חמישה ימים בלי בשר

noa555555

New member
ברוכה הבאה לדרך המבורכת .

לגבי הסדרת פעולת המעיים - אין כמו הפסקת מוצרי החלב, בדוק . קודם כל שבוע שבועיים הכל רץ (בעיקר אם תחזקי את זה עם מאכלים שמכילים יופי סיבים , כמו ירקות , פירות, שורשים על קליפתם ועוד ) ושתיה מרובה. לא יאמן עד כמה מוצרי החלב המיותר האלה משפיעים על מערכת העיכול לרעה. לא האמנתי , אבל מכיון שעברתי מאוכלת כל לטבעונית בשעה אחת, השינוי היה מאוד מאוד בולט אצלי מבחינה זאת. מאז לא ידעתי ולו עצירות אחת וגם לא קושי במערכת הזאת (רק פעם אחת, כשבאמת שכחתי לשתות יום שלם ) , כשקודם לכן ממש הרגשתי האטה ניכרת בתחום הזה.
והכי קטע? שבכמה פעמים המעטות שהצליחו להגניב לי משהו חלבי לאוכל בלי שידעתי, נהיה לי בלגן שאי אפשר לתאר.
אז ממליצה לך דוקא על זה.
(לגבי קשה? תמיד אם משהו קשה לי, אני נזכרת שלבעלי החיים הרבה יותר קשה כשלוקחים להם מה שבכלל לא ביקשו לתת , כולל ילדים , חלב, הפרשות וכד, ואז הקושי שלי נעלם כלא היה ) .
הכל שאלה של הרגלים .
ממליצה לך דוקא על גוגל בתחום הזה, בשנתיים האחרונות מספר המקורות הטבעוניים והמידע מדהימים . למשל "טבעונות קניות " או מתכון עם מרכיב מסויים , בצירוף עם המילה טבעוני .
מגוון המזונות שתגלי פתאום יפיל אותך מהכסא לרצפה ובחזרה . אני זוכרת את החוויה הזאת . בהתחלה אכלתי כמה עלים ורזיתי, לא ידעתי מה לאכול, ואני רצינית.
וכשגיליתי .. כל כך שמחתי שיש לי המון מה לאכול.
ואז גיליתי שאני שוב צריכה לשמור
מרוב שיש אוכל טוב וגם ג'אנק . אין רגע אחד של רעב. צריך רק להתרגל ולהחליף את הראש , משהו כמו התחלה מחדש , עם דברים שהוצאו מהצלחת לעד וזהו, נמחקו משם ברוך השם . סוויץ'.
בהתחלה זה נראה קצת קשה, אחר כך זה ממש מצחיק מרוב שזה קל . זה רק חרדת ההתחלה
תהיי רגועה ותראי איך את מתרגלת מהר.
חמין זה לא בעיה לכין צמחי , פשוט להוציא את המרכיבים האלה שאמרת . גגלי חמין טבעוני ותגלי פלאים . .
בלוגים מומלצים יש המון, נדמה לי שאפילו בקישורי הפורום . שמות שאני שולפת ככה במיידי : "לא על החסה לבדה" "טבעוניות נהנות יותר " "וגנסקי " "סיו-פוד" ובכל אחד מהם יש בלוגים מעולים נוספים . נשמח לבוא למפגש הבא אצלך כשתרצי
. בתור בשלנית שאהבה בדיוק כמוך להמם אנשים, גיליתי שאני עדיין יכולה להמם אותם בתבשילים מדהימים שלא יביישו אפילו את הטובים ביותר. תהיי רגועה
ותזכרי שרוב הסודות נמצאים בתיבול של המרכיבים .
ברוכה הבאה ובהצלחה, וכדאי להציץ במידע ובקישורי הפורום .

nogaash

New member
תודה

כבר הצצתי.. ים של רעיונות מצאתי שם ועשרות מתכונים שנראים ממש ממש טוב.

