חלון דירתי..

זה יותר מבסדר לגור בחו"ל

ואם יכלתי הייתי עושה את זה בעצמי. אבל לא נראה לי שאם לא הייתי גרה כאן הייתי מודיעה על תליית דגל. ולמה? כי ככה בא לי. אגב, נתי, אדוני - לא שומר! ראה לדוגמא מקרה ידך השבורה.

naty 1

New member
זה בגלל שאדוני שמר

לא לימדו אותך באולפנה איזה ניסים מסתובבים סביבנו מלחמת המפרץ - ניסים (שלא לדבר בבני ברק מופתים גלויים) מלחמת לבנון - ניסים גלויים מבצע קורי פלדה - ניסי ניסים פיגוע בירושלים - ניסים מפוצצים פיגוע בתל אביב - ניסים מהלכים ומתפוצצים ובדיוק ההיא הפסידה את האבטובוס עקב קריאת התהילים (זה שהצליח לעלות ברגע האחרון בעקבות תפילת ותיקין זה גם נס, שהוא לא הספיק לקחת איתו את הילד) תארי לך היה נשבר הראש במקום היד ותארי לך היה נשבר הז** ואם זה עדיין לא משכנע תארי לך היתה נשברת יד ימין במקום יד שמאל איך הייתי יכול לעבוד או לכתוב פה. איך? או אפילו סתם ללטף. איך? הוא שאמרנו ניסים גלויים ונסתרים תמיד יכוליות יותר גרוע זהו שאמרו על ניסיך שבכל יום עימנו ועל נפלאותיך שבכל עת ערב ובוקר וצהריים הטוב כי לא כלו רחמיך והמרחם כי לא תמו חסדיך כי מעולם קיוינו לעוד נס ועוד נס ועל כולם יתברך יתגדל שמיה רבא

idonknow

New member
אדוני גר בבאר שבע

אם יש לך תלונות את יכולה לפנות אליו.

boten d

New member
למה זה מקפיץ אותך?

אם הוא לא בארץ, את מצפה שהוא יחזור כדי להתגייס? מה רע בלהפגין פטריוטיות גם בגולה? הנה, אני בארץ וכל תרומתי ללחימה היא שיש לי עבודה כי הקפיצו לצו-8 איזה טרקטוריסט בקיבוץ...

uri80

New member
זה בסדר, לי למשל זה דווקא כן גורם

להגיד איזה כל הכבוד קטן. כי לא כולם גרים פה, ולא חסר אנשים שמנותקים לחלוטין מכל מה שמתרחש כאן, מה עוד שהם לא ממש חייבים לעשות את זה. מחמם לי קצת את הלב.

סלסרו

New member
אם אינך מבינה את חשיבותם של סמלים,

אין כאן המקום להסביר לך.. אבל תחשבי שניה איך היית מרגישה לו, במקום דגל ישראל, היה מתנוסס לו ברחוב דגל פלסטין גדול? אולי לך לא היה אכפת, אבל לי זה היה עושה חררה על הלב. לא כי אנטי-פלסטינים, אלא בגלל שהנפת דגל פלסטין משמעה, לדידי, תמיכה בטרור הפלסטיני. באירופה, במקומות רבים, אנשי השמאל תולים שלטי פלסטין ואף שורפים את דגלי ישראל. קראי למשל את הדיווח הזה מהשטח, אודות הפגנת השמאל בספרד, בכדי להבין את הלך הרוחות באירופה (זה מייצג את מה שהולך ברחבי אירופה). בארה"ב לעומת זאת, עדיין קיימת תמיכה חזקה בישראל ואני עושה את הטיפטיפונת שאני יכול לעשות בכדי לדאוג שהתמיכה תמשיך. מצטער אם זה לא מדליק אותך. אחרים, מסתבר, כן מבינים ת'ענין..

באוסטרליה ראיתי רכב עם סרט כתום

ולמרות שעמדתי רחוקה מאוד מזו של ה``כתומים`` זה בהחלט עשה לי משהו.

justchip

New member
כן אנחנו פה ממשיכים בשגרת ימינו

לא מעניין אותנו מה קורה בארץ שיפציצו, לא יפציצו למי זה משנה? כל עוד מחירי הדלק לא עולים. אז מה אם יש לנו משפחה בארץ, אז מה אם לחלקנו יש אחים שהתנדבו לשרת בצבא בישראל ומרחוק קשה יותר לעקוב בדיוק איפה הם מוצבים, אבל למה לנו להיות מודאגים? אנחנו חיים לנו בשדרה שלווה שום דבר אחר לא מעניין אותנו.

rigoletto111

New member
כל הכבוד, סלסרו!

טוב שיש את ארה"ב, ובה רבים התומכים בנו והמבינים (בייחוד לאחר שבן לאדן עזר להם להבין) עם מי יש לנו עסק.

