חמישה ימים בלי בשר

nogaash

New member
חמישה ימים בלי בשר

ואני מרגישה מצויין

אמנם קשה לי לוותר על ביצים וחלב אבל אני משתדלת לצמצמם.

בינתיים בוחנת כל מיני דברים חדשים שמעולם לא נגעתי בהם. אז היום הייתי בסופר וקניתי דברים שמעולם לא היו לי בבית... קוואקר, סילן, בטטה, עדשים ירוקים ואדומים, ובלי קשר גם קנייה ענקית של ירקות (סלט ירקות עשיר זו ארוחה מצויינת ומשביעה בשבילי).

אני אשמח לעוד עצות לרשימת קניות וכמובן זקוקה למתכון לדייסת קוואקר טעימה, אמרו לי שזה נמסדיר את פעולת המעיים בצורה מדהימה.

עד לפני שנה ארוחת שבת האהובה עליי בחורף הייתה חמין, עם הבשר והשעועית והביצים והמרק הסמיך... במה אני יכולה להחליף את זה בחורף הקרוב? איך עושים מרק שעועית בלי בשר?

אין ספק שהכנסתי את עצמי לאתגר... כל השבוע בעבודה כשאני וחברות שלי מתלבטות מה לאכול לצהריים (למעט יום ראשון שהם מתו על הממולאים הצמחוניים שלי
) הם הציעו ללכת לשווארמה, להזמין המבורגר, כאילו לא ממש הפנימו שבאמת באמת הפסקתי לאכול בשר. לא פשוט בכלל... הן מרגישות שאני מגבילה אותן פתאום. אבל ההחלטה שלי באה ממקום מאוד כנה ואמיתי מבפנים, אין סיכוי שאני חוזרת בי, פתאום אני חושבת על האירוחים שהייתי רגילה לעשות עם תבשילים בשריים מהממים שאנשים ליקקו את האצבעות, ואז אני שואלת את עצמי, במה אני אארח עכשיו? אני צריכה סדנת בישול צמחוני באופן בהול, אתם מכירים אחת כזאת?

שמתם לב שאני אוהבת להאכיל אנשים?

אולי בע"ה המפגש הבא אם תרצו יהיה אצלי בבית..

בהצלחה וברוכה הבאה!

אני כבר חצי שנה בתוך התהליך.
גם אני התחלתי בדיוק בנקודה הזו, בכלל לא חשבתי שאני יכול להפוך לטבעוני (קרניבור מושבע שאוכל בשר 3 פעמים ביום). התחלתי מימי חול ללא בשר, אז גיליתי שבספ"ש בכלל לא חסר לי הבשר, ותוך שבועיים מצאתי את עצמי טבעוני לחלוטין, למרות שלקח לי זמן להגיד את זה בקול רם, כי גם כשזה הפך למציאות, זה עדיין לא היה נשמע לי הגיוני שאני טבעוני, ובכלל לא חשבתי שזה משהו שיכול לקרות. להגיד את השם שלי וטבעוני באותו משפט נשמע טבעי בערך כמו להגיד נסראללה ופרס נובל לשלום באותו משפט :)

אז אחרי כל ההקדמה, גיליתי שכבשלן, אין צורך לוותר על כל המאכלים האהובים עלי. אפשר לטבען את כולם, וזה דורש יצירתיות, המון נכונות לנסות דברים (ולפעמים לא להצליח) ועבודה עם חומרי גלם שלא בהכרח הכרנו ב"חיים שלפני".

לגבי המרק שעועית, גם לי היה מאוד קשה לוותר על מרק השעועית, ואני ממשיך להכין אותו. אני "תורם" לטעם הבשרי עם שילוב של מרק עוף פרווה ופפריקה מעושנת. גם חמין טבעוני אני מכין, שעועית, גריסים, תפוחי אדמה, סילאן (במקום דבש).... כל השמחה, רק בלי הבשר והקישקע. זורק למעלה כמה גלילי ג'חנון בשביל הפינוק. תאמיני לי, אחרי 14 שעות בתנור, יש לזה טעם של חמין, עם או בלי בשר :)

