בחירה חופשית?
זו לא חוכמה "לבחור" כשאתה לא באמת מכיר אלטרנטיבות. להשתיל קסם בחפץ זה מתיש? ומה עניין נקודות נסיון לכאן? הרי מדובר במשהו בין ידע נרכש לתהילה מצטברת - ואם אני מייצר מחצצת שיניים 1+ הרבה יותר הגיוני שאני גם אלמד מזה יותר ואיעשה מהולל יותר (המכשף האגדי שחישל את מחצצת השיניים המוזהבת!) למה שקוסם יתפרנס מיצירת חפצי קסם? הוא יכול להתפרנס באותה מידע מייעוץ והורוסקופים, לא? או שהקסם הינו עיסוק כה תובעני ואובססיבי, עד שהוא דוחף הצידה את טרדות היום-יום. למי איכפת להפסיד כמה ארוחות ולחיות בתוך קופסת קרטון כשאו-טו-טו הוא מגלה את סודות היקום? ה, נכון, שכחיתי. קוסמים במו"ד לא באמת מתעסקים בקסם, הם מטילים לחשים - וזה הבדל גדול, כמו בין לצייר תמונות ולנקב כרטיסיות. למה שכן יוכל להכין חפצי קסם? אני לא זוכר שלאקסקליבר, דוראנדאל או אבי-סער היה יצרן מהשכונה. אקסקליבר הגיעה מגבירת האגם (אפשר להפוך אותה לסתם קוסמת בדרגה גבוהה, אבל למה לבצע מעשי סדום באגדות?), דוראנדאל הייתה מיוחדת בגלל ההיסטוריה שלה - הקטור השתמש בה בזמנו לפני שהיא התגלגלה לידי רולאן, ואבי סער נוצרה לפני תחילת ההיסטוריה המוכרת, חושלה מתוהו כדי ללחום בתוהו. אבל יש חרבות שהן סתם +1 ? למה בדיוק חייבים קסם כדי ליצר נשק הרבה יותר טוב? קראת את סצינת חישול הצלצל בספר "מובי דיק"? יש לנו שם נשק שנוצר בתהליך חריג ומיוחד (פלדה ממסמרי פרסות סוסי מרוץ, צינון בדם של צלצלנים שכולם פראים אקזוטיים במקום במים) בלי שום לחש שמוטל עליו - ולא תמיד צריך לבקש מקוויקווג, טאשאטגו ודאגו לפתוח וריד בשביל לייצר פריט טוב יותר - כולנו שמענו על חרבות-דמשק, נעלי כדורגל מעור קנגורו וויסקי סקוטי. מאיפה אני מתיימר לדעת דברים? תחשוב שהיו לי מספיק שנים בשביל לשחק, לראות אנשים אחרים משחקים, לקרוא ולהתעניין. כמה שנים שיחקת? כמה רעיונות בדקת לפני שהחלטת שאתה יודע הכי טוב? כמה ספרי כללים וספרים אחרים ניסית לפני שהחלטת שבזה שאתה מכיר יש את התשובות הנכונות? כמה זמן? תרד בבקשה מהעץ, ילד. את מה שאתה מגלה היום, הכרתי עוד לפני שנולדת - אין שום פחיתות כבוד בלשמוע לעצתי.