חכמים הזהרו....

חכמים הזהרו....

"חכמים היזהרו בדבריכם, קל וחומר...." מר חיים רמון, בפנים זחוחות, בחיוך... מכריז, כי כולם אומרים דבר אחד לפני הבחירות ועושים דבר שני אחרי הבחירות... כמובן, מלבדו ומלבד מנהיגו החדש מר אולמרט. לדבריו: "כל מפלגה יהודית וציונית אינה פסולה לקואליציה עם "קדימה". שתי שאלות לי אליו: א. יהדות התורה היא מפלגה ציונית? ב. מפלגה מוסלמית בחלקה, אם תסכים לקוי היסוד של הממשלה... פסולה?

shy-1

New member
אהלן אריה. הרשה לי ליידע אותך,

שלא נהוג להזהיר חכמים(שהרי חכמים הם), אלא את הטפשים(שנכשלים הם). אז למה שלא תזהיר את טלי06 ?

יפה דרשת שי,

ולצערי אתה גם צודק, טיני מתכוון לטלי שאיני מכיר את כתיבתה, אבל בעקרון למה עלי להתרגז שהזולת... אשתדל בעתיד לנהוג יותר בתבונה.

טלי06

New member
אלמוג שלום,

שי1 אינו עונה על אימרות 3 ו-4 שבחתימה שלך. בנוסף הוא לוקה בשנאה ברשעות ובליקוי הבינה. לכן לא הייתי פונה אליו כלל ומצפה ממנו לתשובה מספקת, שהרי אין לו. שי 1 לא מסוגל להתמודד עם נשים ימניות ואינטיליגנטיות. זה ממלא אותו ריתחה, ואימה. אוליי מרגשי נחיתות שיש לו. כל טוב לך אלמוג.

שי1...

שלום לך טל06, איני מכיר את שי אישית, אלא מהפורומים השונים... לכן עדותי אינה מבוססת. שי מוכר לי, כי בחור עם חוש הומור (על הכל הוא מתלוצץ) ודי מרוסן, הדגש על "די". לא אכתוב נכבדתי, מה אומר משפט ידוע, על שבחים עצמיים... יתכן מאוד ואת אנטלגנטית ונבונה ובודאי זכותך ואולי אף חובתך, אם את משוכנעת שאת צודקת, לעמוד על דעתך. אבל השארי לזולת לקבוע אם השבחים מגיעים לך. שמחתי להכירך... איני מתמודד ואיני מתווכח... אבל אשמח לשוחח עמך גם אם יש חילוקי דעות בינינו יתכן, אולי זו סיבה לכתיבה. מהשוקל ברצינות להפסיק לכתוב....

טלי06

New member
ובכן ככה:

אכן, חוש הומור מסויים יש לו, גם אני בתקופה ההתחלתית שלי בפורום התלהבתי מחוש ההומור שלו בינתיים אני רואה כי זו אוליי מעלתו היחידה וגם היא לעיתים מפספסת ובכלל עדיף אדם נטול הומור על אדם מלא שנאה ומפגין גם טיפשות, כמוהו. השאר לי במטותא ממך את חופש הדיבור כנאמר יהללך זר- ולא-(ו' קמוצה)- פיך מה לעשות ששמאלניים נרתעים מימניות רהוטות זו האמת, ביקשת תשובה, ומאחר שידעתי כי זו לא תגיע מהנשאל עניתי לך במקומו. בוודאי שלא ציפית כי אשאיר לאוייבי לחלוק לי שבחים ואגב, הרשה נא לי להעיר לך כי עצם שאלתך המופנית אליו, עליי, כאן בפורום אינה מן העניין היה עליך לשאול אותו במסר אישי שאלות ממן זה. זה אינו מצביע על טעם טוב. כל טוב לך.

אריה ידידי שלום -

אנא ממך התעלם מהיצור גס הרוח שהגיב להודעתך. שורצי פורומים בטלנים שאין דבר בחייהם העלובים פרט לעולם הוירטואלי מחפשים ACTION וויכוחים בכל הזדמנות- כדי להביא מזור לנפשם המעורערת. היצור הבזוי המחמיא לעצמו מעז גם לחנך ולהטיף כאן. ושוב - התעלם מהתופעה שהרי בעולמינו גם זכותם של יצורים אלה להתקיים.... ולגבי SHY - כולנו יודעים מי הוא... ומי המתועבת המכפישה אותו. וחוץ מזה שיהיה לך יום מקסים!!! יעלי

סליחה, אם טעיתי... טלי06.

