חמה עיראקית ואוכל

חמה עיראקית ואוכל

לחמותי יש בעיה של להאכיל את הילדה כל הזמן. אני כבר משתגעת, כמה אוכל אפשר להכניס לבטן כזאת קטנה....
הבת שלי בת שנתיים, ואחרי שחמותי אומרת שלום והמשפט הבא שלה "רוצה לאכול?, אולי היא רעבה? מתי אכלה פעם אחרונה?".. ועוד משפטים מסגנון זה.
אני מנסה לחנך את הילדה, שלאוכל יש זמנים, ונשנושים אין הרבה. אבל חמותי פשוט מתעלמת ברמה שממש בא לי להחטיף לה סטירה מצלצלת שתעיר אותה מהעולם שהיא חיה בו.
וזה המקרה:
לקחתי את הילדה מהגן והבאתי לה כמה יחידות של וופלים ואחרי כחצי שעה אכלה מעדן שוקולד. מיד לאחר מכן יצאנו לשבעה של סבא של בעלי.
חמותי עוזרת לארגן את האוכל וכל מה שצריך ובאותו היום ישבה בעיקר במטבח. הגענו והבת שלי רצה אליה. כשנכנסתי אחריה ראיתי שרוצים להביא לה שוקולד. ביקשתי שלא יתנו כי היא כבר אכלה את מנת הסוכר שלה להיום. והתגובה הייתה "אבל הביאו לה", "טוב, אז רק קוביה אחת". התעקשתי ועמדתי על שלי ובסוף הניחו לה. לא עברו 5 דקות "אולי היא רעבה?, יש מרק רוצה שאני אתן לה?"", אמרתי שאכלה לפני שיצאנו, ועוד כחצי שעה או שעה ניתן לה את המרק כארוחת ערב. חמותי "טוב בסדר,נחכה עם המרק". דקה אחר כך הוציאה לה לחם, הילדה לא רצתה. היו עוגיות על השולחן, שאלו אם אפשר, אמרתי כן אם היא תרצה לאכול. הילדה טעמה, ולא היה לה טעים (דבר שלא מנע מחמותי לנסות עוד 3 פעמים לתת לה את אותה העוגיה).
חמותי: "אולי את רוצה תה?, רוצה שאבי אלך תה"-ונתנ הלילדה חצי כוס של תה. סיימה את הכוס "רוצה עוד כוס?". לאחר מספר דקות הביאו קוראסונים. שאלו אם אפשר, ושוב אמרתי אם היא תרצה לאכול. הציעו לילדה, טעמה ולא רצתה. אמרתי לחמותי שתעזוב, כי עוד מעט ניתן לה את המרק כי הגיעה השעה לאכול. יצאתי להתאוורר 5 דקות, אני חוזרת ורואה את גיסתי מאכילה את הילדה קוטג'. ניסיתי להבין למה לתת לה לאכול אם מחממים את הסיר עם המרק עוף! וגיסתי בת ה-15: "היא רצתה לאכול", מרוב שהתעצבנתי לקחתי מהבת שלי את הכפית רגע לפני הביס הבא. ברור שהייתה עצבנית וכבר גירו לה את התיאבון ורצתה לאכול. הלכתי לחמותי ואמרתי לה שלא יביאו לה לאכול כי יש מרק.
בשלב הזה הג'ננה עלתה לי, וביקשתי מבעלי שישים לב איך אימא שלו פשוט לא מתייחסת לבקשתי לא לתת לה שטויות לפני הארוחה. רק חזרנו למטבח והילדה עם תפוח בפה!!! אני ובעלי יצאנו מהשבעה פשוט בעצבים. אימא שלו אומרת לנו "אבל היא נמצאת במטבח, ויש אוכל אז היא רוצה". המחשבה היחידה שלי זה- מי משחק עם ילד במטבח שיש בו סירים עם מים רותחים. ואם היא חייבת להיות במטבח היא יכולה לפעמים לצאת ולבקש שהילדה תהיה בחדר אחר (היא אין לה בעיה גם לחתוך סלט, עם ילד על היד, למרות שזה מסוכן). דבר נוסף היא לא מאמינה שצריך לשים לילד גבולות, ואם הוא רוצה משהו אז מביאים לו. גם אם זה לאכול קוטג' עם תפוז (סתם דוגמה)
באחת השיחות שלי עם חמותי היא אמרה לי, אם היא עושה משהו שלא נראה לי, שאגיד לה באותו רגע. אז ככה יצא שאני כמו שוטר במשך פחות משעה וחצי כל הזמן חוזרת על עצמי. זה פשוט מרגיש לי כמו זלזול, ולשים פס אחד ע נ ק עליי כהורה.
בעבר היא גם אמרה לי שאף פעם לא היה שמישהו אומר לה משהו, והיא תעשה אותו. במיוחד שיש עדים. כאילו מוריד לה מהאגו אם היא תתייחס לדברים שאחרים מבקשים ממנה.
פשוט עיצבנה אותי, לא בא לי שתהיה עם הילדה יותר. אם היא לא יודעת להתייחס אליי כאימא, אז שלא תתקרב לילדה שלי. ומעכשיו אני לא רוצה יותר שתיתן או תציע לה כלום לאכול!!!!! מה אתם אומרים על מה שקרה לי?

