חיסכון אנרגטי

אתה צריך לגדל זוג ביצים.

התוקפנות שלך כלפי מי שלא קונה את הבריחה שלך מהמציאות כ"בניית כלי" היא פתאטית.
בסופו של דבר- אתה סתם פחדן שעוצם עיניים.
אתה מפחד מלהשתגע, אני מבין... האור היה לך חזק מדי...
אבל יקירי, מבזק חדשות, אתה כבר משוגע. כבר עברת את הנקודה בה יש דרך חזרה, וזאת על פי עדותך (לטענתך עקב תירגול בהיה בשמש ולדעתי זה הרבה יותר מסתם תגובה לטכניקה- זה משהו שהיה בך והתירגול רק נתן לזה ביטוי).
אז באמת שאני מבין את החשש שלך, אבל חביבי, אתה כבר סיפור גמור. כדאי שתודה בכך ותמצה את האפשרויות הרוחניות המענינות שישנן לגמורים כמוך במקום להתכחש לעצמך ולחיות בעצימת עיניים.
התורות ההבלותיות שאתה דבק בהן לעולם לא יוכלו לתת ביטוי או להסביר את הדבר הזה שקרוי "אור" ושממנו אתה בורח אליהן, לוודאות שלהן, לטכניקות מסיחות הדעת שלהן שנותנות לך בריחה ארעית אל וודאות שיקרית.
אבל וואלה. החלטה שלך.
רוץ, ארנב, רוץ...
&nbsp
Run, rabbit, run
Dig that hole, forget the sun,
And when at last the work is done
Don't sit down, it's time to dig another one
&nbsp
http://m.youtube.com/watch?v=mrojrDCI02k
&nbsp

ינוקא1

New member

lightflake

New member
מעניין... על הצורך בהתפתחות האגו כשלב מקדים

זה מסביר כמה דברים למרות שנדרש להוסיף הערה לפי התיאוריות שמדברות על כך שהתפתחות כזו אולי כבר יכולה להיעשות בגלגול/ים קודם/ים וזה מסביר למה ישנם אנשים שבגיל מאוד צעיר "מתעוררים" בספונטאניות או "נפתחים לאור" אם להקביל למושגים שלך... לא נראה לי שאנחנו יכולים לשלול את זה.
&nbsp
וההתחלה על האור גם יפה עם הפידבק, למרות שמנסיוני גם אם אדם נפתח מעט לאור ו"ראה אור" באופן זמני, "גלימפס", מיד אח"כ רץ לפתח תיאוריות לגבי זה, כך שזה לא בהכרח יעזור לו להמנע מהיאחזויות בתיאוריות... המכונה המייצרת תיאוריות והרגשות המטעינים את הצורך הזה (או מה שקרוי "המיינד האגואי") כל כך חזקים שאל לנו לעולם להקל ראש בערמומיות המנגנון הזה...
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ארונצלה

New member
השקעה

כאשר החיים נהיים רצינים מדי, דאגות, מתחים, מחשבות מיותרות, הדבר שואב את האנרגיה. אפשר לנסות לחסוך אבל ממילא הניקוז ממשיך. כאשר החיים הם יותר משחק, כיף, ריקוד, שיר, האנרגיה נעה. אולי לכך התכונת בתנועה נכונה רגשית.
אין כאן חסכון מול בזבוז במובן הרגיל, הרי נדמה שלמשחק ולכיף אין תכלית אמיתית מלבד עצמם, נדמה שסתם מבזבזים אנרגיה, אבל האמת היא הפוכה. זו השקעה.

איך צורך במודעות מיוחדת כי כל ילד קטן יודע לעשות זאת. אבל במהלך החיים מאבדים את התנועה הטבעית הזו, ואז אולי כבר צריך "ללמוד" מחדש דרך מודעות.
מה אתה אומר?

ינוקא1

New member
אני הרבה יותר ממסכים !!!

זו אחת הסיבות שהניק שלי הוא "ינוקא"- ילד קטן בארמית.
בסופו של דבר , לא נדרש הרבה יותר מאשר לקחת את החיים כמשחק. לשחק היטב , בכיף , ולזכור שהכל רק משחק ......

ארונצלה

New member
אתה כל כך יותר ממסכים שזה מעבר למילים!

"כיף אינו רציני, הוא אינו קשור לאגו. האגו תמיד רציני. לכן זכור, אם אתה רציני, תמיד תהיה מצוי באי-שקט פנימי." ---אושו

הנה כמה שהסתפרו וצמח להם מחדש עלה

lightflake

New member
חח לא יצא לי חתול מול תנור טוב שלא בתוך תנור, גם כזה יש

ינוקא1

New member
אני מאמין שזה באמצע.

אי אפשר לשחק היטב בלי להיות רציני , ואני משתדל לשחק היטב.
מצד שני אי אפשר לשחק היטב בלי לקחת את המשחק בקלילות.
&nbsp
דון חואן קורא לזה "הבלות מבוקרת" -
לעשות הכל כאילו שאכפת לך , גם אם זה לא אכפת לך.
&nbsp

ארונצלה

New member
מצלצל יפה הבלות מבוקרת

מחשבה אחת מסכימה. מחשבה שניה קצת מתנגדת לחלק המבוקר, הנשלט.
מחשבה שלישית נותנת לך

ינוקא1

New member
חחחחח

זה גם תרגום מאנגלית , אינני זוכר את הביטוי המקורי.
&nbsp
אבל זה מושג שפותח הרבה דלתות נעולות כשמבינים אותו.
&nbsp
&nbsp

Mist2

New member
לאגו יש פרצופים רבים

והוא מתאים את עצמו לחברה בה הוא נמצא, כאשר צריך להציג את הפרצוף המשעשע והכיפי, הרי שיש לו כאלה בשפע.
בעצם ניתן לומר שזה בדיוק תפקידו של האגו, כך שלומר שהאגו תמיד רציני, זה חוסר דיוק...

ארונצלה

New member
נכון. לא כל פרצוף משעשע הוא כיף באמת

ולא כל פרצוף משעשע הוא אגו.
בפרשנות שלי, אם האגו רק מציג פרצוף משעשע, הרי הוא רציני.

Mist2

New member
את זה אמר האגו

אין לך באמת מושג מה הוא פיצול ומה היא האחדות, לא ידע ולא חוויה, וזה נכון לרוב האנושות.

Mist2

New member
לא קראת את דברי בתשומת לב

אגו יכול להיות מאוד משעשע וכייפי.
אגו יכול להיות מאוד כריזמטי.
אגו יכול להיות מאוד מתחשב, ואמפטי ורוחני.
הכל זה אגו, אל תשלה את עצמך שיש בידיך דבר מה נקי מאגו.
לכן זה לא נכון לומר שמדובר בהצגה, מבחינת האגו זו אמת לאמתה, ואם אין כלום חוץ מאגו הרי שמדובר באמת.
&nbsp
אני יודע שזה מאוד פופולרי לצטט מורים רוחניים (זה האגו מצטט), המדברים על מצבים גבוהים ועל אני אמתי ועוד. אבל דיבורים לחוד ומעשים לחוד, לכן יש לעבוד עם מה שיש.
בכך שהאדם מצליח ליצור אגו אמתי, זו כבר התפתחות עצומה...

ארונצלה

New member
כתבת על אגו במובן חברתי, מה הוא מראה לאחרים

אם ילד קטן משחק לבד בכיף, צוחק ונהנה, מבחינתך האגו משחק בכיף?

למעלה