חלומות פז

מה זה אצלנו?

חשבתי שיהודי זה עם אחד
לא יודעת זוכרת שבשבת מתבטלות הרבה גזרות שונות ומשונות ולי אין בעיה לוותר על הבשר ככה שאמצתי את הגזרה

יערית

New member
מה זה אצלינו?

גם אצל המרוקאים כמו על יתר העדות בשבת של תשעה באב מותר אכילת בשר.מי שמחמיר עם עצמו יותר,זה כבר עיניין של מנהג.

כן אצלנו ככה זה המנהג

ואמא שלי מתעקשת אז מתנהגים יפה.... מעניין אם סטייק לבן נחשב באיסור???

טלה אגב הקובץ המצורף

המקור לחלומות על עצמים ,חיות,דוממים,וכולי הוא ב"סידור התפילה המורחב של כנסת ישראל" אשר נכצב לפני יותר מ אלפיים שנה.

יעלילה1

New member
החלום, שמה שתחלום בין חמישי לשישי

יתגשם, הוא רק חלום...
ואני לא זוכרת את האימרה של דיסני, על אנשים שאינם חולמים. שאם יש לך חלומות, יש לך גם אפשרות להגשים אותם, או משהו כזה..

יעלילה1

New member
מי שחולם, יש לו גם כוחות

או תבונה למצוא דרכים וכלים להגשים. מי שלא חולם, או לא מרשה לעצמו לחלום חלומות, לא חושבת שיוכל להמריא או לטפס הלאה

יעלילה

גם לי נראה מה שאת חושבת.. אנשים שלא חולמים הם מקובעים שכלית.. נעולים על דרך ללא מחשבות לסטות מהן?

היי ילדה

מה שמעניין שילדים לא חולמים או שכן ולא זוכרים כלום.. ולהם יש כוחות,אופטימיות ,רואים את העולם אחרת מאיתנו.

לא חושבת שהם לא חולמים

גם הגדולים שלא זוכרים פשוט לא זוכרים הבן שלי סיפר לי כמה פעמים על החלום שהיה לו ואופטימיות לדעתי היא אופי וסביבה יש לי בן אחד אופטימי ואחד שלא (גנים בחיי)

ילדה..אגב ילדים ברוב המקרים

אחד שונה מהשני.. זה מוזר..את יודעת..עד גיל מסויים הילדים הולכים בתלם שהתווה הבן הגדול יותר ובאיזה שהוא שלב..הם משנים גישה באופן קיצוני מדפוסי ההתנהגות של הבן הגדול. אצלי למשל הגדול פסימי והקטן אופטימי.

בדיוק ככה

זה לא קל לרוב אני אופטימית 95% במקרים שאני לא 5% אני חוששת שאני מדביקה אותם גם בזה

היי ילדה זו לא את..זה הילדים

אני יכול לנסות לתאר לך מה עובר במוחו של ילד ומה נראה לי שגורם לו להיות שונה מאחיו

יעלילה1

New member
מפתאום. חולמים ועוד איך....

כוחות ואופטימיות, כי לא יודעים מספיק על החיים....אולי? ומי אמר שרק לילדים כוחות ואופטימיות? יש גם ילדים מיואשים, וילדים שרוצים למות. זה נורא אבל ישנו

לא רק ילדים ניחנו באופטימיות

אבל רוב הילדים אופטימיים ואם את משווה אותם למבוגרים אופטימיים אז היחס גדול מאד לטובת הילדים.ונכון..יש ילדים דכאוניים.. אני מדבר בכללי..

יעלילה1

New member
אני לא בטוחה. אופטימיות אצל ילד זה

לא אותו דבר כמו אצל מבוגר. לילד אין את תפיסת הזמן שיש למבוגר. וכאן שאלה, מה זה אופטימיות בשבילך? שמחר יהיה יותר טוב? או הדחקה יעילה של דברים שקשה איתם?

למעלה