אומי5

New member
כל הכבוד בן אדם

בניגוד לכבשה ,אני מאוד מעריך ,כי לא תמיד זו נחשבת גאווה להניף דגל זה בגולה. דעת הקהל משפיע המון על מה יקרה בסוף השטח . הלוואי שגם שאר הישראלים/לשעבר היו תולים דגלים לאות היזדהות. אגב אם דיברו כאן על תרומה ללחימה ,כלוחם במיל' בפיקוד צפון ,אני יושב בבית למרות שדיברתי עם הסמל שלי, הקצין שלי והמשקי"ת קישור שלי ,כנראה שלא חסר כרגע מי שילחם שם ,אז שב לך בשקט בגולה ותילחם בדעת הקהל בזמנך הפנוי . יום טוב

יפה

בניגוד לכיבשה אני חושב שכשאין לך אפשרות רצינית יותר לעשות משהו בקשר למצב, אפילו עשיה מעטה היא עשיה רבה, שכן פטור בלא כלום אי אפשי. לכן כל הכבוד !

naty 1

New member
מחמם את הלב

לראות את ההשתתפות הסימלית. פה המצב די בקקט עם ההרוגים שנספרים מדי יום הלחימה שלא מסתיימת. הניצחון המתמהמה לבֹא הקטיושקות שלא מפסיקות וכנראה הן כבר בדרך לנתניה ומשם קצרה דרך הזילזל תל אביבה והתת אלוף שנהרג ובטח כבר יפרסמו עוד מעט. כואב לראות איך משפחות נהרסות ככה וברגע אחד הכל נגמר להם. אנחנו עסוקים בויכוחים תיאורטיים מה צריך לעשות ובמחלוקת הישנה אם "יש ברירה" או "אין ברירה" אבל יש משפחות שמשלמים על הדברים האלו בחיי יקיריהן פה וגם שם. ושאלת כפירה: מאי סמיק דמם של חטופים יותר מדם של כל אדם או סתם מישו שנכרתו רגליו בעקבות איזה קטיושקה שקפצה לביקור בחצר ביתו? מאיפה הבאנו את העיקרון ההזוי ששחרור חטופי חיזבאללה זה הערך העליון ביותר העומד בפני המדינה אשר ניצב גבוה הרבה יותר מעל לחייו או שלמות גופו של כל אדם אחר מן היישוב. אני לא מקנא במצבם ובמצב בני משפחותיהם, חי נפשי, אבל גם לא מקנא באנשים כרותי גפיים ואברים פנימיים אחרים במסדרונות בית לוינשטיין שפציעתם אינה כה הרואית ומתוקשרת. אין לי מושג למה שחרור רון ארד למשל, יהווה אורגזמה מתמשכת למדינה אשר תשתווה רק לניצחון ששת הימים ושחרור יוסי ברוש האלמוני מבית החולים עם ערימת טפסים אפורים והפניות לבית לוינשטיין חולפת לנו מעל הראש במשיכת כתפיים. מי החליט ולמה זה נשמע לנו טבעי כל כך שנחשון וקסמן שווה יותר מניר פורז שבא לחלץ אותו ושליקוט חלקי גופות והבאתם לקבר שווה הקרבת כמה חיילים על המוקד. גם בפעולה היום מתו חיילים כשתוך כדי הלחימה נחלצו להוציא גופות מהמערכה לא אומר שאין הצדקה לפעולה מול החיזבאללה, יכול להיות שזה הכרח שלא יגונה וצריך לרצץ את ראש הנחש המזוקן על חיוכו הפתאטי בכדי שלא ימשיך לזנב בנו בשולי המחנה וגם שיקולי הרתעה במזרח הפרוע הם בהחלט לא משו שיש לזלזל בו. אבל רק תוהה אולי "עודף" הדאגה שלנו לשבויים על חשבון חיילים ואזרחים אחרים לא נובע מעודף הומניות או מערך מיוחד של "עמישראל" לחיי אדם אלא זה משו ששייך יותר למניעים הפסיכולוגיים שקשורים בתקשורת ובהזדהות עם דמויות שהטלויזיה מתמקדת מסביבן בעידן הסלבריטאיות (ראה ערך נינט או האימפקט של הירי על מוחמד דורא). בהחלט מזדהה עם הקביעה הקדמונית אין פודין את השבויים יתר על כדי דמיהן. דמים זה גם העיסקאות הנרקמות וגם הקזת הדם הנוכחית. אם צריך להלחם, צריך להלחם בלי קשר לשחרור שני החטופים ואם לא צריך להלחם דמם אינו סמוק מעשרות הרוגים אחרים. אין פודין את השבויים יתר על כדי דמיהן. אמרו חזלינו וצדקו. (בלי קשר מאחל להם לחזור לאמא שלמים ובריאים במהרה)

סלסרו

New member
לענ"ד החטופים היא רק אמתלא

לחסל את האיום הכי-זבללה. זה מתרץ את קושייתך..

naty 1

New member
לא מדויק

יכולות להיות הצעות הפסקת אש מצוינות. בגלל הקיבעון שיש לנו שהדבר הכי גרוע שיכול לקרות למדינה, זה ששניים מאנשיה מצויים בריאים ושלמים באיראן או בלבנון לא תתקבל כנראה הפסקת אש, גם בהנחה שיהיה אפשר לפרק את הזבאללה לתמיד. המדינה תחתור להפסקת אש עם החזרת השבויים על חשבון הישגים הרבה יותר חשובים שיחסכו הרבה הרוגים ופצועים בעתיד. ויש לומר סגן אלוף כמובן

למעלה