שלום טלי06, המחמירה עם הזולת... אבל מקלה על עצמה... הפתגם אליו התיחסתי, הוא פתגם בגרמנית וללא הומור! מי אני שאנסה, גם לא נסיתי, למנוע ממך את חופש הדיבור... התנצלתי אם נפגעת. אך מי את גברתי הצעירה שתלמד אותי נימוסים והליכות! את שאת פרטיה מצניעה... זכותך. אך ממי עלי לדעת עליך... נושא האנונימיות, בעיני הוא נושא חמור ומסוכן.. איני מתעלם ממעלות הכתיבה האנונימית, בשעתו הובלתי דיון כמעט אקדמאי בנדון, הדיון הסתיים ללא הכרעה. מענין, מאחר ואני "שמאלן" לכן אני אויבך? (כך הגדרת את שי1) מצהיר בזאת, והגולשים הותיקים יאשרו זאת, אנשי הימין כולל הקיצוניים שבהם, אינם אויבי, הם אחי, שלדעתי טועים בשיקוליהם (כונותיהם בודאי טובות) ובהתנהגותם מסכנים כברת ארץ קטנה זו שלנו, שלי אישית עלתה ביוקר רב! (תרתי משמע דם ודמים!) חג שמח וכל טוב מאחר ויתכן ואפרוש לתקופה מסוימת.

"פרישה"....

שלום ידידתי יעלת ה.., אשתתף אותך במחשבותי... כבר "אימתי" בעבר, כי אפרוש... בגילי לפרוש? אם שמת לב הפעם הייתי יותר זהיר וכתבתי לחופשה.... ידידתי היקרה... גם בחיי היום יום, בא לי לפרוש... כל נסיעותי להודו, לברזיל, לאשרם במדבר וכדומה, הם פרישה, ליתר דיוק בריחה. הגולשים הם כיום חברי הקרובים היותר. הגולשים יודעים עלי יותר ממכרי הותיקים והחדשים עמם אני משחק ברידג', פוקר, שח ולעיתים רחוקות שש בש. בעבר חברי הטובים היו הספרים... כיום אפילו ספר מתח טוב אני קורא וקורא ולא מסיים... אני כותב ושוגה ומשבש, אך חמור יותר לעיתים קרובות מידי אני לא מובן! ביושר, עיפתי... התיאשתי כבר מזמן... ממי? מרוב המין האנושי אך בעיקר מעצמי. פרשתי בפניך בגלוי ובכנות את מחשבותי. אף פעם ממש אף פעם לא התלבטתי, בחודשים האחרונים אני מתלבט מאוד. שיהיה לכולנו חג שמח ושקט

טלי06

New member
אמור לי מי חבריך , ואומר לך מי אתה

לאריה, תוכל להוסיף מכתם זה בחתימתך.

לצערי אין לי הרבה חברים....

שלום טלי06, מכרים יש לי אלפים (בעיקר בזכות עסוקי...) הפסוק יפה אבל לא מדויק. בין מכרי: אקאדימאים ומאידך חסרי השכלה (לעיתים קרובות חסרי ההשכלה נבונים יותר מכמה פרופסורים) שופטים בכל הרמות, ומאידך אנשי העולם התחתון (לעיתים קרובות נאמנים וטובים יותר הם אנשי העולם התחתון), חילונים, דתיים וחרדים, אנשי שמאל ואנשי ימין (נבונים, רהוטים, הגונים וההפך יש בכל המגזרים). וכל מכרי אינם מלמדים עלי דבר.

טלי06

New member
אנא דייק לי את הפתגם

זה לא פסוק כמדומתני התכוונתי למקרה ספציפי של חברות בפורום, מן הסתם הבנת את כוונתי. ואנא אם אתה רושם לי כי רשמתי דבר מה בחוסר דיוק, הוסף את תיקונך. תודה.

צר לי טלי 06 בכנות לא הבנתי...