dify

New member
השאלה היא מה מעצבן אותך באמת

בואי נפריד בין הצד הפרקטי לצד הריגשי,

בצד הפרקטי, את מכירה את חמותך ויודעת שהיא תציע אוכל, אז אחד הדברים שהייתי עושה במקומך, כשאני יודעת שאנחנו עומדים ללכת אליה, זה לא לתת לילדה לאכול לפני שבאים, ובטח לא מתוקים (אולי רק משהו קטן עד שמגיעים לסבתא). ככה הילדה לא תאכל ארוחות כפולות ושתיכן תהיינה מבסוטית שהילדה קיבלה ארוחה מספקת.

לגבי הרגלים של הילדה, את יכולה להגדיר מראש לילדה שאצל סבתא מתפנקים, זו גישה מאד מקובלת ולא יוצאת דופן אצל סבתות, אז אצל סבתא מותר לשבור קצת גבולות ואולי לא להקפיד על השעה או על התוכן (למרות שאני מבינה שאת כן מרשה לאכול מתוקים כך שלא זו הבעיה).

בצד הריגשי אני מניחה שזה סוג של תחושת נתינה, תשמחי שיש לילדה סבתא אוהבת שרוצה להיות שם בשבילה. אני מניחה שהסבתא הזו הגדירה את עצמה כל חייה דרך זה שהיא דאגה לבני הבית, והדרך שלה לדאוג זה דרך אוכל, היא נמצאת במטבח כי שם היא מבשלת, ואני יכולה רק לשער שהיא לא מעמידה את הילדה מתחת לכיריים במקום מסוכן אלא הילדה יושבת ליד שולחן והסבתא מקדישה לילדה תשומת לב בעודה מבשלת.

נשמע לי שהכעס האמיתי שלך זה ש"שמים עליך פס", יתכן שיש דברים בגו' ושאת מרגישה שאת לא בת בית ולא חלק מתהליך קבלת ההחלטות וההרגלים של הבית שם, אני לא יודעת, אבל נראה לי שאת מנהלת את המאבק במקום הלא נכון, סך הכל,דווקא במקרה של הילדה אפשר היה לפתור את המצב יחסית בקלות וממש ממש חבל להעמיד את הילדה ביחסים בינכם ולהכריח אותה לבחור צד.
אם את מרגישה שאין לך מקום אצל חמותך, דברי עם בעלך, תשפכי את מה שבליבך, תנסו להבין יחד את המצב ומה אפשר לשנות על מנת שתרגישי יותר טוב, סך הכל, מהתיאור שלך עצמך, נשמע שהסבתא כן שואלת מה היא יכולה לשנות (גם אם היא לא מצליחה להתמיד בזה, לפחות יש רצון טוב לשמוע!).

ואם הילדה תאכל עוד קוטג' או עוד תפוח לא יקרה כלום, באמת, תגידי לעצמך שזה ככה אצל סבתות, היא לא הראשונה, ואחרי הכל היא האכילה ככה את בעלך שאני מניחה שהוא יצירה מוצלחת בעיניך

בעלי..

