חיסון סקביאס?

Nogood Girl

New member
יכולתי לענות לה גם בגרמנית או בצרפתית

L e i a

New member
היי

(סליחה עם אני חוזרת על מה שנאמר פה בשרשור אבל לא קראתי את הכל, הארנבונת מתעקשת לקפוץ מול המסך ולהפריע >>)

לגבי סקביאס: כיוון שכבר היה לי את זה (אוי זה מביך... אבל היה לי את זה פעמיים משני ארנבונים שונים בהפרש של חצי שנה אררר). אז זה מגרד וזה מציק אבל ממש לא סוף העולם. המחשבה על זה מאוד מגרדת אבל.
הוסבר לי שבגלל שהסקביאס של ארנבונים הוא לא ממש מחלה שלנו, את "נדבקת" רק במגע שוטף עם ארנבון. את לא צריכה חיסון "סתם" אבל חובה חובה חובה לחסן ברגע שאת יודעת בודאות שיש אז זה לארנבון. יש לזה סימן היכר מאוד בולט- יובש וקשקשים בכפות הרגליים (זה לא מחייב לסקביאס אבל זה סימן). קל מאוד להפוך אותן לשנייה ולהעביר אצבע בכריות של האצבעות. ואמאל'ה, כל 3 חודשים זריקה בשוטף?? נשמע לי מיותר.

אם את מראשון לציון ויש לך אפשרות אני ממליצה על ד"ר עמיר מאורר מחולון, הביקור 150 וכשעשיתי להם זריקה זה עלה 50 לכל אחד בזמנו, 3 זריקות כל אחת פעם בשבועיים והבעיה לא חזרה בשנה+ האחרונות בכלל.

בכ"א בהצלחה ושתרגישו טוב.

L e i a

New member
לא יודעת האמת

ההוראות שאני קבלתי היו להחלף מצעים שאני באה איתם במגע ולהרתיח אותם ואת המצע של הארנבונים כמובן להחליף כל יום. אה, ולא לבוא במגע עם אנשים (שבוע גימלים מועיל וכיפי
) ולמרוח סקביצין שבאמת, מסריח נורא ולא כדאי לבוא איתו במגע בלי הוראות רופא עור. לא זוכרת שאמרו לי להתרחק מהם ובאמת לא עשיתי משהו מיוחד, לדעתי אם שלך באמת נדבקו כדאי לשחרר אותם רק לחדר אחד ובלילה שיהיו בכלוב, כדי שלא יעלו על הספה או משהו.

כשהגעתי לזריקה 2 המצב היה טוב בהרבה וזריקה 3 הייתה "רשת ביטחון" ולא היו סימנים שאני לפחות יכולה לראות.

Nogood Girl

New member
מעניין...

אני עשיתי את כל הניקיון בית, כלוב, מתחם שלהן, מצעים והכל כולל סקביצין.
אני משחררת אותן רק במתחם שלהן שזה המרפסת ונוגעת בהן רק עם כפפות לטקס שהן משו ה מנסות ללעוס.
מנקה להן את הכלוב כל יום אבל לא מקרצפת עם חומר ניקוי וסקוטץ' רק בכללי את הקקי ושואבת אותו וזהו.
כשאני מחזירה אותן לכלוב אני שוטפת את הרצפה במתחם שלהן עם אקונומיקה.
מעניין אותי אם הן כבר נקיות ובסדר....

L e i a

New member
לא הייתי סטרילית כמוך

(בלי כפפות לטקס ולא שטפתי את הרצפה כל יום ועם הכלוב בשבוע הזה היה פינת צרכים שכל יום הוחלפה+עיתונים על הרצפה שפשוט זרקתי והחלפתי חדשים במקום לקרצף את הכלוב).

אם שלך כבר קבלו זריקה כדאי לך כמו שנאמר ללכת לוט' מתמחה עוד שבועיים-שלוש, אם הן נגועות אז בכ"א הן יצטרכו עוד זריקה וככה גם תקבלי הדרכה

Nogood Girl

New member
יש להן תור יום ראשון הבא לזריקה הבאה

את הארגז צרכים אני מחליפה כל יומיים, זה ממש הולך מהר, חשבת שאצטרך להחליף פחות עם הקטס בסט אבל הוא לא מחזיק מעמד עם כמות השתן שיש לגברות הללו.
שיהיו בריאות הם מוציאות יותר ממה שהן מכניסות וגם השתן כבר היה 3 פעמים מחוץ לארגז.
אני לא מבינה איך אפשר פשוט לשחרר אותן בבית בלי למצוא מתנות קטנות ושחורות בכל פינה.

את הכלוב קירצפתי עם סנו ז'אוול ועם מגבונים לחים.
את המתחם כרגע רק שאבתי, מחר אשטוף לפני שאוציא אותן.
אולי אני באמת סתם מתישה את עצמי....

עיתונים אמרו לי לא לשים כי יש בהם דיו שיכול להיות רעיל, הרצפה של הכלוב זה פשוט פלסטיק ורק בארגז צרכים יש להן את הקטס בסט.

L e i a

New member
כמה מהר הוא הולך לך?