יש עוד המון רעיונות ומתכונים, ממש לכל דבר. הרשת מפוצצת בדברים. שווה לנסות, להתאים בהתאם למה שאת אוהבת, ותוך כדי התהליך תראי שזה הופך להיות פחות קשה ממה שזה מרגיש בהתחלה. כן, גם לדאוג לעצמי לארוחות כל יום במשרד. תמיד יש לי איזה תבשיל קטניות, מנות תחליף חלבון שאני מכין בכמויות ומקפיא (קציצות על בסיס קטניות, סויה, סייטן, שניצל סייטן וכו), אם החבר'ה יוצאים ובא לי להצטרף מקסימום אלך על איזה פלאפל או סביח (ללא ביצה כמובן).

זה נראה כמו עבודה במשרה מלאה כשמתחילים עם זה, אבל זה הופך לטבע, ואחרי חצי שנה, ההרגשה שווה את הכל :)

nogaash

New member
היי

אני התחלתי בהחלטה קודם כל בלי בשר... טבעונית, אני לא בטוחה שאני אהפוך לחלוטין אבל אולי זה באמת תהליך שצריך להתבשל אצלי, קשה לי בלי גבינות וחלב והשוקו של הבוקר, אני גם מנסה לחשוב, הרי כשחולבים את הפרה, זה לטובתה, כדי שיתפוצצו לה האתינים (או אטינים?)... לא?

בכל אופן על ביצים אני כנראה מוותרת. הלב שלי נשבר כשראיתי את לולי הסוללה. זה עדיין בהתהוות, וכן, זה דורש עבודה ומחשבה אבל אני בטוחה שאני אצליח. בע"ה.

תודה לכם על התגובות ועל העזרה. זה נחמד שיש עם מי לחלוק ועם מי לדבר ושלא שופטים אותך אם קשה לך. וזה נחמד שיש אנשים ששותפים לרגשות שלי שהדחקתי כל כך הרבה שנים.

merav999

New member
אם כבר שאלת, אז זה לא לטובת הפרות

בקצרה ממש: כדי שפרה תניב חלב צריכים להרביע אותה, לאחר ההמלטה לוקחים לה את העגל/ה כדי שלא "יבזבז" את החלב, את הפרה מחברים למשאבות ושואבים לה את החלב, בסיום מספר מחזורים של הרבעה-המלטה-חליבה היא נשחטת (רוב הבשר בארץ בעצם מגיע מהפרות בתעשיית החלב). גם לעגלים שמנותקים מאמם אין גורל טוב.

את יכולה לקרוא ביותר פירוט אם את מעוניינת כאן:
http://tinyurl.com/ox3eo9q

בכל מקרה, שמחה לשמוע שהולך לך טוב ובטוחה שזה רק ילך וישתפר. תישארי כאן יש המון רעיונות לאוכל (וגם בפורום המקביל). ויש גם המון בלוגי אוכל טבעוניים, אם את זקוקה לקישור תגידי

purplegiraff

New member
מוסיפה עוד קצת על מה שמירב ענתה

אף חיה לא "מייצרת" חלב אם היא לא בהריון קודם. זה פשוט לא קורה,
וזו הסיבה שמעברים את הפרה,
מצב של "עומס" בעטינים שעשויים "להתפוצץ" בגלל זה קורה כשהעגל לא יונק ממנה
ואז צריך לחלוב.
וזה בדיוק המצב עליו שומרת התעשיה שלנו. יותר מזה, הגוף מייצר חלב בהתאם לביקוש
זה מנגנון ביולוגי שבא לענות על הצורך הגובר בחלב אצל היונק ככל שהוא גדל. כמה שהוא יונק יותר- הגוף מייצר יותר חלב.
זה קורה בדיוק כך גם אצל נשים מניקות

ולכן, ככל ששואבים מהפרה חלב בכמות גדולה יותר- היא מייצרת יותר חלב,
ומידי פעם צריך ל"רענן" כדי להגדיל תפוקה ולכן מעברים אותה שוב, כשהגוף שלה מכוון להריון לידה והנקה הוא מייצר הכי הרבה חלב.

אבל בתוך כל זה העגל לא זוכה לינוק מאימו יותר מכמה שעות במקרה הטוב ואז הוא מייד מופרד ממנה ומוזן בתחליף חלב.
העגל הזה מפוטם ומיועד מרגע לידתו לשחיטה.

