חיסון סקביאס?

dreshard

New member
ועכשיו להשוות אחד לאחד מה שכתבת בהודעה

למה שאני כתבתי ומצאי את ההבדלים

טוטס

New member
אין מה להילחץ לא משנה מה...

בתור אחת שעובדת כבר שנים עם חיות - כבר יצא לא פעם לגעת ולהחזיק עם ידיים חשופות לגמרי חיות שחולות בסקביאס (גם במצב די מתקדם) ומעולם (טפו
) לא נדבקתי בכלל....

זה לא אומר שלא צריך לנהוג במשנה זהירות אבל גם לא צריך להיכנס להיסטריה.

Nogood Girl

New member
טוב, אז קטע של הבריאות שלי אני קצת היסטרית

כמון שאחרי כל מגע עם הארנבות שטפתי ידיים, אבל הן היו עלי על הידיים שלי, צמודות לחזה ולצוואר ואלו איזורים חשופים, הן היו יותר משעה באיזורים האלה מה שאומר שאם יש סקביאס הוא בכייף יכל לעבור אלי.
על הבזן זוג הן היו על הבגדים ולא על עור חשוף...
אז אתמול אכן שטפתי הכל, הכנסתי דברים להסגר של 72 שעות, החלפתי מצעים, אבל השמיכה בתוך הציפית הייתה אותה שמיכה, אז אני חושבת עכשיו אולי גם לשים את השמיכה בהסגר ולעשות את הטיפול שוב.....
כבר עשינו אתמול טיפול אחד של סקביצין, כדאי לעזוב הכל ולחכות חודש לראות מה קורה?

trilliane

Well-known member
מנהל
בריאות זה טוב, היסטריה לא

שום פעולה קיצונית ונמהרת אינה טובה. נתחיל בכך שאין צורך לשטוף ידיים אחרי מגע בבעלי חיים בריאים ונקיים. הן אמנם לא נמצאו חולות, אבל אם כרגע את חוששת, אל תקחי אותן על הידיים בשלב זה (ארנבונים גם ככה לא אוהבים להיות על הידיים, ברובם הגדול).

טיפול עצמי בתרופות הוא בעייתי וצריך להיעשות במשנה זהירות. לפני שימוש בתרופה יש לקרוא את העלון לצרכן, על אחת כמה וכמה אם היא לא נרשמה ע"י רופא אלא נקנתה עצמאית. לו קראת את העלון היית יודעת שכתוב בו, כאמור, לא לטפל במי שלא חולה.

במקום להיכנס להיסטריה ולהחליט שנדבקתם (במשהו שממש לא בטוח שאפילו לארנבונות שלכם יש) לכו להיבדק. לא צריך לחכות חודש; התגובה של הגוף יכולה לקחת חודש, אבל את ההדבקה ניתן לראות לפני כן ורופא אמור לדעת לחפש במקומות המועדים ולזהות אותה. בקיצור, במקום להסתכל על האפשרויות כהפיכת עולמות לבין המתנה פסיבית של חודש, לכו לרופא עור. זה הרבה יותר זול בטוח מלקנות סתם תרופות ולהשקיע זמן וכסף בכביסה וניקיונות היסטריים. אני מתקשה להבין מדוע אתם נמנעים מהפתרון ההגיוני והמתבקש למצב.

Nogood Girl

New member
דיברתי עם רופאת העור שלי לפני שהתחלתי את הכל

היא אמר שאם יש לי את הארנבות מיום שבת עוד לא רואים שום דבר על העור ושאם אני חוששת אז אין שום בעיה לעשות טיפול בסקביצין ליתר ביטחון.
שאלתי אותה אם צריך לבוא אליה, היא אמרה שהיא לא תראה עוד כלום.
שאלתי אותה לגבי הבגדים והכל, היא אמרה שכדאי לכבס את מה שנגע בארנבים ישירות וגם להחליף מצעים אחרי הטיפול.
היא הייתה מאוד רגועה ולא היסטרית בכלל, אני סומכת עליה מאוד... ומעדיפה להקדים תרופה למכה....
אני גם אכן שוקלת כל שלושה חודשים לקחת לווטרינר לזריקת סקביאס, עדיף להיות בטוח אשר להתגרד...
וגם קראתי באתרים שבהם ווטרינרים עונים על שאלות שזה מומלץ...

trilliane

Well-known member
מנהל
למה שהיא תהיה היסטרית?

שמחה לשמוע שהתייעצת עם רופאה, אבל לא התרשמתי מהעצות שלה. זה נשמע כאילו היא פשוט הולכת על בטוח שלא תאשימי אותה אח"כ אבל בעצם מזינה את ההיסטריה שלך. אני לא הייתי עושה טיפולים מיותרים וניקיונות מוגזמים סתם, כשאפילו על הארנבונת עצמה אין שום סימן ודאי אלא משהו שאולי אולי יכול להיות התחלה של משהו.

