חפצי קסם חד פעמיים !

Illithid

New member
מה שמעתי???

תגיד, איפה היית שבאתי לפורום(אם זכור לך דיון "ברוך הבא" שלי)? עכשיו נזכרת שcomplete warrior הוא בצפר למאנצ'קינים?

DDN

New member
תראה, תשמע, תבין.

אם אינני טועה, דעתי היתה ועודנה - הספר כטקסט מציע למאנצ'קין את כל מה שהוא צריך כדי לבנות סופר-דמות. מצד שני, שחקנים טובים ידעו לנצל את הספר בצורה לא מאנצ'קינית. אני לא תומך לשלול את הספר כמו שאתה הצעת, אני תומך בכך שלכל דבר יהיה סיבה הגיונית במשחק. ואם כתבתי דברים שונים אז בדיון, אני מפנה אותך אל החתימה שלי.

אני חושב...

אני חושב שכדי לעשות את זה... אבל טלוי אל איזה כוח... חץ האסון לדעתי באמת צריך ליות חד פעמי...

חד פעמיות לא קשורה לעוצמה

אלא יותר לאיך החפץ פועל. מן הסתם בתוף או חצוצרה אפשר להכות ולתקוע שוב ושוב, בעוד שנוזל אפשר לשתות רק פעם אחת וקטורת נשרפת לאפר. נ.ב. כל הכבוד על השיפור בכתיבה - אתה רואה שכשרוצים וכשיש דרישה לכך אז זה הולך? וכמה תיקונים קטנים: זה "תלוי" ולא "טלוי" - שוב, תנסה לחשוב איך זה נשמע - למשל "תירה" (פקודת ירי) נשמע קצת שונה מ"טירה" (מקום מגוריו של האביר). וכותבים "להיות" ולא "ליות" - גם כאן יש אות "ה" שנשמעת חזק וברור.

לא ...

אני לא מתכבן לעוצמה... אני מתכבן לסוג הכוח.. :p נניח אתה לא תעשה חרב +1... ויכולת לתת מכת כוח שמכפילה את הכוח שלך חד פעמית..

backdoorslam

New member
לדעתי ניתן לקשר לעוצמה

בדיד שמםעיל לחש "משאלה" (לפי חוקי מו"ד "צבעוני") הוא כל-כך עוצמתי עד שהייתי נותן לו להיות חד-פעמי. חפצי קסם בעלי יכולת להקנות עוצמה אדירה למשתמשיו, עד כדי עירעור הקמפיין, הייתי מגביל למטענים בודדים.

Naruto007

New member
חפצים שיכולים לערער קמפיין

צריכים להיות מחוץ לעולם, ולהישאר בחוץ. לא כדאי לדמויות אפילו את האפשרות לעשות דברים חזקים מדי עד כדי בעיות רציניות לשה"ם. ואם אני מבין אותך נכון, אתה מדבר על הקסם wish, ואם כן אז אני מזכיר לך שבאחריות השה"ם לאפשר תוצאות של הקסם הזה-אם זה לא מפריע לך שהדמות תקבל 999999999999999 זהב אז תתן לה את זה, אבל אתה יכול לבחור שאסור להם לקבל זהב מהקסם הזה.

Dumarius

New member
הסיבה שהשימוש הוא בדרך כלל מוגבל

בחפצים כאלה, הוא פאן שאפחד לא שקל עדין-הטרחה של מי שעשה את החפץ. DND זה משחק תפקידים ולהכל צריך להיות רקע. רק קוסם באמת חזק (אפיק חזק) ועשיר (שליט העולם עשיר) יוכל לעשות תליון שנותן גישה אין סופית לקסם "משאלה". תחשבו על מה שהכנת חפצי קסם דורשת מהדמות.. להיכן חפץ קסם זה יותר יקר מלקנות אחד, לדעתי, ולכן יש הגבלה למה שאפשר ליצור. ושוב, מה שנוצר ביוקר, יימכר ביוקר...

