חמה עיראקית ואוכל

אבל היא לא באה רק כדי לפרוק

היא חתמה את ההודעה שלה במילים: "מה אתם אומרים על מה שקרה לי?"
וכאן המקום של כל אחד להגיד מה דעתו. אם את מחפשת רק תמיכה תסכמי את דבריך ב- אודה לקבלת עידוד ותמיכה. כרגע לא מתאים לי לקבל ביקורת או דעות שליליות.

ובנימה אישית נוספת, נמאס מאוד לקרוא בכל שרשור את זו שבאה מבחוץ אבל מעיזה לבכות על כך שלא כולן אמרו לכותבת, את צודקת בואי קבלי חיבוק. ואני ממש לא חושבת שמי מהקוראות פה, שטרחו וענו, והתיחסו לדבריך היתה צריכה להתנצל או לעשות כן.
זה המצב. ואת בהחלט מוזמנת לבוא להתיעץ פה, את בהחלט מוזמנת לבוא לפרוק ולקבל תמיכה. את פשוט צריכה להבהיר מה את רוצה מהפורום. היא, שזו לא הפעם הראשונה (או השניה או השלישית) שהיא כותבת פה, יודעת מי הנפשות הפועלות וידעה בדיוק איך לבקש דעות. לא סתם חתמה את דבריה במשפט שבחרה לעשות כן.
אז אם מישהי כאן לא בסדר, מבקרת ולא נעימה, האצבע לצערי מופנית אליך.

אפשר לשים שלט: "פקח, אני פורק סחורה"

ואז לא לקבל תגובות מגולשות שחושבות אחרת.
כל עוד באים לפורום ציבורי, מן הסתם זה כדי לשמוע דעות נוספות וגם שונות.

עמדתי בנעלייך, ורתחתי מזעם על חמי וחמותי

ואת יודעת, עם הזמן(עכשו הבכורה בת 8)- הדברים הסתדרו. הפחדים שלי-שהילדה תצא עם הרגלי אכילה לא בריאים -לא התממשו, והקשר שלי עם החמים מאד השתפר, שני הצדדים למדו להעריך את הטוב בצד השני עם הזמן.
אני למדתי שילדים לומדים הרגלי אכילה בבית, לא משנה מה קורה אצל סבתא. למדתי שמקומי כאמא מובטח ולא חשוב שהרבה פעמים יותר כיף אצל הסבים, שמרשים הכל. והחמים, לאט לאט, למדו לא לדרוך לי על האצבעות כל כך, וגם להעריך את הגישה שלי לעניין.
ברור שאת צודקת, שלא טוב לילדה עודף אוכל. אבל בקשר עם חמים, לא יעזור להיות צודקת, ולהתעצבן. רק רצון טוב, והומור, ולזכור את המשותף –הרי הילדה המהממת שלך היא גם הנכדה המהממת שלה. ועבור בתך, הידיעה שיש לה סבתא שאוהבת אותה כך, היא נהדרת ומחזקת ,זה יותר משמעותי לחיים מלאכול קצת יותר מדי פעם בכמה ימים.
למדתי, שהילדים מבינים מצויין מה מותר בבית ומה מותר אצל סבא וסבתא. אפשר לכוון את הנתינה של סבתא לכיוונים שמקובלים עלייך, "את יודעת, הילדה נורא אוהבת תבית/קציצות./לוביה/קובה סלק /ע'רוק / פירות...ככה הסבתא תהנה להכין ולתת והילדה תקבל אוכל בריא.
בנוסף, ילדים לומדים להגיד לסבים די. בתך החכמה כבר למדה(נותנת ביס וזורקת..) והסבים מבינים את זה יותר טוב מאשר את הכלה שאומרת להם להפסיק.
תשתדלי לראות את הנתינה הגדולה והאהבה הגדולה שמאחורי העוד-כפית-קוטג'
.

את צודקת בכל מילה

רק תיקון קטן,במקרה הזה את הרגלי האוכל הטובים מקנה הסבתא(מרק,תפוח,קוטג') ואת ההרגלים הקצת פחות טובים האמא(וופלים ומעדנים) אבל זו עדיין זכותה להקנות הרגלים משלה גם אם הם לא הכי טובים

שכחתי לכתוב- יש כיף בלתת לילד ממתק,

ולהתענג על שמחתו והנאתו.
קשה לוותר על זה לטובת הסבתא ולהיות ה"רעה". אפשר להגיד לילדה, היום אנחנו הולכים לסבתא ולכן לא אוכלים עכשו ממתקים, את הממתק שלך תקבלי שם.

ברור שאפשר, אם רוצים :)

לפעמים פשוט לא רוצים לפשט ענינים אלא דווקא להקשות ולסבך

אבל לכעוס שסבתא נותנת מרק או תפוח כשהיא נותנת וופלים ואז להאשים את הסבתא(וכל העידה העירקית איתה.......)בהשמנת יתר עתידית של הילדה והרגלי אכילה לקויים ............זה קצת מצחיק

למעלה