אז לא רק שמלכתחילה הוא "מיוצר" באופן מלאכותי רק כדי שלנו יהיה חלב לשתיה, הוא גם לא זוכה לינוק מהחלב שבעצם נוצר עבורו,
ואז כל יעודו הוא שחיטה....

הפרות החולבות בארץ הן "שיאניות" עולמיות בתפוקת חלב. הן קורסות בד"כ תוך שנתיים שלוש כאשר תוחלת החיים הטבעית של פרה גדולה פי 15.
חליבת היתר הזו גורמת לעטינים נפוחים ודלקתיים....

בקיצור, אם טובת הפרות בראש מעיינינו- אזי אנו צריכים להניח להן לנפשן, להתעבר כמה שהן יכולות ורוצות ואמורות באופן טבעי, להניק את צאצאיהן כמה זמן שהם זקוקים לזה, ואז אף פעם לא תהיה סכנת התפוצצות העטינים.

בקשר לקושי שלך, אני מכירה את זה טוב, לי לקח הרבה זמן לעבור לטבעונות, וגם כשעשיתי את זה - זה היה כניסוי
ולקח זמן עד שנפלו לי כל מיני אסימונים ועד שמצאתי את עצמי מבחינה תזונתית.
הגעת למקום טוב, תמיד ישמחו פה להמליץ לך על מתכונים מאכלים מוצרים ואפילו מחירים מומלצים שלהם,
ולתת לך תמיכה בכל הקשור למעברים והשינויים בתזונה,גם מבחינה חברתית אם צריך.

נסי לטעום כמה סוגי חלב צמחי: סויה, סויה וניל, אגוזי לוז, שקדים, אורז, שיבולת שועל,
ויש גם גבינות טבעוניות למרות שהן לא להיט ובעיני עדיף להכין לבד (לא מסובך ואם תרצי פעם יש מתכונים קלים וטובים וגם בלוגים נהדרים).

nogaash

New member
וואו... אלו דברים שלא ידעתי

כשהייתי בבית הספר לפני שנים... לקחו אותנו לאחד הקיבוצים בארץ וראינו איך חולבים פרות והסבירו לנו על התהליך, זה לרגע לא היה נדמה שהן סובלות מזה.

זה פשוט מפחיד לדעת את כל הדברים האלה! מפחיד ומזעזע.

אני לא אקפיץ את עצמי למים הקרים כי אני לא רוצה להיכשל ולוותר לחלוטין אבל אין ספק שהמוח נפתח.

תודה.

purplegiraff

New member
זה ממש ככה כמו שאת מתארת

אני גם לא ידעתי את כל זה וכשסיפרו לי על זה לראשונה
התגובות שלי התחילו ב-"לא יכול להיות, סתם מגזימים וזה בטח רק בארה"ב שםהכל מתועש יותר"

ואח"כ גם דוגמא של רפת "ידודותית" למראה שבקרתי בה ולא היה נראה לי שהפרות סובלות שם
סתם לועסות באדישות.....

עם ואחרי המעבר לטבעונות אני מגלה לכמה דברים אנחנו לא מודעים, כמה דברים אנחנו לא רואים ומפספסים.
דוגמא- ידעת שלפרות יש קרניים?
לפרות ברפת שבקרת בה היו קרניים? אולי את לא זוכרת.
אני ראיתי את כל הפרות ברפת ה"נעימה" הזו בלי קרניים ולא היה מושג שמשהו לא בסדר שם....
ולא שמתי לב שהעגלים לא עם האמהות שלהם....
ובאמת שהרבה זמן חשבתי שלפרות פשוט יש כל הזמן זליגה של חלב, כל הזמן, לא היה לי מושג שזה קשור להריונות,
מתי התחלתי לשאול את עצמי? כשהריתי ואח"כ הנקתי. אני זוכרת ששאלתי חבר של אבא שלי שהיתה לו רפת- "איך כל הזמן יש להן חלב"
ואז הוא הסביר לי.
אגב, הרפת שלו היא ה"נעימה", הזו....