כלכלה בצד

להכין משהו לא אמור להיות יותר יקר מלקנות אותו - על מושג הרווח השולי שמעת? וכאן מגיעים לשורה התחתונה - כדי למנוע מחפצי קסם להפוך לסתם סחורה ולהוריד את הקסם לזנות, כדאי להתעלם באלגנטיות מכל המחירונים המפגרים ותנאי הייצור המפורטים להשמים שיש בספרי מו"ד - דמויות לא מסוגלות לייצר חפצי קסם ולא לקנות אותם. נקודה. חפצי קסם שייכים לאגדות של עולם המשחק, לא לבסטות ולסדנאות. ברירת המחדל לשאלה "האם להציב חפצי קסם במשחק" היא אוטומטית "לא" - אלא אם כן אתה מוצא סיבה ממש טובה לעשות את זה? נשמע מתסכל? תוציאו את הראש מספר החוקים העלוב של מו"ד ותנסו לשחק ככה - תראו כמה מהר חפצי קסם מקבלים את המשקל המגיע להם. אי אפשר להסתדר בלי חפצי קסם? מסתבר שאפשר - למרות שהכללים הדפוקים של מו"ד באמת עושים לך חיים קשים בקטע הזה.

Dumarius

New member
לא יודע אם שמת לב

אבל כל התגובה האחרונה הזו (וגם הרבה מתגובות קודמות) מבוססת על שיטת המשחק וההעדפות האישיות שלך, וגישתך הממורמרת אל ספרי הגיידליינז. אף ספר בDND לא יכול להגיד לך איך לשחק. הוא מייעץ לך. אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה עם זה... וכשמדברים על גישה אישית אין לנו פה סיבה להתווכח. בדרך כלל כשמישו מכין חפץ קסם זה לעצמו. אין שום רווח בזה. אבל אם מישו מכין חפצי קסם למכירה, הוא ימכור אותם מן הסתם ביותר משעלה לו להכין אותם, אבל מצד שני יאבד גם XP ודברים נוספים. כמובן שדבר שכזה לא יעצור אפחד מלהכין חפץ קסום, אבל זה אל משנה את העובדה שהחפץ יקר יותר להכנה מאשר לקנייה. באשר לכל שאר מה שכתבת-זה כבר שיטת המשחק שלך ודעתי עליה (או היא בעצמה) אינה רלוונטית לנושא. שימו לב איך הפכנו את הדיון הזה של השאלה האם יש להפוך חפצי קסם לחד פעמיים בגלל כוחם לויכוח רדוד על כמה צריך להשתמש בחפצי קסם במשחקים ומאיזה סיבות, תוך כדי קביעה שרירותית שהדעה שלנו היא בעצם עובדה שאין עליה עוררין.

שוב, הנחות כובלות של השיטה

למה שמישהו יאבד נקודות נסיון כשהוא מכין חפץ? כי ככה כתוב. למה שהוא ימכור אותו? כי כתוב מחיר. למה שהוא יוכל בכלל להכין את החפץ? כי כתוב. אף ספר לא אומר לך איך לשחק? אתה בטוח? שים לב איך אתה לא מצליח לתפוס חפצי קסם שלא דרך הפריזמה של הספר. סגור אותו שנייה, שים אותו בצד, ותנסה לחשוב על חפצי קסם כאילו מעולם לא קראת אותו.

Dumarius

New member
די עם הבולשיט

אני בוחר ללכת לפי הספר לא חייב. אני הולך לפי הספר, כי אני רוצה. למה שמישו יאבד נקודות ניסיון-כי להשתיל קסם בחפץ זה מתיש למה שמישו ימכור אותו-כי כולם חייבים לאכול, והגיוני שהפרנסה המועדפת על קוסם כלשהו תהיה מכירת חפצי קסם שהוא מכין... למה שיוכל להכין בכלל חפץ-למה לא? הספר לא אומר לי איך לשחק, הוא מייעץ לי ואכן ברוב המקרים אני בוחר בעצתו, אבל מצד שני אני יכול גם לבחור שלא. מה יעצור בעדי? ואין לך שמץ של מושג איך אני יכול לתפוס חפצי קסם שוגר שלי, אז די עם הבולשיט, ההנחות המפגרות, וההתיימרות לדעת הכל על מו"ד או עלינו ואיך שאנחנו משחקים...