הילדים שלה, כולל בעלי, יצאו ילדים שמנים. בעלי כתינוק היה שמן וגיסתי נלחמה במשקל עד תקופת הצבא. גיסתי השנייה, אוהבת לאכול ועכשיו בגיל הבגרות, חמותי מנסה לעשות לה גבולות. חמותי אמרה לי לא פעם שהיא אוהבת ילדים עם שומן. וסליחה, לי לא מקובל שיאביסו אותה ובסוף אנחנו נתמודד עם משקל או עם הרגשה לא טובה של הילדה כי אכלה יותר מידי דברים וטעמים ברגע.
אני הרבה פעמים אמרתי לבעלי שנכון שכיף להיות עם ילדים ולפנק, אבל בסופו של דבר אנחנו צריכים להתמודד עם התוצאה.
ולעניין המטבח. חמותי לא מהנשים שמהבוקר עד הערב יושבות ועומלות במטבח. אם עושים ארוחה/חג, היא עושה משהו. אם היא מזמינה אז היא תבשל. לרוב היא מבשלת אוכלת רק לסוף שבוע. גיסתי הקטנה לרוב אוכלת אוכל מוכן. אז אם יש לך ילדה בידיים, את לא חייבת לבשל או להיות איתה. אפשר לשים אותה על כיסא ליד אבל לא להחזיק אותה בידיים.
למשל אימא שלי, שמאוד אוהבת את הילדה. אם היא במטבח מבשלת משהו, אף פעם לא הרימה אותה והמשיכה לבשל. תמיד נתנה לה תשומת לב וביקשה שתלך לשחק בסלון או שניקח אותה לשחק בחדר אחר.
הכל עניין של לחשוב שנייה לפני שעושים משהו. ואני בכלל לא מדברת על הקטע הזה שאני לא מבינה להרים ילד על הידיים. תנו לו חופשיות להסתובב, למה תמיד אני רואה את הבת שלי "כלואה" בידיים של מישהו, או יושבת על מישהו. ולפעמים לבת שלי לא נעים והיא רוצה ללכת. ועל זה אני מאוד גאה בה שעומדת על שלה ויודעת מה נכון.

dify

New member
זו בחירה שלך

בסך הכל, משמיעה מהצד, נשמע שאפשר לפתור את זה בקלות ע"י זה שלא תתני לה אוכל לפני שאתן באות לסבתא. בשאר הזמן תשאירי לילדה להחליט, סך הכל היא לא אוכלת אצל סבתא כל יום, פינוקים קטנים לא יזיקו לה, מה גם שזה מאותו אופי של דברים שאת בעצמך נתת לה. מקסימום תאזני את זה בימים אחרים.
לגבי להחזיק אותה- היא עומדת על שלה, יופי.
חבל על האנרגיות.

לא לתת לאכול

כשהיא חוזרת מהגן היא אוהבת לאכול משהו. כי משעה 12 היא לא אכלה כלום. אני לא אשאיר אותה עד 17:00 בערב או אפילו אחרי בלי משהו לאכול, ועוד שאנחנו נוסעים רבע שעה בפקקים רק כדי שהסבתא תרגיש טוב עם עצמה ותאכיל את הילדה.

אבל וופלות זה לא אוכל

את מביאה לה ממתקים לפני שאת הולכת לסבתא

הילדה רעבה? תביאי לה תפוח עץ ובננה וכשתגיעו לסבתא תני לסבתא לפנק בשוקולד והילדה תהיה רגועה עד שהמרק יהיה מוכן

אז אם את יודעת שהולכים לסבתא

למה להביא לילדה משהו מתוק ולא לחכות שסבתא תתן לה ?
דווקא?

ואם לבת שלך לא היה נחמד על הידיים היא היתה מראה את זה

ומוזר לי שוופלות זה בסדר אבל קוטג' או תפוח עץ כבר יגרום לה לבעיית השמנה

כמה דברים

ראשית כמו שאת מתארת בעצמך הילדה לא אוכלת את רב מה שנותנים לה. נותנת ביס ולא ממשיכה. קוטג', מרק ותפוח הם לא דברים משמינים. לאכול אחת לשבוע - שבועיים קרואסון ושוקולד לא יהפוך את הילדה שלך לילדה שמנה. בטח אם את מכירה את הנפשות הפועלות ולא נותנת לה מעדן וממתק וכל השאר חצי שעה לפני שאתן הולכות לחמותך אלא תפוח, קלמנטינה, מלפפון אז בכלל טוב.

לחמותך ולמשפחה את תמיד יכולה לדבר בצד הדואג. גם הילדה אוכלת הרבה = לילדה כואבת הבטן בערב והיא מקיאה (הבת שלי למשל, כל פעם שמאביסים אותה בשוקולד ומתוקים מקיאה את נשמתה.במיוחד אם נוסעים באוטו אחרי זה)
ולא פחות מזה נושא הבזבוז. ילדה שאכלתי ביס מעוגיה ולא המשיכה, ביס מקוראסון ולא המשיכה, ביס פה וביס שם שיא הבזבוז של האוכל ואז או שזורקים או שמישהו נהיה הפח אשפה ואוכל ודוחס לעצמו כדי לא לזרוק.