אל תקפצי למים עמוקים אם זה לא מתאים לך, נסי קודם כל ובמקביל כל מיני מוצרים בלי חלב פרה
פודינגים ויוגורטים מחלב סויה, או אורז, נסי להכין גבינת סויה רכה לפי המתכון של "לא על החסה לבדה"
תראי ותלמדי מה יש לך לאכול, מה חדש, ומה טעים לך. תהני מהדרך ותמצאי שזה הרבה יותר קל ממה שזה נראה.

ירוני31

New member
יש לי חבר עם 3 תארים. בחור מבריק. אתמול הבנתי

שהוא לא יודע למה לפרה יש חלב.
והוא אומר ומודה, "פשוט לא חשבתי על זה אף פעם".
את יודעת כמה כאלה יש....?
גם אני לא חשבתי על זה אף פעם.
כאבא לילדים זה מזעזע יותר לדעתי.

subatoi

New member
גם אני לא חשבתי על זה אף פעם.

יש המון מידע בעולם, יש לנו חלק קטן ממנו ויש המון חורים במידע שיש לנו. ובד"כ אנחנו לא חושבים על החלקים החסרים האלה, וזה נוגע לכל תחום בחיים

ladybug6

New member
הקושי מובן..

החדשות הטובות הן שאת ככל הנראה לא תצטרכי לחיות בקונפליקט הזה לאורך זמן, כי די מהר את תגלי שיש מלאאאא תחליפים מעולים לדברים שאת אוהבת :) כולל החלב, חלק מהגבינות, יוגורט, שמנת, קינוחים ועוד. פשוט צריך לנסות מוצרים עד שמוצאים משהו שאוהבים. אני מודה שלפעמים זה לוקח כמה נסיונות עד שהחיך שלנו מתרגל לטעמים שקצת שונים ממה שהיינו רגילים, אבל זה קורה כמעט לכולם ובסוף כל אחד מוצא את הסוג שטעים לו (אני אישית אוהבת מאוד חלב סויה קנוי וחלב שקדים ביתי).
וביצים אני שמחה לשמוע על הצעד שעשית.. אני מודה שתעשיית הביצים קשה מנשוא, לדעתי קשה יותר מהרבה אחרות. אבל גם פה החדשות הטובות הן שיש תחליפי ביצה בכל מתכון, כולל חביתות מקמח חומוס ושקשוקה עם טופו ומיונז ביתי מעולה משמן וסויה.. אז יש תקווה! אם עד עכשיו היית עסוקה בלוותר על מה שהיית רגילה לאכול, מעכשיו תתחילי להתעסק בכל הדברים החדשים והטעימים שתכירי

setthemfree

New member
יקירתי...תעשיית החלב היא אחת הנוראות והעצובות

תחשבי שאנחנו גונבים את החלב שאמור להזין את התינוק של הפרה ו
הוא לא זוכה לטעום ממנו כי הוא מופרד ממנה אחרי ההמלטה בשביל שהחלב יישאר בשבילנו...לי זה שובר את הלב כל פעם מחדש רק המחשבה על זה, שום דבר פה לא נעשה לטובת הפרה האומללה, אלא להיפך הבכי הקורע לב שלה כשלוקחים ממנה את תינוקה לא מעניין שם אף אחד. כי מה שמניע אותם זה כסף ורווחים וממש ממש לא טובת הפרה שמבחינתם היא כלי וטו לא..את חייבת לדעת את האמת בשביל לקבל החלטה נכונה. בהצלחה

subatoi

New member
שזה החלק הכי חולני בכל התעשיות האלה, לדעתי.

אלה בע"ח שנוצרים מלכתחילה בשביל להיות מנוצלים. אלמלא בני האדם היו רוצים לנצל אותם, הם לא היו קיימים בכלל (אני מדבר על הפרטים הספציפיים, לא על המין כולו).
זו הסטיה הכי גדולה מההיגיון, עוד לפני שמדברים על דרכי הניצול, ולא מדברים עליה מספיק.

בעבדות האנושית לפחות השתמשו בבני אדם שכבר היו קיימים. כאן יוצרים בע"ח כדי לנצל אותם במיליון ואחת דרכים, במספרים בלתי נתפסים של 10 ספרות.

ladybug6

New member
עד היום לא היו לך בבית בטטות?!!