בחירה חופשית?

זו לא חוכמה "לבחור" כשאתה לא באמת מכיר אלטרנטיבות. להשתיל קסם בחפץ זה מתיש? ומה עניין נקודות נסיון לכאן? הרי מדובר במשהו בין ידע נרכש לתהילה מצטברת - ואם אני מייצר מחצצת שיניים 1+ הרבה יותר הגיוני שאני גם אלמד מזה יותר ואיעשה מהולל יותר (המכשף האגדי שחישל את מחצצת השיניים המוזהבת!) למה שקוסם יתפרנס מיצירת חפצי קסם? הוא יכול להתפרנס באותה מידע מייעוץ והורוסקופים, לא? או שהקסם הינו עיסוק כה תובעני ואובססיבי, עד שהוא דוחף הצידה את טרדות היום-יום. למי איכפת להפסיד כמה ארוחות ולחיות בתוך קופסת קרטון כשאו-טו-טו הוא מגלה את סודות היקום? ה, נכון, שכחיתי. קוסמים במו"ד לא באמת מתעסקים בקסם, הם מטילים לחשים - וזה הבדל גדול, כמו בין לצייר תמונות ולנקב כרטיסיות. למה שכן יוכל להכין חפצי קסם? אני לא זוכר שלאקסקליבר, דוראנדאל או אבי-סער היה יצרן מהשכונה. אקסקליבר הגיעה מגבירת האגם (אפשר להפוך אותה לסתם קוסמת בדרגה גבוהה, אבל למה לבצע מעשי סדום באגדות?), דוראנדאל הייתה מיוחדת בגלל ההיסטוריה שלה - הקטור השתמש בה בזמנו לפני שהיא התגלגלה לידי רולאן, ואבי סער נוצרה לפני תחילת ההיסטוריה המוכרת, חושלה מתוהו כדי ללחום בתוהו. אבל יש חרבות שהן סתם +1 ? למה בדיוק חייבים קסם כדי ליצר נשק הרבה יותר טוב? קראת את סצינת חישול הצלצל בספר "מובי דיק"? יש לנו שם נשק שנוצר בתהליך חריג ומיוחד (פלדה ממסמרי פרסות סוסי מרוץ, צינון בדם של צלצלנים שכולם פראים אקזוטיים במקום במים) בלי שום לחש שמוטל עליו - ולא תמיד צריך לבקש מקוויקווג, טאשאטגו ודאגו לפתוח וריד בשביל לייצר פריט טוב יותר - כולנו שמענו על חרבות-דמשק, נעלי כדורגל מעור קנגורו וויסקי סקוטי. מאיפה אני מתיימר לדעת דברים? תחשוב שהיו לי מספיק שנים בשביל לשחק, לראות אנשים אחרים משחקים, לקרוא ולהתעניין. כמה שנים שיחקת? כמה רעיונות בדקת לפני שהחלטת שאתה יודע הכי טוב? כמה ספרי כללים וספרים אחרים ניסית לפני שהחלטת שבזה שאתה מכיר יש את התשובות הנכונות? כמה זמן? תרד בבקשה מהעץ, ילד. את מה שאתה מגלה היום, הכרתי עוד לפני שנולדת - אין שום פחיתות כבוד בלשמוע לעצתי.

Dumarius

New member
איזה עץ ואיזה בטיח?