רציתי לשאול על הנושא הזה של שינויים פיזיולוגיים בגוף שאני מרגישה אותם בהחלט אבל התביישתי. תודה שדיברת על זה בפתיחות

noa555555

New member
תרגישי נוח

פה כל הפרות קדושות, תרתי משמע

יהיו שינויים ותקבלי אותם בהבנה ובאהבה. הגוף צריך להסתגל , גם לעיכול קטניות מסויימות צריך התנסות של פעמיים שלוש והגוף מסתגל, אל תתרשמי מהפעמים הראשונות. ככה זה בכל שינוי תזונתי , זה טבעי .
גם בגוגל תמונות, חפשי לפי המילה טבעוני או VEGAN... כנל באינסטגרם ... בפינטרסט. לראות ולרייר. אני רצינית . לא יודעים מאיפה להתחיל, כמה ים של דברים יש.

subatoi

New member
והטיפ הכי חשוב הוא כמובן

להמשיך להסתובב פה בפורום, לומדים המון

יוספה 51

New member
כפי שדיווחתי בעמוד הראשי, הצו'לנד יצא נפלא

בלי בשר. מרק השעועית שלי משבוע קודם לכן נטרף במהירות גם ע"י אוכלי הבשר. יש סדנאות לדעתי של ארי שביט, ואפשר גם לפלס דרכך לאט לאט, כמו שאני עושה ולהתקדם לא רע. היום בצהריים- מרק תירס, חמין מדהים, סלט בורגול עם רימונים ואגוזי מלך, סלט חסה עם פומלות ושקדים, סלט קוסקוס עם חומוסים וירקות ברוטב טחינה, ואמא שלי הוסיפה מהממולאים שלה (ללא הבשר כמובן), כך שבהחלט יש המון מה לעשות ואם את אוהבת להאכיל תראי שלהיפך, זה מוסיף רעיונות ומגוון המון. כך קרה לי.

ella100

New member
כמה נכון ה"זה מוסיף רעיונות..."

וכמה יצירתיות.

תוכלי לפרט לגבי מרק השעועית.משאירה שלמה,מרסקת חלק?
תיבול?

יוספה 51

New member
הנה המתכון המלא:

כוס שעועית לבנה מושרית לילה מראש, בצל בינוני חתוך לקוביות, תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות, גזרים פרוסים -שניים, כוס גריסי פנינה- שליש, סוכר, (במידה וצריך), 2 כפות רסק עגבניות, כף פפריקה, כפית כמון, חצי כפית כורכום, פפריקה חריפה, אבקת מרק (לא שמתי), פלפל שחור טחון ומלח. ליטר מים. לטגן את הבצל, להוסיף את שאר המצרכים חוץ מהמים, לערבב היטב ולהוסיף את המים להרתיח, להנמיך לאש בינונית, לבשל שעתיים וחצי. במידת הצורך להוסעף עוד מיםץ - עד כאן המתכון. אני הוספתי יותר גריסים. יצא מעולה.

Queen nuli

New member
באותו נושא

אחרי שנה של צמחונות מרגישה שאפשר לעלות שלב. מתחילה ניסוי של טבעונות לשבוע, בתקווה להמשיך איתו. צריכה הרבה חיזוקים ולא מקבלת אותם מהבית בכלל.... כולם נגדי בעניין הזה.

תהיי חזקה

זו החלטה של אדם למול עצמו בסופו של דבר. סביבה לא תומכת היא הסחת דעת מרגיזה אבל זה לא מה שיעצור אותך.

תוכלי לפרט באיזה אופן הסביבה נגדך? נוכל לנסות לעזור נקודתית.

גם אני התחלתי בניסוי של שבוע.
אמנם עברה כמעט שנה בינו לבין ההחלטה שנפלה, אבל היה לו חלק משמעותי ביותר בה.

Queen nuli

New member
שאני קיצונית,

שאני הזויה
שאני אובססיבית לבעלי חיים
שאין שום סיכוי שיכינו לי במיוחד אוכל ו"תלמדי לבשל לעצמך" [ואין לי בעיה עם זה...]
מנסים להוציא לי את הרוח מהמפרשים ו"מה רע בצמחונות? זה גם יותר מדי"

אין שום דבר "קיצוני" בשאיפה להימנע מהרג מיותר. מה שקיצוני הוא ההכחשה שאנחנו גדלים לתוכה.
כמעט ואין אפשרות להתקיים מבלי להרוס משהו, להרוג משהו, להזיק לעולם. אבל לכל אחד יש דברים שהוא יכול לעשות בשביל לצמצם את הפגיעה, וזוהי תרומתך הצנועה.
כאמור, זו גם החלטה שלך עם עצמך ואת רשאית מכל בחינה לבקש מאנשים לא להתערב בה. את לא מפריעה איתה לאף אחד (עדיין
), אז שלא יפריעו לך.
את יכולה לענות את זה לאנשים המעצבנים בסביבתך, או שלא - אבל בכל מקרה תקחי את זה איתך ותשמרי בלב, ואולי זה יעזור לך לשמור על הרוח.
אני מבינה שאת גרה עם ההורים ולכן האישיו של בישול - אז קודם כל זה מגניב שאת תבשלי לעצמך וזה גם מראה להם שאת מוכנה לעשות הרבה בשביל מה שאת מאמינה בו. דבר נוסף הוא שאולי הם יראו שזה כל כך קל בעצם?

