשובות לכל דבר, אלא בעיקר שטויות. איך נוצרו החפצים החזקים? ההסבר הטוב נמצא בתחום האגדה - והדמויות יכולות לשאוף להשתוות לאגדות, אך לעולם לא להצליח. בעיני, זה מותח ומעניין יותר. נו, עוד אחד שאומר שספרי מו"ד הם מושלמים ואם מישהו מוצא בהם פגם אז הבעייה היא אצלו... ילדי היקר - כשקראתי את ספרי המהדורה השלישית (העלובים והמשעממים) זה היה על רקע יותר מעשור של נסיון משחק, והיכרות עם שיטות ותפיסות נוספות. עד שלא תשתחרר מהכבלים של מו"ד והדרך בה היא אונסת את הדמיון שלך, לא תצליח להבין אפילו מה דפוק שם.

DDN

New member
דווקא ספרי מהדורה שלישית

כתובים הרבה יותר טוב מאלו של מוד"מ מהדורה שנייה. מצד שני, כל הקטע של חפצי קסם ואוצרות היה מיותר בעיני כי משם זה פשוט פרקים של "איך תרצה את המאנצ'קינים שלך". מצד שלישי, כל מה שבספר זה הצעות. שום דבר זה לא משהו שחייבים ליישם. אי לכך, קשה לקבוע שהספר "כובל" כשהוא עצמו רק שורה של הצעות.

נכון, אך

הספר של המהדורה השלישית יותר מאורגן מהמהדורה השנייה, ומספק שיטה טובה יותר (עדיין, לא טובה מספיק), אבל מצד שני, הוא מפמפם די באגרסיביות אווירה פוקימונית. אפשר לשחק טוב במו"ד, רק צריך ללמוד להשתחרר מההנחות שהוא כופה עלייך - שים לב כמה קשה לאנשים לחשוב עם הראש מחוץ לספר - בלי הקשקושים של דרגות, גזעים ומקצועות.

DDN

New member
הCOMPLETE WARRIOR

צועק את זה. זה בהחלט חינוך למאנצ'קיניזם. אפשר רק לקוות שיש שחקנים טובים מספיק שיודעים להסתכל מעבר.

למעלה