כבר סיבה טובה להפוך לצמחונית! (או כמו שאני מעדיפה להתנסח: טבעונית בהתהוות..
:)

ברוכה הבאה!

לא מזמן, כשלרגע התבלבלנו וחשבנו שהחורף מגיע, הכנתי חמין ממש טעים בלי בשר ובלי ביצים ובלי שום דבר. את אותו חמין אמא שלי הכינה שבוע קודם לכל המשפחה וכולם נהנו ושבעו והיו מרוצים. היו בו שעועית אדומה ומנומרת, עדשים חומות, גריסי פנינה, בצלים, תפוחי אדמה, גזרים, תבלינים, ומלמעלה סתם בשביל הכיף שמתי קנלוני ריקים (פסטה). אפשר גם לשים מעל הכל נייר אפייה ועליו להניח ג'חנון.

מרק שעועית עוד לא יצא לי להכין אבל אם תריצי חיפוש בגוגל על מרק שעועית + טבעוני תראי שיש כמה רעיונות לא רעים.
מנסיון - כשמוציאים את הבשר מהתבשיל/מרק, זה לא גורע ממנו. אנשים חושבים שהטעם בא מהבשר, אבל זה לא נכון.. :) הוא בא מהתבלינים וגם הרבה מהירקות. ואם זה מתכון שדל בירקות ותבלינים אז אפשר להוסיף כמה ולאלתר כדי להעשיר את הטעם. ותמיד מומלץ לתגבר בציר ירקות מרוכז שמוסיף עומק.

לגבי לאכול בחוץ - זה עניין של הרגל, כמו שאת תתרגלי לאכול במקומות קצת אחרים, כך גם החברות שלך, וזה לא כזה קורבן עצום כי בתור צמחונית יש לך מבחר כמעט בכל מקום. אפילו בתור טבעונית קל להסתדר היום בלאכול בחוץ, רק צריך בהתחלה לבדוק ולהתנסות איפה נחמד לך לשבת. למשל יש כמה רשתות של בתי קפה/מסעדות שיצאו עם תפריט טבעוני בנוסף לתפריט הרגיל (אספרסו בר, גרג, ארומה, בקפה קפה יש בימי שני תפריט טבעוני, בקפה ג'ו יש כמה מנות טבעוניות מצוינות, ועוד..) ויש גם מסעדות טבעוניות לחלוטין ששווה לקחת את החברות לטעימות.
אם את לא תתייחסי לעצמך כמסכנה או כמבאסת, גם החברות לא יתייחסו אליך ככזו. פשוט תקחי יוזמה ותקחי אותן למקומות שווים (ואת כבר תלמדי להכיר את המקומות האלה בהמשך) ואת יודעת מה, גם אם לפעמים מתפשרים, זה לא סוף העולם :)

לגבי מה לבשל וכו' - יש הרבה סדנאות אבל יש גם המון בלוגים שיתנו לך מלאאאא רעיונות. הנה רשימה של בלוגים בעברית:
http://img2.timg.co.il/forums/1_171266999.html

vegetalien

New member

גם אצלי לא היו, עד לטבעונות. (למעט פעם אחת בגיל 10, בשביל הנסיון. אז זה היה "קוריוז" שלא צלח מי-יודע-מה).

ותראי איפה אני היום!

nogaash

New member
נכון... לא היו לי בטטות בבית

אף פעם לא ידעתי מה לעשות איתן. אני בשלנית מצויינת ואוהבת את המטבח, אבל הראש היה מאוד מקובע על דברים מסויימים וכמעט ולא נגעתי בדברים שלא הכרתי.

בתהליך שאני עוברת היום, אני מסתגלת לאט לאט לדברים חדשים, הקנייה בסופר הופכת להיות מעניינת, יותר עוברת בין המדפים, יותר קוראת את התוויות, יותר בוחנת.. ממה זה עשוי וממה ההוא עשוי, ומה זה מכיל ומשתדלת ללכת על כמה שפחות מוצרים מהחי. בקנייה האחרונה כבר וויתרתי על ביצים למשל, לא פשוט בכלל!

תודה רבה על העיצות ועל הקישור, זה עוזר לי המון

למעלה