זה היה הצד הפרקטי. הצד השני הוא התחושות שלך שלדעתי זו בעצם הבעיה האמיתית.את מרגישה שלא מתיחסים לבקשות ולרצונות שלך. את אמרת לא ועדין נותנים. זה למרות שלא בדיוק אמרת לא. את התפתלת ובסוף אפילו אמרת אם הילדה תרצה. והילדה? היא אפילו לא רצתה. נתנה ביס וזרקה.
המושג סבתא טובה מתקשר ישירות לסבתא מפנקת. אז יש סבתות שקונות וקונות, יש סבתות שרק מחבקות ויש סבתות שמבשלות ומאביסות. נפלת על סבתא שגם מחבקת ונותנת תשומת לב - הילדה רצה אליה ומחבקת אותה (זה דבר טוב) היא מקדישה לה זמן והתיחסות וגם דוחפת לה קצת אוכל. אלא אם כן אתם שם על בסיס קבוע כי היא נדחפת לכם לבית או שאתם גרים אצלה, ממליצה לך ללמוד לשחרר. אז אחת ל - הילדה תאכל קצת מתוק. ואם נושא המשקל כ"כ חשוב לך לילדה בגילה את יכולה לצמצם מתוק בבית. אצלי אין ממתקים בכלל. מלבד מעדני חלב יש נשנושים של מלפפון, גמבה וגזר. (הילדה ממש אוהבת גזר)

את שולחת מסרים סותרים, ומגזימה.

קודם כל את האמא, ואכן את קובעת וצריך לעכבד אותך.
את תעזרי לכולם לכבד אותך, אם המסרים שלך יהיו אחידים.

אם לא הרשית לה שוקולד ואת מרשה לה קוראסון (רק אם היא תרצה כמובן, כי הילדה מחליטה ולא את?) זה מסר סותר.
אם את אומרת לא לתת לה אוכל כי היא צריכה לאכול מרק - ומרשה דברים אחרים (רם אם הילדה תרצה), זה מסר סותר.

לשאלתך מי שומר על ילדה במטבח - ובכן, את והאבא הייתם נוכחים ואפשרתם את זה, אם את לא מרשה (מאבח איננו מקום מסוכן) אז את זו שאחראית לסיטואציה הזו.
כתבתי שאת מגזימה, כי לתת לילדה להיות במטבח בזמן שחותכים סלט זה לא מסוכן, או שלא הבנתי את הסיטואציה.
תה זה לא אוכל, תה זו שתיה - ואני לא רואה מה הבעיה. הילדה בעצמה תלמד לנפנף את סבתא.

מה שהיית צריכה לעשות, לדעתי, זה להגיד (ולא לבקש) שעכשיו הילדה לא אוכלת כלום עד לארוחת הערב. חוזרים על המשפט הזה שוב ושוב, כך גם הילדה מפנימה ולפעמים גם הסביבה.

טוב, שאלת אז אני עונה

הילדה רצה לסבתא, אשריך וטוב לך שהילדה אוהבת את סבתא.
אני אמא לשלושה קטנים, הילדים שלי יוצאים מהגן רעבים ומקבלים פרי או כריך, לא וופלים ולא מעדן שוקולד. אם את כל כך מוטרדת מהשמנה למה זה מה שהילדה שלך אוכלת אחרי גן? מי כאן מאביס את הילדה בשטויות? אם היא אוכלת כאלו דברים כל יום אחרי הגן אז הסבתא היא לא זו שתהיה אשמה בהרגלי אכילה קלוקלים אלא את. הסבתא במטבח, איפה את? למה את משאירה ילדה במטבח רותח? היא יכלה לבלות עם סבתא אחרי ענייני המטבח או לחלופין שאת תשארי איתה במטבח כי הסבתא צודקת - ילד שמבלה במטבח רוצה מה שהוא רואה מסביבו.
אם הכללים שלך חשובים לך תהיי יותר בשליטה על מה שקורה סביבך. גיסתך בת 15 ואין לה מושג מה זה ילדים קטנים את לא יכולה לצפות ממנה להבין איך להאכיל ילדה קטנה וכך גם חמותך שכבר שנים ארוכות לא טיפלה בילדה קטנה, המיומנות חלפה.
נשמע כמו מערכת יחסים שגרתית מאוד בנוף הישראלי אבל את עלולה להעכיר אותה. דברי עם הסבתא בכבוד, גם בעלך יכול לדבר - זו אמא שלו סך הכל. תבנו גבולות וכללים, תראי איפה את יכולה לשנות את ההתנהגות שלך כדי שהיא תבין מה את רוצה, סך הכל זה אינטרס שלך.