את זריקת הסקביאס התלת-חודשית את יכולה לחסוך, חבל על הארנבונת וחבל על הכסף. אם אין לה סקביאס ואת לא משחררת אותה בחוץ והיא לא נפגשת עם בע"ח שעלולים להיות חולים, אין לה ממי להידבק. זה טפיל שחי על פונדקאי, הוא אמנם יכול לשרוד זמן קצר מחוץ לגוף (שלושה ימים זה טווח הביטחון לסקביאס של בני אדם, עד כמה שהבנתי מהווטרינר באלא של הארנבונים זה פחות) אבל לא נדבקים בו מהאוויר או סתם ככה.

טוטס

New member
אפי ושגל זה לא בדיוק האדם שהייתי מקשיבה לו

כשזה נוגע לרפואת מכרסמים

כשבאתי אליו יום אחד בחי-כיף עם אוגר שקרעו לו את הצורה והיה צריך תפרים דחוף - הוא אמר לי לשים פולידין. בדיחה.
מיותר לציין שהאוגר הזה מת מהר מאוד...

לא סתם אנחנו מדגישים כאן שוב ושוב - לא מקשיבים לכל וטרינר שמחליט לתת המלצה.

למה לענות את הארנבונים סתם רק כי את היסטרית מגירוד?

אם קשה לך מדי אז אולי הפתרון הוא לא לגדל ארנבונים...

Nogood Girl

New member
אני לא חושבת שחיסון פעם ב3 חודשים זה עינוי

והחיים שלהן אצלי וודאי יהיו יותר טובים מאשר במקומות אחרים, יש להן את כל מה שהן צריכות ואותי כמובן.
לא ברור לי מה קשה לי מידי? אני לא היסטרית (טוב, אולי קצת אבל כרגע זה פשוט הזמן הלא טוב בחודש לאירועים חריגים), אני פשוט רוצה להמנע מהנושא, אם זה כלל את ניקיון כל הבית, החלפת כל המצעים והמגבות, שימוש בסקביצין וניקיון הכלוב שלהן כולל המתחם בו הן נמצאות, זה לא נראה לי כמו תגובה לא הולמת למצב... במיוחד שהווטרינרית אומרת לי משהו כמו "יכוללהיותשזאת התחלה של התפרצות" מה זה אומר? שיש להן סקביאס באופן רדום ולפעמים זה מתפרץ? כמו קנדידה?
וחיסון פעם ב3 חודשים נראה לי לגיטימי לגמרי אם זה ימנע מהן וממני להתגרד עד כלות הנשמה.

העיניין הוא שאני גם לא בטוחה איך הסקביאס נראים על הפרווה, אם יש מעין מעט נקודות לבנות קטנות על הפרווה עצמה זה סקביאס?

Nogood Girl

New member
ברגעים כאלה בא לי מיקרוסקופ בבית!

הייתי אוספת כמה מהנקודות הלבנות על הפרווה שלהן ובודקת אם זה סתם לכלוך או באמת סקביאס, זה היה מרגיע אותי...
כן, נו טוב, אני מוזרה....

טוטס

New member
את חושבת רק על הזריקה - אבל בשביל לקבל

חיסון כל 3 חודשים - זה אומר שכל 3 חודשים הם עוברים סטרס שבו תופסים אותם, מכניסים אותם לכלוב נשיאה, שמים אותם ברכב שמלחיץ מאוד עם הרעשים והתנודות שלו. אח"כ מגיעים למרפאה שבה יש אינסוף ריחות של חיות טורפות ואז תופסים אותם בצוואר די להוציאם מהכלוב (שבחוויה שלהם זה כמו טורף שתופס אותם), ואז דוקרים אותם. אח"כ שוב נכנסים לרכב שמשמיע את הקולות ומתנדנד וכ'ו וכ'ו - אז כן - זה סטרס מיותר.

כמו שטריליאן כתבה - ברגע שהמזון שלכם מגיע ממקור נקי ולא נכנסות חיות רחוב הבייתה - אין שום מקור שממנו הסקביאס יכול להגיע! נקודה. זה לא וירוס שעף באויר - חייב להיות מגע ישיר עם הנגע. אם אתם (!) לא תכניסו מהיום את הנגע לבית - לא יהיה שום מקור שממנו הם יוכלו להידבק.

יותר מזה - אם חושבים על כך, הגעה למרפאה מהווה סיכוי חשיפה הרבה יותר גדול לסקביאס, מאשר להיות בבית נקי.

סקביאס לא נמצא על הפרווה בכלל - אלא על העור. אין פרווה באיזור ובמקום פרווה נוצרת שכבה עבה מאוד שנראית כמו עור יבש.
בשלבים ראשוניים - זה נראה כאילו העור יבש ומתקלף מעט.

זה מתחיל לרוב באף ובכפות הרגליים:
כך נראה ארנבון חולה:
http://www.sinpets.com/dogpix/20071109Sarcoptic_Mange_Rabbits_11mths_ToaPayohVets.jpg

עוד ארנבון חולה - אצלו רואים את קילוף העור באף וברגליים והקשקשת העבה (אם תלחצי על התמונות תראי את זה בצורה יותר ברורה):
http://s608.photobucket.com/albums/tt165/HRSS/Scabies Rabbit/

מקווה שעכשיו זה יותר ברור

Nogood Girl

New member
אמ קצת יותר ברור... המון תודה...