אני חושב, כי קבלתי הודעה על תגובתך. היתכן ותגובתך לא הייתה מופנת אלי. בדרך כלל את באמת רהוטה וברורה, התגובה דלעיל מאוד לא ברורה לי. "אנא לדייק לי את הפתגם"? איזה פתגם? קראי את השורה הראשונה בתגובה גם היא לא מובנת לי. מכל מקום, ברצון אבהיר ואפרט כל שתבקשי. בברכת שבת שלום

טלי06

New member
כן, הפתגם על אמור לי מי חבריך, שטענ

ת כי לא דייקתי בו (אומנם הגדרת אותו פסוק אך נדמה לי שהוא לא).

אריה-הסתבכת כראוי כעת

יעלי עדינונת בעינייך ? בדיחה טובה. סלח לי אבל לשונה משתלחת באופן לא פחות בוטה משל טלי.הייתי אומר אפילו שיותר... מכאן אני מסיק של SMALL הכל מותר בעיניך,ולימין אסור. נו טוב,היית מצפה לפחות ממך לטיפת הגינות.

ידידי *-מרקי-קקטוס-* אני מתפלא...

שלום, מדוע אני מתפלא, מאחר ואיני מפסיק לכתוב כנגד שפה גסה ורדודה מכל צד! אוסיף: ההפך מכך, מאנשי שמאל אני דורש יותר... מאחר וכאשר הם משתמשים בשפה גסה ורדודה הם מחטיאים את המטרה ויותר מכך הם מזיקים... לפני שנים כתב צעיר שהציג עצמו עמזכיר צעירי מפא"י.... לא הפסקתי להעיר לו... בגללו פרשתי אז... (אני פורש סדרתי!). ידידי האמן לי, גם בשמאל וגם בימין יש אנשים מצוינים ולצערי גרועים! אוסיף:אני משוכנע, כי לההגומים בשני המחנות בשני המחנות מטרה זהה! חילוקי הדעות הם על הדרך... שבת שלום נ.ב. למעשה איני מתפלא, יתכן ובתום לב לא שמתה לב, לעובדה דלעיל, גם אני איני את מרבית הכתבות... יש המון, למה שתקרא אתה את כולן?

שוב ציטוט של יעלי לשירותך :

"אם יעלי יכולה לכתוב בשרשור הזה,ככה סתם: "אנא ממך התעלם מהיצור גס הרוח שהגיב להודעתך. שורצי פורומים בטלנים שאין דבר בחייהם העלובים פרט לעולם הוירטואלי מחפשים ACTION וויכוחים בכל הזדמנות- כדי להביא מזור לנפשם המעורערת. היצור הבזוי המחמיא לעצמו מעז גם לחנך ולהטיף כאן. ושוב - התעלם מהתופעה שהרי בעולמינו גם זכותם של יצורים אלה להתקיים.... ולגבי SHY - כולנו יודעים מי הוא... ומי המתועבת המכפישה אותו." -------------------------------- אז על מה אתה מדבר בכלל ? הרי מילה לא כתבת כנגד ההתבטאות הזו כאן בפורום ובשרשור הנידון...

קראתי... על מה יצא קצפך....

ידידי *-מרקי-קקטוס-*, אמת, לא דברים נעימים כתבה יעל, אמת יש בהם להעליב, אבל בכנות מרקי הן דבריה נופת צופים (אלה שהבאת לידיעתי) לעומת הסגנון האיום המושמע לפעמים בפורום. הייתי שמח לו כתבה במקום "שורצי" "משתתפי" במקום "מעורערת" "הכואבת" או "הכועסת" הן העברית שפה עשירה היא. לו כתבה במקום "יצורים" "בני אדם".. ושוב בכנות איני יודע על מה תלין. בעבר קראתי קטע שכתבה יעל, הערתי לה על הלשון הלא נקיה בה השתמשה. לזכותה אומר: לא היססה הודתה, שגתה ונגררה. והתנצלה פומבית בפורום. אוסיף איני מכיר אישית את יעל, הייתי סקרן להכירה. מאחר ואני משוכנע, כי הכתיבה אינה משקפת אותנו בדיוק... אודה, לצערי, בחיים\בדיבור אני מתבטא ביותר חריפות. תמונת רעיתי ושלי שבכרטיס אמנם מראים את מראנו אבל מראנו החיצוני בלבד... מרקי, היש לך יוזמה? ארגן מפגש גולשים, עשוי להיות מענין... השתתפתי בשני מפגשים של פורומים, המקיימים מפגשים והיה באמת מענין. (כתבתי על כך)

למעלה