mykal

New member
לא הבנתי איך

'עירק' גנבה ל'פולניה' את הכתר?

מה הקשר בין המוצא לבין האוכל? מה גם שלא שמעתי על איזה מאכל ספציפי מאפין.

אחד מקשרים בעולם בין בני אדם הוא 'דרך האוכל'
במקרה שאת מתארת--השאלה אם הילדה רעבה? היה ממש בהגיון,
הרי היא הגיעה אחרי הגן. לא ידעה אם נתת, וסתם שאלה ואפילו מנומסת אם הילדה רעבה.

גם המצב המתואר, שבעה, שהיא קבלה על עצמה לבשל ולסעוד את האבלים,
והנוכחות במקום כזה,אכן הושיב את הסבתא (חמותך) במטבח.
(וזה אולי מאמץ שהייא פחות אוהבת, את כתבת שהיא לא בשלנית כ"כ בהתמדה)
וסביב זה משכה את הילדה פנימה למטבח לא עם כל המנחמים והאבלים.

ועוד משפט--אני סבתא שנמנעת מלתת לנכדי מתיקה--כי זה לא בריא,
וכי זה 'נוגד' את רצון ההורים--ואני לא רוצה להתנגש על הענין,
אבל כן מרגיז לדעת שהאמהות 'מותרות' ונותנות מיני מתיקה (כמו את שנתת לה ופלים, שאני לא מעזה)
בעוד על הסבתא --יש הילה של מאביסה סדרתית,
בתנאים לא רגילים.ולסבתות אסור ומקפידים עליהם.

מציעה לך לראות את התמונה השלמה, של סבתא אוהבת,
אכפתית, שאת ההרגלים את נותנת והיוצאי דופן הם הביקורים אצל סבתא אוהבת.

ועוד ענין עקרוני--
אמא שלך היא אמא שלך--ואת רגילה אליה ולהתנהגויותיה.
והחמות--היא חמות (אמא שלו) ומתנהגת אולי קצת אחרת.
הן לא בתחרות, ולא נכון להשוות,ומיותר.

רזאי

New member
נכון שחמותך עושה עוד המון דבריםשמעצבנים אותך?

כי מה שהיא עשתה כאן, ממש לא מצדיק כאלה עצבים. נראה שאת מוציאה כעס שהצטבר.
סבתות אוהבות לפנק דרך אוכל. את ידעת שאת נוסעת לשם, ובכל זאת נתת לקטנה וופלים ומעדן שוקולד. לא נעים להגיד, אבל נראה שחיפשת מריבה, ומצאת אותה. היית יכולה לתת משהו בריא ומשביע, ואז היא לא היתה מבקשת שטויות. אפילו אם היא היתה אוכלת כמה קוביות שוקולד, לא היה קורה כלום אם לא היית ממלאת אותה קודם בשטויות.
אני פתרתי את הבעיות האלה בצורה שונה. אמרתי ששוקולד יש בבית, אבל סלמון מעושן אני לא קונה כי הוא מאוד יקר, והילדים מאוד אוהבים. מאז הפינוק שהם קיבלו היה סנדוויץ' עם סלמון וכולם היו מרוצים.
תחפשי פינוק בריא ותמצאי דרך לשווק אותו לסבתא כפינוק מיוחד שהיא יכולה לתת.
אגב, אני לא חמות, רק למדתי להתנהל עם אחת לא פשוטה.

אם הילדה תהיה שמנה

זה לא יקרה בגלל התפוח והתה כשהולכים לסבתא, אלא בגלל הוופלים ומעדן השוקולד שאת נותנת.
את מחפשת סיבות לריב.