התמונות מראות את המצבים המאוחרים של הבעיה...
אני רוצה לראות איך זה מתחיל, אם יש לך תמונות של הימים הראשונים, או איך אמורים לזהות את ההתחלה של הסקביאס, זה ממש ממש יעזור....
ואת אומרת שהנקודות הלבנות הקטנות על הפרווה זה בטוח לא סקביאס?

טוטס

New member
מה זה נקודות על הפרווה?

אפשר להוריד את זה או שזה קבוע?
אולי התלכלכו מהמקום ממנו באו?

כמו שכתבתי הסקביאס הוא על העור...אני מניחה שהקשקשת יכולה בהתחלה גם "להתפזר" מעט על הפרווה (כמו שאצלנו קשקשים נדבקים לפעמים על השיער)/

נורא נורא קשה למצוא תמונה של שלבים ממש ראשוניים כי כאמור זה על העור מתחת לפרווה (לפני שהפרווה נתלשת מהעור).
זו התמונה הכי ראשונית שמצאתי:
http://www.hrss.net/abt/rescue/images/christmascottontails/malealbino4_scabies.jpg

אני חושבת שיותר פשוט אם תצלמו את האיזור שבו הוטרינרית טענה שמתחיל - ותשלחו לד"ר אשחר.
אגב, מי הוט' שבדקה אותן בסוף?

trilliane

Well-known member
מנהל
סקביאס גם לא עובר באוכל, הם הרי לא אוכלים בשר

רק אם מדובר באוכל שנלקח ממש ממקום שבו נמצאים בע"ח נגועים ובאופן מידי (בלי שעברו כמה ימים) הגיע לארנבון, אז אולי. אין דרך אחרת כי שוב, הטפילים לא שורדים זמן רב בלי פונדקאי.

טוטס

New member
יכול לעבור בחציר נגוע - בהחלט רק אם זה לא

חציר שהיה ב"בידוד" - ובדר"כ נדיר מאוד שבשטחים הפתוחים/פינות חי החציר מבודד לחלוטין - תמיד יש חתולים ושאר חברים שמטיילים בשטח.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא סותר את מה שכתבתי... אבל הסיכוי נמוך

Nogood Girl

New member
האספסת שקניתי הייתה ארוזה בשקית

ונראה לי שלוקח קצת זמן מהרגע שאורזים אותה ועד שהיא הגיעה אלי הביתה.
גם אם קניתי אותה יום חמישי, עד יום שבת שהארנבות הגיעו, עבר קצת זמן...
ואין להן כלום על האף, הווטרינרית ראתה אודם על האצבעות ברגליים.

העיניין הוא שעכשיו אני צריכה לחכות 10 ימים עד לזריקה הנוספת אצל הווטרינרית, ב10 ימים הללו הן עדיין מדבקות?
אני צריכה כל יום לנקות את הכלוב שלהן? אם אני מוציאת אותן למרפסת שלהן אז אחרי שאני מחזירה אתן כלוב אני צריכה לנקות את הרצפה עם אקונומיקה? איך אני מונעת מהן להדבק מעצמן שוב?

טוטס

New member
האספספת בשקיות בטוחה-אני דיברתי על מי שקונה

או לוקח חציר מפינות חי, חוות סוסים וכיוב'.

מהרגע שקיבלו את הזריקה היא הרגה את הטפיל, והן לא מדבקות יותר בעשרת הימים עד הזריקה הבאה.

שימי לב שצריך לנקות גם את כלי השתייה והמים.

טוטס

New member
דווקא עם בריאות אישית זה דבר שחשוב לך, ככל

שתשטפי יותר ידיים וכיוב' - כך הגוף פחות ופחות יהיה מחוסן בפני מחלות

מעבר לזה אני לא האדם להתייעץ איתו בנוגע להיסטריות בריאותיות
בני אדם בעיני הם מעבירי המחלות האמיתיים, לא חיות, ואני לא חוששת להידבק מהם בשום דבר

אני יכולה להגיד לך שפעם, כשמצאתי התחלה (אבל ממש התחלה) של סקביאס אצל הארנבון שלי (מחציר שהביאו לי מאיזה חור), אפילו הוטרינר לא שם כפפות בזמן הטיפול בו. זה מסביר הרבה, לא?

Jenny Lo

New member
vaccination

We are in Belgium. My Jenny is nearly 6 years old and she never had any vaccination. She goes to the vet twice a year for a "pedicure manicure", and no vaccination is needed..
Her vet works a lot with bunnies and says no need to vaccinate a bunny if he is halthy!

Nogood Girl

New member
thank you for yout response

I have read a lot of articles that say that in Israel this mite is much more common then in Europe, and since itching and scratching isn't my favorite thing I think it wise to vaccinate and sleep easy.

למעלה