זו בדיוק הנקודה שלי: אני כן מכיר אלטרנטיבות. אתה פשוט הנחת שאני לא מכיר אלטרנטיבות. מי אתה שתתן פרשנות למזה נקודות ניסיון? אני רואה נקודות ניסיון כפרס לדמות שהצליחה במעשה מאתגר (ולא רק להרוג מפלצת אלא כל מעשה מאתגר באמת). וגם לפי הגישה שלך אפשר למצוא נימוק מתאים: הקוסם הדגול הכניס את קסמו לענק החדש שהכין. עכשיו הוא מותש לחלוטין ולא ממש יוכל לצאת מהמיטה לכמה שבועות הקרובים. חוסר המעש בשבועות האלו יפחית מהניסיון שצבר... ושוב, איש לא אמר שהקוסם חייב לעבוד במכירת חפצי קסם, אבל ישנם דמויות רבות שיבחרו בזה כעיסוק מועדף. אל תשתמש בחרבות מהאגדות הגדולות ביותר כדוגמה כאן.. זה כמו להשוות בין אגממנון לאכלסנדר מוקדון... ולמה שדמות אחרי הרבה זמן והשקעה לא תוכל להגיע למצבה של פיית האגם? ד"א, לא פיית האגם ייצרה את אקסקליבר היא רק הייתה הפטרונה שלה. רק תראה כמה אתה מאשים אותי בסגירות מוחין והקשבה רק לספרים, וכמה אתה בעצמך סגור, ישר מניח הנחה מסויימת על כל דבר.. וכמה זמן שאתה משחק, לא הופך אותך לכל יודע או להילאי לי מבחינת הדעות שלך. ושוב אתה מאשים אותי האשמות שווא. אני אמרתי שהתשובות הנכונות בידי? אני פשוט אומר שאתה לא יכול להיות בטוח שהם בידיך... ובוא אני אענה לך על שאולותיך: אני משחק שנתיים, בדקתי אלפי רעיונות שבאו מה-30 ספרים שברשותי. ולשורה המתנשאת האחרונה שכתבת: לא גיליתי שומדבר, ולא נתת לי שום עצה...

רמץ

New member
אבל ברם אולם

אקסקליבר לא חושלה בידי אדם, אבל הנדן הקסום שלה שמאט שטפי-דם נטווה ע"י מורגיין (לפחות לפי 'ערפילי אבאלון' של מרים צימר בראדלי - זה לא ממש הסיפור המקורי, But then again, מה כן?). אני לא מצליח להיזכר בחפצי קסם נוספים בטרילוגיה של אלריק, אבל בביתו של הנסיך כורום, באותו עולם (או מערכת עולמות) יכולת למצוא חפצים קסומים רבים שיוצרו ע"י בני גזעו. הוא לא אדם אבל הוא בן תמותה. אלף בכל דבר מלבד אוזניים ושם. יש חפצי קסם ויש עתקים. אם אתה רוצה להגביל את הגישה לחפצי קסם במערכה שלך - בכיף. העולם שלך באמת נשמע מהנה מאוד למשחק, אבל זו בכל זאת רק ההעדפה שלך. בעניין השקעת XP, אני מסכים איתך בהחלט. זה אחד מהרבה מאוד דברים שהיו טובים יותר במוד"מ מאשר מו"ד3 (אני, אגב, מעדיף את מוד"מ). חוק השקעת ה-XP הוא למשל חוק שאני בוחר לבטל. אדרבא - אני, בתור שה"מ, הייתי מעניק XP לשחקן שיצר חפץ קסם. ובכלל אני מבטל כל דבר שמוריד לשחקן נסיון כמו נקזנים למשל - פשוט טיפשי. - וראה - השיטה עדיין מתפקדת. לא צריך לזרוק הכל לפח רק כי כמה חוקים לא לרוחך. כמובן שבמקרה שלך הרבה מהחוקים הם לא לרוחך ולכן אולי באמת עדיף שפשוט לא תשחק במו"ד כפי שאני בטוח שבאמת אינך משחק. דרך אגב - למישהו יש מושג מה אקסקליבר ממש עשתה?

Dumarius

New member
אקסקליבר

אקסקליבר היא חרב שחושלה ע"י כל המלאכים וכל הפיות תחת רצונם המשותף של מורגאן (האלה הקלטית) ואלוהים להביא שלום על העולם. היא נמסרה לארתור ע"י גבירת האגם, מאריאן דה לה פיי (אם אני לא טועה). היא חרב האמת. היא תכניעה כל דובר שקר ועושה חטא, ותחזור למקומה אם ישתמשו בה נגד חף מפשע (כך ארתור כמעט איבד אותה כשנלחם בלנסלוט). אם תרצה את ההיסטוריה המלאה של אקסקליבר (או של ארתור) פנה אליי ואני אשלח לך מסר.

Illithid

New member
אתה כל כך כבול לשחרור,

שזה נראה שאנחנו יותר חופשיים. אירוני לא?

למעלה