אלה שאומרים "מה רע בצמחונות" היו מציקים לך בדיוק באותה מידה אם היית מחליטה על צמחונות ולא על טבעונות. תישארי איתנו - כאן הכי מגניב להיות! וגם מדי פעם מקבלים אוכל

לא צריך להכין במיוחד

מכינים קוסקוס עם מרק? רק תשימו אבקת מרק בטעם עוף פרווה אם אצלכם שמים אבקת מרק [אצלנו לא] וזהו.
מכינים אורז? זה טבעוני
מכינים פסטה ברוטב עגבניות? במקום לטגן בחמאה טגנו בשמן זית [גם יותר טעים! גם יותר בריא].
מכינים סלטים? בלי גבינה זה טבעוני
קורנפלקס של תלמה זה טבעוני ואפשר לאכול אותו עם חלב צמחי קנוי
טחינה ואבוקדו זה טבעוני, חומוס זה טבעוני, אז יש מה לאכול בפיתה
פלאפל זה טבעוני למי שרוצה לאכול בחוץ
ואת השאר את בהחלט יכולה להשלים לבד: קצת עדשים שיצרו מג'דרה, פלפלים ממולאים שבמקום בשר שמים אורז ועדשים או ירקות קצוצים.
טחון מהצומח מוקפץ קצת בשמן תוסיפי לפסטה ויצא לך בולונז' בריא וטעים...

דברים מסובכים יותר זה אחרי שמתרגלים.

Queen nuli

New member
בשבילי זה ברור ומובן מאליו

אף אחד לא חייב להכין לי אוכל. והרב ממילא אצלנו טבעוני גם ככה. מפריעה לי ההתנגדות העקרונית הזאת והשלילה המיידית של הטבעונות והקטלוג של זה כקיצוניות ותמהונות

merav999

New member
אתמול קראתי בפייסבוק מישהי שסיפרה

שהיא עברה לטבעונות לאחר שהחלימה מסרטן. כל עוד היא אמרה שהסיבות לטבעונות הן מסיבות בריאותיות היא קיבלה תמיכה ולא הייתה שום ביקורת לעברה. לאחר שהיא גילתה גם מה קורה בתעשיית המזון ולסיבות הבריאותיות הצטרפו גם סיבות אידיאולוגיות אז החלו להתווכח איתה, לצחוק עליה וכו'.

זה מאיים על אנשים, מספיק שאת אומרת שאת טבעונית ומבחינתם את מאשימה אותם. תבהירי להם שזו החלטה שאת עשית לגבי עצמך ואין לכך שום השפעה עליהם וכשהם יהיו מוכנים לשמוע למה נהיית טבעונית שיבואו אלייך.

אני חושבת שרובנו עברנו את השלב הזה שבו צוחקים עלייך ומתקיפים אותך, תנסי לא להתרגש מזה יותר מדי

subatoi

New member
ראשית, נראה לי שעם כינוי כזה את חייבת להיות

טבעונית, במוקדם או במאוחר

אם לנתח רגע את המעבר לטבעונות בחלוקה גסה, יש שני קשיים.
הקושי ה"לוגיסטי" הוא בהכנת האוכל, ועם זה את אומרת שאין לך בעיה. אז בעצם אין לך מה לדאוג ושיתפוצץ העולם

הקושי האחר הוא ההתמודדות עם הסביבה, משהו שכולנו מכירים, ומכירים היטב. יש תשובות טובות שאפשר לתת להערות של הסביבה, יש צורך לפתח ברמה מסוימת עור קצת יותר עבה, ולדעת להתעלם מההערות הסתמיות שבאות רק כדי להציק, ולא ממקום פרודוקטיבי.
צריך לזכור ש"הם מ-פ-ח-דים", שקשה להם להתמודד עם עצמם כשהם רואים אותנו, ואפשר להבין את זה.

והכי חשוב, להסתובב פה בפורום וללמוד המון דברים, בעיקר לראות ש"צרת רבים"

ella100

New member
היי,תדמייני שאת הכנת מנה ובאים לנשנש ממך

כיף,נכון?

כיוון שאין לך בעיה עם להכין לעצמך- תשקיעי מעט תכנון,תכיני,
אני בטוחה שיש מי שיבוא לטעום.
וזה יקרה.

למעלה