אני אגיד פה כמה דברים

1. בפירות ובירקות אני לא מגבילה את בנות ה 2.8 שלי בכלל.
2. בגיל שנתיים זה ממש, אבל ממש, מוקדם מדי לדאוג מהשמנה, ומתכון בטוח לחלוטין לדאוג להפרעות אכילה אם מתעסקים בזה. כן נכון לדאוג להרגלי אכילה נכונים (לאכול ליד שולחן, בישיבה, ובעיקר - מזון).
3. מה שאת נתת לה, אלה הדברים הכי גרועים מכל מה שנתנו לה באותו יום. ופלים ומעדן מול תפוח, מרק, תה ואפילו קוטג' (שהוא הכי גרוע שם)?
4. נשמע לי שמפריע לך, בעיקר, ששמים עליך פס. שימי את הקווים שלך במקום שבו אפשר לצפות שיקויימו, ואז תעמדי עליהם בכל הכח. אני, למשל, יודעת שלבקש מחמותי לא לתת לבנות אוכל, גם אם הן לא מבקשות, זה מוגזם. אז אני מקפידה על ה"מה", וזה עובד נהדר. כולן נהנות, ואני מרוצה. חמותי נתנה לזהר מלפפון דקה לפני ארוחת הערב, פעם, ולא הבינה למה אני לא כועסת. היא כל כך קיוותה לקלקל
אפילו הכריזה שהיא קלקלה
אמרתי לה: מה אכפת לי אם היא תאכל את המלפפון עכשיו או בעוד דקה? זה עדיין מלפפון

כל הכבוד לחמותך

שקיבלה את הילדה בשמחה ואהבה איתה במטבח ולא אמרה לך שאת מוזמנת לטפל בילדה שלך בעצמך בזמן שהיא מבשלת לשבעה שהיא מן הסתם במשפחה שלה ולא שלך. ואיפה את היית? מקשקשת בסלון עם בני משפחה?
חמותך גם מבשלת לגדוד (בניגוד לנטיה הטבעית שלה) וגם מפנקת את הנכדה שלה ולך יש טענות?
מוזר

ayaht

New member
אני התעצבנתי רק מלקרוא.

זה לא האוכל, כמו זה שחמותך נודניקית ברמות.
לא נחה לרגע.
פשוט טורדנית ובלתי נסבלת.

רוצה את זה? אולי את זה? לא טעים לך? אולי בכל זאת X 3??? אז אולי משהו אחר?
argggggggg

זה פלוס העובדה שאת פשוט לא סובלת אותה, ונאלצת בכל זאת לבלות איתה זה בהחלט מבאס.

לא יודעת אם היא מזיקה לילדה, אבל לך ולשלוות הנפש שלך בהחלט כן.
(למרות שלהחזיק ילדה ביד אחת ולערבב סיר רותח ביד השנייה זה לא משהו שהייתי עוברת עליו בשתיקה..)

ככה זה.
זה לא נעים להיות עם מי שמשחק איתך משחקי כוח ואגו.

מה לעשות?
אני הייתי מצמצמת את הקשר עם חמותך למינימום.
בשיא הנחמדות אבל.
חיוך ו"שיואו איך אנחנו מתגעגעים אליך" אבל בפועל נפגשים אחת למאתיים שנה. כזה.
ובלי מילה לבעלך כמובן.
הוא לא שם לה גבולות עד עכשיו, הוא גם לא ישים אף פעם.
מה אכפת לו?
מה שכן, פשוט אל תיזמי שום דבר איתה.
אם הוא מסוגל לנהל את מערכת היחסים איתה, סבבה.
אם עד היום הוא התרגל שאת מנהלת לו את יומן הפגישות, המשיכי בזה. פשוט תדאגי שהיא לא תהיה חלק מהלו"ז. לפחות לא ביוזמתך.

את רצינית?

את מציעה לה להתחיל בהחרבת המשפחה על רקע מרק,תפוח עץ קוטג' ונידנודים?

ayaht

New member
אני רצינית.

וזה לא הרקע.

זו לא פעם ראשונה שהיא כותבת פה.

ו..כן.
אני בהחלט מציעה לה להתרחק ממי שלא סובל אותה, ושמנסה לעשות לה רע ודווקא.

אני לא חושבת שחמותה היא "משפחה שלה".
בעלה לעומת זאת, כן.
לפחות אמור להיות.

בינתיים נראה לי שהיא לבד במערכה, אז עדיף שהיא תתחיל לדאוג לעצמה.
גם ככה דורכים עליה, וזה יימשך כך כל עוד היא תמשיך לתת לזה לקרות.

למעלה