כשהיו לי 2 הייתי מסיימת שקית בחודש+- וחצי כשפזרתי אותו בכל הכלוב.

כמו שיגידו לך פה הרבה מחברי הפורום, אחרי התרגלות זה קורה מעט מאוד, במיוחד אצל נקבות שלא מסמנות על ימין ועל שמאל. אישית אצלי הם למדו ממש מהר (אני לא יודעת איך, אני בטוח לא אחראית לזה
) אבל לכל ארנבון והאופי שלו, חשוב לא להתייאש.

אני משתמשת בעיתונים לא מפוקפקים
סתם סתם, האמת שאני יותר נמנעת בגלל שבלרוס אוהבת לנשנש את העיתון ונייר נשמע לי כמו תזונה לקויה ומקור לחסימות שונות במעי. וכי הרעש מחרפן.

את עושה את זריקה מס' 2 באותו מקום כמו הראשונה?

Nogood Girl

New member
יש לי את הארנבות מיום שבת

ישלי ארגז משולש כזה לצרכים וכבר סיימתי בשבוע חצי מהשקית הגדולה של הקטס בסט.
זה מחזיק יומיים, אחרי יומיים הכל כזה מלא ברטוב והיום אחת הארנבות התחילה לעשות על הרצפה ואני חוששת שזה כי ניסיתי למתוח את הארגז ליותר מיומיים.
עד היום הן רק עשו פיפי בארגז הצרכים מבלי שלימדתי שום דבר והיום משום מה, אולי כי הארגז היה ממש מלא הן עשו גם מחוץ לו, אז אני מעדיפה להחליף כל יומיים מאשר לנקות את השתן הממש ממש מסריח מהרצפה ומהכלוב.

כמו שאמרתי, על רצפת הכלוב אין כלום, לא ניירות ולא עיתונים, רק רצפת פלסטיק וצעצועים למיניהם.
הייתה להן מגבת באיזור המחסה,, אבל אחרי החיסון זרקתי אותה לפח ואני מחכה לחיסון הבא שיגידו לי שהן נקיות כדי לתת להן מגבת חדשה ונקייה להתכרבל בה.

כן,אני עושה את זריקה 2 באותו מקום כמו את הראשונה, זה יהיה ביום ראשון הבא, הפרש של 10 ימים, צריך עוד אחת לאחריה?

L e i a

New member
ראיתי את המשלש מהתמונות

ברור שעדיף שזה יהיה על מצע ולא על הרצפה...
מעניין אם זה באמת בגלל המצב של הקופסא. אצלי בלרוס עושה פיפי בעיקר בפינה קבועה, גם אם ספוג שם יחסית. לא חשבתי על זה אף פעם.

לפי מה שאמרו לי יש 2 חובה ועוד אחת ליתר ביטחון. נראה לי שלא צריך יותר מ3- זה לא חיסון וכשהארנבון לא נגוע זריקה כזאת פשוט לא משפיעה עליו ולא מונעת מהבעיה לחזור בעתיד.

trilliane

Well-known member
מנהל
את סתם מתישה את עצמך

על אחת כמה וכמה בהתחשב בכך שהן עצמן לא אובחנו כחולות אלא רק כחשד עמום ע"ס סימן לא ודאי, וגם אתם לא אובחנתם אצל רופא, ובכל מקרה הן כבר עברו זריקה ליתר ביטחון... הרבה מהומה על לא מאומה.

Koala Girl

New member
מסכימה,ממה שקראתי

נראה שאת בהיסטריה מטורפת על כלום...
את אפילו לא בטוחה שהן עם סקביאס וכבר
ניקיונות,כביסות,חיסונים,משחות, לא חבל? במקום ללכת לוטרינר
שמבין ויבדוק אם יש או אין סקביאס את עושה לעצמך את המוות.

תקראי שוב את ההודעה של ד'ר אשחר - וטרינר מומחה
והכי חשוב נסי להירגע

Nogood Girl

New member
זה סתם הזמן הזה בחודש

אז אני קצת יותר היסטרית מאשר בשגרה, אבל זה עובר וזה משתפר.
יהיה בסדר ותודה על כך התגובות והתמיכה, אני מרגישה שעברנו את המהמורה הראשונה

עכשיו אני רק מקווה שהן יחזרו להיות ארנבות טובות כמו שהן היו בהתחלה ויעשו פיפי רק בארגז צרכים כי וואו זה מסריח!!! לא ברור למה הן התחילו לעשות פתאום מחוצה לו, היום הגדולה עשתה על כזה מדף זכוכית נמוך וואו, איזו כמות ואיזה סירחון וגם אחרי שניקיתי את זה פעמיים זה עדיין הסריח, מה זה היה?! הרי מההתחלה הן היו טובות ועשו את זה רק בארגז, אמנם את מספר 2 הן עשו איפה שיצא אבל פיפי, רק בארגז ועכשיו אני ממש מעריכה את זה, מקווה שזה היה רק עיניין של 24 שעות ולא יחזור על עצמו, זה מחריד!!!

אני מחכה כבר לזריקה השניה, נראה לי שאחריה אני לגמרי אחזור להיות רגועה ואקח אותן על הידיים והכל....

למעלה