חנות נוחות

tafustafus

New member
חנות נוחות

ב"חנות נוחות" יש אמנם בין השאר גם דברים מן הסוג שקונים במכולת, אבל לעתים קרובות החנויות האלה נוטות להיות יותר בכיוון של דברים שימושיים שונים, קצת מוצרי מזון (בעיקר מוכנים לצריכה), תרופות, חומרי ניקוי ורחצה, מכונת צילום, כלי כתיבה, בקיצור -- כל הדברים שאנשים עשויים להתקע בלעדיהם.

august west

New member
לפי דעתי זה יותר עניין של תדמית

למכולת יש קונוטציה מסויימת של חנות קטנה וצפופה עד אפס מקום בה יושב איש זקן ורושם הכל בפנקס וחנות נוחות או איך שתקראו לזה היא חנות מלוקקת שמוצאים בתחנת דלק - נקייה ולא צפופה ולמרות השם אי אפשר כמעט לקנות בה שום דבר חוץ מחטיפים. בגלל זה כתבתי אלונית

Fanja

New member
עם הרקע שלי בעבודה סוציאלית, זה

לא נשמע יותר טוב

עדיין מתלבטת

כולכם אמרת בדיוק את מה שחשבתי על שתי האופציות: חנות נוחות - תרגומי מדי ומשתמשים בזה רק בעיתונים ובפרסומות. מכולת - שכונתית, קטנה ומוכרים בה בעיקר מזון. אני מחפשת חנות שנמצאת בתחנות דלק או בדרכים שמספקות כל מה שצריך למי שנתקע או רוצה לעצור למנוחה (אלונית ילואו וכו'...) יש עוד רעיונות?

מרגנית

New member
הוא שאמרתי, החנויות בתחנות הדלק

נקראות חנויות רווחה. תבדקי בחנויות אלה עצמן. ורווחה היא מושג כוללני הולם, שיכול לעורר אי נוחות בעובדת סוציאלית, כנראה כיוון שאסוציאטיבית היא מקשרת אותו לחוסר רווחה. אדם שבא ללשכת הסוציאלית, היא לשכת הרווחה, אמור להשיג שם תנאי רווחה משופרים, אבל כידוע אצלנו פשט מוסד זה את הרגל. הרווחה כשלעצמה מגדירה את התנאים הרצויים מבחינת הישג יד, זמינות, נוחות, אפילו מותרות וקצת פינוק, וזה מה שמציעות חנויות כאלה ונדמה לי שגם חנויות עובדים. ככל הידוע לי, חנות העובדים של חברת החשמל מכונה חנות רווחה, ולא בכדי...

פונדק דרכים? חנויות על אם הדרך?

חנויות בתחנת דלק? חנות רווחה עדיין לא נשמע לי משכנע.

מרגנית

New member
פונדק? אם הדרך? לא מתאים

פונדק הוא אכסניה, מלון ואם הדרך - צומת, פרשת דרכים. שני המונחים אינם הולמים בהקשר הזה, ומה גם שהם נשמעים קצת מיושנים וספרותיים מדי. מדובר בסך הכול בחנות שירות קטנה בתחנת דלק, לכן אולי אפשר להסתפק בפשטות בתחנת שירות בתחנת דלק.

מרגנית

New member
כבר הייתי סוגרת על סתם חנות בתחנת

דלק או חנות מצרכים בתחנת דלק, פשוט ומובן לכול. לעומת אלונית וכד' שהוא מושג מותגי קונקרטי שלא היה אומר לי כלום.

Fanja

New member
אני בעד פונדק דרכים אם אין ברירה

זה מתקשר יותר למסעדה קטנה , לא? אבל זה לפחות מתקשר עם "דרכים".

מרגנית

New member
פונדק דרכים, רק אם ישנים בחנות

כי פונדק הוא אכסניה, מלון. חנות דרכים, גם כן לא ממש, כי יש הרבה חנויות בתחנות דלק הנמצאות בלב העיר, כדוגמת החנויות של 'ילו'.

Fanja

New member
אין ספק שהאסוציאציוצת של עו"ס

לגבי רווחה, כוללות מה שכתבת. גם אין ספק שכאשר באים לקבוע מילה חדשה, מתחשבים באסוציאציות. אבל הרווחה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה ביחס לתחנת דלק באמצע הדרך זה השירותים ...
מכל מקום, "חנות-רווחה" נשמע קצת יותר טוב מ"חנות נוחות". למיטב ידיעתי, הconvenience store בארה"ב יכולה להיות בדיוק המכולת שפתוחה גם בשעות יותר מאוחרות מהרגיל לחנויות באזור, משהו כזה.

lazy fish

New member
הוצע במעלה השרשור "מינימרקט"

וזה נראה לי מתאים (אני אישית קוראת לחנויות כאלה דראגסטור אבל הבנתי שרק בחיפה משתמשים בזה).

בתל אביב מדובר בפיצוציות שהתרחבו...

משום מה חנות נוחות נשמע לי כבר טוב יותר מחנות רווחה. גם לי עולות אסוציאציות של משרד הרווחה וכל זה. בכל אופן מדובר בחנות על אם הדרך, כזאת שעוצרים בה כדי להצטייד להמשך. עוד לא מצאתי משהו מתאים

ססילי

New member
האמת היא ש'חנות דרך' נשמע מוצלח

אמנם לא קיים ביטוי כזה, אבל נדמה לי שהוא ביטוי המובן מעצמו, קצר ומדוייק.

למעלה